Erik ten Hag haalt uit naar Ajax: 'Het vertrek van hem was killing voor de club'
Zaterdag, 25 mei 2024 om 09:14

Erik ten Hag kijkt met pijn in het hart naar de huidige situatie bij Ajax, zo zegt de manager van Manchester United in een uitgebreid en eerlijk interview met journalist Freek Jansen van Voetbal International. Ten Hag springt daarbij opnieuw in de bres voor Marc Overmars, met wie hij succesvol samenwerkte in Amsterdam.

Volgens Ten Hag heeft Ajax de afgelopen jaren veel verkeerde beslissingen genomen. "Succes komt te voet en gaat te paard. Dat gaat zo snel. Waarbij veel terug te voeren is op het ontslag van Marc Overmars. Het vertrek van hem was killing voor de club. Ik blijf erbij dat ik het schandalig vind wat ze Overmars hebben aangedaan. Vanuit clubperspectief was het ook zó dom hoe ze dat hebben aangevlogen, door hem direct voor de bus te gooien."

Meer: ‘Erik ten Hag adviseert clubleiding van Manchester United om Benni McCarthy nieuw contract aan te bieden’

Ajax zette Overmars op straat nadat bekend werd dat de directeur voetbalzaken zich schuldig had gemaakt aan het versturen van grensoverschrijdende berichten aan meerdere vrouwelijke collega's. Zo zou hij onder meer foto's van zijn geslachtsdeel hebben gestuurd aan medewerksters van Ajax. Toch blijft Ten Hag achter zijn vriend en oud-collega staan.

"Voor mij was dat toen al duidelijk, maar ik denk nu voor iedereen", gaat Ten Hag verder. "Overmars was de cruciale en bindende factor in de clubleiding op voetbalvlak. Hij bepaalde de voetballijn van Ajax. Zijn slimmigheid, zijn strategisch inzicht. Hij schreef geen letter op papier, maar zette alle lijnen uit. Toen hij wegviel, donderde dat allemaal in elkaar en werd het één grote anarchie in de organisatie."

De huidige situatie bij Ajax doet Ten Hag pijn. "Het is zo'n mooie club en we hebben daar zoveel moois neergezet, dan hoop je dat de club daarop voort kan borduren." Volgens Ten Hag moet de Amsterdamse club beginnen het eerste elftal. "De selectie is volledig in disbalans, daar moet je echt aan gaan schaven."

Ten Hag komt niet alleen op voor Overmars, maar ook voor een aantal vertrokken Ajacieden. "Hoe hebben ze afscheid kunnen nemen van spelers als Daley Blind en Davy Klaassen? Ik vond dat echt zo schandalig, de manier hoe dat is gegaan. Zo slecht voor Ajax. Ze hadden Davy Klaassen toch nooit weg mogen doen."

"Zo'n speler is zo belangrijk voor de groep, voor de club. Dat DNA wil je bewaken, moet je bewaken. Hij zal altijd voor je club blijven gaan, ook als anderen verzaken, omdat het een echte Ajacied is. Daley Blind hetzelfde verhaal", besluit Ten Hag.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
23:55
23:55
Valentijn Driessen vergelijkt Schouten met één van de beste middenvelders ooit
15
   
23:38
23:38
Derksen: 'Hij wordt opgehemeld, maar die man is totaal onvoldoende voor Oranje'
21
   
23:35
23:35
Van Basten en Ten Hag zijn het niet eens over prestatie van Oranje-international
13
   
23:30
23:30
Rapport Oranje: twee spelers vallen door de mand en scoren onvoldoende
142
   
23:10
23:10
Het programma, alle uitslagen en de standen van het EK: winst Oranje en Engeland
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (82)

 
Lierse1997
 
120
25 mei 2024 om 09:21
Als je iets goed kan dan mag je blijkbaar meer volgens Ten Hag. Verklaart ook meteen waarom Rashford meer mag dan sommigen. Idiote instelling die alleen maar problemen oplevert natuurlijk. Maar gelukkig hadden er iets intelligentere mensen (eerder minder domme) het voor het zeggen bij Ajax.
 
