Engelse media lichten reactie van Van de Beek uit en bedenken nieuwe bijnaam
Maandag, 22 maart 2021 om 09:15

Donny van de Beek kreeg zondag voor het eerst in veertig dagen weer eens een basisplaats bij Manchester United, in de uitwedstrijd tegen Leicester City in het kader van de kwartfinale van de FA Cup. The Red Devils gingen met 3-1 onderuit in het King Power Stadium en de Engelse kranten zijn na afloop uitermate kritisch over het optreden van de 23-jarige middenvelder, die op 5 december voor het laatst een basisplaats had in de Premier League. De Daily Mirror licht de reactie na zijn wissel uit, terwijl The Sun hem omdoopt tot Van de Bench.

"De beste bijdrage van Van de Beek in de 64 minuten die hij op het veld stond, was een actie waarbij het de bal niet eens raakte", wijst de Manchester Evening News op het overstapje voorafgaand aan het doelpunt van Mason Greenwood. "Het vat zijn eerste seizoen op Old Trafford misschien wel samen. Hij liet zijn intelligentie en inzicht zien, maar dat was alles wat hij te bieden had. Van de Beek kan niet laten zien wat we verwachten van iemand op de positie waar alle creativiteit vandaan moet komen."

"Voorlopig is het huwelijk tussen Van de Beek en United voor beide partijen een teleurstelling. Hij zal zijn plek in de EK-selectie niet kwijtraken vanwege zijn vorm bij United, maar we hebben nog geen enkele keer de speler gezien die hij bij Ajax was. Het lijkt erop dat hij simpelweg niet binnen de stijl van United past, waardoor je vraagtekens moet plaatsen bij het transferbeleid", concludeert de krant uit Manchester, die Van de Beek in de beoordelingen nog wel een krappe voldoende geeft met een 6. "Blijkbaar was hij niet fit genoeg om langer dan 64 minuten te spelen."

De Daily Mirror licht de reactie van Van de Beek uit nadat manager Ole Gunnar Solskjaer hem na 64 minuten verving en Bruno Fernandes binnen de lijnen bracht. "Het was misschien een laatste kans om indruk te maken op Solskjaer en aanspraak te maken op meer speeltijd. Maar Van de Beek slaagde er niet in om indruk te maken", schrijft de Engelse krant. "De camera's van de BBC volgden Van de Beek toen hij teleurgesteld het veld verliet. Hij leek iets te zeggen tegen Fernandes, om hem aan te moedigen, voor hij wegliep. De camera bleef Van de Beek volgen, toen hij de reservebank opzocht. Hij beet op zijn lip van teleurstelling, omdat hij deze kans niet had gegrepen. Het begint steeds waarschijnlijker te worden dat hij United komende zomer verlaat."

De reactie van Van de Beek waar de Daily Mirror op doelt.

Sky Sports en de Daily Telegraph beoordelen het optreden van Van de Beek met een 5. "United moet het zichzelf kwalijk nemen dat dure spelers als Van de Beek hun kans niet wisten te pakken", schrijft de laatstgenoemde krant. The Sun doopt Van de Beek om tot Van de Bench, terwijl ook de Daily Mail kritisch is. "Het overstapje bij het doelpunt van Greenwood was een van de meest intelligente bijdragen in dit seizoen. Dit was toch opnieuw een teleurstellende optreden van Van de Beek."

"Het is duidelijk dat het lastig is, aangezien hij weinig speeltijd heeft gehad. Dat zie je terug in zijn spel", oordeelt Mark Hughes, voormalig speler van onder meer Manchester United, Barcelona, Bayern München en Chelsea. Als manager werkte Hughes voor onder meer Blackburn Rovers, Manchester City, Fulham en Stoke City. "Hij zwerft een beetje rond en krijgt niet echt de bal, hij weet niet hoe zijn invloed op de wedstrijd kan uitoefenen. Blijkbaar kan hij de bal niet opeisen, omdat zijn ploeggenoten niet genoeg vertrouwen in hem hebben."

