'Er was niemand bij Ajax die Ziyech noemenswaardig beschermde'
Woensdag, 18 april 2018 om 07:18

Dat Hakim Ziyech zich 'ongelooflijk in de steek gelaten voelt', vindt Sjoerd Mossou 'nogal wiedes'. Toen de spelersbus van Ajax zondagavond bij het stadion werd opgewacht, kreeg de middenvelder een duw van een supporter. Dat Ziyech door de eigen supporters is belaagd, lijkt de druppel voor de Marokkaans international. Op zijn instagrampagina heeft de middenvelder vrijwel al zijn posts verwijderd.

Mossou schrijft woensdag in zijn column in het Algemeen Dagblad dat Ziyech als een van de eersten de spelersbus was uitgestapt, 'in een poging het gesprek aan te gaan met een groep boze mannen'. "Al snel werd hij letterlijk in de hoek gedrukt, uitgescholden en geïntimideerd. Vanuit Ajax bleef het sindsdien stil. Geen aangifte. Geen harde boodschap van terug in jullie hok. Geen mededeling in een handvol heldere volzinnen, over dat Ajax dit soort debielengedrag onder geen beding accepteert en dat iedereen met zijn klauwen van Hakim Ziyech moet afblijven", stelt de journalist.

Hij vindt 'juist in het geval Ziyech' dergelijke bescherming en rugdekking essentieel. "Niet zozeer omdat hij zichzelf niet kan redden, wel uit moreel, menselijk, principieel oogpunt. Het is nu acht maanden en een week geleden dat Abdelhak Nouri neerviel op een voetbalveld in Oostenrijk. Ziyechs boezemvriend, gevoelsmatig zijn kleine broertje, ligt sindsdien zwaar gehandicapt in een ziekenhuisbed. Op zich is het menselijk dat soms te vergeten, zeker in de vluchtige wereld van het voetbal. Het tempo der dingen raast door."

Mossou erkent dat Ziyech misschien geen aaibaar type is én een voetballer is over wie je eindeloos kunt discussieren. "Maar ook gewoon een jongen van 25 jaar." Ondanks de tragedie rondom Nouri zocht Ziyech nooit naar excuses, zo stelt de journalist. "Eerst werd hij uitgefloten door een deel van de Ajax-fans. Daarna werd hij belaagd op een parkeerdek in het halfdonker en was er niemand bij Ajax die hem noemenswaardig beschermde. Dat Hakim Ziyech zich ongelooflijk in de steek gelaten voelt, lijkt me nogal wiedes."

Meer nieuws
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
24
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
4
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
5
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
20
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
42
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (96)

 
Barcakingszz
 
123
18 april 2018 om 07:33
Gewoon weggaan bij Ajax. Een stapje omhoog zal wel lukken. Valencia zou goed bij hem passen.
 
Warabe
 
55
18 april 2018 om 07:44
Valencia vind ik ook een mooie club. Sevilla zou ook mooi zijn. Ik weet 100% zeker dat als Hakim een handjevol Marokkaanse teamgenoten had hij wel die hulp zou krijgen. Je MOET elkaar helpen ten allen tijden. Ajax de club die altijd arrogantie en bluf juist goede eigenschappen vond (wat overigens vreemd is). Maar helaas geldt dat niet voor een Marokkaan.
 
Lee112
 
66
18 april 2018 om 07:46
In de tijd dat bijna heel NL Ziyech afkraakte omtrent balverlies stond zijn werkgever achter hem! Een stel debielen bij een bus vertegenwoordigen Ajax niet.
 
InkeMontana
 
52
18 april 2018 om 07:53
Je bedoelt die tijd dat aanvoerder Veltman zei dat je niet zoals Ziyech toen deed moet reageren op de eigen supporters als ze fluiten? De club bestaat (helaas in dit geval) uit de supporters. Ziyech hoort het hele seizoen (van een gedeelte) van het publiek al gefluit. Wordt nu om 11u s avonds door zijn eigen 'supporters' geduwd. Dan is toch duidelijk dat de druppel is gevallen bij zo'n iemand?
 
Lee112
 
20
18 april 2018 om 08:02
Tegelijkertijd ontvangt meneer ook veel steun of telt dat niet? Gezeik van honderden wegen niet op tegen steun van veel meer. Ook na het gefluit van een deel.
 
InkeMontana
 
35
18 april 2018 om 08:12
Lee112. Dat vind ik 'vanuit de club' dus eigenlijk bijzonder tegenvallen, zoals Mossou ook in het artikel al zegt. Zijn eigen aanvoerder valt hem af bij de reactie op het gefluit, en de club heeft amper gereageerd op die gekken op het parkeerdek. Hij wordt toch voornamelijk ( terwijl het de beste speler is) direct geconfronteerd met die 'paar die het voor de rest verpesten', dus lijkt me zeker dat dat voor hem tegen elkaar op weegt.
 
Apocalyps
 
26
18 april 2018 om 08:13
Lee112,Hij geniet niet dezelfde steun die Veltman wel kreeg van een supportersvereniging. Toen Veltman werd uitgefloten trokken zij uit eigen beweging hun mond open om het gedrag van de supporters richting Veltman streng af te keuren. Waarom krijgt Ziyech die steun niet? Dat Veltman een kind van de club is, gaat bij mij er niet in.En eerlijk gezegd komt er vanuit Ajax ook bar weinig actie.
 
Lee112
 
5
18 april 2018 om 08:42
Misschien waren een paar van de supporters vereniging ook tussen die bende bij de bus? I don’t know.
 
AllalBendriss
 
18
18 april 2018 om 08:51
Dan mag Ajax meer ruggengraat tonen in mijn optiek. De angst voor de harde kern zit er goed in. Al die gasten staan perfect op beeld: waarom geen aangifte?
 