R31N13R
 
121
25 mei 2024 om 09:27
Ach gut, goedemorgen, ja hoor hier komen onze woke figuren van 2024 weer lekker op antwoorden, in 3, 2, 1: Het is perfect dat Eric gewoon zijn mening geeft, en heel duidelijk is over zijn insteek. Er is schandalig mee omgegaan en Overmars werd in die tijd gewoon door de media ten voorbeeld gesteld. Heeft niks meer te maken met of de heisa in proportie staat met inderdaad het foute gedrag wat bestraft moet worden. En tegelijk ook direct vinger op zere plek van het zeer trieste vertrek van Daley, en Klaassen in mindere mate. Al begon het natuurlijk met het vertrek van onze echte leider Dusan. Hopelijk komt er nu weer een periode van vastigheid, en van een management wat durft en soms ook schijt heeft aan het geschreeuw van de media. Kroes was daardoor ook alweer bijna eruit geflikkerd. Maar gelukkig niet. Misschien begint het ergens op te lijken....
 
Lierse1997
 
161
25 mei 2024 om 09:35
Ach gut, er is geen goede onderbouwing en iemand stopt het weer op Woke. Overmars heeft in zijn functie onacceptabele dingen gedaan. Hij was 1 van de absolute toppers binnen Ajax en heeft die positie misbruikt om vrouwen lastig te vallen. Iemand die zo iets doet in een dergelijke functie kan gewoon niet. Daarom is hij van die functie verwijderd. Zo logisch als maar zijn kan. Doen alsof hem iets schandalig overkomen is, is gewoon een belediging naar mensen die effectief is schandalig overkomen is. Meneer overmars had nog geen half jaar later al een nieuwe goedbetaalde topjob.
 
Pedri16
 
115
25 mei 2024 om 09:35
“Ik vind het schandalig wat ze hem hebben aangedaan” pardon? Alsof een Overmars er niks aan kan doen dat hij de hele tijd zijn geslachtsdeel naar vrouwelijke medewerkers stuurt? Dat is toch echt zijn eigen fout. Je kan hem zwaar gestraft vinden, prima. Maar schandalig? Ik denk dat iedereen het er over eens is dat Overmars intelligent genoeg is om te beseffen dat zoiets niet slim is. Mensen zoals jij geven het woord “woke” een betekenis van niks. Omdat je het te pas en te onpas gebruikt om mensen die een andere mening hebben weg te zetten als semi-losers. Ik ben alles behalve “woke”. Ik kan me heel erg storen aan sommig “woke” gedrag. Ik kan echter wel inzien dat dit Overmars’ fout was. Niet die van Ajax. Het is toch bezopen om je pik naar vrouwelijke medewerkers te sturen? Zeker als ze hier niet op ingaan. Wat duidelijk maakt dat ze er niet op zitten te wachten. Overmars kan nog elke andere baan in het voetbal bekleden die hij wilt, alleen niet bij Ajax. Mogelijk ook niet bij een andere Eredivisie club. Thats it.
 
R31N13R
 
27
25 mei 2024 om 09:53
Doe ermee wat je wilt, ik vind het perfect dat Eric duidelijk is in z'n insteek, er publiekelijk voor uitkomt, stelling neemt, en in deze de mening van vooral de media, en van velen van jullie, opzij schuift en het er niet mee eens is. Tegenwoordig wordt dat als iets heel stouts gezien. Dat mag je niet meer doen, naar je medemens. Is politiek niet correct, niet sociaal, niet vrij. Als je nu nog niet snapt wat woke zijn kan betekenen stuur me dan een en ik zal het je nog beter uitleggen met voorbeelden. Wat Overmars deed kon en kan niet, maar wat er van is gemaakt is totaal debiel en uit verhouding. Simpel as that. En Eric komt daar gelukkig voor uit.
 
