'Er is vanuit heel Europa interesse in Kasper Dolberg'
Dinsdag, 23 mei 2017 om 22:16

Ajax nam Kasper Dolberg in de zomer van 2015 over van Silkeborg IF, maar dat ging niet zonder slag of stoot. De aanvaller kostte ongeveer 270.000 euro, een investering die toenmalig directeur voetbalzaken Marc Overmars graag voor de Deen over had. Niet iedereen stond echter achter de komst van Dolberg, want De Telegraaf tekende eerder al op dat er veel verzet was binnen de jeugdopleiding.

Overmars en Dennis Bergkamp waren overtuigd en drukten de transfer van Dolberg door en zullen daar geen spijt van hebben gehad. "Dolberg was op proef en na een dag had Marc al genoeg gezien. Hij zei: 'we willen hem contracteren'. We gingen naar binnen om de ouders van Kasper te bellen en om te bespreken wat te doen. We hadden niet veel tijd nodig, want op basis van de reputatie van Ajax met jeugdspelers kozen we voor die club. Het was een erg goede match", laat zaakwaarnemer Jens Steffensen optekenen in een interview met the Guardian. Dat laatste blijkt ook wel dit seizoen, want Dolberg scoorde 23 keer in 47 officiële wedstrijden.

Ofschoon de enkelvoudig international van Denemarken als vanzelfsprekend een eigen stijl heeft, wordt hij door de buitenwacht vergeleken met topspitsen uit het verleden. "Maar hij is niet de nieuwe Bergkamp en hij is ook niet de nieuwe Zlatan Ibrahimovic. Dolberg is gewoon Dolberg en laten we dat vooral zo houden", reageerde Peter Bosz dinsdagavond op de persconferentie. Steffensen zou Dolberg overigens niet direct met Bergkamp of Ibrahimovic vergelijken: "Ik zie eerder overeenkomsten met Marco van Basten. Als hij hetzelfde pad kan bewandelen, dan is dat natuurlijk erg goed. Ze hebben in ieder geval dezelfde lengte en snelheid en ook hun schot is vergelijkbaar."

Het moge duidelijk zijn dat Steffensen zijn cliënt een grote toekomst voorspelt, maar de spits zal zich volgens de agent niet snel gek laten maken: "Kasper is een erg rustige persoonlijkheid en staat altijd met beide benen op de grond. Dat is heel belangrijk. We wisten in ieder geval al dat Dolberg dit niveau zou halen, maar dat hij dat zo snel voor elkaar heeft gekregen, dat hadden ook wij niet verwacht. Toen Kasper naar Ajax kwam, was hij een linksbuiten. Maar Overmars zei dat hij in hem een fantastische nummer negen zag. Hij zette Bergkamp 'op' Dolberg en sindsdien zijn de resultaten fantastisch. Kasper heeft zich ontwikkeld, ook op fysiek gebied, en heeft heel veel zelfvertrouwen."

De cijfers van Kasper Dolberg van dit seizoen.

Het succes heeft ook een keerzijde want Dolberg is in de belangstelling komen te staan van veel Europese grootmachten, zo erkent ook Steffensen. "Er is interesse vanuit heel Europa, met name vanuit Engeland. Alle topclubs in Engeland hebben contact opgenomen, evenals die uit Spanje. Alles hangt echter van Ajax af. Kasper heeft nog een contract tot de zomer van 2021, maar ik weet niet wat de club wil. Ze hebben me ook geen indicatie gegeven van hoeveel Kasper zou moeten kosten." Mocht Dolberg straks een transfer maken, dan is het niet eens ondenkbaar dat Steffensen zijn commissie misloopt.

Het contract tussen het talent en Steffensen loopt volgend jaar zomer af en de vader van Dolberg zou zijn zoon willen onderbrengen bij SEG International, dat verantwoordelijk was voor de transfers van Robin van Persie en Memphis Depay naar Manchester United en verder spelers als Jasper Cillessen, Kevin Strootman en Stefan de Vrij begeleidt. "Bij zulke spelers (Dolberg, red.) zal er altijd concurrentie zijn van andere zaakwaarnemers, dat hoort erbij. Ik weet hoe het werkt. Als Kasper besluit om bij ons te blijven of naar een groter agentschap wil, dan wensen we hem alle goeds toe. We hebben hem ontdekt en op het juiste spoor gezet. Hij is al die tijd gefocust gebleven, dus hij verdient het om een succesnummer te worden."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
10
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (46)

 
Freek015
 
19
23 mei 2017 om 22:23
Dan gaat meneer Steffensen, ondanks zijn mooie woorden, waarschijnlijk zijn best doen om Dolberg deze zomer aan te bieden bij die Europese topclubs. Schijnt een leuke commissie op het spel te staan
 
Spandoek
 
6
23 mei 2017 om 22:39
Dat dacht ik eerst ook, maar hopelijk wil Dolberg hem een hak zetten door 'm die commissie niet te gunnen en te blijven. Zou voor hem in mijn ogen een win-win situatie zijn, hij kan een nieuwe zaakwaarnemer aannemen en nog een jaar doorontwikkelen.
 