"Hij lijkt verloren op het veld. Dat is deels zijn eigen verantwoordelijkheid, omdat hij zijn meer demonstratief moet opstellen", gaat Hughes verder. "Hij moet een sleutelspeler zijn, ze hebben hem voor veel geld overgenomen van een grote club als Ajax. Daardoor is hij gewend om een topspeler met invloed te zijn. Maar het is duidelijk dat hij sinds zijn komst naar United niks van dat meer heeft laten zien. Je kan hem nog zoveel kansen geven, maar op een gegeven moment moet United verder zonder hem. Ik denk dat ze langzaam naar dat besluit toewerken, als hij niet voorzichtig is."

Meer nieuws
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
24
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
4
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
5
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
20
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
42
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (58)

 
koningmeester
 
20
22 maart 2021 om 09:34
Misschien ligr het wel aan het hele team dat hem er gewoon niet in betrekt. Tja dan loop je er verloren bij. Voetballen kan hij wel.
 
PSVeindje
 
202
22 maart 2021 om 09:38
Eens. Ik vind dan ook dat ze iedereen moeten verkopen - buiten van de beek - en een team om hem heen moeten bouwen.
 
XAJAcfa
 
8
22 maart 2021 om 09:46
Nog niet eens zo gek als je ziet wat er op het veld loopt is het best middelmatig op Van de Beek en Fernandez na
 
Jackieboy10
 
112
22 maart 2021 om 09:49
Haha man man.. Wat een onzin. Van de Beek is juist één van die middelmatige spelers.
 
Orgullo
 
38
22 maart 2021 om 09:53
Tuurlijk, nooit over nagedacht. De rest van de spelers zijn matig. De spelers die wekelijks een basisplek krijgen ten faveure van de bankzitters, die op hun beurt vaak weer een plekje op de bank krijgen tov VDB die regelmatig op de tribune moest plaatsnemen, die zijn allemaal middelmatig. VDB natuurlijk niet. Hoe zouden we erbij komen?
 
Thamike
 
15
22 maart 2021 om 10:52
Ok leuk al dat sarcasme maar zo simpel ligt het vaak niet. Hoevaak heeft Donny zich mogen bewijzen? Hoeveel vertrouwen krijgt hij? Donny is geen top speler die er meteen staat maar een jonge speler die uit de ED komt en die geen vertrouwen krijgt en het moet laten zien met paar invalbeurtjes nee daar wordt jij wel sterker van. Je kan concluderen dat Donny niet past bij United, niveau nog niet heeft en vertrouwen mist. Soms past het gewoon niet. Kijk naar Klaassen en Tadic. Spelers die bij Ajax lijken alsof ze naar Barca kunnen maar daar dan niet hetzelfde kunnen laten zien. Is geen team je moet het zelf doen.
 
Orgullo
 
52
22 maart 2021 om 09:38
Ja, dat denk ik ook. Dat Van de Beek niet presteert bij United ligt vooral aan het hele team buiten hem om, en minder aan hem zelf. Die matige ploeg moet zich aanpassen aan Donny, niet andersom natuurlijk.
 
JDG84
 
23
22 maart 2021 om 09:48
Tuurlijk niet, dat is ook onzin. Hij kan beter en moet beter. Maar heb gisteren op hem gelet en hij wordt echt gewoon overgeslagen. Hij is non stop in beweging en vraagt constant om de bal wanneer mogelijk en hij krijgt hem gewoon niet. Fernandes en vd Beek zijn totaal verschillende spelers, die hebben qua spel echt alleen de positie gelijk. Ik denk dat fernandes en vd beek samen echt goed zou kunnen werken. Ongeacht dat, het was soms wel echt bijzonder hoe ze hem gewoon negeerde in het spel.
 
Sammerens
 
13
22 maart 2021 om 10:28
Het was ook bijzonder hoe hij telkens terug speelde terwijl er mooie mogelijkheden vooruit waren. Neem de situaties die in de nabeschouwing werden besproken. Je kan jezelf ook afvragen waarom hij ogenschijnlijk soms overgeslagen wordt?
 
Sirius
 
32
22 maart 2021 om 09:44
Van De Beek is gewoon geen bijzondere voetballer. Zo'n speler rendeert alleen in een creatieve ploeg waar die ballen door de verdediging splijten. Z'n grootste kwaliteit is z'n gevoel voor ruimte in aanvallend opzicht en dat is simpelweg te weinig om bij clubs als Manchester United indruk te maken. Die moet gewoon naar een Dortmund, Leverkusen of een Sevilla waar hij zo'n rol wellicht wel weet af te dwingen.
 