Azianzenzatio
 
42
25 mei 2024 om 09:56
Schandalig omgegaan met Overmars? Hoe kom je daar nou bij? Omgekeerde wereld, als Overmars zich gewoon had gedragen was die ook niet weggestuurd. Hij is niet voor niks op deze manier berecht.
 
Lierse1997
 
39
25 mei 2024 om 10:00
Mensen die het knap vinden dat mensen uitkomen voor een mening, ook al is het de meest idiote die er bestaat, snap ik echt niet. Nu zeg ik niet dat dat hier het geval is, maar het is wel een of ander verschijnsel tegenwoordig. Sowieso is het ook zo subjectief als maar zijn kan en zijn het gewoon mensen die hetzelfde denken als jezelf. Je mening durven geven is niet speciaal. Achterlijke dingen roepen die op niks slaan is niet speciaal. Met een onderbouwde mening komen die verder gaat dan “ik vind” is iets waar je respect voor kan hebben.
 
Lierse1997
 
42
25 mei 2024 om 10:02
Sowieso is woke een imaginaire vijand trouwens. Een vijand die rechtse partijen verzinnen om ergens tegen te kunnen ageren, want dat is heel hun ding natuurlijk. Er is geen woke partij in de wereld. Er is geen woke-pamflet wat zegt wat de standpunten van woke zijn. Woke is gewoon een kreet geworden om zonder argumenten iets in diskrediet te kunnen brengen.
 
R31N13R
 
13
25 mei 2024 om 10:04
Dus moet je respect hebben voor de mening van Eric, die vind dat ajax slecht heeft gehandeld rond de situatie van Overmars. En misschien ook wel dat ie er publiekelijk voor uitkomt. Want ja, dat is tegen het zere been van de woke mensjes (heb je toch nog extra uitleg nodig?). En wat betreft Ajax: het ging alweer bijna vergelijkbaar rond Kroes. De hetze, media flauwekul en spelletjes intern (v Praag) werden hem bijna noodlottig. Gelukkig niet. Nou, geniet van je zaterdag zou ik zeggen.
 
Pedri16
 
15
25 mei 2024 om 10:05
Maar dat wat er van gemaakt is is voornamelijk vanuit de media. Ajax kon maar één besluit nemen: ontslag. Hoe had je dit volgens jou graag opgelost zien worden? Verder gaat het me er totaal niet om dat Eric het opneemt voor zijn collega/vriend maar om de manier waarop. Wat ik zeg, je kan het zwaar gestraft vinden. Dat is helemaal prima. Erik zegt echter “het is schandalig wat Overmars is overkomen” hiermee duidt je aan dat Overmars er niet zoveel aan kon doen. Terwijl Overmars met zijn volle verstand zijn geslachtsdeel rondstuurde naar medewerkers van het bedrijf waar hij werkte. Die hier dus totaal niet om vroegen. Dat ze niet dood gaan aan een dickpic snap ik ook wel. Dat de dames in kwestie daar geen PTSS aan overhouden snap ik ook. Dat ze zich totaal niet op hun gemak voelen met Overmars in de buurt kan ik me echter ook voorstellen.
 
Lierse1997
 
25
25 mei 2024 om 10:09
Waarom moet ik respect hebben voor een naar mijn mening domme mening?Het is net het tegendeel. Dat Ajax niet verder ging met overmars in die functie is compleet logisch. Denken dat dat niet zo is, is al redelijk onbegrijpelijk. Dat nog eens openlijk gaan verkondigen vind ik gewoon dom. En heb jij dan ook respect dat ik mijn mening geef? Want dat is dan natuurlijk tegen het zere been van de “anti-wokers” en conservatieven. Of geldt dat dan niet?
 
