Engeland verliest van Spanje; blessure Shaw lijkt mee te vallen
Zaterdag, 8 september 2018 om 22:43

Spanje is prima begonnen aan de Nations League. Het elftal van bondscoach Luis Enrique won zaterdagavond in Londen met minimaal verschil van Engeland: 1-2. De Engelsen namen voor eigen publiek nog wel de leiding via Marcus Rashford, maar doelpunten van Saúl Ñíguez en Rodrigo bezorgden de wereldkampioen van 2010 toch de zege. Het publiek op Wembley werd in de tweede helft opgeschrikt door een ogenschijnlijk ernstige blessure van Luke Shaw, al is de verdediger inmiddels weer bij bewustzijn volgens diverse Engelse media.

Luis Enrique debuteerde als bondscoach van Spanje, maar de voormalige trainer van onder meer Barcelona had zich een betere start kunnen voorstellen. Engeland wist zich na negen minuten voetballen op fraaie wijze onder de Spaanse druk uit te spelen, waarna Luke Shaw met een perfecte pass Rashford in gelegenheid stelde van dichtbij de 1-0 te verzorgen. Spanje kende zo een valse start, maar het antwoord van la Roja liet niet lang op zich wachten.

Amper twee minuten later zorgde Saúl namelijk alweer voor de gelijkmaker. De middenvelder van Atlético Madrid vuurde vanaf een meter of zeven raak, nadat de bal was voorgetrokken door Rodrigo. Spanje pakte daarna door: Rodrigo zorgde na ruim een halfuur voor de 1-2, door een voorzet van Thiago Alcántara binnen te lopen. Het elftal van Luis Enrique had de bovenhand in de eerste helft, maar kwam op slag van rust nog wel goed weg. Een kopbal van Rashford leek op weg naar de bovenhoek, maar David de Gea hield Spanje met een katachtige reflex uiteindelijk aan de leiding.

De tweede helft begon voor de Engelsen rampzalig: Shaw kwam twee minuten na de onderbreking ongelukkig in botsing met Dani Carvajal en moest zich uiteindelijk na een lange blessurebehandeling laten vervangen door Danny Rose. Thiago Alcántara had de voordelige marge voor Spanje vlak daarna kunnen verdubbelen, maar hij volleerde na een voorzet vanaf de linkerflank van Marcos Alonso rakelings over het doel van Jordan Pickford.

Engeland kwam er in de tweede helft nauwelijks meer aan te pas. Spanje kon, onder het toeziend oog van scheidsrechter Danny Makkelie, naar hartenlust combineren en hield de thuisploeg betrekkelijk eenvoudig van het eigen doel af. Toch was Rashford tien minuten voor tijd plots gevaarlijk. De spits kon vanaf een meter of vijftien vrij uithalen, maar schoot uiteindelijk recht op De Gea. De doelman zat zijn ploeggenoot van Manchester United daarna nog een keer dwars met de voet, al was Rashford al teruggefloten vanwege buitenspel. Diep in blessuretijd werd een doelpunt van Welbeck nog afgekeurd vanwege een vermeende overtreding op De Gea.

Meer nieuws
   
12:37
12:37
Elfrink: 'Hij heeft de clubs voor het uitkiezen, maar is onbetaalbaar voor PSV'
0
   
12:09
12:09
VZ Kort: Hans van Breukelen gaat de kampioensschaal uitreiken aan PSV
77
   
11:57
11:57
Situatie van één speler bij Barça draait 180 graden na aanblijven Xavi
3
   
11:30
11:30
Pak 50x je inzet als Bayern München en Real Madrid allebei scoren!
0
   
11:17
11:17
Ajax trekt nieuwe hoofdsponsor aan voor de jeugd en strijkt miljoenenbedrag op
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (38)

 
El Fenomeno
 
19
8 september 2018 om 22:49
Vind De Gea al een tijdje behoorlijk pover. Wellicht eens een andere Spaanse keeper proberen.
 
Zermatt_Person
 
18
8 september 2018 om 22:55
De Gea is ook zwaar overschat. Op het WK had hij ook al van die amateur blunders. Die Kepa schijnt enorm talent te zijn en ik denk ook beter dan die De Gea
 
Voetbalgogme
 
83
8 september 2018 om 23:14
Hij keept een of twee matige potjes, laten we vooral vergeten dat hij de afgelopen 5 jaar constant op een ongekend niveau heeft gekeept..
 