JDG84
 
10
22 maart 2021 om 09:49
Daarom is het toch bijzonder dat er niet wat meer geprobeerd wordt om vd beek samen met fernandes op het veld te krijgen. 1 speler bij united die het inzicht en de passing heeft om vd beek vrij te zetten, maar die kunnen niet samen spelen.
 
SPettersson
 
3
22 maart 2021 om 11:10
Ben ik met je eens Sirius. Bij Ajax ging de bal snel rond met Blind, de Jong, Ziech en Tadic en dan rendeert Donny geweldig. Nu moet hij het hele middenveld proberen te bespelen en dan mist hij snelheid in de omschakeling en komt hij veel minder vaak in de zestien van de tegenstander terecht. Kijk naar Klaassen, die geeft echt alles in een sprint terug naar de eigen zestien om de verdediging te assisteren. Dat heb ik Donny nog nooit zien doen. De vraag is zelfs of Donny nu bij Ajax zou spelen met Gravenberch, Blind, Alverez, Klaassen en Kudus als concurrentie voor het middenveld. Bij United is hij klaar. Ik hoop dat hij een mooie club vindt waar zijn kwaliteiten in de zestien van de tegenstander weer gebruikt kunnen worden.
 
Japie_Krekel
 
9
22 maart 2021 om 11:14
@JDG84 misschien omdat Pogba een veel betere voetballer als Vd Beek is
 
Sirius
 
1
22 maart 2021 om 22:06
Maar waarom zouden ze dat doen bij een speler die simpelweg maar 1 ding goed kan? Kijk alleen al naar het rendement van Fernandes en je snapt al waarom ze hem bij lange na niet in dienst van Van De Beek laten spelen. Laten we wel zijn; iedereen zag dit aankomen. Tja, nu moet hij op de blaren zitten. Ik vind het enerzijds sneu hoor en normaliter heb ik zeker met zo'n jongen te doen, maar in dit geval denk ik: "eigen schuld, dikke bult". Nog nooit lag het toekomstige scenario zo voor de hand als bij Van De Beek toen Manchester United concreet werd. Iedereen schreef het, iedereen zei het, maar meneer ging toch.
 
Japie_Krekel
 
12
22 maart 2021 om 11:13
Vs Beek kwam daar met een grotere status binnen als Fernandes en kijk hoe die laatste daar zich binnen no time profileerde. Het feit dat Vd Beek niet speelt zijn zijn matige prestaties daar. Ook in Oranje valt hij vaak tegen maar dat zal ook wel weer aan zijn medespelers liggen
 
messibarca.
 
11
22 maart 2021 om 09:38
Qua salaris verdient vd Beek zo goed nu,dat ie gewoon lachend dit mislukte avontuur ondergaat,totdathij kan vertrekken naar een club die beter bij hem past. Verbaast me niks als ie volgend jaar opeens bij bv. Fenerbahçe goed gaat presteren.
 
Medellin
 
4
22 maart 2021 om 09:45
Ze moeten hem verhuren zoals ze met Lingard doen en dan hopen op hetzelfde resultaat. Denk dat Vd Beek een beetje het mannetje moet zijn in een team of toch bij de beste 5 moet horen. Mogelijk bij zo'n team wel dan.
 
Zytto34
 
48
22 maart 2021 om 09:47
Fenerbache? Moet hij dan niet nog 3 mislukte avonturen hebben en de 30 aantikken? Ik denk dat Van de Beek het beter eerst bij een Valencia, Leverkussen of Lyon kan proberen of desnoods bij Ajax. Hij is 2 klasses beter dan Klaassen die ze er hier ook weer lachend inschiet.
 
