'Er is contact geweest met Trabzonspor en met topclubs in de Championship'
Dinsdag, 25 juli 2017 om 15:15

Hoewel Mimoun Mahi zich momenteel op het nieuwe seizoen voorbereidt met FC Groningen, is de kans heel klein dat hij komend seizoen voor de Eredivisionist uitkomt. De aanvaller geniet interesse van clubs uit het buitenland en zelf ziet de 23-jarige aanvaller een nieuwe stap in zijn carrière wel zitten.

"Ik ga ervan uit dat ik wegga", zegt de ex-speler van Sparta Rotterdam, die afgelopen seizoen in 32 competitieduels 17 keer scoorde voor het team van trainer Ernest Faber, in gesprek met Voetbal International. "Er is contact geweest met Trabzonspor en er zijn wat clubs in Engeland die interesse hebben. Het gaat dan om topclubs in de Championship."

Afgelopen winter hield Groningen ondanks een bod van 3,3 miljoen euro een overgang naar Fulham tegen. "Maar nu zal de club bij een goed bod wel meewerken aan een transfer", aldus Mahi. "Het moet wel een club zijn met een trainer die vertrouwen in me heeft en me ziet als een speler die beslissend kan zijn." De club speelde al in op het mogelijke vertrek van Mahi door Lars Veldwijk aan te trekken, die overkwam van KV Kortrijk.

Algemeen directeur Hans Nijland gaf vorige week al aan dat Mahi niet voor een habbekrats Groningen gaat verlaten: "Er zijn wel wat biedingen geweest, maar niet van die mate dat wij ze serieus kunnen en willen nemen. Mimoun hoeft wat ons betreft ook niet weg. We hebben het wel over onze topscorer. Bovendien ligt hij nog twee jaar vast. We hoeven nu dus ook niet te verkopen."

Meer nieuws
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
20
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
   
23:00
23:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
22:58
22:58
Arda Güler is de held van Real Madrid op moeizame avond in San Sebastián
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
La~Decima
 
7
25 juli 2017 om 15:19
Alleen voor de hoofdprijs. Hij is de meest creatieve speler die we hebbem. Hij groeide boven een matig team uit en was verandwoordelijk voor de sterke 2de seizoenshelft. 4-5 miljoen lijkt me een goede prijs. Zeker als een haps of st juste meer kost. Verder verwacht ik dat men niet meer dan 2 mln zal vragen.
 
larsarjan
 
1
25 juli 2017 om 15:25
Hele goede speler, maar zoals bekend moet Groningen nog wat verkopen. Eens zien of de groningensupporters me nu wel geloven, (wees niet bang heren, excuses zal ik aanvaarden). Groningen heeft aangegeven mee te werken aan een vertrek waardoor die het seizoen af kon maken bij Groningen zonder iets te forceren. Heeft nog een heel goed 2de seizoenshelft gedraaid, dus Groningen is nu wel verplicht daadwerkelijk mee te werken. 2 tot 2,5 miljoen zal wel moeten lukken. Misschien heel strak onderhandelen en clubs tegen elkaar uitspelen waardoor je 3 á 3,5 kan pakken, maar meer zal er denk ik niet inzitten. Overigens wel pech dat hij net na dit bericht en onderhandelingen met die Turkse club vandaag niet kon trainen omdat hij ziek was...
 
La~Decima
 
1
25 juli 2017 om 15:31
Zolang men Padt niet verkoopt... Ik hoop dat we iets meer vangen maar ok verwacht inderdaad ook een bedrag van 2 miljoen. Nu hopen dat we nog een extra creatieveling erbij kunnen halen.
 
LovreFC
 
3
25 juli 2017 om 15:47
Lol, wat is dat nou voor onzin? Heeft iemand gezegd dat FC Groningen bij een bod van 4 of 5 miljoen euro Mahi aan zijn contract gaat houden? Er zit nogal iets tussen moeten verkopen en bereid zijn te verkopen bij een mooi bod. Voor eigenlijk elke Nederlandse subtopper geldt dat laatste en dus ook in dit geval voor Groningen.
 
larsarjan
 
0
25 juli 2017 om 15:59
Mijn bericht van onzin bestempelen en dan de rest van je post nog moeten schrijven... Waar zeg ik dat Groningen Mahi aan zijn contract zou houden als er een bod van 4 á 5 miljoen komt? Hoe kom je uberhaubt bij die 4 of 5 miljoen? Gebaseerd op...? Elke subtopper zal inderdaad een speler verkopen bij een niet te weigeren bod (in dit geval een veelscorende spits - dus 7 miljoen ongeveer ben ik van mening). Als je even leest dat Groningen mee zal werken, en de jaarverslagen erbij pakt zie je dat Groningen moet verkopen en een bedrag van 7 miljoen echt niet gaat gebeuren. Nogmaals 2 tot 3,5 verwacht ik.
 