Djo AMS
 
16
18 april 2018 om 09:42
@warabe, als ik je goed begrijp stel jij dat bluf en arrogantie bij Ajax gewaardeerde eigenschappen zijn, maar niet bij Ziyech omdat hij Marokkaan is. Je stelt eigenlijk dat dezelfde eigenschappen anders gewaardeerd worden bij marokkanen dan bij niet Marokkanen, maar misschien doel je alleen op Ziyech en drukte je het verkeerd uit). Hoe dan ook vind ik het een vreemd en ongepast verband wat je trekt. Ziyech mist bij veel supporters de sympathie omdat hij vanaf het begin open en eerlijk is dat Ajax een tussenstation is, omdat hij op momenten onveschillig oogt, en omdat hij getergd reageert als er vanuit (een deel van) het publiek uitgefloten wordt. De supporters willen liever dat een speler na een goal het het embleem van de club kust (al heeft hij er niets mee), en dat ze successen met het publiek vieren en ze zich bij nederlagen beschaamd en nederig tonen. Uiteraard charcheer ik hier, maar daar wringt het. Het heeft niets met zijn afkomst te maken, maar puur met zijn gedrag.Overigens ben ik seizoenkaarthouder van Ajax en erger ik me groen en geel aan het uitfluiten van Ziyech, maar ik heb me minstens zo geregeerd aan zijn gebaartjes naar het publiek na zijn doelpunt. Hij moet daarboven staan en verliest zo ook sympathie bij mensen die zich distantiëren van het idiote uitfluiten.Ziyech is qua voetballend vermogen een speler waarvoor ik naar het stadion ga. Met stip op 1 in de huidige selectie.On: ik vind het moedig dat juist hij uitstapte en inderdaad slecht dat hij hierin niet in bescherming is genomen.
 
Scepticus38
 
4
18 april 2018 om 09:57
@inkemontana Je schrijft: "je bedoelt die tijd dat aanvoerder Veltman zei dat je niet zoals Ziyech toen deed moet reageren op de eigen supporters als ze fluiten?". Iedereen die zijn onderbuik links laat liggen en plaats daarvan zijn hersencellen gebruikt om te reageren, zal beamen dat je op de manier zoals Zyech op de fluitconcerten reageerde, de problemen zelf over je af roept. De reactie van Zyech daarop was heel begrijpelijk, maar dat is niet hetzelfde als verstandig. Als hij wat laconieker op het fluitconcert had gereageerd, was het waarschijnlijk bij 1 keer gebleven. Met zijn reactie heeft hij de supporters zelf de legitimiteit gegeven om er mee door te gaan. Veldman is een intelligente persoon en die heeft derhalve op een intelligent wijze gereageerd toen hem daar naar werd gevraagd. Zoals een goed aanvoerder betaamt. Als Zyech wordt uitgefloten, heeft dat niet alleen effect op Zyech, maar heeft het hele team daar last van. En het is de taak van de aanvoerder om te voorkomen dat dat gebeurt. Het is even primitief als contraproductief om je eigen spelers uit te fluiten en als je dat ook nog bij veruit je beste speler is, is dat ronduit gestoord. Maar je weet dat de lieden die dat doen in de minderheid zijn en geen afspiegeling van de gemiddelde Ajax supporter. Ik ben het met Zyech eens dat het feitelijk helemaal geen supporters zijn, het woord "support" betekent immers steun en uitfluiten kun je moeilijk ondersteuning noemen. Maar door er op te reageren als Zyech deed en het niet langs je schouders te laten afglijden, geef je dat soort mensen precies wat ze willen en komt het tot een onderlinge strijd. En die kan je als voetballer nooit winnen. Zyech moet derhalve op dat punt wat slimmer worden, maar hij is een bijzonder trotse man en het zou zo maar kunnen zijn dat die trots hem nu in de weg zit. En hij zou zeker niet de eerste zijn die dat overkomt. En een glanzende carriere daarmee in de weg staat.
 
origineel
 
3
18 april 2018 om 10:03
Informeer jezelf anders even, "google supportersvereniging Ajax". "de supportersvereniging van Ajax walgt van de acties die supporters hebben uitgevoerd na het verlies van Ajax tegen Psv. Volgens directeur Fabian Nagtzaam van de supportersclub blijf je te allen tijden van mensen en eigendommen af wij vinden dit een schaamtevolle vertoning, aldus Nagtzaam. niet alleen op het veld maar ook daarbuiten. Daar balen we enorm van. Als grote club moet je groots kunnen verliezen, het liefst natuurlijk zo min mogelijk. Emoties snap ik, die heb ik ook en daarover zijn we in gesprek met Ajax, maar dat mag nooit leiden tot acties tegen individuen of eigendommen. Een aantal personen dat de spelersbus van Ajax zondag tot stoppen dwong, gaf Hakim Ziyech een zwiep, nadat hij de bus had verlaten. Volgens de supportersvereniging is het aan Ziyech en andere individuen die getroffen zijn door geweld om aangifte te doen. wij vinden dit een schaamtevolle vertoning, aldus Nagtzaam. niet alleen op het veld maar ook daarbuiten. Daar balen we enorm van. Als grote club moet je groots kunnen verliezen, het liefst natuurlijk zo min mogelijk. Emoties snap ik, die heb ik ook en daarover zijn we in gesprek met Ajax, maar dat mag nooit leiden tot acties tegen individuen of eigendommen. Een aantal personen dat de spelersbus van Ajax zondag tot stoppen dwong, gaf Hakim Ziyech een zwiep, nadat hij de bus had verlaten. Volgens de supportersvereniging is het aan Ziyech en andere individuen die getroffen zijn door geweld om aangifte te doen. De supportersvereniging vindt evenwel dat er bij Ajax de komende tijd veel moet veranderen, maar dat dit moet gebeuren door de dialoog aan te gaan. ajax moet er alles aan doen weer Ajax te worden, aldus Nagtzaam. de kilheid die veel Ajacieden al een tijdje voelen, moet doorbroken worden. Hoe? Door bijvoorbeeld meer open trainingen, supporters als klankbord bij beleidsbeslissingen, en wanneer mogelijk inzet van spelers en stafleden op bijeenkomsten, om supporters dichterbij de club te brengen en vooral te houden. Lijkt me vrij duidelijk toch? Verder had ik graag gezien dat de club Ajax zelf feller had opgetreden en stadionverboden had beloofd aan die tokkies die de bus stopten. Hopelijk gebeurd dit alsnog wanneer de politie dit heeft onderzocht.
 
