Eredivisie-ontslag hakt er flink in: 'Ik zag het echt niet aankomen'
Dinsdag, 27 februari 2024 om 07:49

John Lammers heeft voor het eerst uitgebreid gereageerd op zijn ontslag als trainer van Heracles Almelo. De Brabander werd in december op straat gezet toen de club het gevoel kreeg dat handhaving in het geding kwam. De mededeling kwam als een donderslag bij heldere hemel voor Lammers.

Het ontslag van Lammers volgde een dag na zijn zestigste verjaardag. De coach kwam nietsvermoedend met gebak op de club, toen hij het slechtnieuwsgesprek werd ingetrokken.

"Ik heb het echt niet zien aankomen", blikt Lammers nu terug in gesprek met TC Tubantia. "De resultaten en ons spel vielen tegen, maar met de technische staf was een plan gemaakt om dat in de tweede seizoenshelft te verbeteren."

Lammers stond veertiende toen hij zijn ontslag kreeg. "We hadden een goed plan, inclusief extra versterkingen op het middenveld en centraal achterin. Ik heb het alleen nooit kunnen uitvoeren, die kans is me ontnomen."

In sommige mensen is Lammers teleurgesteld. "Maar ik heb wel een heel mooie tijd gehad in Almelo. Ik heb er geweldige mensen leren kennen. Mensen met wie ik nog steeds contact heb. Ik heb hier bloemen gekregen, kaartjes, berichtjes, attenties, noem het maar op. Echt... fantastisch. Dat is mij heel veel waard."

Lammers benadrukt nog niet klaar te zijn als trainer. "Op deze manier wil ik niet eindigen. Overal waar ik eerder heb gewerkt, heb ik resultaat en succes gehaald. Het maakt mij niet zoveel uit, het kan in Nederland zijn, maar ook in het buitenland."

"Het moet een club zijn met een plan. En met warmte. Als dat laatste er niet is, probeer ik dat wel te brengen."

Meer nieuws
   
21:55
21:55
Guardiola gaat direct na titelwinst in op onzekere toekomst bij Manchester City
2
   
21:10
21:10
Atlético Madrid moet op pijnlijke avond in eigen huis vier treffers incasseren
1
   
20:59
20:59
Real Madrid geeft 1-4 voorsprong door fenomenale Alexander Sørloth uit handen
21
   
20:57
20:57
Barcelona verzekert zich van tweede plek in Spanje; Girona is overtuigend derde
22
   
20:46
20:46
Eerste club meldt zich bij Manchester United voor transfer van Mason Greenwood
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
Oenieboy
 
4
27 februari 2024 om 08:02
Bijzonder, hier in Twente zagen we het allemaal aan komen. Heracles heeft dit seizoen ook erg matig materiaal, maar het voetbal was onder hem wel erg matig.
 
Redisthecolour
 
4
27 februari 2024 om 08:11
Toch zie ik ze nu alsnog wel 16e worden eerlijk gezegd, het is niet zo dat ze beter zijn dan RKC of Vitesse.
 
FR010FRDAM
 
6
27 februari 2024 om 08:22
Misschien qua resultaten en spel, maar misschien wees niks in de bestuurskamer er nog op, dan kan het voor hem nog onverwacht komen. Zeker als je verwacht credits te hebben opgebouwd
 
Edforce2
 
2
27 februari 2024 om 08:36
Beste Jan, gefeliciteerd met jouw 60e verjaardag, en oh ja je bent ontslagen, leuk verjaardagskadootje toch? En nog staat de club 14e, ofschoon me dit niet nodig lijkt, als bijvoorbeeld de heer Sankoh wat nauwkeuriger zou zijn in de afwerking, en met hem nog een paar anderen. Ook kreeg Ruud Brood ooit als trainer werkzaam bij de club, een vergelijkbaar kerstgeschenk van Heracles. We gaan zien of van der Looy er in slaagt om Heracles in de eredivisie te houden. Eigenlijk een beetje het zelfde verhaal bij Fc Twente, wat jaartjes geleden, toen Rene Hake z'n koffers moest pakken op het moment dat hij op de 12e plek bivakkeerde. Alsnog degradeerde Twente, we kennen allemaal het verhaal. Voor de Heracles fans hoop ik dat het allemaal niet zo'n vaart zal gaan lopen, er zijn gelukkig nog redelijk wat wedstrijden om het recht te zetten. Aan de keeper zal het niet liggen.....
 
