'Er was wat gedoe over, maar ik wilde gewoon het shirt van Ziyech'
Vrijdag, 16 maart 2018 om 11:12

Zakaria Labyad werd in januari nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar Ajax. Toen de aanvallende middenvelder van FC Utrecht na afloop van het duel met de Amsterdammers (0-0) van shirt ruilde met Hakim Ziyech en deze aantrok op het veld, werd hij vreemd aangekeken door een aantal ploeggenoten. De actie had volgens Labyad geen achterliggende gedachte.

Ajax-trainer Erik ten Hag stak niet onder stoelen of banken dat hij Labyad graag aan zijn selectie toe zou voegen en ook de spelers zelf zag een stap omhoog wel zitten. De geruchten over een transfer naar Ajax en het aantrekken van het shirt van Ziyech, moeten los van elkaar worden gezien, zo stelt Labyad. "Er was wat gedoe over in de media, maar ik wilde gewoon graag het shirt van Hakim Ziyech. Hij is een goede vriend van mij", zegt Labyad tegen Panna Magazine.

De Amsterdammers werden uiteindelijk niet concreet en Labyad besloot nog voor het einde van de transfermarkt dat hij het seizoen zou afmaken in Utrecht. "Nou, ik twijfelde of januari het goede moment was om weg te gaan bij FC Utrecht. Ik heb toen met veel mensen gesproken en besloten het seizoen in Utrecht af te maken en mijn tijd hier goed af te sluiten", aldus Labyad, die na dit seizoen zeer waarschijnlijk vertrekt. "Die kans bestaat inderdaad. Maar waarnaartoe weet ik nog niet."

Meer nieuws
   
09:36
09:36
'Potter houdt vast aan speerpunten, waardoor deal met Ajax mogelijk klapt'
2
   
09:30
09:30
Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz kiest opnieuw tussen Tillman en Lozano
5
   
09:17
09:17
Messi steelt de show en breekt twee records tijdens zesklapper Inter Miami
6
   
09:16
09:16
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
   
07:30
07:30
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Stengs en Gimenez aan de aftrap
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
fcoldambt
 
25
16 maart 2018 om 11:21
Mooi Labyad heeft zijn shirt en gaat niet naar Ajax. Kunnen we dit hoofdstuk ook weer afsluiten. Wat een gedoe om dat shirtje het zijn landgenoten is toch normaal.
 
DatisSjakie
 
15
16 maart 2018 om 12:03
Vrijwel iedereen in de eredivisie zijn landgenoten van mekaar. Als dat het criterium is voor een shirtje, dan heeft hij nog een legio eredivisie shirts te sparen. Hoop dat zijn zolder groot genoeg is Alleen in die wedstrijd had ie al aan een stuk of 7 spelers een shirtje kunnen vragen dan Maar verder ben ik het wel met je eens. Lekker boeiend idd. Als hij graag in een Ajax, Feyenord of Psv shirt loopt, laat hem lekker. Snap ook niet waarom er zo moeilijk over gedaan wordt.
 
kleinegeneraa7
 
7
16 maart 2018 om 11:23
Supporters moeten gewoon inzien dat (de meeste) spelers niks maar ook niks hebben met de club waar ze spelen. Ze worden betaald om te voetballen, dat is de enige reden dat ze bij een bepaalde club zitten. Dat labyad dat shirt aantrekt tijdens een transferperiode is niet slim, maar om daarvan meteen over je theewater te gaan? Dat vind ik altijd zo kortzichtig. Dat je als Utrecht supporter geen ajax shirt aantrekt kan ik begrijpen, maar labyad die het shirt aantrekt van zijn maatje, dat moet gewoon kunnen.
 
Isco24
 
5
16 maart 2018 om 11:29
Dan heb je niet echt goed opgelet en blijkbaar ook niet het artikel gelezen. Degene die er 'moeilijk' over deden waren ploeggenoten en de media. En dan vooral de media. Op voetbalzone alleen al werd er in 2 dagen tijd 10 keer een nieuw artikel geplaatst over dit voorval. Niet een artikel met daarin een update, maar echt 10 nieuwe. Ga maar het archief induiken. Dus nee, de supporters kan je hier niks kwalijk nemen aangezien er niemand van de supporters over gevallen is.
 
martin1967
 
18
16 maart 2018 om 11:34
Iemand die in Utrecht woont hoort sowieso geen Ajax shirt te dragen!
 
tubes
 
20
16 maart 2018 om 12:14
Zolang jij hun huur niet betaald bepalen ze dat lekker zelf wel.
 
martin1967
 
1
16 maart 2018 om 18:25
Er gelden nu eenmaal regels in Utrecht en dat is geen Ajax shirt!!! Al betaalde Sjaak Swart zijn huur dan nog niet!!!
 
gutihaz.
 
2
16 maart 2018 om 11:49
Hij was sowieso niet de verlosser van Ajax geworden, hoewel hij (als middenvelder) wel weer wat anders toe had gevoegd aan hetgeen dat er al bij Ajax rondloopt.
 
SharifMhend
 
5
16 maart 2018 om 12:04
Labyad kan overal in de aanval worden ingezet en heeft wat meer ervaring dan de meeste bij Ajax. Ik weet bijna 100 procent dat Labyad een versterking zou zijn en zijn statistieken liegen er niet om
 
cabinessence
 
4
16 maart 2018 om 12:32
Dat je gewoon een shirt ruilt met een vriend die bij de tegenstander speelt = prima. Dat die vriend toevallig speelt bij een club waar je al weken opzichtig bij aan het solliciteren bent = OK, nog steeds voordeel van de twijfel. Dat je vervolgens, ondanks protesten van ploeggenoten, dat shirt al op het veld aantrekt en dan ook nog eens zonder het binnenstebuiten te doen of achterstevoren aan te trekken (zoals meestal gedaan wordt met geruilde shirtjes) = bewust een reactie uitlokken.
 
Shorty1991
 
2
16 maart 2018 om 14:38
Het shirt zat volgens mij gewoon binnenstebuiten en het was hartstikke koud die dag. Wat voor baat heeft Labyad bij reacties van teamgenoten of het publiek? Marokkaanse Nederlanders onder elkaar geeft altijd een beetje extra, zo liep Nouri bijvoorbeeld ook helemaal weg met Ziyech, begint Mazraoui nu ie bij het eerste komt ook over de band met Ziyech. Labyad en ziyech hebben een soort gelijke band en willen dan graag shirtje ruilen, lekker boeien dat de Bunnikside iets tegen Ajax heeft, met dat soort kinderachtige onderbuikgevoelens hebben Labyad en Ziyech niets van doen.
 
pruimert
 
4
16 maart 2018 om 12:58
je had ook ff je hersens kunnen laten werken labyad en dat shirtje in de kleedkamer kunnen wisselen , je weet dat zoiets gevoelig ligt en je hoeft , ook al is het belachelijk , geen olie op het vuur te gaan gooien