TommyHp
 
2
18 april 2018 om 12:27
Dat je nog uitstapt voor zo'n stelletje staats mongolen. Gewoon doorrijden. Heeft er niemand iets verloren.
 
Kaito
 
0
19 april 2018 om 23:33
Weet je wie wel Ajax vertegenwoordigen? De spelers, de staf, de club, de rest van die "supporters" die helemaal niets van zich hebben laten horen over deze debacle. De mensen die heel netjes hun mond dicht houden, die het toch lastig vinden om afstand te nemen van dit tuig.. die vertegenwoordigen Ajax wel toch? Of zijn dat ook allemaal nep fans?
 
Wally_
 
4
18 april 2018 om 07:54
Denk alleen niet dat Valencia de portemonnee heeft voor ziyech,omdat ik laatst had gelezen dat ze de optie tot koop van kondogbis al moeilijk konden lichten en ziyech kost sowieso 40 miljoen
 
DavidDein
 
20
18 april 2018 om 08:08
Ziyech kost echt geen 40 miljoen, we kunnen hem vanwege zijn leeftijd geen exceptioneel talent meer te noemen. Wel is hij een bepalende speler bij Ajax die laat zien toe te zijn aan een stap hogerop. Ik verwacht een soortgelijk bedrag als wat Ajax voor Davy Klaassen heeft geã¯ncasseerd. Dit incident werkt natuurlijk ook niet mee aan zijn marktwaarde, gezien het feit dat de situatie nu onhoudbaar lijkt te zijn geworden. Ik zie Ziyech overigens zeker wel slagen bij een Sevilla of Valencia.
 
040vaart
 
2
18 april 2018 om 08:15
Nou ik heb het gevoel dat de buitenlandse clubs veel twijfels hebben over Ziyech. Dat hij bepaalde kwaliteiten heeftvdat staat vast maar mentaal en het nonchalante houd veel clubs op afstand denk ik. 30 a 40 ga je er denk ik niet voor krijgen zal eerder 20 worden denk ik.
 
Warabe
 
7
18 april 2018 om 08:29
Meer dan 18 wordt t niet mede door t publiek en zijn sterke wens om weg te gaan. Situatie is onhoudbaar. Ajax loopt hierdoor 8mio mis want 25mio was Ziyech zeker waard geweest.
 
grasveld7
 
5
18 april 2018 om 09:08
@warabe Ziyech ligt feitelijk nog 3 seizoenen vast en Ajax zit in een positie dat ze niet hoeven te verkopen, dus er zal een flink bedrag betaald moeten worden. Ze hebben 11 miljoen voor hem betaald, denk maar niet dat ze de 'beste' speler uit de selectie voor 7+ miljoen laten gaan.
 
Woenselaar
 
5
18 april 2018 om 09:20
Een speler die belaagd is en inmiddels uitgekotst wordt, door een i.m.o. misselijk deel nepsupporters tegen zijn zin bij de club houden werkt niet mee aan de gunfactor die er vanuit de support weer moet komen. Beste voor iedereen als ze meewerken aan een transfer en geen exorbitant hoog bedrag vragen
 
Constant kante
 
2
18 april 2018 om 12:00
grasveld7 Dat flinke bedrag dat valt misschien nog best een beetje tegen. Klopt, hij heeft nog een lang contract maar hij geeft zelf aan weg te willen. Al weken. Eerder ook al die dingetjes met het publiek dat tegen hem was, en die verhalen dat hij dáárom nu echt weg wil. En dan nu dit gedoe met die rare eikeltjes die de bus hebben tegengehouden én Ziyech zelfs persoonlijk hebben gepakt. Oftewel, Hakim Ziyech gaat onder álle omstandigheden weg uit Amsterdam. Al deze dingen ondergraven wel de onderhandelingspositie van Ajax, want er is geen scenario meer dat Ziyech, als niet de juiste prijs wordt betaald, nog langer kan voetballen bij Ajax. Daardoor kan een kopende club gewoon minder geld bieden, dan in het geval Ajax echt de hoofdprijs kan vragen. 25 miljoen kan je nog wel pakken maar die bedragen van 40+ die gaan nergens over.
 
infodesk
 
1
19 april 2018 om 13:46
warabe , ja he in deze markt ga je heel veel voor hem krijgen. Klaassen was veel minder kijk wat ze daarvoor hebben gekregen.en er komt een wk aan, en een goede wk spelen en je kan snel richting de 50 gaan. kijk maar naar james rodri, 1 goede wk en 80 miljoen van monaco naar real. Ziyech is niet minder dan hem. Als zijn ploeggenoten zijn kansen afmaakte dan zat ie al over de 20 assist. 194 doelpogingen heeft hij gecreã«erd dit seizoen. Dit zijn de statistieken van feb nog wel, zijn nog wel aardig wat doelpogingen bijgekomen. De nummer 2 had iets met 121 doelpogingen was van Jahanbakhsh. Dus ik begrijp dat je niet echt een fan bent zoals vele hier, maar ik vind kinderachtig om iemand naar beneden te halen zoals 18 mil, terwijl je weet dat ie meer gaat opleveren.. Gewoon kinderachtig. constant kante goede wk en veel clubs gaan tegen elkaar opbieden kom je dan niet over de 25?? En ik lees veel hier boven proberen ziyech de schuld te geven dat hij werd geduwd.jullie zeggen het niet direct maar met een omweg.en jllie argument is vanwege hoe die reageert als die word uitgefloten is niet slim enzo en bla bla bla Onzin alsof ziyech hier om vroeg. Als de beste speler van ajax en misschien wel van nederland al zo word behandeld. En waarom word hij zo behandeld, mensen beweren om zijn balverlies.maar zeggen er wel bij maar hij is wel de beste speler dat is toch raar.kan het zijn dat die Zogenaamde kleine groepje(wat altijd word beweerd maar wat is klein niemand weet hoeveel dus kan je het ook een groep noemen Waarom perse kleine erbij zeggen maar goed )uit etnische reden hem uitfluit of omdat hij voor marokko heeft gekozen kan dat???? of bestaan er geen racisten meer in nl
 