VCF-LosChe-VCF
 
11
9 september 2018 om 00:04
Hij keepte het hele EK en WK al dramatisch, dat zijn al 8 wedstrijden.....
 
Voetbalgogme
 
12
9 september 2018 om 00:22
Hele EK en WK? Dat is gewoon pure stront die je verkondigt. Hij heeft op het EK en WK ook genoeg keren zijn klasse getoond.
 
C.F-Granada
 
8
9 september 2018 om 06:21
Nee dat is gewoon waar. Bij Manu is die zeker wereldtop, maar bij Spanje is het echt 3x niks. Sorry want we allebei dat hij het zeker wel kan. Alleen bij Spanje is het hem gewoon niet
 
LucasAndersen
 
16
8 september 2018 om 22:56
De gea is altijd veel minder voor Spanje. Kan niet meevoetballen en geen verdediging coachen
 
ZLuuk
 
23
8 september 2018 om 22:56
Kom nou toch, wat een onzin. WK was matig, vooruit maar daarna weer uitstekend voor United.
 
jesuis
 
11
8 september 2018 om 23:02
Heeft anders prima reddingen gemaakt. 2x op Rashford, waarvan eentje buitenspel maar met die voetveeg liet hij echt wel zijn klasse zien. Een blunder kan iedereen wel overkomen, ook Courtois, Ter-Stegen, Cech, etc...
 
Bon Jovi
 
6
8 september 2018 om 23:21
Het lijkt iets mentaals te zijn. Bij United wereldtop, bij Spanje middelmaat tot subtop.
 
Busi
 
3
9 september 2018 om 00:59
Hij heeft ook gewoon goede reddingen vericht vanavond. In Spanje zijn ze wel gewoon lovend over hem. Wat er hiermee in Nederland word gedaan is een tweede...
 
Limpy
 
2
9 september 2018 om 03:34
Zou toch graag een keeper als De Gea bij het Nederlands elftal onder de lat zien staan, de beste man pakt toch met regelmaat ballen die je al zou tellen. Tuurlijk maakt hij wel eens een foutje, dat doet iedere keeper maar hij pakt toch megaveel punten voor je ploeg. Zie United afgelopen seizoen, die hoge classering mag je toch voor een groot deel op het conto van De Gea schrijven want zo goed was het spel van United niet...
 
Monahoedje
 
37
8 september 2018 om 22:49
Slechtste man van het veld, met afstand, Danny Makkelie. Eerst geeft hij Stones geel voor een perfecte sliding, even later fluit hij onterecht af bij een counter van Engeland en om het af te maken keurt hij, een mijn inziens, geldig doelpunt af. Het is in de vijf meter, maar wat doet Welbeck nu helemaal? Maargoed, maakt verder niet uit. Vermakelijke partij, gelijkspel was terecht geweest.
 
NL_Modric
 
7
8 september 2018 om 22:50
Slaapverwekkend wederom aan spaanse zijde. Steeds maar weer balletjes breed en terug, terwijl ze zo door die verdediging heen kunnen voetballen. Niet om aan te zien.
 
LosColchoneros
 
11
8 september 2018 om 22:51
Mwah Engeland verdiende het gelijkspel echt niet hoor. En de Gea had de bal vast, Welbeck doet geen beweging maar de Gea lost de bal wel door dat Welbeck daar staat in zijn val dus terecht afgekeurd hoor
 
Monahoedje
 
3
8 september 2018 om 23:09
Vond je? Engeland kwam toch een aantal keer gevaarlijk voor het doel, die counter die Makkelie af floot was volgens mij ook 4 tegen 2 geweest (dat duel met Lingard). Wat die afgekeurde goal betreft snap ik wat je bedoelt, maar ik ben het er niet mee eens. In mijn ogen overdreven bescherming van de keeper, die in dat geval een botsing makkelijk had kunnen vermijden. Alle drie de goals waren trouwens mooi uitgespeeld. Prachtige pass bij het doelpunt van Rashford en ook de Spaanse goals waren fraai opgezet.
 
LosColchoneros
 
10
8 september 2018 om 22:49
Vond Spanje goed spelen. Niet dat doelloos rondgetik maar zat een idee en vooral snelheid achter. Ik wist het dat Hierro een grote fout maakte Saul geen seconde speeltijd te gunnen op het WK, hij maakte echt het verschil op het middenveld. Hij was degene van de 3 die voor diepgang zorgde en doorjaagde etc wat was hij geweldig. Zwakke wedstrijd Engeland. Saul is zo underrated, in het echt en vooral op fifa, haha.
 