Mr. Who
 
15
24 mei 2017 om 01:10
Waarom zou hij zijn huidige zaakwaarnemer een hak willen zetten? Ik snap jou "hopelijk" wel als supporter zijnde, maar zou niet weten waarom hij dat zou willen. Jij wel?
 
Spandoek
 
5
24 mei 2017 om 07:29
In een ander artikel stond dat ze met elkaar overhoop liggen en daarom een andere zaakwaarnemer willen.
 
ajaxrkc33
 
18
23 mei 2017 om 22:23
Hopelijk is hij nog zo wijs om bij Ajax te blijven. Tijd genoeg om een mooie transfer te maken.
 
De Visie
 
12
23 mei 2017 om 22:24
Gewoon blijven. Punt. Ook bij een hoog bod niet laten gaan.
 
BilalElh
 
54
23 mei 2017 om 22:24
Word dit niet nu niet een beetje overhyped??? Hij speelt net 1 jaar in het eerste van ajax
 
LucasAndersen
 
60
23 mei 2017 om 22:46
Tsja zo gaat dat met grote talenten, zeker als ze ook op Europees niveau dingen hebben laten zien. Als je ziet dat Real 45 miljoen betaald voor een 16 jarige weet je wel genoeg. Is het overhyped? Ja. Is het in het specifieke geval van Dolberg gek als je naar de markt kijkt? Nee.
 
SoccerinoFCU
 
7
24 mei 2017 om 00:07
Maar toch genoeg van zijn klasse laten zien... Ik vind hem niet overhyped. Het is gewoon een geweldig talent. He got that special thing! Dat is vast iets wat vele scouts genoteerd hebben. Bij die goal tegen Lyon kon je dat goed zien.
 
myvision
 
19
24 mei 2017 om 00:09
Hij speelt direct in een Europacupfinale.
 
FR12Jules
 
6
24 mei 2017 om 07:37
Dat zegt niet veel over de kwaliteiten van een speler natuurlijk. Nelom is kampioen geworden maar die vent bakt er niks van. Dolberg is een groot talent maar hij mag zich nog wel wat verder doorontwikkelen. Beste is dus als hij komende 2-3 seizoenen gewoon lekker bij Ajax blijft.
 
Unknown007
 
6
24 mei 2017 om 07:52
De woorden Nelom en kampioen in 1 zin! Haha. Zit weer met een glimlach achter het bureau
 
Sanderr
 
4
24 mei 2017 om 08:02
Nelom heeft Feyenoord alleen maar zenuwen gekost toen Kongolo afwezig was waar Dolberg een groot aandeel had in het puntentotaal in de competitie (slechts 1tje minder dan Nelom) alsook in de geleverde prestaties in de EL. In beide competities is hij Ajax' topscorer, maakte nog 2 goals in de halve finale.. Dus ik neem aan dat je zelf ook wel ziet dat juist jouw vergelijking ewn beetje krom is haha.
 
BvdP
 
0
25 mei 2017 om 07:54
Als je in die competitie op een goal na geen topscorer wordt en beslissende goals hebt gemaakt zegt dat natuurlijk wel wat.
 
Calm
 
15
24 mei 2017 om 00:37
Wat is overhyped. Scoort in de halve finale Europa League toch 2 mooie goals. Dan is de hype wat mij betreft terecht. Je hoeft niet zoals bij Ibrahimovic pas 5 seizoenen nadat hij vertrokken is te accepteren dat hij een geweldige speler is.
 
BvdP
 
11
24 mei 2017 om 00:51
Alle topclubs uit Engeland en Spanje hebben contact opgenomen. Die zullen wel achterlijk zijn zeker
 
falcao
 
10
24 mei 2017 om 04:22
Die in Engeland zijn zeker achterlijk gezien het beleid daar.
 