DavidDein
 
22
22 maart 2021 om 10:20
Ik begrijp helemaal niets van al die Ajax-fans die altijd maar beweren dat van de Beek zoveel beter is dan Klaassen. Heel misschien dat hij qua techniek iets beter is, maar Klaassen is verder zoveel belangrijker. Klaassen cijfert zichzelf weg voor het team, waar van de Beek alleen maar de schaduwspits loopt te spelen. Klaassen zorgt voor balans, van de Beek juist niet. Ook in Klaassen zijn eerste periode haalde hij een hoger niveau dan van de Beek, die door een paar intikkers in de Champions League op hetzelfde niveau als een Wijnaldum wordt geplaatst. Klaassen was 1 van de dragende spelers in het elftal dat de finale van de Europa League haalde, terwijl hij een linie naar achter werd geschoven door de komst van Ziyech. Van de Beek en Klaassen zijn beide grijze, sobere spelers, waar je nooit een splijtende pass of een technisch hoogstandje van hoeft te verwachten, waardoor ze beiden als 10 nooit in de absolute top zullen belanden. Van de Beek moet zoals hierboven genoemd mikken op het niveau Valencia, Leverkusen, Lyon en wellicht kan hij bij zo een club ontwikkelen zijn tekortkomingen ontwikkelen. Met spaarzame invalbeurten en bekerwedstrijden bij Man Utd gaat hij het zeker niet redden
 
Zytto34
 
5
22 maart 2021 om 11:04
Ik vind Klaassen zeker geen slechte speler, maar ik vind Van de Beek beter. Maakt ook weinig uit wie er beter is voor de rest, maar Fenerbache zou wel heel treurig zijn.
 
tifo92
 
7
22 maart 2021 om 09:47
Lijkt mij een vreemde overstap, denk eerder aan een ploeg in de bundesliga.
 
De_Optimist
 
39
22 maart 2021 om 09:39
Van de Beek kan niet laten zien wat we verwachten van iemand op de positie waar alle creativiteit vandaan moet komen. Tja als je dit verwacht van Van de Beek dan heb je gewoon de verkeerde speler gekocht. In het elftal van United kan Van de Beek eigenlijk alleen op de positie van Fernandes spelen. Hij kan ook niet samen met Fernandes spelen want het middenveld van United moet hun fantastische verdediging coveren dus moeten er vaak 2/3 van Mctominay, Fred, Matic en Pogba spelen. Waar Fernandes vaak centraal speelt en vanuit hier het spel verdeelt - en pas mee opschuift als het spel opschuift - is Donny vaak de eerste die naar voren schuift en de laatste die weer terug komt. Op het middenveld staat hij dus niet en dat moet ingevuld worden door anderen. Bij balverlies heb je weinig aan hem en is hij vaak als een na laatste terug aangesloten. Begrijp me niet verkeerd, Donny kan gewoon prima voetballen en de rol die hij heeft pastte heel goed bij Ajax, maar bij dit United slaat het nergens op. Je zou zeggen dat de coach instructies meegeeft maar het lijkt bij United vaak alsof alleen de vaste elf spelers gecoacht worden en de rest als ze in moeten vallen maar wat doen.
 
ohwohwohw
 
3
22 maart 2021 om 10:17
Je slaat de spijker op zijn kop met je eerste paar zinnen. Als dat hetgeen is wat ze van hem verwachten, hebben ze toch iets verkeerd gedaan in de scouting. Het spel wat van de Beek speelt of kan spelen op de nummer 10 positie, matcht niet met wat united verwacht op de nummer 10 positie
 
ViscaCatalunya
 
7
22 maart 2021 om 10:30
Ajax speelt ook meer als team. Bij United geven ze de bal aan Rashford en Fernandes en hopen ze op een wonder.
 
Japie_Krekel
 
11
22 maart 2021 om 11:16
Precies laten we WK winnaar en veel betere voetballer Pogba vooral passeren voor Vd Beek
 
biornha
 
24
22 maart 2021 om 09:42
"de positie waar alle creativiteit vandaan moet komen" Deze zin vind ik het meest opvallend uit het stukje.. als je ajax ook maar een beetje gevolgd en gezien hebt, kan je toch wel vaststellen dat van de Beek nooit een creatieve speler is geweest. Hij rendeerde het allerbeste in een ajax middenveld (jong ajax) met Nouri en de Jong die zorgde voor de creatieve dingen, van de Beek zijn kracht lag hierin in het versnellen van het spel. Datgene wat je gisteren in een aantal momenten (vooral na het overstapje) wel zag. Het in een keer doorspelen van de bal naar voren naar iemand van de zelfde kleur en dan weer doorbewegen. De kracht van van de Beek bij het ajax dat doordrong tot halve finale CL was niet de creatieve oplossing vinden. Daar had hij Ziyech Schone en Frenkie voor om zich heen staan. De kracht van van de Beek in dit elftal lag in het snelle doorspelen van de bal, en het kiezen van de juiste positie om zijn kans af te maken. Echter speelde hij al jaren met deze spelers samen en zaten ze wat dat betreft echt op een lijn en wisten ze precies wat ze van elkaar konden verwachten. Ik begin me steeds meer af te vragen of van de Beek wel goed gescout is door Manchester United. Tuurlijk het prijskaartje is hoog, maar dan mag je toch ook wel verwachten dat ze een goed plan hebben.. dat idee heb ik nu dus totaal niet.
 
