Engelse media vellen oordeel; 'Sky Sports' ziet één uitblinker bij Ajax
Woensdag, 23 oktober 2019 om 22:10

Chelsea kan rekenen op lof in eigen land na de overwinning op Ajax van woensdagavond. De Engelse pers merkt na afloop van de wedstrijd op dat Chelsea erin slaagde om Ajax grote delen van de wedstrijd onschadelijk te maken. De prestatie van the Blues is extra prijzenswaardig vanwege de jeugdigheid van de basisopstelling, zo concluderen meerdere media. Spelers van Ajax krijgen cijfers tussen de vijf en zeven toebedeeld vanuit Engeland.

The Telegraph stelt dat Ajax bezig is aan een goed seizoen en misschien wel sterker is dan vorig jaar. "Na de nederlaag tegen Tottenham Hotspur in de halve finale van vorig seizoen oogde Ajax gebroken. Maar ondanks het kwijtraken van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt hadden ze tot dusver nog geen enkele wedstrijd verloren en zijn ze misschien wel een betere all-round-ploeg", meent de krant. "Het gaat vaak over de jeugdopleiding en de jonge spelers van Ajax, maar vandaag speelden ze met een ouder basisteam dan Chelsea (gemiddeld 25 jaar en 121 dagen tegenover 25 jaar en 71 dagen bij Chelsea)."

Ook de BBC stelt dat er 'veel is gezegd over de jonge ploeg van Ajax' en stelt dat Ajax 'is doorgegaan waar het gebleven was'. "Maar nu stonden ze tegenover een Chelsea dat zelf ook beschikt over een indrukwekkende samenstelling van jonge talenten. Chelsea maakte het Ajax lastig, door niet toe te staan dat ze hun favoriete tactiek konden hanteren: opbouwen van achteruit. Chelsea verstoorde de opbouw van Ajax. Het resultaat was dat Ajax maar weinig goede kansen creëerde. Het eerste schot op doel kwam pas in de zestigste minuut van Daley Blind."

Zowel The Telegraph als de Daily Mirror deelt cijfers uit aan de spelers van Ajax, zij het zonder toelichting. Beide kranten delen louter zessen en zevens uit aan de spelers van de thuisploeg. De kranten roepen respectievelijk Fikayo Tomori en Kurt Zouma uit tot beste speler op het veld: Tomori krijgt een acht van The Telegraph en Zouma hetzelfde cijfer van de Daily Mirror. Sky Sports is iets minder genadig voor de spelers van Ajax. Alleen Donny van de Beek krijgt een zeven voor zijn optreden; het spel van Dusan Tadic en de invalbeurt van David Neres worden beoordeeld met een vijf.

Verder ontvangen alle Ajacieden een zes van Sky Sports, afgezien van Siem de Jong en Klaas-Jan Huntelaar: zij speelden te kort voor een beoordeling. Journalist Peter Smith stelt dat Edson Álvarez 'in het oog sprong' met zijn kopbal tegen de paal en zijn passzuiverheid van 96 procent. "Hij moet samen met Lisandro Martínez het gat opvullen dat Frenkie de Jong heeft achtergelaten. Geen gemakkelijke taak, maar de getalenteerde Donny van de Beek maakt het makkelijker voor ze. In een meer vooruitgeschoven rol schitterde hij vanavond, terwijl de achttienjarige Sergiño Dest solide oogde."

Welke Ajacied krijgt een 4,5 na de pijnlijke nederlaag tegen Chelsea?

Ook Voetbalzone kende Donny van de Beek een zeven toe voor zijn optreden.Lees rapport

Meerdere Engelse media benadrukken tot slot dat de overwinning in de Johan Cruijff ArenA het beste resultaat is voor Frank Lampard sinds zijn aanstelling bij Chelsea. The Guardian licht bovendien zijn succesvolle wissels uit. "Lampard zal lof toebedeeld krijgen voor het inbrengen van Christian Pulisic en Michy Batshuayi. Samenspel tussen de invallers resulteerde in het enige doelpunt van de wedstrijd. Met de komst van Pulisic en Batshuayi veranderde de wedstrijd. Zeker Pulisic maakte indruk met zijn vlotte acties aan de bal en zijn sprints", aldus de kwaliteitskrant.