JasonStatham
 
28
8 september 2018 om 22:50
Oefff ik had 100 euro ingezet op Spanje winst! Als ik je tegenkom Danny krijg je een pilsje van me!
 
boilesen
 
71
8 september 2018 om 22:52
Heb een klein verslagje getypt. Voorbeschouwing Vanavond nemen Engeland en Spanje het tegen elkaar op in groep 4 van de Nations Leauge. Engeland die met de zeer aanvallende formatie 3-5-2 start zal het in deze wedstrijd vooral moeten hebben van ingevingen van de technisch begaafde middenvelders. Spanje zal naar alle verwachting weer het zogeheten ‘kick and rush voetbal’ spelen, waarmee ze al jaren succes boeken. Bij Engeland is de verwachting dat Harry Maguire in de verdediging de komende jaren de kar gaat trekken. Deze boomlange speler die na een uitmuntent WK op de radar is komen te staan van onder andere FC Barcelona, wordt door zijn technisch vernuft in Nederland vaak vergeleken met Frenkie de Jong. Maar ook aanvallend mag er deze wedstrijd veel verwacht worden van Engeland, die met de snelle en behendige Harry Kane natuurlijk een gevaarlijk wapen hebben. Van Spanje wordt vooral gehoopt dat ze niet al te erg de bus gaan parkeren. Al zal het met spelers zoals Isco, Thiago en Sergio Busquets in de basiself moeilijk worden om goed voetbal op de mat te leggen. De wedstrijd De beginfase van de wedstrijd ging alle kanten op. Bij Spanje probeerden de spelers met lange halen de kopsterke Iago Aspas te bereiken, die de bal een aantal keren goed door wist te koppen op de snelle en conditioneel sterke Busquets. Echter wist Maguire deze gevaarlijke aanvallen van Spanje af te stoppen met een aantal ferme tackles. Aan de andere kant was Kylian Trippier bij Engeland regelmatig gevaarlijk met zijn sterke inworpen, die door zijn medespelers niet in doelpunt werden omgezet. In de 11e minuut was het dan toch raak voor Engeland. Na een snelle tegenaanval schoot Marcus Rashford vanuit een onmogelijke hoek kiezelhard raak. Het antwoord van Spanje liet niet lang op zich wachten. Jordan Pickford, die naar het schijnt nog nooit zijn english breakfast heeft overgeslagen, werd gepasseerd door Saul Niquez: 1-1. Hierna kwam er een sterke fase van Engeland, waar Henderson vaak met geweldige acties liet zien waarom hij de beste dribbelaar van de Premier Leauge wordt genoemd. Het was echter Spanje die in de 32e minuut via Rodrigo op voorsprong kwam. Het was, met al die lange spelers in het Spaanse team, bijna geen verrassing meer te noemen dat het doelpunt viel uit een standaardsituatie. In de tweede helft ging Spanje nadrukkelijk op zoek naar het 3e doelpunt. Al snel laaide Thiago de bal op de lat. Engeland liet zich echter niet kennen. Een paar handige steekballetje’s van de middenvelders werden door Harry Kane alleen niet op waarde geschat. Uiteindelijk eindigde de tweede helft doelpuntloos, waardoor Spanje een 2-1 overwinning kon bijschrijven. Opvallende spelers en cijfers Isco: tussen al de technische spelers van Spanje loopt Isco er toch wel een beetje bij als een houten klaas - 8 Alonso: Alonso die door Sarri bij Chelsea de laatste tijd vaak gebruikt wordt als spits, mocht het weer als linksback proberen. Deze wedstrijd werd helaas pijnlijk duidelijk dat hij het verdedigen verleerd is - 5 Maguire: Wist zijn sterke vorm van het WK door te trekken. Dribbelde een paar keer sterk in, maar was ook verdedigend belangrijk - 9 Jesse Lingard: Erg leuk dat er een jeugdspeler mee mocht doen maar goed voetballen kan die niet - 3
 
consy
 
22
8 september 2018 om 23:11
``spanje zal naar alle verwachting weer het zogeheten ‘kick and rush voetbal’ spelen, waarmee ze al jaren succes boeken`` Wel goed van je dat je al snel aangeeft dat het een stukje comedy is ipv een analyse.
 
Bon Jovi
 
8
8 september 2018 om 23:24
Ik begon ergens in het midden te lezen en wist niet wat ik zag. Henderson beste dribbelaar in Engeland haha. Had niet ogenblikkelijk door dat het een grap was.
 