23VDV23
 
7
22 maart 2021 om 09:53
Als dat van hem verwachten hebben ze inderdaad de verkeerde speler gekocht. Alsof je Bruno Alves koopt om als wingback te spelen of zo...dan rendeert ie ook niet. Hoe goed Klaassen het nu ook doet bij Ajax, ik denk nog steeds regelmatig: jeetje, je merkt toch wel hoe goed Donny was in die rol. Die jongen heeft een ontzettend goede basistechniek, is tactisch slim, wendbaar, fysiek sterk, heeft loopvermogen, is redelijk snel en ook diepgang. In alles was en ís hij gewoon een betere versie van Klaassen en kan hij een zeer hoog tempo aan. Was cruciaal in de dynamiek met veel positiewisselingen die Ajax vaak op de mat wist te leggen. Ook dat deed hij een stuk beter. Maar inderdaad, mede door de creatieve spelers óm hem en vóór hem. Gebruik je hem daarin op de juiste manier dan is hij gewoon goud waard. Alleen heeft United helemaal geen behoefte aan zo'n soort voetballer. Ik vind het een type Müller. Als je daar een opvolger voor zoekt, in diezelfde rol, kun je Donny zó erbij nemen.
 
biornha
 
4
22 maart 2021 om 10:10
Het enige waar ik Klaassen dan weer iets beter in vind is echt het scoren, echt het is niet normaal hoe vaak Klaassen een belangrijke goal maakt. Daarom denk ik juist wel dat Donny kan slagen bij Manchester united. Alleen tsja.. dan moet er wel op een andere manier gespeeld worden en dat gaat bij zo'n club niet gebeuren natuurlijk. Ik heb ook wel eens gedacht, Ziyech maakte van de Beek (en promes) een goede speler, maar van de Beek en Promes maakte van Ziyech ook een geweldenaar. Die goal van van de Beek tegen ik dacht Totenham (in de CL) na een hele harde pass van Ziyech, daarin zie je dat ze vertrouwen hebben in elkaar, en dat is juist datgene wat ik nu bij vooral van de Beek vind missen in dit elftal.
 
ViscaCatalunya
 
0
22 maart 2021 om 10:31
Fysiek is Klaassen oom echt een beest. Van de Beek is wat bedeesder in zijn spel.
 
AntonieAjax
 
2
22 maart 2021 om 11:12
Toch vond ik Donny ook regelmatig verstoppertje spelen bij Ajax en vond ik hem met name Europees inderdaad ijzersterk, maar in de Eredivisie lang niet zo beslissend. Ik vind dat Klaassen een grotere stempel op het spel van Ajax weet te drukken, doordat hij iets doortastender is en ook net wat harder en beter de duels in gaat. Wel ben ik het ermee eens dat Van de Beek misschien nog net wat getalenteerder is, maar je moet dat ook volledig weten te benutten.
 
biornha
 
1
22 maart 2021 om 12:57
Mee eens dat Klaassen een grotere stempel op het spel van ajax lijkt te drukken. Ik vind dat dit vooral komt dat hij vaker scoort. Klaassen staat op dit moment op 9 goals en 2 assists. Dat in 22 wedstrijden. De cijfers van Donny in het Corona seizoen waairn hij 23 competitie wedstrijden speelden, 8 goals 6 assists.. Ik denk dat ze gewoon qua prestaties vergelijkbaar zijn. Al vond ik het bij Donny gewoon altijd iets minder opvallend. (en misschien iets minder beslissend). Daardoor vond ik ook dat het vaak leek dat hij verstoppertje speelde, al had hij altijd de onverwachte versnelling in zijn spel. van de Beek is gewoon de betere voetballer van de 2, Klaassen is fysiek (heel) wat sterker dan van de Beek en lijkt in mijn ogen hierdoor altijd meer aanwezig. Echter zijn het beide niet de technische creatieve spelers die de creatieve oplossing vinden.
 