mvandijken
 
50
18 april 2018 om 07:36
De spijker op z'n kop, misselijk makend gedrag. Sowieso de bus opwachten, nooit begrepen, want denk je dan te bereiken, debielen gedrag idd
 
gaitttt
 
36
18 april 2018 om 07:37
Leuk stoken over zijn instagrampagina. Maar daar stond altijd al maar 1 foto op. Alleen hij samen met Nouri. Dus daar aan is niks veranderd.
 
ajaxf1
 
32
18 april 2018 om 07:40
Helaas mee eens. Hakim is een goede voetballer en ook gewoon een goed persoon. Heeft het team genoeg geholpen en kansen gecreëerd maar niemand deed er wat mee. Ontzettend jammer dat er zo met hem wordt omgegaan, had verwacht dat hij als dé man neergezet werd en daaromheen werd gebouwd. Laat hem met een breker naast of achter zich spelen en hij komt veel meer tot zijn recht. Ik snap Ziyech in deze dan ook compleet.
 
Mattie_NL
 
15
18 april 2018 om 08:49
Inderdaad. Zowel als voetballer en als mens handelt hij puur uit emotie en daar wordt hij constant op gepakt. Is by far de beste speler van Ajax, maar kan weinig goed doen. Hij zou veel meer respect moeten krijgen, of na het verschrikkelijke moment met Appie in ieder geval meer ruimte. Hou altijd het idee dat Ziyech hier nog continue mee bezig is, maar de wereld om hem heen dit alles vergeten is. Hoop, als Ajacied zijnde, dat ie naar een mooie club kan, waar ze attractief voetbal spelen en hij het respect krijgt die hij verdient. Bij ons doet hij het toch nooit goed genoeg.
 
Lee112
 
24
18 april 2018 om 07:42
Ziyech heeft al geruime tijd Max 2 foto’s op insta. Vooral doen alsof het oorzaak gevolg is. Soms verbergt hij foto’s zoals dat van hem en nouri. De ene keer is het er en de andere keer weer niet. Verder wilt deze meneer doen alsof hij niet zelf Ziyech neerhaalde met zn balverlies. Nu wilt tie dr Phill spelen? GettttttOuttaHereMannnn!
 
K. Van Linnen
 
28
18 april 2018 om 08:01
Ik heb niet veel op met Moussou. Maar als voetbaljournalist is het opzich niet gek dat hij Ziyech beoordeelt op bijvoorbeeld balverlies, maar ook de club veroordeelt op hun omgang met diezelfde Ziyech. Vind dat niet tegenstrijdig.
 
Tornado72
 
68
18 april 2018 om 07:44
Er zullen ongetwijfeld weer overgevoelige Ajacieden zijn die vinden dat Mossou (van dat verachtelijke AD) weer alleen maar onzin schrijft en een onbenullig b- journalistje is maar volgens mij heeft hij het helemaal bij het juiste eind. Nou is Ziyech niet de meest vrolijke snuiter en zegt hij wat hij vind en denkt maar hij is eigenlijk structureel als vuil behandeld door een (klein) deel van de Ajax supporters.
 
BramHouten
 
21
18 april 2018 om 07:53
Wil jij beweren dat mossou geen B journalist is? Niemand was erbij en niemand weet wat Ajax heeft gedaan. Mossou is een journalist die alleen maar speculeert en nooit met feiten aankomt.
 
Tornado72
 
17
18 april 2018 om 07:58
Hoe weet jij dat hij geen bronnen heeft die bij het geduw en getrek waren ten opzichte van Ziyech, dat is pas speculatie......
 
arsen(e)al
 
13
18 april 2018 om 08:10
Tornado, ik zou zeggen: lees zijn vorige stuk maar terug op voetbalzone. Loopt alleen maar te speculeren en oordelen over het vuurwerk gooien alsof hij in de hoofden van de fans kan kijken. Bovendien, als hij zelf geen bron vermeld vind ik het niet meer normaal dat je daar als lezer je vraagtekens bij zet.
 
arsen(e)al
 
0
18 april 2018 om 08:30
Niet meer dan normaal* natuurlijk
 
AFCAjax0164
 
9
18 april 2018 om 08:00
Makkelijk scoren van Mossou. Ook dat jij je aansluit bij zijn woorden is nogal tenenkrommend. Die beste man was nergens bij. Niemand weet of spelers het hebben opgenomen voor elkaar daar. Ook zijn instagram pagina is nooit niks van bijzonders geweest. Wat Mossou hier doet is olie op het vuur gooien en suggereren dat alles en iedereen bij Ajax van Ziyech af wilt.
 