Tornado72
 
5
24 mei 2017 om 06:37
De topclubs waar jij op doelt nemen met alles wat op 2 benen loopt en een bal vaker 5x kan hooghouden contact op, dat zegt erg weinig. Dolberg is een talent niets meer niets minder. Mocht hij naar een topclub in een topcompetitie vertrekken dan zal hij gelijk verhuurt worden. Dolberg is technisch sterk maar fysiek is het nog echt een jongetje. Eerst maar een paar kilo spieren bij trainen voor hij klaar is voor de top.
 
Sanderr
 
3
24 mei 2017 om 08:35
Dan hoor ik graag van je welke speler nog meer interesse heeft van Chelsea, United, City, Spurs, Arsenal, Liverpool, Barca, Real, Villareal, Sevilla, Napoli, Inter, Borussia, etc, etc. Dit zijn nou niet de clubs die letterlijk 'alles wat 5 keer hoog kan houden' contacteerd, denk je wel? Ik ben ook nog nooit door een van bovenstaande gebeld
 
LucasAndersen
 
0
24 mei 2017 om 14:01
Dolberg is fysiek helemaal niet zo zwak hoor? 1 meter 85 en wordt zelden makkelijk opzij gezet. Ook niet tegen die twee slagers van Lyon.
 
BvdP
 
0
25 mei 2017 om 08:04
Dat komt vanzelf tornado. Ze willen hem hebben omdat ze zien dat hij de potentie heeft om over een aantal jaar absolute top te zijn. Als ze hem dan pas halen zijn ze het twee/drievoudige kwijt. Niemand roept hier dat hij al klaar is om de 1e spits bij Real Madrid te zijn.
 
TheBrightOne
 
5
24 mei 2017 om 08:29
Misschien niet overhyped, maar zelfs ik als Ajacied vind dat er wel heel veel berichten.over Dolberg Zijn.
 
maxguise
 
1
24 mei 2017 om 09:31
Ik vind Dolberg erg overhyped, heeft toch niet heel veel gescoord en wordt afgebeeldt als een van de besten ter wereld
 
Sanderr
 
13
23 mei 2017 om 22:25
Ja heel leuk dat ze allemaal interesse hebben. Hopelijk (gelukkig denk ik van wel) is Kasper slim genoeg om in te zien dat 1 of 2 jaar bij Ajax het beste voor zijn carrière is. Hij speelt hier veel en speelt volgend jaar (play offs) CL als basisspeler op zijn jonge leeftijd. Laat het nog een jaar (of langer) zien en dan ben je ook werkelijk klaar voor de clubs die je nu al willen!
 
Dollarson
 
1
24 mei 2017 om 00:29
Deze jongen speelt zich bij een AS Roma, Sevilla, Arsenal of vergelijkbare club ook binnen no time in de basis. Dus weet niet of je dan kan spreken van slimmigheid om te blijven.
 
Sanderr
 
5
24 mei 2017 om 01:02
Nou nou, dat is een beetje vroeg om te stellen na 1 seizoen bij de senioren vind je niet? Begrijp me niet verkeerd ik vind hem een fantastisch talent op nummer 9 en ben ervan overtuigd dat hij bij een club van dergelijk kaliber gaat slagen, maar zeggen dat hij Dzeko of Alexis zo 1,2,3 naar de bank verwijst is wellicht wat overdreven..
 
Bon Jovi
 
7
24 mei 2017 om 02:11
Dzeko is topschutter in de Serie A, Sanchez net niet in de Premier League... Ajax levert een fenomenale prestatie maar ik moet zeggen dat er hier sommigen wel enorm kunnen overdrijven over zowel de ploeg als de individuele spelers.
 
SpeedyAFC
 
4
24 mei 2017 om 02:26
Dat valt wel mee, je vergelijkt hem met de verkeerde spelers. Je moet kijken naar zijn leeftijdsgroep. De toekomstige topspitsen van Europa komen namelijk uit die groep. Dat zal niet volgend jaar zijn, maar over vier, vijf jaar wel. Dan zijn Dzeko en Sanchez allang over hun top heen of zelfs al gestopt met voetballen. Er zijn veel grote clubs in Europa met heel veel geld. Die willen allemaal nu de spelers vastleggen die over vier, vijf jaar toonaangevend zijn. Vandaar de interesse omdat ze bang zijn straks naast het net te vissen. Zo gaf Napoli al aan dat ze Dolberg nu willen kopen maar dat hij meteen een jaar aan Ajax verhuurt mag worden.
 