MarrieAanDeBal
 
7
22 maart 2021 om 09:45
Je moet een speler naar zijn kwaliteiten gebruiken. En dat doen ze niet. Is helaas een miskoop gebleken. Denk dat Olé vervangen zouden worden door een (bijv) Pochettino of ten Hag dat hij wel tot spelen zou komen. Hij moet uit de rug van de spits komen en het van zijn loopactie hebben. Weet helaas geen club naast Ajax waar die goed zou passen.
 
Arsenallz
 
1
22 maart 2021 om 19:12
Dat denk ik niet. Concurrentie is beter. Donny rendeerde leuk in het spel van Ajax omdat hij als halve spits kon fungeren en af en toe een leuke korte combinatie aan kon gaan. Donny is gewoon kwalitatief niet goed genoeg voor de top. Je moet als aanvallende middenvelder meer kunnen dan naast de spits gaan staan. Je moet zelf ook passes versturen en af en toe een mannetje uitspelen. Die creativiteit of souplesse heeft Donny niet. Heeft weinig met de coach te maken maar met de kwaliteiten van de speler.
 
dutchyntl
 
2
22 maart 2021 om 09:48
Ik hoop dat hij snel weer een treedje lager kan gaan en daar weer de man kan zijn. Hij is een geweldenaar, maar niet voor Manchester United.
 
Master D
 
3
22 maart 2021 om 09:49
“het vat zijn eerste seizoen op Old Trafford misschien wel samen. Hij liet zijn intelligentie en inzicht zien, maar dat was alles wat hij te bieden had. Van de Beek kan niet laten zien wat we verwachten van iemand op de positie waar alle creativiteit vandaan moet komen.” Ja, als je verwacht dat Donny creatief is, dan is wellicht je verwachting het probleem. Donny is nooit creatief geweest en zal dat ook nooit worden. Die kan op een andere manier van waarde zijn. Gewoon een mismatch en dramatisch gescout. Ook van Donny dramatisch gehandeld voor wat betreft het informeren wat zijn rol zou zijn en wat ze van hem verwachten.
 
Orgullo
 
48
22 maart 2021 om 09:51
Ik moet wel lachen om die advertentie van Van der Sar waarin hij deed alsof het voor de MU fans een eer was dat het wereldtalent VDB hun kant op kwam. Die lui op Red Cafe dachten dat ze een nieuwe Robben/van Persie te pakken hadden en die blijken nu gewoon een nieuwe Schneiderlin te pakken te hebben. Maar dan voor 45 miljoen euro.
 
SilverFront
 
8
22 maart 2021 om 09:58
In tegenstelling tot Donny kreeg Schneiderlin echter wel zijn kansen.. Donny wordt gewoon totaal verkeerd gebruikt, en past helemaal niet in dat elftal. Ik zou hem wel eens willen zien bij een subtopper in de PL die aanvallend spelen.
 
Orgullo
 
7
22 maart 2021 om 10:07
Ik denk dat voor Van de Beek de Klaassen/depay route helemaal niet verkeerd is. Gozer kan echt wel wat, maar is gewoon zeker niet internationale top. Bij een West Ham of MGB uitgroeien tot gewaardeerde kracht en vanuit daar verder.
 
olesmit
 
1
22 maart 2021 om 13:48
Schneiderlin kostte toch ook iets van 40 miljoen?
 
Teesboer
 
0
22 maart 2021 om 09:53
Ik heb verder niet veel met vdbeek, maar vind het wel zonde voor Oranje. Een vdbeek die wekelijks speelt in 1 van de beste competities van de wereld is heerlijk om er bij te hebben. Helaas is hij niet goed genoeg en kan hij beter 1 stapje omlaag doen, ik hoop dat hij eigenlijk helemaal niet gaat spelen bij Oranje op dit moment. Misschien dat dit voor hem een extra stimulans geeft om zich te laten verkopen/verhuren aan een iets minder goed team. Dan worden zijn kansen bij Oranje wel een stuk groter.
 
