Enorme blunder van keeper leidt nederlaag van Besiktas in Lyon in
Donderdag, 13 april 2017 om 23:44

Besiktas leek donderdagavond een belangrijke stap richting de halve finales van de Europa League te zetten. Het team van Senol Günes kwam dankzij Ryan Babel op voorsprong, maar gaf het duel in de laatste tien minuten alsnog uit handen: 2-1. De wedstrijd in Lyon startte drie kwartier later vanwege ongeregeldheden op de tribunes.

In een onderhoudende eerste helft maakte Olympique Lyon, zonder de speelgerechtigde Memphis Depay, een slappe indruk. Toch raakte het team van trainer Bruno Genesio de lat, toen een inzet van Nabil Fekir door Marcelo van richting werd veranderd en op het aluminium eindigde.

Besiktas stond op dat moment al voor. Anderson Talisca bracht Babel na een vrije trap in stelling en de Nederlander schoot het leer in een keer kruiselings achter Anthony Lopes. Marcelo had daarna nog een goede mogelijkheid op de 0-2, maar zijn kopbal uit een corner van Oguzhan Özyakup miste de juiste richting.

Na rust zocht Lyon nadrukkelijk naar een gelijkmaker en dolf Besiktas het onderspit. Een kopbal van Corentin Tolisso op de paal, in minuut 79, was een voorbode van de ommekeer van de Fransen. Tolisson was het eindstation van een vrije trap van Mathieu Valbuena die aan iedereen voorbij ging en een fout van Fabri stond aan de basis van de 2-1. De doelman wilde drie tegenstanders in de luren leggen, maar Jérémy Morel onfutselde hem de bal en werkte het leer in een leeg doel.,

13 april 2017 om 23:48
Man, begint een nieuwe hype te worden. Het uitklappen van spelers. Maar als het dan fout gaat ben je wel de lul als keeper. Je moet niet vergeten dat je de laatste sluitpost bent

MaRcOsSsS

7
14 april 2017 om 00:37
Een sluitpost is altijd laatste, hij sluit het. Desalniettemin, belachelijk dat je zulke capriolen uithaalt vlak voor het einde. Nu staan ze met lege handen en gaat het nog een knap lastig verhaal worden voor besiktas om door te komen. Schat Lyon toch iets zakelijker in.

13 april 2017 om 23:51
Keepte heel de wedstrijd super goed. Ne voor de goal maakt ik nog een opmerking op de groeps app, dat hij me doet denken aan Muslera, en dan doet hij dit.

13 april 2017 om 23:52
Waar hadden we de scheids mee? Ongelofelijk, zelfs hier zeuren jullie over de scheids.

3*Ajax

23
13 april 2017 om 23:55
Cimbom staat toch voor Galatasaray? Zou er niks van aantrekken, want jou cluppie doet het op dit moment veel beter en daar is hij jaloers op waarschijnlijk.

FlackoGS

5
13 april 2017 om 23:58
Clutch, waarom schiet je gelijk in defense-mode? Ik zie hem nergens 'zeuren' over de scheids. Misschien omdat jullie in het verleden vaker de scheids tegen hebben gehad dan mee wilt hij benadrukken dat dat niet het geval is?

fbbekir

8
14 april 2017 om 00:01
Ik vond de scheids een perfecte wedstrijd fluiten. Heb zulke scheidsrechters serieus gemist in europa, waar we bijna altijd benadeeld worden.

3*Ajax

4
14 april 2017 om 00:04
FlackoGS je ziet duidelijk afgunst op de manier hoe hij het typt.

Clutch

7
14 april 2017 om 00:42
Flacko, waarom ik in de defense mode schiet? Hij zegt toch dat we 'de scheids mee hadden'? Probeer er geen andere draai aan te geven, dat betekent gewoon dat de scheids in onze voordeel floot. Wat totaal niet het geval was, hij floot gewoon een hele goede wedstrijd, afgezien van 1 of 2 verkeerde beslissingen.

3*Ajax

9
13 april 2017 om 23:53
Oke wat is je punt? Er waren nog 75 minuten te spelen na de 0-1 en Lyon heeft een betere ploeg. (Ik heb het niet gezien trouwens)

KarimBourzami

7
14 april 2017 om 00:38
Fekir en lacazette verdiende beide een penalty. Lyon was heel de wedstrijd oppermachtig.

Clutch

14
14 april 2017 om 00:43
Fekir en Lacazette lieten zich heel mooi vallen, maar de arbiter trapte daar niet in.