PauloDybala
 
19
8 september 2018 om 23:44
Hahaha wat een heerlijke tekst. Harry Maguire die door zijn technisch vernuft vaak vergeleken wordt met Frenkie de Jong, prachtig!
 
VCF-LosChe-VCF
 
2
9 september 2018 om 00:06
Na het kick en rush voetbal al gestopt met lezen....maar toch heb ik het afgelezen. Maguire de grootste houten klaas op de profvoetbalvelden met een zeer bizarre motoriek een uitmuntend WK gespeeld? Die pipo had al 3x rood moeten krijgen tegen Colombia.
 
Frankireal
 
2
9 september 2018 om 02:12
Ik was al gestopt bij; een onmogelijke hoek voor rashford????
 
Guaporta
 
18
8 september 2018 om 22:53
Oude tijden van frustratie over de tactisch incapabele Luis Enrique herleven. Thiago naar de kant halen op het moment dat de ploeg juist behoefte heeft aan iemand die het tempo op het middenveld kan versnellen, Iñigo Martínez als linksback en na het hopeloos verlopen wereldkampioenschap niet eens zien dat de nationale ploeg snakt naar diepgang. Waar zijn spelers als Pedro, Asensio (vanaf het begin van de wedstrijd) of zelfs Iñaki Williams? Had zelf eigenlijk gehoopt op César Azpilicueta centraal in de verdediging, Jordi Alba (gewoon) als linksback, een middenveld met Thiago, Busquets en Isco en een voorhoede met spelers als Pedro, Rodrigo en Asensio. Kom nou, een dertien-in-een-dozijnverdediger als Nacho kan je toch niet tegenover één van ’s werelds beste aanvallers zetten?! Onbegrijpelijk dat Lucho niet kiest voor een betere verdediger in Azpilicueta die ook nog eens ervaring heeft met het spelen tegen Harry Kane. Luis Enrique komt goed weg door enorm geblunder van de arbitrage bij het geldige doelpunt van Danny Welbeck en blinkt eens te meer uit in tactisch falen.
 
jesuis
 
6
8 september 2018 om 22:59
Lucho kan er helemaal niets aan doen dat Roberto invalt met knikkende knieã£â«n en een simpele kaats niet kan geven. Hij kan er ook weinig aan doen dat Isco onnodig ballen te lang bijhoudt, terugkapt bij countermogelijkheden en zo tijd en ruimte geeft aan de Engelsen om te pressen. Ook zeg je dat Enrique goed wegkomt door geblunder van de arbitrage bij het geldige doelpunt van Welbeck, zou eerder zeggen dat De Gea goed wegkomt dat zijn blunder niet is afgestraft. Het is ook maar zijn eerste wedstrijd als bondscoach, prima debuut.
 
Wastum
 
16
8 september 2018 om 23:01
Grotendeels eens. Maar Nacho heeft het de laatste tijd bij Real best goed gedaan achterin, dus die kans had ie zeker verdiend. Iñigo op links in plaats van Alba sloeg natuurlijk nergens op. Allereerst hoort Martinez gewoon centraal te spelen en niet op links. En tweede is Alba gewoon met afstand de beste linksback van Spanje.
 
LosColchoneros
 
0
9 september 2018 om 00:47
Vind dat na vandaag Saul echt wel getoond heeft dat hij een plek in dat drie-mans middenveld verdiend. Krijgt nooit de kans, maar heeft nu die eindelijk 1tje kreeg hem met 2 handen gegrepen. Gaat altijd voorop in de strijd. Topspeler
 
Willian-Borges
 
8
9 september 2018 om 00:49
Dankjewel. Ik vind sowieso dat Azpillicueta weinig krediet heeft bij het Spaanse elftal. Azpi is al jaren een van de beste verdedigers van de Premier League. Met het stoppen van Pique zou een centraal duo met Azpi en Ramos zeker niet misstaan.
 
jesuis
 
7
8 september 2018 om 22:55
Isco is een prachtige voetballer, maar tegelijk ook de reden waarom Spanje zo stroef speelt. Houdt altijd onnodig de bal te lang bijj en vertraagt dikwijls het spel door terug te kappen ipv naar voren te spelen bij countermogelijkheden. Moet daar echt aan werken. Een Iniesta had dezelfde flair als Isco, maar ook het overzicht. Dat ontbreekt bij Isco.
 
elkun
 
0
9 september 2018 om 02:45
Wat jammer dat shaw weer geblesseerd is, hij begon net weer op dreef te komen