Sanderr
 
0
24 mei 2017 om 08:06
Ja inderdaad, dat zeg ik ook, over 4-5 jaar (misschien nog wel iets eerder) kan hij bij een club van dat kaliber terecht, deze zomer heeft ie daar nog niks te zoeken want bovenstaande mannen gaan echt niet 100% zeker plaats voor hem maken, daar hij bij Ajax zo goed als verzekerd is van speeltijd. Dit geldt overigens ook nog voor Welbeck en Ben Yedder enz.
 
RMCF12
 
0
23 mei 2017 om 22:28
Hoop echt dat hij blijft. Minimaal nog een seizoen, langer zal hij ook wel niet te behouden zijn maar daar heb ik vrede mee. Dit is gewoon nog te vroeg voor hem. Hij is nog erg jong en heeft er pas een seizoen op zitten. Hij moet nog een seizoen blijven, hetzelfde kunstje laten zien en dan een mooie transfer maken. Hopelijk is hij zo nuchter en slim dat hij dit ook zelf in ziet.
 
RyanPaulssen
 
3
23 mei 2017 om 22:31
'Ze hebben me geen indicatie gegeven van hoeveel kasper zou moeten kosten' komt misschien omdat hij niet te koop is?
 
SJSJ
 
6
23 mei 2017 om 22:32
Blijven man, minimaal een jaar dan verkopen pas 1 seizoen gespeeld. Hij was voor Jong Ajax gehaald.. Gewoon opnieuw zo spelen volgend seizoen. Ajax maakt er dan niet minder op. Morgen gewoon de cup pakken volgend jaar de beker en de landstitel het zou toch mooi zijn !!
 
HetisElfvsElf
 
4
23 mei 2017 om 22:39
Oke je speelt 1 jaar goed, maar kent alsnog onzichtbare wedstrijden. Hoe ga je dan spelen bij een topclub in Engeland, Spanje of wat dan ook. Volgend jaar speelt Ajax Cl, want ze winnen van Man U. Alleen voor 50 miljoen wegdoen zou ik zeggen, kan je niet een afkoopsom instellen?
 
Regulator
 
4
23 mei 2017 om 23:03
Heel eerlijk: zoals heel de top van Engeland laatste jaren al doet. Ze kopen een jong talent voor iets minder dan wat hij later misschien kost, laten hem paar wedstrijden spelen. Als hij die enkele wedstrijden presteert, komt het goed. Als hij minder doet, dan wordt het plaatsen op een nieuwe positie of banken. Niks zinnigs aan te koppelen en echt een dooddoener voor je carrière.
 
Benjamins
 
1
23 mei 2017 om 23:32
Dat geeft hij gelukkig zelf ook aan dat zijn ondergrens nog te laag ligt. Is volgens mij wel een verstandige jongen, die blijft nog wel een jaartje.
 
pasa11
 
23
23 mei 2017 om 22:48
Stel je nou voor dat hij morgen de winnende maakt, dan 70 tot 80 miljoen vragen en niet minder. De markt is helemaal de weg kwijt. Real betaald 45 miljoen voor een speler die nog niet eens zijn debuut had gemaakt en bood 125 miljoen voor Mbappe. Ajax kan flink gaan cashen, maar ook versterkingen erbij halen, nu kunnen ze ook uit een ander vaatje tappen.
 
Skede
 
5
24 mei 2017 om 00:55
Heel veel verschil gaat het niet maken denk ik, zo'n groot bedrag. Ten eerste is de spelersmarkt in de voetballerij aan een gigantische inflatie onderhevig. Je kunt wel 100 miljoen hebben maar dat is tegenwoordig veel minder waard dan 5 jaar geleden, zo snel gaat het al. Ten tweede weten andere clubs ook dat Ajax veel geld heeft en kunnen daardoor nog meer geld vragen. Desalniettemin kan Ajax natuurlijk sterk cashen voor Dolber, laat dat duidelijk zijn.
 