TheRoscoe
 
17
25 mei 2024 om 10:16
"dus moet je respect hebben voor de mening van Eric" Waarom? Het enige wat je moet doen, is toestaan dat iemand zijn mening deelt. Je hoeft er voor de rest geen respect ervoor te hebben. Hij mag zijn mening hebben en geven, iemand anders mag die mening belachelijk maken. Het is ironisch wanneer men klaagt over gevoelige woke mensjes, maar zelf gevoelig reageert wanneer men dus afkeurend reageert op een opmerking dat wordt gezien als "niet-woke". Wat mensen niet doorhebben, is dat er misschien sprake is van een ander soort melk, maar aan het eind van de rit is het dezelfde shake.
 
Vassetillidie
 
9
25 mei 2024 om 09:36
Heeft helemaal niks met intelligentie te maken man, waar praat je over
 
Lierse1997
 
32
25 mei 2024 om 09:40
Klopt. Eerder een gebrek aan intelligentie. Wat dan natuurlijk eigenlijk wel iets met intelligentie te maken heeft.
 
TheRoscoe
 
3
25 mei 2024 om 10:06
"als je iets goed kan dan mag je blijkbaar meer volgens Ten Hag." Zelfs dat is niet eens helemaal het geval, kijkende naar Antony die mag blijven spelen en hij is niet eens goed. Aan de andere kant, Ten Hag wou ook weer heel graag Greenwood terughalen, dus ja.
 
Lierse1997
 
16
25 mei 2024 om 10:12
Het lijkt er bij hem misschien eerder op dat mensen die hij leuk vindt meer mogen inderdaad. Een Noa Lang heeft een beetje een grote mond en wordt weggebonjourd. Sancho is onprofessioneel en wordt publiekelijk aan de schandpaal genageld en uit de selectie gezet. Antony wordt verdacht van huiselijk geweld en wordt beschermd. Rashford gaat een avondje zonder toestemming feesten en mist daarom een training voor de wedstrijd en dat wordt ook intern opgelost.
 
Redisthecolour
 
1
25 mei 2024 om 10:20
Het is vrij logisch dat je van je topvoetballers meer kunt hebben, dan van je 13 in een dozijn voetballer. Wat Rashford heeft gedaan komt ook niet eens in de buurt van wat Overmars deed, dus beetje gekke vergelijking.
 
pinko
 
4
25 mei 2024 om 10:31
Laat je vooral leiden door de woke gemeenschap. Dan weet je zeker dat er geen weg is tussen zwart en wit. Ajax had het Overmars gedrag heel anders moeten aanpakken. Daarnaast, geen vrouwen in de voetbalorganisatie en je bent ook van dat probleem verlost. Maar ik vrees dat ik met deze opmerking niet alleen maar vrienden maak;-)). Is echter toch de meest praktische oplossing.
 
Lierse1997
 
20
25 mei 2024 om 10:36
Nog eentje met het extreem sterke inhoudelijke argument van de “woke” gemeenschap. Is dit het equivalent van de “racisme-kaart” voor mensen die heel de tijd klagen over de “racisme-kaart” of iets dergelijks?
 
ScummyMan
 
6
25 mei 2024 om 10:42
Soms wordt er door de “woke gemeenschap” te snel conclusies getrokken. Tom Egberts was in mijn ogen gewoon een ruzie tussen twee personen waar ze beide fout waren. Vond dat Tom onevenredig zwaar bestraft werd. Aan het ontslag van Overmars was niets woke. Het was zeer verontrustend gedrag en ronduit walgelijk. Ontslag was echt de enige optie. De enige fout die Ajax heeft gemaakt is dat ze zo afhankelijk van Overmars waren en er dus niets op papier stond.
 
Pedri16
 
10
25 mei 2024 om 10:43
Hoe had Ajax het dan moeten aanpakken Pinko? Verder is het wel heel erg 1870-gedachtegoed om alle vrouwen het bedrijf uit te bonjouren omdat een directeur zich niet kan beheersen en zijn pik ongevraagd gaat rondsturen. Hoezo is het “woke” om iemand te ontslaan nadat hij vrouwen op de werkvloer lastig valt?
 