Meer nieuws
   
13:54
13:54
Ajax maakt werk van komst Chivu als assistent en doet Roemeen enorme belofte
0
   
13:51
13:51
Ten Hag krijgt voor de verandering goed nieuws uit ziekenboeg van Man United
0
   
13:12
13:12
'Ajax en Potter financieel akkoord; nog slechts één struikelblok op tafel'
56
   
12:51
12:51
Sneijder en Theo Janssen maken overstap en gaan komend seizoen elders analyseren
28
   
12:37
12:37
Elfrink: 'Hij heeft de clubs voor het uitkiezen, maar is onbetaalbaar voor PSV'
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (34)

 
curvasud
 
77
23 oktober 2019 om 22:16
Bizar het verschil tussen het respect voor Ajax vanuit de Engelse pers, en het disrespect vanuit de Nederlandse pers na de eerste (!) nederlaag van Ajax dit seizoen, tegen Chelsea, gewoon een topclub uit Engeland.
 
AVDS_85
 
18
23 oktober 2019 om 22:23
Respect hebben voor het spel en de prestaties van vorig seizoen, prima. Dit seizoen lijkt het nergens op en is het meer geluk dan wijsheid. Er zijn in de wedstrijd maximaal drie fatsoenlijke aanvallen geproduceerd! Dat is gewoon beschamend.
 
 
5
23 oktober 2019 om 22:38
Naja respect of onzin. Ze zeggen dat Ajax misschien wel sterker is dan vorig seizoen. Danvraag ik me af of ze vaak de Eredivisie op zetten.
 
SpeedyAFC
 
10
23 oktober 2019 om 23:26
Ajax stond verleden jaar rond deze tijd niet op de eerste plek in de eredivisie. Nu wel.
 
KokkieAFCA0341
 
3
23 oktober 2019 om 23:43
Mensen vergeten voor het gemak de 1ste seizoenshelft van vorig seizoen even, toen speelde Ajax bij lange na nog niet goed, toen hadden we ook geluk tegen Bayern en Benfica, nu verlies je een x van Chelsea wat kan gebeuren en dan is het allemaal niks meer, voorlopig overleven we al 2 jaar op rij de voorronde en ligt alles nog open om door te gaan in de poule en sowieso gaan we 3e worden..
 
Fortress
 
6
24 oktober 2019 om 00:14
Ten Hag is een tactisch onbenul. Wisselt veels te laat en probeert een 0-0 eruit te slepen in plaats van te winnen in eigen huis. Echt schandalig gewoon. De spelers waren slecht maar de trainer van Ajax bleek vandaag toch de zwakste schakel. Waarom wachten tot de 86e minuut met wisselen terwijl de helft van je ploeg erdoorheen zit. Dat is gewoonweg dom.
 
Ampie
 
52
23 oktober 2019 om 22:17
Vd beek maakte het ajax makkelijker? Dest speelde solide? Wtf heb ik gegeten en gedronken dat ik dit niet heb gezien tijdens de live uitzending ??
 
e013willem
 
35
23 oktober 2019 om 22:25
Pff dat management van Donny lijkt zelfs banden te hebben met de Engelse pers.. Donny was niet goed en waardeloos als middenvelder (speelt gewoon als een schaduwspits) waardoor het middenveld de gehele wedstrijd in handen was van Chelsea.
 
Holland8
 
12
23 oktober 2019 om 23:18
De fans weten werkelijk niet hoe erg het is met het management van Van de Beek. Ten Hag durft Van de Beek niet meer te wisselen of op de bank te zetten want dan wordt hij in de media en achter de schermen kapot gemaakt en gaat zn carriere eraan. Het management van Van de Beek is een soort media bedrijf en hebben contacten met alle belangrijke media in Nederland en in belangrijke voetballanden. De bevriende journalisten schrijven allemaal fake nieuws artikelen waardoor ze hopen dat de marktwaarde van Van de Beek omhoog gaat. Ten Hag moet hem daarom blijven opstellen anders gaat de marktwaarde naar beneden en kunnen ze niet cashen. Dat de trainer daardoor een speler moet blijven opstellen ongeacht zijn (vaak waardeloze) prestaties verstoord de dynamiek binnen de spelersgroep en ondermijnd de autoriteit van de trainer. Dat Ajax daardoor kapot wordt gemaakt interesseert die mensen (entourage van Van de Beek) geen reet. Ook van de Beek vindt het helemaal prima want die weet dat hoe slecht hij ook speelt hij wordt toch niet gewisseld en de volgende wedstrijd staat hij toch gewoon basis. Spelers als Promes, Neres, Alvares en Martines weten ook dat hoe goed zij ook spelen ze blijven altijd de pineut. Want het hele analistenlegertje op televisie, waarvan 80 procent onder het management van Donny valt, praat Donny toch wel in de basis (al schiet hij 5 ballen in zn eigen goal) en "analyseren" een van die 4 er wel uit hoe goed ze ook spelen. En in de jeugd werd ditzelfde spel al gespeeld rondom Donny waar veel grotere talenten de dupe van werden. En jongens geloof me, dit is helaas echt de lelijke waarheid. En ik vertel dit omdat ik groot fan ben van Ajax die zich grote zorgen maakt om mn club (want het wordt erger en erger en daardoor het spel slechter en slechter) en om geen enkele andere reden.
 
