Erik ten Hag verheugd met aanwinst: 'Hij draagt daar zeker aan bij'
Dinsdag, 25 juni 2019 om 13:43

Quincy Promes heeft zich aangesloten bij Ajax. De 27-jarige aanvaller komt over van Sevilla en heeft voor vijf jaar getekend in de Johan Cruijff ArenA. Erik ten Hag, die Promes nog kent van hun samenwerking bij Go Ahead Eagles, is verheugd dat de Oranje-international heeft besloten zich aan te sluiten bij de kampioen van Nederland.

"Wij willen goed voorbereid zijn. We willen vooruitlopen en dat doen we hiermee", zegt Ten Hag in gesprek met Ajax TV. Ajax haalde eerder al Kjell Scherpen, Kik Pierie, Razvan Marin en Lisandro Martinez naar Amsterdam. "Hiermee trekken we in ieder geval een wissel op de toekomst, wat er mogelijk kan gebeuren. Maar we hebben vorig jaar gezien dat Hakim Ziyech, toen alle seinen erop stonden dat hij zou vertrekken, toch is gebleven. En dat zou dit jaar ook zomaar kunnen."

'Gevechtjes' met Erik ten Hag verleden tijd? 'Ik mocht hem helemaal niet'

Lees hier ons achtergrondverhaal over de terugkeer van Quincy Promes in de Eredivisie.Lees artikel

Ten Hag stelt dat Promes een speler is die nog midden in zijn carrière zit en tegelijkertijd veel ervaring heeft. "Hij heeft ervaring in het buitenland bij Spartak Moskou, waar hij speler van het jaar en topscorer is geweest, en heeft afgelopen jaar ook in Spanje gespeeld. Hij is inmiddels vele malen international, dus hij kan echt veel toevoegen aan Ajax."

De coach verwacht dat Promes ook veel gaat scoren, maar benadrukt dat het niet uitmaakt wie de doelpunten maakt bij Ajax. "Zo hebben wij weer heel veel creativiteit op het veld, hij draagt daar zeker aan bij. Samen moeten ze ervoor zorgen dat er een doelpuntenproductie komt", aldus Ten Hag, die onlangs zijn contract in Amsterdam verlengde tot medio 2022.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
18
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
2
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
6
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
31
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (32)

 
RiDIRKulous
 
42
25 juni 2019 om 13:56
Mijn wens dat ziyech bkijft. Meer dan elke andere aankoop. Blijf bij ons Hakim!! Bliif..
 
Noldries
 
8
25 juni 2019 om 14:06
Dat is mijn wens ook, is nog erg stil ron: om hem. Ik zie het ook nog wel gebeuren eigenlijk.
 
manodedios
 
11
25 juni 2019 om 14:17
Dat zouden we allemaal graag willen. Maar als iemand rijp is voor de stap is hij het en als je het iemand gunt, meer bog dan Frenkie die eigenlijk pas net een volledig seizoen vlamde, is hij het ook. Dit jaar zal er meer interesse zijn. Enige hoop die we hebben is dat hij een beetje een eigenheimer is en niet zomaar vertrekt naad iedere club. Heb steeds het gevoel dat hij ook wel veel waarde hecht aan alles vertrouwd en zijn familie en vrienden dichtbij. Maar reëel gezien moeten we het gewoon vergeten, ik denk 5% kans dat hij niet verkocht wordt dit jaar.
 
De Toekomst
 
0
25 juni 2019 om 20:36
Waarom zou er dit jaar meer interesse zijn? Hij bewijst zich al jaren in de Eredivisie en Europees.. Dat er wellicht grotere clubs komen, oké, maar normaal gesproken had hij door zijn prestaties al veel eerder vertrokken. Blijkbaar is en blijft er iets waar andere clubs over twijfelen.. Daarbij was hij vorig seizoen echt gefocust op een transfer, lag hij slecht bij de supporters, wilde Ajax ook al meewerken/haalde zelfs een vervanger/gaf zijn nummer zelfs weg... Uiteindelijk bleef hij. Nu is hij geliefd, beter contract, meer op zijn plek. Het huwelijk tussen Ajax en Ziyech is hechter dan ooit en Ziyech lijkt mij wel echt iemand die daar veel waarde aan hecht.
 
Rick1o1
 
5
25 juni 2019 om 14:49
Ik hoop dat hij gaat. Ik vind hem echt een bijzondere speler en wil hem zien schitteren bij een mooie grote buitenlandse club
 
NikkiVisser
 
4
25 juni 2019 om 14:02
Goed toernooi spelen en hakim is sowieso weg. Promes is een top aankoop. Las gisteren dat neres wss ook blijft. Wordt lastig voorin in Amsterdam..
 