Bambino04

3
14 april 2017 om 02:17
Uhmm, heb jij de wedstrijd wel gezien? Besiktas gaf meer dan goed partij en de penaltys volgens jou waren duidelijk schwalbes. De herhalingen zijn meerdere keren getoond, jammer dat je het hebt gemist.

kartal1

4
14 april 2017 om 07:26
Ah weer zo iemand die het niet kan hebben dan een turkse club het goed doet. Hij probeert enkel te provoceren en weet zelf ook dat het beide geen penaltys waren hoor.

Arnavut1

18
2 onnodige fouten nekken ons. Was totaal onnodig. Besiktas was tweede helft echt slecht. Fabri keept de hele wedstrijd goed en maakt zo n gruwelijke fout, super jammer. Kop omhoog en hoorn dat we in Istanbul winnen van Lyon. Overigens hoop ik niet dat de chaos van vandaag consequenties krijgt voor Besiktas.

bambinoo

13
Fabri haalt wel vaker van deze streken uit. Uitgerekend tijdens deze enorm belangrijke wedstrijd tegen Lyon gaat het fout. Eén ding is zeker; dit zal Fabri nooit meer doen.

Clutch

4
Geen idee wat Fabri daar deed. Dit doet die wel vaker en heel vaak werd Senol Gunes daar boos om. En nu zien we waarom. Het was niet de vraag of het ooit fout zou gaan, maar wanneer. En toevallig gaat het altijd fout in een belangrijke Europese wedstrijd. Tolga die tegen Brugge ons de das om doet, het seizoen er op tegen Sporting opnieuw, Tosic die tegen Kiev de fout in gaat bij de 1-0 en nu Fabri. Eerste helft speelden we heel goed, tweede helft heeft Lyon ons plat gewalst en dat reken ik Senol Gunes aan. Hij begon al met een verkeerde opstelling die hij na een kwartier wijzigde, tweede helft liet hij de ploeg te veel terugtrekken. Terwijl we juist op zoek moesten gaan naar een tweede doelpunt. Geen slechte uitslag, goede uitgangspositie, maar het had zo veel beter kunnen zijn.

Arnavut1

1
14 april 2017 om 00:03
Senol Gunes fantaseert vaker erop los tijdens de Europese wedstrijden. Zo heb ik me tijdens de CL wedstrijden vaak geirriteerd aan zijn opstellingen. Net nu ik het idee had, dat ik hel op ee rijtje had, komt hij wederom met een rare opstelling. Heb hoop dat we doorgaan maar als ik de k aan het ontbreken van Marcelo, denk ik dat het nog lastig gaat worden. Weet niet wie hem gaat vervangen.

MamiDemirci

8
14 april 2017 om 00:02
Dit is niet te filmen, wat een ongelooflijk stomme actie van Fabri. Tegen Brugge was het Tolga Zengin en nu is het hij die ons de ronde kost. Zo zuur want een 1-1 was een prima uitgangspositie. Besiktas heeft dit seizoen al een aantal keer een wederopstanding gehad, laten we hopen dat het komende week tegen Lyon thuis weer gebeurt. Overigens weet ik 95% zeker dat de Uefa van deze gelegenheid gebruik maakt en Besiktas een boete/toeschouwersverbod oplegt. Al met al een donkere avond.

BuNyoooooo

4
14 april 2017 om 00:14
Indien ze kunnen bewijzen dat Besiktas ook schuld heeft aan de vervelende omstandigheden, is het toch ook terecht dat ze een boete krijgen en één of meerdere wedstrijd zonder toeschouwers moeten spelen? Het is jammer, want Besiktas is de enige Turkse topclub die daadwerkelijk voetbal speelt en ook ver kan geraken (al zijn ze natuurlijk al ver nu). Laten we hopen dat de mensen die hier verantwoordelijk voor zijn gevonden worden en een levenslang stadionverbod krijgen.

MamiDemirci

0
14 april 2017 om 00:23
Je hebt volkomen gelijk natuurlijk, die personen die het veroorzaakten moeten worden gestraft. Maar waarom zijn zulke akkefietjes nodig? Stel dat Besiktas nu een toeschouwersverbod krijgt voor de return. Dan zijn we al zo goed als uitgeschakeld voordat we zijn begonnen. Zo zonde allemaal.

NeutralFussbal

2
14 april 2017 om 08:13
Nou ik mag hopen dat die 95%, 100% is. Je doet overkomen alsof een eventuele straf naaierij van de UEFA zou zijn..