Pedri16
 
5
25 mei 2024 om 10:45
Helemaal mee eens Scummyman. Wat Tom Egberts is overkomen is schandalig, om even in Erik ten Hag termen te praten.Wat Overmars is overkomen is eigen schuld dikke bult.
 
pinko
 
1
25 mei 2024 om 12:28
Dicke bult;-)))
 
pinko
 
0
25 mei 2024 om 12:35
Ze hadden Overmars even een tijdje op non actief moeten zetten. Daarnaast toch merkwaardig dat volwassen vrouwen niet eerder aan de bel hebben getrokken? Dat had een hoop problemen kunnen voorkomen. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we allemaal niet het hele verhaal kennen. Maar wel dat er vanuit verschillende kanten die het hele verhaal wel kennen, ook verschillende meningen zijn hoe Ajax dan wel met Overmars had moeten omgaan. Dus is het ook moeilijk om zonder de hoed en de rand een duidelijk oordeel te vellen. En in het tegenwoordige me too en woke tijdperk ben je zelfs zonder hoor en wederhoor als man bijna direct de sjaak. Los van het geval Overmars. Maar ik ben van de oude stempel, meer van je eigen boontjes doppen.
 
Pedri16
 
0
25 mei 2024 om 12:39
Hahahahahhaha hoe kon ik die gemist hebben. Verdomme.
 
Kwark
 
4
25 mei 2024 om 13:04
Pinko, hou op met je holbewonermentaliteit hier op het forum te verspreiden. Mensen moeten hun carrièrewensen maar aanpassen zodat een hogergeplaatste medewerker zijn pik dan tenminste niet kan laten zien aan collega’s? Schandalige vent ben je.
 
romarky
 
1
25 mei 2024 om 13:26
Sorry, misschien niet zo gepast... maar holbewonermentaliteit... woord van het jaar! ??
 
pinko
 
0
25 mei 2024 om 19:12
Die krachtterm op het eind doet het 'm! Je hebt je eitje weer gelegd. En nu vroeg naar bed!;-)))
 
nuanceman
 
0
25 mei 2024 om 14:52
Helemaal eens @lierse1997 Enige juiste analyse is dat het idioot is wat Overmars deed en dat dit killing was voor de club. Hier worden de feiten echt verdraaid.
 
Downwards
 
57
25 mei 2024 om 09:21
Beschamend stuk. Ook wel lekker dat hij dan dit interview met Janssen doet. Die stelt toch nooit een kritische vraag. Als Overmars zijn piemel in zijn broek had gehouden was dit allemaal niet gebeurt of als Overmars gewoon zoals bij iedere andere voetbalclub zaken digitaal oid bijhield met mensen communiceerde waarmee hij bezig was, dan was dit ook niet zo in elkaar gestort. Niks lag klaar hij en Edwin zijn hoofdverantwoordelijk voor de totale ineenstorting. Ja, ook voor de jaren dat het goed ging moge zijn complimenten krijgen.
 
AFCArjen
 
3
25 mei 2024 om 11:11
"Hij schreef geen letter op papier...." Dat iseen oldschool werkwijze die zorgt dat je lean and mean kan handelen, maar logischerwijs voor continuïteitsproblemen zal zorgen in een grote club. Zeker als je zo abrupt en zonder overdracht uit de organisatie vertrekt.
 
breda76
 
3
25 mei 2024 om 13:14
Als overmars zijn piemel in zijn broek had gehouden, dan had hij in zijn broek geplast.. Ik denk dat Overmars zijn straf ondertussen wel gehad heeft (en toen ook al, voordat hij werd ontslagen), publiekelijk aan de schandpaal en zeker tegenover zijn gezin. En nee, ik wil het niet goed praten, maar ik ben wel van mening dat het anders opgelost had kunnen/mogen worden.
 
nuanceman
 
0
25 mei 2024 om 14:55
Juiste analyse @downwards. Natuurlijk presteerde het eerste elftal van Ajax goed maar verder was Overmars een waardeloze technische directeur; administratie niet op orde en dus niet overdraagbaar, uitgaven die niet paste bij de club en dan ook nog grensoverschrijdend gedrag. [ x ] ongeschikt.
 