Sanderr
 
15
23 oktober 2019 om 23:28
Dit gaat echt te ver ?? jij bent echt iets te veel in je eigen complottheorieën gaan geloven kerel.. Vond Donny zeker niet de beste Ajacied vandaag, ook zeker niet de slechtste. Maar als je denkt dat zijn zaakwaarnemer de voltallige binnen- en buitenlandse pers, UEFA, Ten Hag, etc. in handen heeft kun je beter een aluminium hoedje opzetten hoor. Overdreven gedoe zeg.
 
Holland8
 
6
23 oktober 2019 om 23:39
@sander91 Zeg maar dat ik zomaar iets roep maar helaas is het de lelijke waarheid. En als je wat dichter op Ajax zou zitten dan zou je het wel weten. Het spijt me dat ik het spel rondom Donny niet mooier kan maken voor je. En het staat je natuurlijk vrij om het niet te geloven.
 
bpreal
 
6
23 oktober 2019 om 23:46
Het helpt ook een handje dat 433 op Instagram acteert en spelers als van beek een podium geeft. Want van beek in top 30 plaatsen is echt werkelijk waar een grap. Meer en meer merk je dat prijzen gewoon populariteit gebonden is, niks meer of minder. Laat staan nu met onze digitale wereld waar je alles slim kan manipuleren, k geloof jouw verhaal wel hoor holland8
 
RasSar
 
1
24 oktober 2019 om 01:43
Waar miljoenen mee gemoeid zijn is niets meer onmogelijk! Of denk jij dat die miljoenen alleen maar door heiligen worden beheerd?
 
AFCfokke
 
3
23 oktober 2019 om 22:30
Geeft mooi aan hoe vooringenomen Engelse pers reageert op namen, waardes en reputaties. Voetbalinhoudelijk klopt er weinig van de cijfers. Van achteruit heeft Chelsea echt niet zoveel storing gebracht. Wel duurde het veel langer voordat het middenveld goed stond (if even) bij balbezit
 
ajexit
 
11
23 oktober 2019 om 22:32
Wat een ongelooflijk machteloze zaadpot heeft ajax afgeleverd tegen een bepaald niet imponerend Chelsea bij wie ook nog eens sterkhouders ontbraken. Dit was niet alleen CL maar ook EL onwaardig. Voorspelbaar, want de dalende lijn is al stevig ingezet tegen RKC waar ajax onverdiend 3 punten mee naar huis nam. De grootste dissonanten waren met name de ervaren spelers die niets, maar dan ook niets brachten. Als Veltman nog tot de beteren behoort dan is het gemiddeld niveau schrikbarend laag. Naar mijn bescheiden mening - en bescheiden mensen zitten altijd het dichtst op de waarheid - gaat dit ajax hooguit nog 1 punt pakken met een gelukkig gelijkspelletje. Overwinteren zullen ze waarschijnlijk wel, maar dan in de El. Hopelijk heeft Koeman ook Dest zien spelen. Als hij een juist gevoel voor verhoudingen kent dan laat hij deze kabouter lekker zijn interlands afwerken voor Team USA (mits hij daarvoor in aanmerking komt wat ook nog te betwijfelen valt).
 
e013willem
 
2
23 oktober 2019 om 22:39
Kom op zeg, Ajax kan echt nog wel winnen van Lille of Valencia. Dest is nog maar 18 en is dus gewoon interessant voor Oranje, hij zal nu nog geen basis staan maar dat betekent niet dat hij geen potentie heeft. Overwinteren in de EL moet een grap zijn, Ajax pakt gewoon minimaal 4 punten uit de wedstrijden tegen Lille en Valencia en misschien nog een punt tegen Chelsea.
 
ajexit
 
5
23 oktober 2019 om 22:49
Leuk die roze wolken bespiegelingen. Blijkbaar heb je moeite het niveau van ajax tegen Ado, RKC en nu weer Chelsea in te schatten. Geeft niet want dat is niet ieder gegeven als je wekelijks in het Willem II stadion zit (neem ik aan). En Dest? Die komt op letterlijk alle fronten tekort en heeft absoluut niet de potentie van een Oranje international. Wat echt goed is komt snel, zoals bijvoorbeeld Ihattaren. Bij Ajax is geen fatsoenlijke rechtervleugelverdediger te vinden. Dest is dus een armoede optie.
 
