Engelsen beducht voor Oranje: 'Dat hebben we bij Ajax wel gezien'
Dinsdag, 28 mei 2019 om 19:17

De goede prestaties van Declan Rice in het shirt van West Ham United werden in maart beloond door bondscoach Gareth Southgate. De twintigjarige verdediger annex middenvelder ontving een uitnodiging voor de EK-kwalificatieduels met Tsjechië en Montenegro en kreeg in beide wedstrijden speeltijd toebedeeld. Rice is ook opgenomen in de definitieve selectie van the Three Lions voor de Nations League, met het Nederlands elftal als tegenstander in de halve finale.

De nieuwbakken international van Engeland constateert dat bij beide landen een flink aantal talentvolle spelers rondloopt. "Er zijn inderdaad een hoop overeenkomsten. Beide ploegen hebben een goede mix van ervaren spelers en aanstormende talenten", beaamt Rice dinsdag in gesprek met de Daily Mail. "Nederland heeft een erg leuke ploeg om naar te kijken. Dat hebben we bij Ajax wel gezien in de Champions League." De ploeg van Erik ten Hag werd in de halve finale uitgeschakeld door Tottenham Hotspur, zaterdag de opponent van Liverpool in de eindstrijd van het miljardenbal.

"Oranje beschikt dus over enorm veel kwaliteit, maar dat kan ik ook over ons elftal zeggen. Wij hebben eveneens veel jeugdige spelers die afgelopen seizoen geweldige prestaties hebben geleverd. Het zal een moeilijke opgave worden, al doet dat niets af aan het vertrouwen binnen onze selectie", aldus Rice, die afgelopen seizoen tot 34 competitiewedstrijden namens West Ham kwam.

Nederland en Engeland staan 6 juni tegenover elkaar in de halve eindstrijd van de Nations League. De winnaar van die ontmoeting speelt drie dagen later in de finale tegen Portugal of Zwitserland. De verliezer treedt in de troostfinale aan tegen een van deze twee landen.

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
1
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
4
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
tokkie020
 
0
28 mei 2019 om 19:28
Iemand die mij ksn uitleggen waarom ik Rice hier in een ierland (gokje) shirt zie? Ziet er niet uit als een jeugdinterland namelijk. En je mag toch niet overstappen van nationaal team?
 
Sirius
 
5
28 mei 2019 om 19:33
Dat was een oefeninterland van vorig jaar, Frankrijk - Ierland. Na het spelen van enkel een oefeninterland mag je als het goed is nog overstappen.
 
LucasAndersen
 
6
28 mei 2019 om 19:34
Jawel, Rice heeft oefenwedstrijden gespeeld voor Ierland. Zolang het geen officiƫle wedstrijden zijn mag je overstappen. Diego Costa deed t zelfde
 
okidoki78
 
1
28 mei 2019 om 20:08
Ben er bij! Zin in!!