Patroo
 
4
25 juni 2019 om 14:10
Als de hele voorhoede blijft heb je wel een probleem. Tadic, Promes, Ziyech, Neres, vd Beek en in mindere mate Dolberg en Huntelaar zijn spelers die moeten spelen. Je zou bijna hopen dat er toch iemand weggaat, en dan gun ik dat Ziyech. Ben benieuwd naar de aanbieding uit China voor Tadic. Als hij daadwerkelijk 42 mln kan krijgen in drie jaar tijd, gun je hem dat ook wel.
 
martijnovic
 
6
25 juni 2019 om 14:14
Je noemt 6 spelers voor 4posities dat is geen probleem dat is een must. Je zag dat er bij 1 blessure (neres tegen Tottenham) Ajax al in de problemen kwam. Ik hoop dat vd beek de positie van schone inneemt zyech op 10 neres op rechts en promes op links.
 
manodedios
 
4
25 juni 2019 om 14:20
Huntelaar moet helemaal niet spelen? Dolberg moet vlammen en Huntelaar moet klaarstaan wanneer nodig. En Ziyech wordt verkocht, zo is jouw “probleem” alweer opgelost.
 
manodedios
 
3
25 juni 2019 om 14:22
Tadic gaf al aan dat hij zichzelf in China niet gelukkig ziet zijn. Die man heeft veel ingeleverd om bij Ajax te spelen. Ze kenden Nederland natuurlijk en hebben die keuze bewust gemaakt. Kennelijk wilden ze hun kinderen hier naar school. Ik zie hem niet zomaar vertrekken.
 
devcity
 
2
25 juni 2019 om 14:35
Ja waar gaat ziyech heen dan deze man wil alleen naar de crème de la crème dus geef me die glazen bol welke club wordt het
 
Patroo
 
5
25 juni 2019 om 14:40
Ik schets toch ook een hypothetische situatie voor? Beetje makkelijk ‘problemen’ oplossen zo als je zelf de voorwaarden van het probleem aanpast.
 
MauriDenHaag
 
1
25 juni 2019 om 14:49
Manodedios geloof mij iedereen die 42 miljoen kan verdienen is weg maakt niet uit hoe leuk of niet leuk je iets vind
 
origineel
 
6
25 juni 2019 om 15:33
Jij kunt helemaal niet voor iedereen spreken. Bovendien doen mensen alsof hij niets heeft en 42 miljoen kan verdienen. Hij heeft zichzelf en zijn familie allang binnen gespeeld en maakt op basis van andere dingen zijn toekomstplannen. Hij heeft al meerdere miljoenen laten liggen om bij Ajax te kunnen voetballen en met goede reden. Hij wilt zijn kinderen in Nederland laten opgroeien, en als je al meer geld hebt dan je op kunt maken en je verkiest nog steeds geld boven de ontwikkeling en het geluk van je kinderen heb je gewoon je prioriteiten niet op een rijtje. Mensen die zeggen dat geld alles is missen gewoon een heleboel liefde in hun leven.
 
Hmng
 
2
25 juni 2019 om 16:54
Haha, jij bent zo naief als de pest. Ook al heb je al 100 mil 42 in 3 jaar tijd kan er altijd bij! Mensen die zeggen dat geld niet belangrijk is hebben zelf gewoon niets te besteden..
 
origineel
 
5
25 juni 2019 om 17:37
Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten. Ik vind het best zielig wanneer alles om geld draait, aangezien je dan nooit genoeg zal hebben in het leven. Dat jij er heilig van overtuigd bent dat iedereen zo kortzichtig is zegt meer over jou en je omgeving dan wat anders. Een normaal mens krijgt zoveel miljoenen nooit op. Zeker niet wanneer je dus in de buurt van je kinderen wilt zijn en hun ontwikkeling centraal zet. Maar ik verwacht niet van iemand die geld op 1 zet dat hij weet hoe het is om een ander centraal te zetten. Maar we raken een beetje offtopic. Wanneer Tadic beslist om wel richting China te gaan om die bakken met geld te scheppen is dat zijn goed recht en dan zal iedere Ajacied hem dat waarschijnlijk gunnen. Dan wordt hij bedankt voor bewezen diensten en zal Overmars vast wel weer met een prima vervanger komen.
 
Mainiak
 
1
25 juni 2019 om 14:35
Dit kan heel goed uitpakken. Vorig seizoen mistte Ajax diepgang langs de flanken als Neres niet thuis gaf of niet speelde. Met Promes heb je nu 2 uitstekende dribbelaars met diepgang.
 
Arnavut1
 
3
25 juni 2019 om 14:56
Als het zo door gaat me de transfers van Ajax en die van PSV dan wordt Ajax al in de winterstop kampioen. Het is echt ziekelijk hoe traag het bij PSV gaat.
 
Steef71
 
1
25 juni 2019 om 15:11
Was vorig jaar ook. Afgelopen seizoen en in mindere mate seizoen er voor had Ajax ook al de duurste en beste spelers in de selectie.
 
Arnavut1
 
2
25 juni 2019 om 16:54
Maar in die jaren waren ze nog redelijk bezet met een elftal dat al een jaar bij elkaar zat. Wie was er toen weggegaan? Nu heb je een Viergever, waar je niet op kunt bouwen. Angelino en Schwaab zijn al weg of zo goed als weg. Middenveld mist de ervaring die van Ginkel wel bracht. Voorin wordt er nog steeds gesproken over uitgaande transfers. Nog geen zekerheid mbt de Jong, Bergwijn en Lozano. Het kantelt dit jaar aan alle kanten. Maar voor de schermen zie je gewoon geen beweging. Terwijl Ajax al inmiddels vijf transfers heeft gemaakt, waarbij twee zeker basis waardige spelers.