Tornado72
 
16
18 april 2018 om 08:08
Dit is dus de door mij voorspelde overspannen reactie van een klein clubje Ajacieden. Hij hoeft er niet bij te zijn geweest, hij kan zomaar z`n bronnen hebben natuurlijk. Elke sportjournalist heeft bij elke club zo z'n bronnen. Dat van dat olie op het vuur gooien is natuurlijk een beetje het doel van een column.......
 
arsen(e)al
 
8
18 april 2018 om 08:13
Is een column niet bedoelt om zowel je aandacht te trekken als om je aan het denken te zetten? Waarom een column schrijven als je maar met de winden mee schrijft
 
AFCAjax0164
 
1
18 april 2018 om 08:20
Dat moet het wel gebaseerd zijn op feiten. Iedereen kan wel roepen dat ze het van bepaalde bronnen hebben. En wat jij overspannen noemt is voor mij een raadsel.
 
Tornado72
 
3
18 april 2018 om 11:39
Kijk naar de reacties, ik heb niet het idee dat Mossou met de winden mee schrijft...
 
Dennisvan Leeuwen
 
0
18 april 2018 om 12:07
@ Tornado72 Je speculeert nu (op dezelfde manier als Mossou in zijn column over Ziyech).. Zijn er bronnen ? Weten we niet. Elke journalist/columnist die serieus genomen wil worden zal in zijn stuk iets opnemen in de trant van "uit betrouwbare bron". Als er sprake zou zijn van zo'n bron (of meerdere bronnen) had het Mossou gesierd om dit in zijn column te melden, om speculaties voor te zijn. Nog meer had het hem gesierd als hij Ziyech zelf hierover had gesproken en hem had mogen quoten. Nu is het een (wat mij betreft) nietszeggend artikel waar Mossou conclusies trekt die nergens op gebaseerd zijn..
 
Tornado72
 
3
18 april 2018 om 12:26
@dennisvan Leeuwen, Een journalist zal altijd zijn bronnen beschermen. Of Mossou bronnen heeft weten we niet en dat valt niet te controleren. Wat wel vaststaat is dat Ziyech fysiek is aangevallen en dat het enige wat Ajax naar buiten gebracht heeft is de zin "van spelers blijf je af". Een uitermate zwakke reactie als een werknemer van jou wordt belaagd. Het gaat mij eigenlijk meer om de slappe houding van Ajax die blijkbaar (voorlopig) niet voor hun werknemer op staat en een duidelijk statement maakt door bijvoorbeeld stadionverboden op te leggen en aangifte te doen bij de politie.
 
CoJW
 
5
18 april 2018 om 08:02
Licht het ook een beetje (met nadruk op beetje) aan Ziyech zelf. Altijd problemen rond hem: Heerenveen, Twente, Marokaans elftal en nu Ajax.
 
Tornado72
 
15
18 april 2018 om 08:12
Dat is volgens mij helemaal het punt niet. Ziyech is misschien een lastig kereltje maar wel het lastige kereltje die als enige bij Ajax voetbal brengt vanuit het middenveld. Ziyech is meer dan eens uitgefloten en onheus bejegend. Ziyech doet er verstandig aan om verder te kijken en volgend seizoen ergens in Spanje of Frankrijk te gaan spelen.
 
j0rnnn
 
0
18 april 2018 om 12:15
Ik hoop dat hij snel gaat. Zo’n zelfingenomen onruststoker hebben we niks aan.
 
ninjakai
 
24
18 april 2018 om 08:06
@tornado72, Hij heeft gewoon gelijk? Vanuit Ajax bleef het sindsdien stil. Geen aangifte. Geen harde boodschap van terug in jullie hok. Geen mededeling in een handvol heldere volzinnen, over dat Ajax dit soort debielengedrag onder geen beding accepteert en dat iedereen met zijn klauwen van Hakim Ziyech moet afblijven”, Statement Ajax nog geen 24 uur later in het parool: “wij snappen het sentiment en de emoties van de supporters. Die delen wij. Maar van de spelers blijf je af”, Kan zijn dat Mossou het graag anders had gezien, andere bewoording, andere aktie, zeg het maar, maar hij kan niet met droge ogen beweren dat Ajax geen mededeling heeft gedaan over wat zij vinden van het incident en dat zij dergelijk gedrag niet accepteren.
 
Tornado72
 
13
18 april 2018 om 08:16
"van spelers blijf je af" zo dat zijn gewaagde teksten, daar zal Ziyech zich echt veilig door voelen. Volgens mij horen idioten die spelers duwen direct een levenslang stadionverbod te krijgen. Als je dat soort tokkies levenslang bant uit de stadion maak je als Ajax een statement niet door te zeggen "van spelers blijf je af", dat is misschien wel de meest slappe reactie die je kan geven als club.
 
blackpool
 
2
18 april 2018 om 08:57
Clubs zijn ook gewoon bang voor dit soort figuren. Je ziet het overal helaas. Die gasten die zondag bij de bus stonden en verhaal kwamen halen met agressief en intimiderend gedrag, zijn dezelfde personen die de spelers ''beschermden'' toen zij naar het huis van Nouri gingen van de zomer.
 
Tornado72
 
4
18 april 2018 om 09:44
Een speler wordt fysiek aangevallen en alles wat je als club doet is de mededeling "van spelers blijf je af". Als dat de enige actie is die Ajax onderneemt als een speler fysiek wordt lastiggevallen is dat zwak en slap. Een club hoort sterk voor achter en naast z`n medewerkers te staan en op te treden tegen supporters die zich ernstig misdragen. Een stadionverbod voor degene die Ziyech heeft aangevallen is toch het minste wat je als club kan doen om te laten zien dat je als club achter je spelers staat.
 
Giesburts
 
1
18 april 2018 om 10:23
Tornado, wellicht is de boodschap niet zo krachtig maar het gaat om het principe dat er wel een reactie is geweest. Mossou zit dus iets neer te pennen wat niet waar is en zit dus weer lekker te zagen. Buiten dat, weet jij wat Ajax in de achterkamer aan het doen is? Jij weet toch niet wat er intern aan de hand is.
 
Tornado72
 
7
18 april 2018 om 10:41
Het zou Ajax sieren als ze de aanvallers van Ziyech een stadionverbod zouden opleggen en dat Ajax aangifte zou doen tegen dat tuig. Het kan nog het is wat laat. Ik heb niet het idee dat dat staat te gebeuren maar ik laat me graag verrassen.
 