FR010FRDAM
 
25
22 maart 2021 om 10:02
Toen van de Beek wekelijks speelde voegde hij bij oranje eigenlijk ook niks toe.
 
Teesboer
 
2
22 maart 2021 om 10:39
Klopt, maar dat doen anderen op zijn plek ook niet in Oranje toch? Ik bedoel, hij is niet veel minder dan Klaassen of de Roon. Frenkie en Wijnaldum staan voor mij vast, die 3e plek op het middenveld is voor vdbeek best mogelijk. Echter heeft hij het inderdaad nog niet kunnen laten zien in Oranje.
 
Garriesteas
 
8
22 maart 2021 om 09:58
Als je gisteren de wedstrijd hebt gezien vraag je je af waarom United niet Tielemans heeft gehaald ipv VD Beek. Die speelde geweldig en heeft zich al bewezen in de Premier League. Ik kan alleen maar bedenken dat VDB gehaald is voor de bank. Hij heeft vanaf dag 1 geen serieuze kans gehad. Het is niet zo dat hij na 4 basisplaatsen op de bank is beland, hij zat daar al vanaf dag 1. Gisteren speelde hij zonder enig zelfvertrouwen: alle ballen achteruit. Ik zie dit ook niet meer goedkomen, tijd voor een verhuur of transfer. Dit slaat toch helemaal nergens meer op?
 
Ajaxenschede
 
6
22 maart 2021 om 10:08
Als je voor 40mln een middenvelder koopt en vervolgens dingen van de speler gaat verwachten die hij nog nooit gedaan heeft dan mag je toch ook als bestuur/trainer toch wel bij jezelf gaan afvragen of je wel geschikt bent voor je functie..
 
 
2
22 maart 2021 om 10:16
Vd Beek heeft de pech dat Fernandez enorm ging renderen en hem dus terecht uit de basis speelde. En een Pogba op 70% heeft meer kwaliteiten dan Vd Beek waardoor hij ook de voorkeur krijgt. Vd Beek kan beter kiezen voor de wijnaldum route. Dan speelt hij over 2 jaar basis bij manu, chelsea of iets dergelijks
 
SilverFront
 
8
22 maart 2021 om 10:21
Wat een onzin, Fernandes rendeerde al voordat Donny uberhaupt kwam. Bruno is er sinds januari 2020. Ik krijg steeds meer het idee dat United Donny gehaald heeft om de kritiek van de achterban te snoeren, dat er in ieder geval geld werd uitgegeven. Maar ze hebben gewoon totaal de verkeerde speler gehaald, Donny is een 10 en geen 6. En met Fernandes heeft United al 1 van de beste nummers 10 ter wereld nu.
 
Ajaxenschede
 
2
22 maart 2021 om 10:27
Fernandez is natuurlijk een ontzettende klasbak van wie het ook absoluut terecht is dat hij de voorkeur krijgt boven Donny, maar Fernandez is vanaf de eerste minuut bij Manchester United eigenlijk al de belangrijkste speler met een geweldig rendement. (12g/8a in 22 wedstrijden na zijn transfer in de winter) Maar om dan midden in de coronacrisis, 40mln te betalen voor een middenvelder die zelf niet creatief is en dat wel van hem verwacht dan is dat is gewoon een stuk wanbeleid van de bovenste plank.
 
JK-Ajax
 
3
22 maart 2021 om 10:24
Tsjah als ze een goede scouting hadden gedaan dan zagen ze ook dat Donny vooral een systeemvoetballer is en daarom bij Ajax fantastisch in zijn kracht kon spelen. Als je denkt dat hij de creatieve 10 moet worden en zo ga je hem ook eigenlijk gebruiken dan heb je als scout lopen slapen. Bedankt voor de miljoenen overigens!
 
Ajaxenschede
 
2
22 maart 2021 om 10:41
Precies dit, maar voor ons natuurlijk geen probleem. Overmars zal hem over 3jaar wel weer terugkopen voor 10 mln om Kudus/klaassen op te volgen die dan vast weer een stap willen zetten.
 