OREELY
 
14
25 mei 2024 om 09:24
het gedeelte over blind en klaassen ben ik eens. Dat zijn wellicht niet de meest spectaculaire spelers maar die verzaken niet en stralen ook wel wat uit. Het hele verhaal wat betreft Overmars... Ik snap dat je voor een vriend wilt opkomen, maar wat Overmars heeft gedaan kon toch alleen maar uitmonden in een ontslag? Hij is nu zelfs door de FIFA (of welke organisatie het ook was) op non-actief gezet. Daar valt weinig over te zeggen, toch? En volgens mij heeft hij ook nooit excuses aangeboden aan de vrouwen die dit als grensoverschrijdend hadden gemeld. Want wat mij betreft, als hij excuses had gemaakt en zijn fout had erkend, had hij misschien wel bij Ajax kunnen blijven, denk ik.
 
GunneRo
 
1
25 mei 2024 om 10:04
Ook het te snel voor de bus gooien is iets voor te zeggen. Ajax veegde zijn straatje schoon door alle focus te leggen op Overmars, terwijl ook duidelijk werd dat de cultuur binnen de club verre van goed was. Maar als je dan met argumenten aan komt zetten over het inhoudelijke werk van Overmars, zoals ETH hier doet, dan haal je het hele verhaal onderuit. Dat Overmars goed werk leverde staat volledig los van zijn fouten en de gevolgen daarvan. Niemand staat op een voetstuk om dit soort gedrag te veroorloven of met milde straf er vanaf te komen.
 
DNSDKR
 
1
25 mei 2024 om 10:23
Ja, Ajax was veel te afhankelijk van Overmars en daarmee is hij veel te snel voor de bus gegooid. Maar zoals je zelf al aangeeft: zijn positie was onhoudbaar. Als hij zijn p in z’n broek had gehouden, was er niets aan de hand, maar was je nog steeds afhankelijk van 1 persoon. Dat kan natuurlijk niet en daarmee klopte de organisatie toen al nier, maar de resultaten verbloemden veel. Overigens is hij veroordeeld voor grensoverschrijdend gedrag naar 1 medewerkster toe, in de tekst staat het alsof ie iedere ochtend ff alle vrouwen op de billen tikte bij het koffieapparaat Dat maakt het niet minder erg, maar een beetje nuance is op z’n plaats. Deze nuance maakt dat je de tijd had kunnen nemen om voor een soepelere overdracht te zorgen.
 
Bongiorno
 
26
25 mei 2024 om 09:26
Aan de ene kant ja, Erik- Overmars deed veel goeds voor de club, maar hij stuurde mensen die onder hem werkten foto's van zijn penis. Dan moet je vertrekken, klaar. Dat Blind en Klaassen zijn vertrokken en de manier waarop, dat kan je bekritiseren. De kern van het elftal is inderdaad razendsnel ontbonden. Veel te snel.
 
nederland79
 
1
25 mei 2024 om 14:02
Ik zit er nog steeds op te wachten tot mijn manager me foto's van haar borsten stuurt en dan hoeft ze echt niet weg van mij
 
KapiteinClaus
 
14
25 mei 2024 om 09:29
We zijn er weer, het 'ajax dna' is weer genoemd. Ik vind Klaassen qua spel helemaal niet zo'n typische Ajax speler. Overmars en Ten Hag was een geweldige combi, maar wat iedereen wel snapt is dat Overmars nooit had kunnen blijven bij Ajax, hoe jammer het ook is. Je kan goed presteren, maar het begint altijd met professioneel gedrag.
 