BramHouten
 
3
18 april 2018 om 09:42
Door zulke gasten gaat Nederland naar de klote. Lekker achter een pc zitten en vertellen wat er allemaal fout gaat . Lekker allemaal oordelen achteraf maar je zal het zelf overkomen, had jij dan het juiste gedaan? Waaarschijnlijk ook niet
 
Tornado72
 
5
18 april 2018 om 10:39
Ik had in ieder geval opgetreden tegen de mensen die mijn personeel lastig hadden gevallen. Met een stadionverbod en een aangifte bij de politie. Je kan wel zeggen "van spelers blijf je af" maar als je vervolgens niets doet zijn het natuurlijk loze woorden.. Ik denk persoonlijk eerder dan Nederland naar de klote gaat ( als dat al het geval is) door die tokkies die geen raad weten met hun frustraties en spelers lastig gaan vallen....
 
nrvier
 
4
18 april 2018 om 11:08
Dus spelers opwachten is ok, maar door achter je pc daar een stukje over te schrijven gaat Nederland naar de klote?
 
Zinedin
 
23
18 april 2018 om 08:02
Ziyech moet zo snel mogelijk weggaan en de deur achter zich dichtslaan. Eerst kritiek, dan wordt je uitgefloten en dan ook nog eens fysiek belaagd (snap niet waarom hij die supporter niet op zijn bek heeft geslagen). Ajax verdient zulke spelers niet. En dan vraagt men zich af waarom een sneijder niet terugkomt.
 
ninjakai
 
14
18 april 2018 om 08:09
@zinedin, Je hebt helemaal gelijk, Ajax verdient zulke spelers niet, Ajax verdient hemelbestormers die wekelijks laten zien de beste te willen zijn, zich willen doorontwikkelen en alles geven op het veld. Die opstaan in de wedstijden dat Ajax het moeilijk heeft en een wedstrijd doen kantelen.
 
Barcakingszz
 
6
18 april 2018 om 08:16
Ajax verdient helemaal niks wat dacht je daarvan als je zo een schandalig seizoen neerzet verdien je helemaal niks.
 
Zinedin
 
7
18 april 2018 om 08:29
Zoals ik in een eerdere post heb gezegd. Psv is kampioen geworden, omdat Ajax zo slecht was dit seizoen niet omdat zij zo goed waren.
 
onelovechris
 
1
18 april 2018 om 09:44
ja, maar een deel van de slechte prestaties kwamen natuurlijk ook door het drama rondom Nouri, iets waardoor de supporters ook wel wat milder zouden kunnen zijn iig voor de spelers en zeker voor spelers als Ziyech, v.d. Beek en nog een paar die echt een hele hechte band met Nouri hebben
 
Kaito
 
0
19 april 2018 om 23:40
Sure.. Als je hierdoor beter kan slapen.
 
Apocalyps
 
5
18 april 2018 om 08:08
Dus er wordt ‘gesuggereerd’ dat hij AL zijn (Ajax) foto’s / posts heeft verwijderd naar aanleiding van die duw? Het blijft ‘verfrissend’ om te zien hoe mensen / de media een leugen tegen willens en wetens blijven pushen om zo een bepaald beeld te creëren. Ver voordat dat gebeurde had hij zelfs die foto van Abdelhak Nouri weggehaald / verborgen.Het valt me ergens ook tegen dat die supportersvereniging, die een aantal weken geleden uit eigen beweging z’n mond opentrok om het voor Veltman op te nemen inzake dat gefluit, nu zwijgt als het graf.
 
LeidseHood
 
0
18 april 2018 om 11:20
Dat is niet waar. De supporters hebben gereageerd op de duw van Ziyech en het veroordeeld. Ze hebben niks gezegd over het uitfluiten van Ziyech geloof ik, maar zeker wel hun afkeer uitgesproken van die duw.
 
The-Jump
 
2
18 april 2018 om 08:08
Weet niet of ik ziyech nu moet bedankten dat hij alle aandacht opeist in plaats van de Ligt, of dat dit nu weer volledig wordt uitgemolken. Laten we de wedstrijd van vandaag/morgen afwachten of en hoe hij speelt. Dan kunnen we weer een zinnig artikwl schrijven.
 
grasveld7
 
18
18 april 2018 om 08:25
''op zijn instagrampagina heeft de middenvelder vrijwel al zijn posts verwijderd.'' Nu wordt het toch wel een beetje lachwekkend hoor. Kom op zeg, kansloos blijven hameren op zijn instagram account, zonder ook maar enig idee te hebben en mee te praten met wat de media schrijft. Ik volg Ziyech namelijk vanaf dag 1 dat hij in Amsterdam speelt en hij heeft in die 2 jaar werkelijk waar maar iets van 3 foto's geplaatst. Waaronder een foto van hem met Nouri, die er nu inderdaad vanaf is gehaald. Hij gebruikt slechts zijn verhaallijn, die nog steeds actief is. Wat wordt het weer zwaar opgeblazen, typisch dit. Ik zag hier reacties voorbij komen alsof een supporter moest worden aangeklaagd voor poging tot doodslag.. de grootste schande in de hele voetbal historie, aub zeg het is ''maar'' een klein duwtje.. Niemand weet precies hoe het is gegaan en of wat Hakim heeft gezegd, dat zie je namelijk nergens terug. Ik praat hier niets goed, het hoort niet en je moet met je handen van andere mensen afblijven. Maar dit is toch wel weer een gevalletje van iets maar al te graag uit zijn verband willen trekken.
 
