'Enorm talent, daarom hebben we hem overgenomen van Feyenoord'
Woensdag, 1 januari 2020 om 13:50

Joshua Zirkzee luisterde onlangs zijn debuut bij Bayern München op met een doelpunt tegen sc Freiburg. Drie dagen later volgde opnieuw een doelpunt, ditmaal tegen VfL Wolfsburg. De Nederlandse aanvaller wordt derhalve overladen met complimenten. Hoofd opleidingen Jochen Sauer is blij met het feit dat Zirkzee enkele jaren geleden door Bayern werd opgepikt uit de jeugdopleiding van Feyenoord.

"Het is een enorm talent in aanvallend opzicht, daarom hebben we hem tweeënhalf jaar geleden ook overgenomen van Feyenoord", vertelt Sauer in gesprek met Kicker. "Hij is een type dat je tegenwoordig niet meer zo vaak ziet in het voetbal: groot, atletisch, maar daarnaast ook technisch zeer onderlegd." Sauer dringt er bij Zirkzee op aan om hard te blijven werken. "Als hij dat doet, dan kan hij heel veel bereiken. Ook bij Bayern." Zirkzee kan de eerste jeugdspeler worden die een vaste plaats in de hoofdmacht weet te veroveren sinds David Alaba in 2011.

Raimond Hinko, sporverslaggever van BILD, is net als Sauer laaiend enthousiast over Zirkzee. De Bayern-volger heeft zelfs een open brief geschreven aan de jonge aanvaller. "Jij en de achttien centimeter kleinere Serge Gnabry zijn misschien wel de krachtigste wapens in de geschiedenis van de Bundesliga. Gnabry, die viermaal scoorde tegen Tottenham Hotspur, kan in jouw schaduw blijven groeien." Hinko wijst Zirkzee er echter ook op dat hij moet blijven presteren. "Je doelpunten kunnen ook een vloek gaan vormen. Er zijn ergere dingen. Je kunt je vasthouden aan de woorden van Joshua Kimmich: 'Het is gewoon geweldig om dit te zien."

Hinko denkt dat Zirkzee in goede handen is bij interim-trainer Hansi Flick. "Ik ben niet bang dat je verhaal voortijdig eindigt", voorspelt de verslaggever van BILD. "Hij zal namelijk nooit je twee doelpunten vergeten die Bayern vier punten opleverden. Flick zal je niet laten vallen als je een keer minder presteert. Een dergelijke trainer heb jij nodig in deze fase van je loopbaan." Bayern en Zirkzee, met een contract tot medio 2023 in München, hervatten de Bundesliga op 19 januari met een uitwedstrijd tegen Hertha BSC.

Meer nieuws
   
18:34
18:34
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
   
18:33
18:33
Vitesse heeft positief puntenaantal na eerste Eredivisie-thuiszege van het jaar
5
   
18:04
18:04
Scorende Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko bezorgen Toulouse drie punten
0
   
18:00
18:00
Dumfries sneert op kampioensfeest met opvallend spandoek naar Theo Hernández
43
   
17:38
17:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
Verduijnovic
 
9
1 januari 2020 om 14:20
Goede start gemaakt maar hopelijk krijg deze jongen de kans zich rustig te ontwikkelen tot topspeler waar we als Nederlanders nog veel plezier aan gaan beleven. Zou mooi zijn als Bayern hem die kans geeft de komende jaren!
 
LawPl
 
3
1 januari 2020 om 14:23
Zal voorlopig nog geen basisplek krijgen. Een verhuurperiode aan een eredivisie club zal goed zijn voor zijn ontwikkeling. Misschien kunnen we hem dan zelfs meenemen naar het EK als Depay het niet red en Zirkzee veel indruk maakt.
 
Ijsmuts
 
4
1 januari 2020 om 14:58
Wellicht iets voor feyenoord indien ze er niet in slagen een spits te kopen. Komt hij bij clubs van ‘lager niveau’ te spelen dan lijkt hij me sowieso niet rijp en geschikt genoeg voor oranje.
 
isco1
 
17
1 januari 2020 om 15:12
Bij Feyenoord speel je ook niet op een niveau waarbij je klaar bent voor het NL elftal. Daar is het team te zwak voor. Je zult er wel enorm bovenuit moeten steken om in aanmerking te komen voor het NL elftal. Berghuis hoort er mijn inziens ook niet bij.
 
JSH88
 
13
1 januari 2020 om 15:13
Hoezo zou Feijenoord hem weer terughalen? Had nu makkelijk basis kunnen staan. Moest zo nodig weg en dan weer energie er in steken om hem te verbeteren voor die Duitsers? Nee hoor mag weg blijven..
 
Ijsmuts
 
0
1 januari 2020 om 19:34
Ik zie ook liever een aankoop hoor, maar bovenal zie ik gewoon liever een backup voor jorgensen want sinisterra is gewoon geen spits