GJ7300
 
2
25 mei 2024 om 09:37
Elke club die geen organisatie heeft die blijft staan als ‘passanten’ vertrekken krijgt dit soort ups and downs. En dat zijn er zo ontzettend veel, belachelijk gewoon. Vraag je je af waar ze in vredesnaam allemaal mee bezig zijn. Feitelijk geldt t ook voor Feyenoord maar dan andersom, Slot is er en boem. Maar Ajax moet structureel organisatie verbeteren onder de top, kwaliteit die doorgaat als trainer of TD vertrekt. Al helemaal bij scouting dat is toch wel een dieptepunt
 
Migi
 
13
25 mei 2024 om 10:00
Ik kan bij Ajax DNA nu voor altijd alleen nog maar denken aan de grap van Baardgrasmus over het kantoor van Overmars.
 
Udovic
 
10
25 mei 2024 om 10:02
Hij zegt gewoon; waarom wordt er niet gemeten met twee maten en twee gewichten. Kortom, als je goed bent in je werk en belangrijk voor de club; dan zou er een stuk meer toegelaten moeten zijn. Waar zou de grens dan liggen? “Ja, het klopt dat Marc iemand heeft doodgeschoten, maar we hebben hem wel nodig dus we zullen hem steunen hierin”. Op zich ook wel triest dat als één man wegvalt, alles zo in elkaar stuikt. Zegt veel over de rest.
 
DNSDKR
 
0
25 mei 2024 om 10:28
Als ik mij goed herinner, was het begin van Ten Hag bij Ajax ook niet geweldig, maar waren er spelers als Tadic en de komst van Ziyech die, in overleg met Overmars en Ten Hag, de boel zelf reguleerden. Overmars heeft Ten Hag het podium gegeven. Ik denk dat Ten Hag daarom nog steeds Overmars steunt, ondanks dat dit publiekelijk niet slim is. Jouw stuk over de organisatie en afhankelijkheid ben ik het helemaal mee eens.
 
Drumsgoon
 
4
25 mei 2024 om 10:42
Het interview niet gelezen, maar in dit artikel blijkt Ten Hag een immoreel figuur. Het gaat hem enkel om de prestatie van de club, dat Overmars zich immoreel gedroeg, sexueel richting vrouwelijke ondergeschikten maakt blijkbaar niks uit? Inhoudelijk vind het trouwens ook een blijk van slecht directeurschap als de club instort wanneer je weg bent. Als directeur moet je juist structuur aanbrengen en beleid helder maken, zodat een opvolger er mee door kan. Dat is een van de moeilijkste dingen, jezelf uiteindelijk minder noodzakelijk maken. Dit gaat in de politiek ook vaak fout, kijk maar naar hoe Rutte geen goede opvolging heeft geregeld. (Even los van je mening over die partij...)
 
der alte
 
2
25 mei 2024 om 11:13
Te triest voor woorden om Ajax de schuld te geven hoe Overmars behandeld is. Als de kleine directeur z'n snikkel in z'n broek had gehouden was er niks aan de hand geweest. We gaan echt terug naar de middeleeuwen in dit land
 
Arnhem2001
 
1
25 mei 2024 om 11:51
Werd Ajax er slechter van toen Overmars vertrok? Ja. Maar Ten Hag heeft echt een achterlijk gebrek aan EQ en IQ. Wat een volslagen dorpsidioot. Wat denk je dat er gebeurd zou zijn als Ajax gezegd zou hebben 'ja, hij is een enorme creep die strafbaar is, maar we houden hem aan'. Het is een mirakel dat Overmars niet de bak ingevlogen is. Zoals de eerste 'hit' op Duckduckgo Kuyp Baar Advocaten uitlegt, ongevraagd dickpicks verzenden is strafbaar (art 240:2 Wvs). En wat denk je dat er zou gebeuren qua vrouwelijke medewerkers? Waarschijnlijke zouden (bijna?) alle medewerksters bij Ajax dan vertrokken zijn (wat toch een flinke hoeveelheid iig op kantoor lijkt te zijn). Maar ja, Ten Hag heeft wel vaker criminelen verdedigd. Ook Greenwood bijvoorbeeld en Promes. Ten Hag is iemand die als hij geen succes als voetbalcoach had waarschijnlijk zelf in de bak was beland vanwege een compleet gebrek aan een moreel kompas en een boel egocentrisme.
 