LovreFC
 
1
25 juli 2017 om 16:09
Jij gaat er vanuit dat het zo is, prima. Lijkt me gek dat de club dan zegt op dit moment nog financieel een speler extra te kunnen kopen en hier ook naar te kijken nu. Je hebt echter recht op jouw mening. Maar daarnaast probeer je o.b.v. dit artikel je gelijk te halen, wat dus nergens op slaat zoals ik je dus uitleg. Hier blijkt echt nergens uit dat men zou moeten verkopen. Mahi gaat echter niet een tweede keer tegengehouden worden bij een goed bod. Dat is goede business en bovendien iets dat Mahi ook een keer wil natuurlijk.Voor het exacte bedrag zullen we moeten afwachten, maar gezien het afgewezen bedrag in januari van 3,3 miljoen en het feit dat hij het zeer goed gedaan heeft vorig jaar ga ik uit van een hoger bedrag dat wat Fulham heeft geboden. Uiteindelijk 3,5 miljoen zou best kunnen, 2 zie ik echt niet gebeuren.
 
larsarjan
 
1
25 juli 2017 om 16:25
Die 3,5 was dat niet in de winterperiode op het allerlaatste moment? Dus normaal gezien een periode waar de speler het allerduurst zijn? Ieder zo zijn mening inderdaad. Jij de jouwe op basis van gebakken lucht (en dan nu lees ik dat Nijland iets gezegd zal hebben?) en ik de mijne op jaarcijfers, het feit dat bij mijn weten Nijland aangaf een kleinere selectie te willen en ook aangegeven heeft dat er geen spelers meer zouden komen (tenzij er iemand zal vertrekken). Nogmaals. Een niet te weigeren bod voor een aanvaller die veel scoort, nog jong is, veel potentie heeft en international is, is bij mijn weten minimaal 7 miljoen. Jij denkt dat 3,5 best zal kunnen. Dat is dus de helft van het minimale niet te weigeren bod...
 
LovreFC
 
0
25 juli 2017 om 16:41
Ach voor een jongen van 23 jaar die pas een jaar echt heeft gescoord verwacht ik geen wonderen. Ik heb het ook over een goed bod, niet een "niet te weigeren bod". Want het is echt niet zo dat we Mahi gaan tegenhouden als de absolute hoofdprijs niet wordt geboden. Die jongen wil ook verder kijken en dat meerdere keren tegenhouden is jezelf in de voet schieten. Als het normale, goede bedragen zijn dan gaat hij gewoon.Verder is 3,5 minimaal gewoon aardig. Voor Haller is immers los van bonussen ook "maar" vijf miljoen betaald en die scoort al iets langer...
 
larsarjan
 
1
25 juli 2017 om 16:53
Haller is inderdaad een goed voorbeeld. Die levert dus 5 miljoen op exc. Bonussen en doorverkoop, terwijl Mahi (die er meer gescoord heeft, die international is en noem het maar op) dus 3,5 miljoen op zal leveren (hopelijk). Daar komt bij dat Utrecht geld nodig had op het moment dat Haller verkocht wordt, wat de prijs dus ook nog eens zal dalen (mindere onderhandelingspositie). St. Juste (een CV) voor 4,6? Haps (een linksback) voor 6 miljoen Amrabat (een niet scorende middenvelder) voor 4 miljoen exc doorverkoop Haller (een spits die minder scoorde dan Mahi en een club die geldzorgen had) voor 5 miljoen exc. bonussen en een doorverkooppercentage en dan Mahi voor hopelijk 3,5 miljoen voor een club die hem dus (als ik jou mag geloven) hem niet hoeft te verkopen. Zie jij het verschil?
 
LovreFC
 
0
25 juli 2017 om 18:26
Jij gaat nu vast uit van 3,5, ik zeg gewoon dat ik dat persoonlijk wel een goed bod zou vinden... Buiten kijf staat in ieder geval dat je graag wil dat FC Groningen per se moet verkopen, dus al jij dat wil dan is dat toch gewoon zo joh? Geen probleem... Negeer gewoon officiële berichten en vul lekker in wat jij wil. Kan mij het schelen.
 
larsarjan
 
0
25 juli 2017 om 19:02
Ik wil helemaal niet graag dat Groningen moet verkopen, dat vul jij in... Ik wil graag dat Arjen Robben bij Groningen gaat voetballen, maarja.. Ik negeer ook geen officiële berichten. Ik reageer juist op die officiële berichten en ik gebruik ze om mijn standpunt te verdedigen, net zoals ik de officiële jaarverslagen gebruik om mijn standpunt met feiten te verdedigen. Dat in tegenstelling tot de argumenten van jou met: 'ik vind, ik denk, en een hoop gebakken lucht'.
 
jobforgrunn
 
0
25 juli 2017 om 23:47
Nijland heeft juist aangegeven dat er nog budget is als er een directe versterking wordt ontdekt. Of Nijland liegt, of jij hebt de stukken slecht gelezen of mist kennis die Nijland wel heeft.
 
larsarjan
 
0
27 juli 2017 om 13:17
Nijland heeft ook aangegeven dat dit de selectie is. Overigens is er ook budget (jullie hebben namelijk een eigen vermogen). Voor spelers die een directe versterking zullen zijn kan je altijd dat potje opmaken. Niks mis mee.
 
Robertfcg
 
2
25 juli 2017 om 17:31
Gun hem een mooie transfer. Beschikt over een prima mentaliteit en heeft genoeg voor ons betekend.
 
Clutch
 
0
25 juli 2017 om 17:50
Goede speler, maar ik denk niet dat hij naar Trabzonspor gaat. De supporters daar zijn al geirriteerd omdat de beloofde versterkingen niet zijn gehaald, als hun club nu 2.5-3 miljoen neerlegt voor een (voor hun) onbekende speler, loopt de emmer vol.
 
Greenboy
 
0
25 juli 2017 om 22:37
Waarom moet Groningen dan verkopen?
 
RomaGrunn
 
0
26 juli 2017 om 10:12
Zou jammer zijn als Mahi daadwerkelijk gaat vertrokken. Hopelijk krijgen we wel een goed en gepast bedrag voor hem.