Noldries
 
8
23 mei 2017 om 22:56
Dit is de eerste spits sinds tijden die echt een Ajax spits is. Suarez was natuurlijk magistraal, maar was geen spits in z'n Ajax tijd. Natuurlijk moet hij nog blijven, er valt nog een hoop te winnen bij Ajax voor hem. Ik verwacht eigenlijk geen leegloop, iedereen staat tot 2021 vast die erg belangrijk zijn. Klaassen is de enige die een transfer kan maken, die is er aan toe, en word hem ook gegund na heel wat jaren in het eerste te hebben gespeeld. Dolberg word niet overhypt, deze meneer is zo koel en rustig, en lijkt nergens van onder de indruk te zijn. Mooie speler, nooit zeuren op ploeg genoten, scheids. Ajax heeft echt goud in handen met dit team, bijna iedereen tot 2021 vast, en we moeten nu eens nee durven zeggen, en doorpakken naar de CL.
 
hectormoreno
 
1
23 mei 2017 om 22:56
Kasper Dolberg lijkt me nuchter genoeg om gewoon nee te zeggen tegen Man United en al die andere clubs die voor hem in de rij staan. Hij weet dondersgoed dat hij hier nog zo veel te leren heeft. Ik zag hem een jaar geleden bij Ajax A1 tegen FC Utrecht A1 spelen en hij viel niet eens bijzonder op. Ik heb het idee dat hij voorlopig gewoon een perfect seizoen heeft gedraaid en dat het volgend jaar wat minder gaat worden. Aan hem om te bewijzen dat hij alleen maar beter wordt.
 
ricardo77
 
2
23 mei 2017 om 23:03
Die zaakwaarnemer heeft volkomen gelijk; Dolberg heeft enorm veel gelijkenissen met v Basten! Zelfde magistrale functionele techniek, koelheid vd goal, bijna emotieloze en klinische oogopslag als hij scoort..
 
Calm
 
3
24 mei 2017 om 00:10
Ik probeer me in te houden en heel realistisch te blijven, maar bij vlagen (en dat zal waarschijnlijk steeds vaker voorkomen), zie je inderdaad een soort Van Basten. Wat ik tot nu toe gezien heb, wat ik andere spelers zelden of nooit zie doen: - Spectaculaire omhaal - Stiftje met (lyon) of zonder (feyenoord) curve langs de keeper - Bal paar keer hooghouden in de loop en dan hoog in het doel volleren - Achterwaartse kopbal - 1-2 en dan met buitenkant afmaken - Bal op 35-40 meter even klaar legen en dan met buitenkant wreef op de lange hoek/kruising knallen. - Binnen de zestien de bal panklaar terug koppen naar een vrijlopende speler die m er makkelijk in kan knallen Hij is veelzijdig en zal, net als Van Basten, zolang hij blijft ontwikkelen, gestaag naar zijn piek groeien. Of hij even goed word als Van Basten, dat is lastig te zeggen en nog lastiger om te bereiken. Van Basten was erg uniek. Als Dolberg een halve Van Basten kan worden ben ik al heel tevreden. Al is er de potentie dat hij meer wordt dan dat.
 
FrankAPF
 
2
24 mei 2017 om 00:45
Als ik Dolberg was zou ik bij deze zaakwaarnemer blijven. Het lijkt er verdacht veel op dat zijn zaakwaarnemer echt het beste met hem voor heeft. Die mensen zou je moeten koesteren in tegenstelling tot bijvoorbeeld onze Haarlemse pizzabakker. Hij maakt je in 2 jaar financieel onafhankelijk maar, er zijn teveel spelers die daarna op het niveau Jupiler league spelen. Daarnaast hoop ik natuurlijk dat Dolberg blijft. Volgend jaar een dio zoals alle jonge spelers krijgen (1 jaar Huntelaar basis?). Daarna nog een seizoen volle bak en voor een godsvermogen verkopen. Ik teken er voor
 
NeutralFussbal
 
0
24 mei 2017 om 08:37
'Ik weet niet wat Ajax wil'. Als je een contract tot 2021 hebt is het in principe toch heel duidelijk wat de bedoeling daarvan is?
 
trebbel
 
0
24 mei 2017 om 09:06
Prima spits, maar zo zijn er wel meer. Als hij echt zo goed is , en je kunt natuurlijk zeggen dat hij in de halve finale Europa league heeft gescoord, maar als hij echt nu al zo goed is, waarom dan geen topscorer in Nederland. Als ik hem vergelijk met een Unal van FC Twente, zie ik veel liever een Unal , die hard werkt voor zijn ploeg en in een veel mindere ploeg ook nog eens vaker scoort. En die jongen is ook nog maar 19.
 
DannyLaan
 
1
24 mei 2017 om 10:52
Allemaal leuk en wel... Maar je moet niet uit het oog verliezen dat je het ijzer moet smeden als het heet is. Dolberg staat nu in een finale en heeft goede vorm. Ajax kan misschien wel €50 miljoen voor hem vangen. Volgend jaar kan dat compleet anders zijn. 3 mindere wedstrijdjes in de CL en de marktwaarde daalt meteen 40 miljoen.