LynDorr
 
5
27 februari 2024 om 09:08
Sankoh krijgt natuurlijk ook niet alle ballen die hij zou willen in de punt van de aanval. Hansson en Laursen zijn lang niet zo goed als afgelopen seizoen. Ook vindt ik de verdediging dit jaar dramatisch, Hoogma haalt zijn Niveau niet, de enige die de uitblinker week in week uit is is Brouwer. Nu had ik nooit van der Looy aangesteld ten koste van John Lammers. Beste man heeft een geweldig seizoen gedraaid, en ze kampioen gemaakt. Vervolgens door wat blessures en tegenvallend spel wordt de beste man op straat gezet. Wat verwachten de beleidsmakers van Heracles dan? Dat ze met dit materiaal direct Europees voetbal halen? Ik ben ervan overtuigd dat Lammers ze in de Eredivisie had gehouden dit seizoen. Nu ga je Van der Looy aan het roer zetten die nergens ook maar iets gepresteerd heeft. Ik hoop dat ze erin blijven en volgend jaar op normaal gras een leuk team gaan neerzetten.
 
Bongiorno
 
1
27 februari 2024 om 10:05
Van der Looi is jarenlang consistent geweest met Groningen, dat is zijn prestatie geweest. Tsja.
 
hafcahaas
 
3
27 februari 2024 om 10:22
Laursen presteert inderdaad lang niet zo goed als afgelopen seizoen. Hij is namelijk het hele seizoen nog geblesseerd man... Reageer dan niet als je duidelijk geen Heracles volgt.
 
LynDorr
 
0
27 februari 2024 om 10:47
Als je geblesseerd bent presteer je ook niet toch? Ik volg inderdaad niet wekelijks Heracles.
 
LynDorr
 
2
27 februari 2024 om 10:55
Jarenlang consistent zeg je, hij heeft een grootse prestatie neergezet door de KNVB beker te winnen met Groningen tegen allemaal zwakke ploegen destijds. * BVV Barendrecht * Flevo boys * FC Volendam * Vitesse * SBV Excelsior * PEC Zwolle (finale) Verder heeft de beste man met een erg goede selectie maar weinig voor elkaar gekregen. Europees kansloos en in de competitie een middenmoter.
 
Korenaar
 
3
27 februari 2024 om 11:46
Dan ben je 60 jaar, hebt je hele leven in de voetballerij gewerkt en zou dus moeten weten hoe het wereldje in elkaar zit en dan zie je het ontslag niet aankomen. Dan ben je ongelofelijk naïef. Verder ben ik verbaasd over de gang van zaken bij Heracles. De kracht was altijd dat ze relatief onbekende spelers haalden die dan goed presteerden. De scouting was kennelijk van een hoog niveau. Maar dit seizoen is er zoveel middelmaat gehaald door Hoogma. Ook in de winterstop weer, alhoewel dat wel een lastige periode is. Maar ook de aanstelling van de nieuwe trainer verbaasd mij. Dit is echt zo'n grijze muis die heel negatief voetbal speelt. Ik ben dan ook totaal niet verbaasd dat het niet beter gaat. Komend weekend vrees ik dat er een cruciaal duel op het programma staat. Tegen Almere moeten er 3 punten gehaald worden en met dit labiele elftal zal dat nog niet zo makkelijk worden. Wordt er komend weekend verloren dan vrees ik het ergste voor Heracles.