MamiDemirci

2
14 april 2017 om 14:57
Lyon was als gastheer verantwoordelijk voor de veiligheid van de supporters, zowel van Besiktas als Lyon. De politie heeft totaal geen maatregelen genomen tegen het grote aantal uitsupporters dat ook tussen de Lyon-supporters aanwezig was. Bovendien zijn de akkefietjes begonnen met het aanvallen van vrouwen en kinderen door Lyon supporters. Als bewijs verwijs ik je graag naar het twitter account: forzabesiktas. Daar staan de foto's en wordt er gevraagd aan de Uefa om een eerlijk oordeel te vellen. Er heeft in het verleden vaak genoeg 'naaierij' plaatsgevonden in het nadeel van Turkse teams in Europees verband, vandaar dat ik dit zo aankaartte.

Les Gones

20
Wow wat een knotsgek einde. Zag het lange tijd somber in al drongen we de tweede helft wel steeds meer aan. We mogen de keeper van Besiktas bedanken voor de overwinning en met de goede uitgangspositie die we nu hebben. Gaat spannend worden in Turkije en het moet daar echt beter willen we de halve finale bereiken. Echter gezien de kwaliteit voorin moeten we daar zeker een doelpunt kunnen maken. Off: Hopelijk worden de raddraaiers die de wedstrijd vooraf verpesten opgespoord en zwaar gestraft (ongeacht wie er begon). Werkelijk schandalig dat supporters het veld op moesten voor hun eigen veiligheid.

Arnavut1

4
14 april 2017 om 00:06
Wordt idd nog spannend in Turkije. Eerste helft miste Besiktas de nodige kansen maar de tweede helft was zeker voor Lyon. Hoop dat er geen consequenties komen voor beide teams door deze chaos en hoop idd zoals jij het zegt, de daders worden opgepakt en gestraft.

Amo1453

3
14 april 2017 om 00:13
Man man man wat een slechte wedstrijd lyon was slecht. Besiktas eerste helft goed tweede helft slecht. Een goede besiktas kon vandaag lyon gewoon afstraffen. Kwart finale europa league niveau trok op nie veel.

HaagseKoerd

0
14 april 2017 om 00:21
Enorm? Mega en dan MEGA fout van de keeper! Wauw! Ik zou als supporter hem nooit meer in het doel willen. Kijk als je een held bent dan is het anders. Dan kan het nog net. Maar Fabri hoort nu gewoon een aantal weken te banken.

Arnavut1

5
Helaas hebben we een grotere prutser op de bank genaamd Tolga, die ons vorig jaar en het jaar daarvoor de kop heeft gekost.

_Fabregas

6
14 april 2017 om 00:56
Laat het niet weer zo zijn dat Lyon door geblunder een wedstrijd wint. Herinner me iets met Ajax ?

SpeedyAFC

2
14 april 2017 om 01:21
Vijf keer geel voor Lyon en ze moeten nog uit naar Besiktas. Dat hal;ve elftal is straks geschorst voor de halve finale. als ze al winnen van Besiktas

Tornado72

1
14 april 2017 om 08:45
Het was een enorme blunder van de keeper maar waarom wordt de keeper in deze situatie gebracht? Zo'n bal terugspelen is pure armoede. Als je op het punt staat een resultaat te halen in een EL wedstrijd moet je je keeper niet aan spelen in deze situatie.

Voetbalexper

1
14 april 2017 om 10:08
Ik snap niet dat zon grote club besiktas zou slechte keepers tot zijn beschikking hebben. Tolga zengin is ook niet betrouwbaar.Haal gewoon volkan babacan van Basaksehir. Waar wachten jullie nog op, beste bestuur. Zo kan het niet verder!

Clutch

0
14 april 2017 om 11:21
Fabri is gewoon een goede keeper. Goede reflexen, kan goed uittrappen zodat de bal in de ploeg blijft, ook niet onbelangrijk. Enige nadeel is dat hij soms te veel risico's neemt. Tegen Genclerbirligi-uit kwam hij onnodig uit zijn doel, resulteerde in een doelpunt. En nu doet die dit, wat die al vaker heeft gedaan, alleen gaat het nu mis. Zoiets mag maar 1 keer gebeuren. Als je dit weer doet, mag je per direct oprotten van mij.

kartal1

0
14 april 2017 om 18:26
Volkan babacan ? Ik hoop het niet weinig kwaliteit verschil tussen fabri en volkan. Als je een keeper koopt dan meteen van kwaliteit muslera. Dat is een keeper waar je jaloers op kan zijn hoor.

0
14 april 2017 om 19:26
Hij is eerste doelman van Turkije en doet het behoorlijk in tegenstelling tot bv onur kivrak. Die echt een club keeper is. Daarbij presteert hij bij zijn club ook nabehoren. Mede dankzij doen ze mee om het kampioenschap. Dus iets meer respect alsjeblieft.