 
10
18 april 2018 om 09:03
Bij Sjoerd Mossou heb ik altijd het idee dat hij z'n stukjes in een column generator voor dummies gooit. 1: beginnen met sensatie (supporters) 2: een klein detail opblazen (instagram) 3: iets emotioneels met een raadselachtige link naar het onderwerp (nouri) 4: doorspek van betekenisloze clichés (de vluchtige wereld blabla) 5: publiceer Dan kijk ik 's avonds naar studio voetbal en denk ik, tja, daar zou ik prima kunnen zitten. Ik kom beter uit m'n worden en aangezien ik de hele dag voetbalzone lees, ben ik waarschijnlijk nog beter op de hoogte van de ontwikkelingen van het voetbal ook. Maar ja, niemand zit op de mening van Migi te wachten helaas
 
Liniaal
 
0
18 april 2018 om 12:01
Met je eens wat betreft Mossou, een van de allerslechtste sportjournalisten van Nederland vind ik. Maar je moet niet zeuren dat niemand op jouw mening zit te wachten. Als jij goed kan schrijven en een denkt dat je betekenisvolle inzichten hebt, moet je gewoon solliciteren bij een paar voetbalsites. Als je dat wil natuurlijk...
 
 
0
18 april 2018 om 14:50
Nee ik bedoel niemand zit te wachten op mij bij studio voetbal
 
 
0
18 april 2018 om 14:50
Nee ik bedoel niemand zit te wachten op mij bij studio voetbal
 
ItachiUchiha
 
3
18 april 2018 om 09:08
Mossou kan ik zelden betrappen op een column waar die de plank misslaat. Hij is hard tegen Ajax, maar momenteel is dat de enige taal die gesproken moet worden over de club. Toch vind ik dat hij hier volledig de plank misslaat. Het aanvallen, beschimpen of uitschelden van een speler keur ik ook ten zeerste af. Toch is het hard om te zeggen, maar dit zou niet bij een Ayoub of Amrabat gebeuren. Er zit iets in de houding bij Ziyech die onder de huid gaat zitten, irriteert. Ziyech is bij Heerenveen, Twente en Ajax de strijd aangegaan met het publiek. Iets wat hij blijkbaar bij Ajax niet aankan. Het is zo onwijs zonde dat Hakim zich bezighoudt met randactiviteiten en niet met z'n eigen spel. Ik geloof oprecht dat hij een stap hoger kan, maar met een passing die vaak zo matig is, lijkt me het buitenland nog een jaar te vroeg.
 
boogbal
 
7
18 april 2018 om 09:10
Wat een zeldzaam kulverhaal. Opeens is Zyech de nationale knuffelajacied. Iedere speler van Ajax die was uitgestapt had een duw gekregen van die debielen die daar stonden. En dan nog: ga je daar dood aan? Hou toch eens op met die overdreven reacties over non-onderwerpen. Je kunt de directie van Ajax van alles verwijten, een zeldzame vorm van incompetentie bv, maar begin nu niet over aangiftes en ander geneuzel. En Zyech heeft een heel groot ego probleem en dat kan hij beter oplossen als hij in een echte competitie wil slagen. Met deze instelling,houding en volstrekt verkeerd zelfbeeld gaat dat helemaal niet lukken.
 
ByronChavez
 
1
18 april 2018 om 09:13
Vind sowieso belachelijk dat mensen dit doen, je bent dan gewoon niet ajax waardig dat je je eigen spelers zo behandeld wat denken ze wel niet.. 2e plek, daar mag je ook trots op zijn. Is niet dat ze de 10e plek hebben ofzo, voetbal is een spel je wint of je verliest deal with it stelletje kleuters
 
boogbal
 
2
18 april 2018 om 09:14
Grasveld 7: ben het ernstig met je eens! Ophouden met deze onzin. We kunnen als Ajaxsupporters beter een actie beginnen om Jonk en Bergkamp weer terug te halen, Van der Sar op de post externe betrekkingen zetten en een nieuwe directeur zoeken. En, last but not last, Peter Bosz weer terughalen want Ten Hag gaat het niet redden.
 
pinko
 
1
18 april 2018 om 11:28
Jonk wel, Bergkamp niet. Die twee kunnen niet door 1 deur. En Bergkamp is de initiator die het voor elkaar heeft gekregen een succescoach weg te pesten. En wil vooral jeugd inpassen. Nou, we weten waar dat toe heeft geleid. Met mate kan dat, maar omringen met volwassen kwaliteit. Daar moest Overmars voor zorgen, en die heeft jarenlang daarin gefaald. Over van der Sar hoeven we het niet te hebben. Jammer, maar totaal ongeschikt als AD en uithangbord van Ajax. Dat moet een krachtige persoonlijkheid zijn met uitstraling naar buiten. En eentje die de rust kan bewaren. Waar Ajax wel mee blijft zitten, en dat blijft een grote kwaal, is een alleen op geld beluste RVC en ledenraad. Natuurlijk zitten daar genoeg mensen tussen die het best anders willen zien, maar daar is weinig van te merken. Dus een grote schoonmaak begint aan de top. Geloof jij echt dat dat bij Ajax zal gebeuren? De vraag stellen is deze beantwoorden. Dus stel je maar in op vele jaren zonder noemenswaardige prijzen. Zet dat af tegen de financiã«le mogelijkheden en basis die zeker aanwezig is, en je moet je diep schamen voor wat binnen deze club gebeurd....
 