EnriqueD
 
3
25 mei 2024 om 11:55
Alhier het morele kompas van Erik ten Hag
 
Rinusminus
 
1
25 mei 2024 om 12:00
Ik geef Erik gelijk! Het is schandalig! Oke, Overmars heeft een foto of een aantal foto's van ze garnaaltje gestuurd. Nou Nou poeh poeh, volgens mij kan er zowieso weinig gezien zijn geweest van Marcie maar dat terzijde. Het is toch geen verkrachting of aanranding? Baan kwijt, Publiekelijk afgemaakt, schorsingen... Oke hij had het niet moeten doen. Maar dan kan het ook Sorry en verder... En alsof die vrouwen die ze ontvangen hebben nog de heilige maagd maria zijn?? Hou toch op, flauwekul!
 
EnriqueD
 
1
25 mei 2024 om 14:05
Alleen ‘verder’ dan. Die ‘sorry’ is er nooit geweest.
 
Bossie
 
2
25 mei 2024 om 12:06
Dat Overmars niks op papier zette is voor hem wel leuk en makkelijk, maar voor je opvolger is het een ramp. Ik maar denken dat niemand groter is dan de club.
 
London Calling
 
1
25 mei 2024 om 14:37
Voor mij is dit de grootste fout van Overmars en van der Sar. Beiden hebben nooit de Cruijff revolutie geborgd in de organisatie door te zorgen voor hun eigen opvolging. In een normale organisatie gaat het werk gewoon door wanneer de (halve) directie weg valt. Ajax viel in een gat waar ze twee jaar later nog steeds niet uit zijn.
 
Bossie
 
0
25 mei 2024 om 18:29
Ik denk dat dit ook bij United het geval was toen Furgusson weg ging, die liet ook opeens een zwart gat achter. En als Ten Hag dit weet dan zullen er waarschijnlijk meer mensen op de hoogte zijn dat Overmars niks op papier zette. Het kan ook zijn dat er geen duidelijke richtlijnen waren voor Overmars en van der Sar. Deze twee personen moesten toch ook verantwoording afleggen en werden toch ook gecontroleerd?
 
London Calling
 
0
28 mei 2024 om 14:41
De directie is in eerste instantie zelf verrantwoordelijk. Er wordt veel gewezen naar de RVC, maar die horen op een afstand het beleid te controleren. Bij operationele processen moeten ze in principe heel ver weg blijven. Ze zitten er niet om het werk van de directie nog eens over te doen, ook bij grote multinationals moet je die functie in een paar dagen per jaar doen. Hoe een organisatie dan verder invulling geeft aan de strategie is inprincipe aan de directie. Al had de borging van de Cruijff revolutie als strategisch item wel een vraag kunnen c.q. moeten zijn (in mijn ogen) om een keer vanuit de RVC op de agende te zetten.
 
London Calling
 
0
28 mei 2024 om 14:48
Overigens als aanvulling op Furgusson, daar is het denk ik heel aardig mee te vergelijken. Het AD - Sjoerd Mossou heeft een paar weken geleden een podcast serie gemaakt over United en dat begon met het vertrek van Furgusson waar dit ook aan bod kwam. Gaf wel een aadig inkijkje in de problemen die ze nog steeds hebben achter de schermen en waar die vandaan kwamen. De serie heet Inside Old Trafford, als je iets hebt met united is het zeker het luisteren waard.
 
ModricMagic
 
2
25 mei 2024 om 12:23
Overmars is gewoon terecht ontslagen. Je kan niet een directeur hebben die de veiligheid van de vrouwelijke medewerkers heeft overtreden. Dat zou Ajax alleen al een slecht gezicht hebben gegeven. En dan heb je duidelijk geen respect naar je eigen medewerkers. Toch wel bizar dat Ten Hag dat niet gewoon kan zeggen. Leuk dat het een goeie vriend van hem is maar Overmars heeft duidelijk iets fout gedaan.