Erik ten Hag voert voor kraker tegen Chelsea één wijziging door
Zaterdag, 22 oktober 2022 om 17:35

Manchester United gaat zaterdag op bezoek bij Chelsea voor zijn tweede zege op rij in de Premier League. Op Stamford Bridge stelt trainer Erik ten Hag het zonder Cristiano Ronaldo. De Portugees is voor een wedstrijd geschorst door zijn werkgever, nadat hij woensdag tegen Tottenham Hotspur (2-0 zege) weigerde in te vallen. Ten Hag voert ten opzichte van die wedstrijd één wijziging door: Christian Eriksen neemt de plaats in van Fred. Tyrell Malacia begint net als tegen Tottenham op de bank.

Weinig verrassend staat David De Gea zaterdag op doel. De Spanjaard ziet voor hem het verdedigingsduo Rahaël Varane en Lisandro Martínez staan. Aan de linkerkant krijgt Luke Shaw andermaal de voorkeur boven Malacia, terwijl Diogo Dalot als rechtsback staat geposteerd. Eriksen keert als controlerende middenvelder terug in de basiself. De Deen was tegen the Spurs door ziekte nog invaller, maar is inmiddels weer hersteld en neemt zaterdag de plek van Fred weer over. Naast Eriksen is Casemiro de andere controleur. Voorin bestrijken Antony (rechts) en Jadon Sancho (links) de vleugels, terwijl Bruno Fernandes op '10' staat. Marcus Rashford is de spits. Donny van de Beek, Harry Maguire, Anthony Martial en Aaron Wan-Bissaka zijn allen geblesseerd.

Net als the Red Devils heeft ook Chelsea te kampen met een aantal blessuregevallen. Zo liggen N'Golo Kanté (hamstring), Reece James en Wesley Fofana (allebei knie) er tot na het WK uit. Trainer Graham Potter wil de nare smaak van de 0-0 bij Brentford wegspoelen en gaat dat proberen te doen met Kepa Arrizabalaga op doel. Het centrale trio bestaat uit Trevoh Chalobah, Thiago Silva en Marc Cucurella. De Londenaren opteren voor het gebruikelijke viermansmiddenveld met van rechts naar links César Azpilicueta, Ruben Loftus-Cheek, Jorginho en Ben Chilwell. Voorin assisteren Mason Mount en Raheem Sterling spits Pierre-Emerick Aubameyang.

De Londenaren hebben vooraf een punt meer dan United verzameld, dat op de vijfde plaats staat. Ten Hag zal hopen dat United de vierde plek over kan nemen van the Blues, terwijl Chelsea er alles aan zal doen om het gat naar vier punten te vergroten. Het duel begint om 18.30 uur Nederlandse tijd en is te zien op Viaplay.

Opstelling Chelsea: Kepa; Chalobah, Thiago Silva, Cucurella; Azpilicueta, Loftus-Cheek, Jorginho, Chilwell; Mount, Sterling, Aubameyang.

Opstelling Manchester United: De Gea, Dalot, Varane, Martínez, Shaw; Casemiro, Eriksen; Antony, Fernandes, Sancho; Rashford.

Meer nieuws
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
2
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
36
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
DerKaiser123
 
3
22 oktober 2022 om 17:40
Dat had ik dus niet gedaan, want Fred speelde een ijzersterke wedstrijd tegne Spurs. Tegen de kleine clubs snap ik dat. Maar nu zal ik juist kiezen voor een wat sterker defensiever blok.
 
bruh
 
1
22 oktober 2022 om 17:43
Daarbij zijn fred en casemiro ook veel meer op elkaar ingespeeld.
 
Superman123
 
5
22 oktober 2022 om 17:50
Echt de waan van de dag. Na Newcastle mocht Fred nooit meer een United shirt aan en nu is hij beter dan Erikssen. Laten we vooral gewoon vertrouwen op ten Hag....
 
DerKaiser123
 
0
22 oktober 2022 om 17:55
Hij is niet beter dan Eriksen. Ik zeg juist in zo'n topwedstrijd zal ik voor het tandem Fred en Casemiro kiezen omdat je defensief gewoon stabieler bent. Je hebt tegen City toch gezien dat het met Eriksen totaal niet te belopen is. Tegen Newcastle had je juist prima met Eriksen kunnen spelen.
 
Superman123
 
0
22 oktober 2022 om 18:13
Je argumentatie is niet verkeerd en het klopt wel. Ik ga er ergens wel vanuit dat uit tactisch oogpunt ETH hier voor heeft gekozen. Hij had het bij het juiste einde bij Fred tegen Tottenham. Een reden zou kunnen zijn dat Erikssen gewoon een week vrij heeft gehad om te herstellen en nu helemaal fit aan de aftrap verschijnt.
 
Aqua1
 
2
22 oktober 2022 om 17:43
Leert hij het niet eriksen op de condolerend rol ok. heb je toch meer aan fred
 
De Toekomst
 
2
22 oktober 2022 om 17:52
Haha jouw haat richting Ten Hag vanwege Ronaldo is zo ontzettend schattig ?? Ten Hag heeft tot nu toe al zijn grote wedstrijden gewonnen. Hij heeft gewoon weer een plan om nu van Chelsea te winnen en zal het beter zien dan jou en mij.
 
MarrieAanDeBal
 
1
22 oktober 2022 om 18:06
Nou de Toekomst, aqua zegt hier niets over Ronaldo. Maar over Eriksen en Fred. Is dat al haat?
 
NFFC
 
0
22 oktober 2022 om 18:14
Gecondoleerd met de opstelling Aqua!
 
Superman123
 
0
22 oktober 2022 om 17:48
Ik heb vertrouwen in Ten Hag. Fred presteerde ook niet goed maar kreeg het vertrouwen en betaalde het terug. Sancho presteerd ook niet goed, maar Ten Hag blijft vertrouwen houden. Die jongen kan ook ontzettend goed ballen, maar hij moet het echt een keer laten zien. Garnacho vind ik namelijk een speler met heel veel potentie die ook zeker minuten verdient.