Marrekie
 
0
18 april 2018 om 11:45
Al die sobstories over Ziyech. Al die media die nu willen scoren en meedeinen op de hype dat hij een duwtje heeft gehad. (belachelijke aktie maar goed) Ben er nu wel een beetje klaar mee. Als hij zo voetbalt in het buitenland als dat hij hier doet dan zit ie binnen 2 weken op de triibune
 
myajaxforever
 
0
18 april 2018 om 11:48
Hoewel ik het niet erg vind dat Ziyech weg gaat bij Ajax, en ik vaak kritiek op hem had, vind ik dit totaal niet kunnen. Ajax laat maar weer eens zien dat ze niet om kunnen met de druk. Het is schandalig dat hij niet beschermd wordt. Ik kan me ook voorstellen dat hij ons niet graag meer ziet. En dat hij weg wilt bij Ajax. Ik begrijp niet dat er mensen zijn die spelers zo belagen. Dat zijn geen supporters, maar mensen met een serieuze steek los in hun bovenkamer. PSV won die wedstrijd dik verdiend, en Ajax wint natuurlijk niet alles. Je zou ze juist moeten aanmoedigen om de volgende wedstrijden wel te winnen, want plaats 2 geeft immers hoop voor komend seizoen. OP deze manier gaan we ook die plaats opgeven. Je blijft gewoon van spelers af, dat is not done. Hakim wel bedankt voor je inzet de afgelopen tijd dat je bij Ajax speelde. Jammer dat het op zo een slechte manier moet beëindigen.
 
Janta
 
0
18 april 2018 om 11:58
Misselijk makende maar vooral op valse sentimenten gebaseerd verhaal van Massou. Maar ik had ook niets anders verwacht van deze Rotterdamse sensatieblad. Voor de goede orde, Ziyech kende Nouri amper een jaar maar word opgeblazen alsof hij er bij de geboorte bij geweest is. Er is maar 1 hele goede vriend van Nouri en dat was v/d Beek. Die 2 zijn samen opgegroeid bij Ajax en kwamen met hun ouders bij elkaar thuis en zijn gabbers voor het leven maar meneer Mossou probeert er een andere draai aan te geven op basis van eigen bedenksels.
 
Japie_Krekel
 
3
18 april 2018 om 12:08
het getuigd wel van ruggengraat en persoonlijkheid dat Ziyech, misschien wel de minst geliefde Ajax speler het lef heeft om als een van de eersten die bus uit te stappen om de boze supporters tekst en uitleg te geven. ik vind dat toch wel iets heel positiefs voor iemand die een slechte mentaliteit word verweten
 
GertPriem
 
2
18 april 2018 om 12:15
Als Zijech weggaat bij Ajax denk ik dat Ajax volgend jaar helemaal niks is0
 
Vijfje
 
0
18 april 2018 om 12:23
Ik kom uit Eindhoven en heb hart voor Ajax. Maar wat ik las vandaag was waar. Amsterdam verandert in een museum. Misschien is mijn hart vol nostalgie...Cruijff, Olsen, Kluivert, Bergkamp, Jonk, Laudrup, Roy, etc...Amsterdam is een groot museum, waarin Neanderthalers ook figureren. Onbegrijpelijk. Ziyech, magistraal en met lef...Helemaal niets in Amsterdam...niet eens respect.
 
DNSDKR
 
0
18 april 2018 om 12:28
Eigenlijk is het vrij simpel: Je eigen spelers uitfluiten doe je niet en je eigen spelers zwiepen (is dat een werkwoord?) doe je ook niet. Ajax en haar supportersvereniging heeft zich hiervan publiekelijk gedistantieerd, maar helaas zijn er altijd een stel gefrustreerde gekken die dit verpesten! Mossou belicht de uitzondering in plaats van de regel, blijkbaar is dat jounalistiek anno 2018. Ik heb er persoonlijk niets mee. Ik ben bang dat door alles wat dit seizoen rondom Ziyech gebeurd is, deze speler onhoudbaar is geworden. En dat is jammer, want hij kon wel degelijk het verschil maken. Wellicht soms iets te geforceerd, maar nooit bewust slap. Dus voordat een stelletje onnadenkende gekken en sensatiebeluste suggestieve journalisten in actie komen: denk even na! Wil je echt dit soort spelers wegpesten van de Nederlandse velden ten behoeve van je eigen ego?
 
lausho
 
0
18 april 2018 om 16:27
Ik vind het best kunnen dat je spelers uitfluit als je waardeloos presteren, maar schijnbaar mogen we van een aankoop van 12 miljoen niet zoveel verwachten.. Nou wel dus, Ziyech speelt echt niet de sterren van de hemel en maakt de verwachtingen niet waar, dan krijg je terecht kritiek. Een echte topsporter ziet dat als een signaal dat het beter moet, maar veel voetballers gaan zeuren en wekken daarmee nog meer irritatie.
 
DNSDKR
 
0
19 april 2018 om 08:54
Sorry laucho, maar dat vind ik echt onzin! Ten eerste dien je je team te steunen want er is nog nooit 1 speler beter gaan voetballen van constant door zijn eigen publiek uitgefloten te worden. Daarmee stel je je eigen belang om je onvrede te uiten boven het belang van het team. Daarnaast: als het getoonde spel niet bevalt, dan blijft voetbal een teamsport waarbij je je niet op 1 speler richt. Welke speler wil nou nog bij Ajax voetballen als je weet dat als het even niet loopt, je door een deel van de eigen aanhang wordt uitgefloten?! Juist dan moet je ze steunen! En dat heeft dan niets te maken met hoeveel die speler heeft gekost, dat is in dit geval de uitkomst tussen Overmars en Twente geweest.
 
lausho
 
0
18 april 2018 om 16:25
Niet echt iets wat meteen betrekking heeft op Ziyech, Ajax communiceert sowieso heel slecht, daar komen een hoop vragen uit voort. Dat je niet alles op straat wilt hebben liggen lijkt mij loigsch, maar wat is men van plan met het vele geld, waarom zijn Keizer en Bergkamp ontslagen, wat heeft er zich bij Bosz nou exact afgespeeld, Jonk idem, Cruijf Arena verhaal en nu ook na het verlies tegen PSV hoor of zie je ze niet. Oftewel communicatie is echt enorm matig bij Ajax in het algemeen. En verder wordt Ziyech toegejuich als hij zou presteren, zeker voor het geld waar hij voor gehaald is, voldoet hij niet aan de verwachtingen.