DNSDKR
 
2
22 maart 2021 om 10:26
Van de Beek is geen spelverdeler, Van de Beek is een aansluitende speler met diepgang en gevoel voor ruimte. Hij geeft de pass niet, hij ontvangt de pass. Eigenlijk een speler voor een systeem met een valse spits. United heeft gewoon de verkeerde speler gekocht en Van de Beek heeft de verkeerde club gekozen.
 
willempiedebok
 
3
22 maart 2021 om 10:39
Gaat nergens over, van de Beek heeft amper gespeeld en nu moet hij op een uurtje meedoen bij Manutd beoordeeld worden. Neem aan dat als je een speler koopt dat je dat met een idee doet en weet wat zijn kwaliteiten zijn. Daar lijkt het niet op. Een club waar zulke goede spelers lopen maar niets laat zien kwa mooi of leuk spel.
 
NL_Modric
 
3
22 maart 2021 om 10:43
En dan ook nog met de B keus. Ik zou hem weleens willen zien met Cavani voor hem en Bruno naast hem op het middenveld. Nu staat ie naast Matic en loopt er een spits die liever voor eigen succes gaat.
 
pinko
 
5
22 maart 2021 om 10:41
Het lijkt wel dat ex topspelers van het Ajax van de laatste jaren, moeilijk kunnen wennen aan andere speelstijlen en slecht aarden in het buitenland. Bij Ajax is er een vastomlijnde uitgestippelde koers, waarbinnen spelers van jongs af aan wennen aan een bepaalde speelstijl, gebaseerd op techniek, spelen in kleine ruimtes, snelle balcirculatie en dominantie. Zodra ze al vrij vroeg uit Amsterdam vertrekken naar een club met naam en andere spelwijze, lijken ze de kluts kwijt. Zie als voorbeeld ook Davy Klaassen. In het buitenland niet echt geslaagd, nu weer bij Ajax spelend als een vis in het water. Zet van de Beek weer bij Ajax in het eerste en hij wordt snel weer de oude van de Beek. Maar dat is nu niet meer nodig. Klaassen doet het uitstekend, en met Kudus heb je al een back up met potentie. Nee, het is sportief gezien niet allemaal goud wat er buiten Amsterdam blinkt, al zal het salarisstrookje op het eind van de maand veel vergoeden;-)).
 
tinus45
 
0
22 maart 2021 om 18:51
Dat lijkt er inderdaad op, maar bijvoorbeeld een De Ligt en De Jong zeggen weer wat anders. Ajax us ook gewoon een club waarbij spelers vertrekken en niet allemaal succesvol worden alleen er word niet de nadruk op gelegd zoals het bij andere teams wel gedaan word, media spelletjes het dat, zorgen dat de nadruk alleen bij topverkoper word gelegd en het lijkt alleen al mooier.
 
Busby
 
1
22 maart 2021 om 13:14
Fred en Matic waren gisteren even slecht zo niet slechter. VDB moet sowieso nog een jaar blijven om te zien of het lukt. Nadeel is wel dat Solskjaer zijn contract gaat verlengen en tactisch is hij niet in staat om VDB in te passen. Zou beter voor United zijn als Solskjaer vervangen wordt. Hij heeft zijn plafond bereikt en er moet nu een coach komen die prijzen kan pakken.
 
AjaxxxAdam
 
0
22 maart 2021 om 15:06
Topper van de Beek is een prima speler, heeft het op het hoogste podium al laten zien. Denk dat hij niet lekker in zn vel zit, krijgt weinig kans in het team. MU en van de Beek passen gewoon niet bij elkaar.
 
PSVparasiempre
 
0
22 maart 2021 om 16:23
Van de Beek is een huis -tuin-en-keuken voetballer. Leuk voor de Nederlandse competitie, maar top PL is een heel stuk te hoog gegrepen. Komende zomer een stap terug naar middenmoter BL of PL zou goed voor hem zijn.
 
fc moulijn
 
0
22 maart 2021 om 20:20
Misschien ligt het wel aan het systeem dat ajax speelt en de automatismen die er vanaf de jeugd ingesleten worden. Verdedigers in mindere mate maar middenvelders en aanvallers zie je wel overal dat ze veel moeite hebben met de aanpassingen bij een andere club. Misschien dat een donny wel erg goed toch z'n recht komt in dat systeem maar dat het uiteindelijk voetballen elders dan toch minder is. Heb geen idee maar valt me gewoon op de laatste tijd.