KokkieAFCA0341
 
1
23 oktober 2019 om 23:49
Tijd om te gaan slapen voor je denk ik? Man wat een negatieve, zure reactie.. Kijk even naar wat Ajax heeft ingeleverd ivm vorig seizoen, daarbij blijft ETH koppig door 6 verdedigers op te stellen, en als dan je voorhoede de vorm niet heeft kan je een x van Chelsea verliezen.. Men moet niet vergeten dat vorig jaar een uitzondering was, dit Ajax is gewoon een steek elftal maar minder dan vorig jaar, dan kan je gewoon verliezen van Chelsea
 
marieke90
 
13
23 oktober 2019 om 22:46
Ongelooflijk heel Europa houdt van donny,ik snap dat echt niet,ik vind hem gewoon de minste aanvaller van ajax,in het buitenland vinden ze hem de beste van Nederland...
 
SpeedyAFC
 
3
23 oktober 2019 om 23:28
Het probleem is dat jij denkt dat hij een aanvaller is terwijl Donny toch echt een middenvelder is. Hij weet zo goed diepte te zoeken dat hij jou zo op het verkeerde been zette. Dat wordt in het buitenland erg gewaardeerd, er zijn niet veel van dergelijke middenvelders te vinden.
 
RasSar
 
4
24 oktober 2019 om 01:50
Nee hij verzaakt gewoon in zijn werkelijke taken! Het middenveld is gewoon continu uit balans hij heeft geluk dat Ziyech de longen uit zijn lijf rent om te herstellen. Leuk al die intikkers maar ik ben ervan overtuigd dat als donny gewoon hard werkt op het MIDDENVELD dat het TEAM dan veel beter presteerd en je op de lange termijn meer resultaat haalt.
 
Gaalmeister
 
1
24 oktober 2019 om 08:07
Of zet hem echt in de spits... Kan Promes weer op 10, Ziyech en Tadic op de flanken.
 
Mirzet12
 
0
23 oktober 2019 om 23:08
Ik hoop alleen dat Ajax over 2 weken beter speelt. Want als ze die ook verliezen en Valencia wint thuis van Lille dan is voor Valencia een gelijkspel tegen Ajax genoeg. En dan word Ajax gewoon 3e in de poule. Dus over 2 weken minimaal een gelijkspel. Dan is het een open race voor de volgende ronde.
 
Zytto34
 
6
23 oktober 2019 om 23:13
Je vergeet nog even dat Ajax nog een keer tegen Lille moet en Valencia nog een keer tegen Chelsea.
 
Mirzet12
 
0
23 oktober 2019 om 23:23
Ja dat klopt. Maar dan nog mag Ajax de laatste wedstrijd tegen Valencia niet verliezen. Dat word dan een do or die wedstrijd. Maar als je over 2 weken er een gelijkspel uit sleept tegen Chelsea dan maken ze het zich wat makkelijker in de laatste wedstrijd.
 
Zytto34
 
0
23 oktober 2019 om 23:54
Zeker waar, maar goed heeft nog geen zin om te speculeren.
 
Maykel24
 
0
23 oktober 2019 om 23:30
Als-dan scenario’s hebben nog niet zoveel zin na 3potjes. Over 2weken kan Ajax ook al geplaatst zijn als de scores goed vallen.
 
 
1
23 oktober 2019 om 23:42
Dest solide? Wat een grap. Kan goed voetballen die jongen maar kan echt totaal niet verdedigen... Als we rechts net zo'n back zouden hebben als links dan wordt Ajax pas echt veel beter!
 
Mark1994
 
0
23 oktober 2019 om 23:46
Draai het om, hoe meer de engelse pers Ajax looft, zeggen ze dus eigenlijk hoe goed Chelsea het wel niet heeft gedaan. Eerlijkheid is dat Ajax vandaag ondermaats was, maar neemt niet weg dat een punt gepakt had moeten worden vandaag. Ook moet gezegd worden dat Tadic het zeer slecht doet in de spits tijdens deze CL. Hopelijk gaat dit nog veranderen..
 
ajexit
 
0
24 oktober 2019 om 08:51
Tadic lijkt niet alleen opgebrand maar is het gewoon. Van deze speler hoef je niets meer te verwachten op internationaal niveau. Zelfs op eredivisie niveau laat hij al wedstrijden lopen.