Eriksen en Alli teleurgesteld in teamgenoot: 'Ik was een beetje geïrriteerd'
Maandag, 2 april 2018 om 14:44

Tottenham Hotspur wist zondag tegen Chelsea een 1-0 achterstand om te buigen in een 1-3 overwinning door goals van Christian Eriksen en Dele Alli. Bij de tweede treffer van de Engelsman kwam de bal via de kluts uiteindelijk bij de jongeling terecht, nadat Heung-min Son weigerde zijn teamgenoten te bedienen. Zowel Eriksen als Alli was niet erg blij met de actie van de Zuid-Koreaan.

"Hij heeft het ons moeilijker gemaakt", zegt de Deens international met een glimlach in gesprek met the Independent. "Natuurlijk, we scoorden en het was een opluchting, maar als we niet hadden gescoord, was het een enorme teleurstelling geweest voor Sonny, omdat hij niet passte. Gelukkig stond Dele daar om het af te maken."

Ook Alli, die uiteindelijk de beslissende 1-3 maakte, had beter verwacht van de aanvaller: "Ik klaagde inderdaad. Ik was een beetje geïrriteerd dat hij de bal niet gaf. Maar Sonny is een speler die in een goede vorm steekt, dus als hij erdoorheen is, verwacht je ook dat hij gaat scoren. Hij bleef geloven in de bal en gelukkig kwam de bal ook bij mij terecht."

Meer nieuws
   
07:30
07:30
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Stengs en Gimenez aan de aftrap
0
   
07:10
07:10
Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip schuift door afwezigheid Bergwijn
5
   
07:00
07:00
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
4
   
06:30
06:30
Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz kiest opnieuw tussen Tillman en Lozano
4
   
06:00
06:00
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
De Toekomst
 
11
2 april 2018 om 14:48
Schitterend om te zien dat een club met vooral lieve, vriendelijke en sympathieke spelers ook openlijk zo kritisch op elkaar zijn. De trainer heeft er dit seizoen echt een meer volwassen, geslepen ploeg van gemaakt die beseft dat het om de punten gaat en "leuk meedoen" niet meer voldoende is. Voor een ploeg met zoveel kwaliteit en talent is het zaak om stappen te blijven zetten en elkaar scherp te houden.
 
John Terry
 
72
2 april 2018 om 14:53
Nu ziet het er lief en vriendelijk uit. Maar zodra het daar even tegen zit komen de meest schandalige acties naar boven. Horrortackles, de moeder der schwalbes, vingers in ogen, noem het maar op. En uiteindelijk zal het ook dit jaar voor Tottenham weer gewoon blijven bij "leuk meedoen." Tegen Juventus zagen we dat ze toch nog het vermogen missen om 90 minuten de organisatie strak te houden. Nu was dat gister tegen Chelsea niet eens nodig, maar bij degelijke tegenstand gaat het dan toch weer mis. En Son, ja dat vind ik een hele goede speler, maar die heeft oogkleppen van jewelste op. Vaak scoort hij om dat te verbloemen, maar als het dan zo afloopt begrijp ik de reacties van Alli en Eriksen volkomen.
 
De Toekomst
 
9
2 april 2018 om 15:07
Juist dat vond ik ontbreken. Ze hebben duidelijk nog niet de juiste manier gevonden om de winnaarsmentaliteit juist om te zetten in het veld, maar dat ze die nu wel laten zien vind ik een vooruitgang. Nu is het nog zaak om dit op een juiste manier te uitten tijdens een wedstrijd.
 
mikeldihno
 
34
2 april 2018 om 14:55
Todat het minder gaat dan word het een team vol met houthakkers die alleen maar doodschoppen geven. We hebben dat al vaak gezien zoals tegen city en chelsea al meerdere keren.
 
De Toekomst
 
6
2 april 2018 om 15:04
Dat hoort er ook tot op zekere hoogte bij. Als het niet mooi of makkelijk kan, maar lelijk of met gemener/harder spel. Het is alleen wel zaak om dat bij te schaven. Zeker niet onmogelijk bij zo'n relatief jonge groep. Ik vind het juist een vooruitgang om die getergde spelers te zien.
 
bpreal
 
3
2 april 2018 om 15:00
Vind dat het ook gewoon moet kunnen, zolang jullie dit gewoon eerlijk bespreken en enkel de waarheid spreken. Son zijn zwakke punt is dat ie soms teveel wilt doen en ergens egoïstisch is ( al moet je als aanvaller een beetj egoïstisch zijn ) Dat is zijn enige minpunt, want vind hem buiten dat een complete moderne aanvaller, tweebenig, combinatie etc. Vind spurs echt een heerlijke club/ploeg die goed beleid voeren. Hoop op een titel voor eriksen, vervolgens mag hij naar Madrid komen.
 
De Toekomst
 
6
2 april 2018 om 15:05
Deels goed beleid. Er is ook nog heel veel te verbeteren. Zo snap ik de miljoenen voor Sissoko, Janssen, Llorente om er even een paar te noemen niet.
 
Barca--070
 
2
2 april 2018 om 15:14
Klopt zeker, hoewel ik denk dat elke club hier last van heeft. Het is bijna onmogelijk om louter goede aankopen te doen, soms zit het tegen, maar vind niet dat het perse een minder beleid betekent dan.
 
De Toekomst
 
1
2 april 2018 om 15:23
Mwah, mindere aankopen horen erbij, vele miljoenen aan duidelijk beperkte spelers uitgeven op het moment dat hun marktwaarde juist enorm piekt.. Dat vind ik wel dom beleid. Zelfde met Sanchez, maar dat lijkt gelukkig wel goed uit te pakken. Het mooie aan Tottenham vind ik juist dat ze vaak voor relatief zeer weinig geld uitstekende spelers binnenhalen. Denk aan Alli, Eriksen, Vertonghen, Alderweireld, Lloris. De dure jongens lijken echter meestal miskopen.
 
bpreal
 
1
2 april 2018 om 16:10
Het is niet alsof elke club altijd een 100% goedde aankoop heeft, dus dat Janssen en noem maar wat floppen, dat hoort bij elke bedrijf en risico’s nemen.
 
De Toekomst
 
1
2 april 2018 om 17:13
Nogmaals, dat floppen is niet eens zozeer het probleem. Meer dat de spelers niet echt paste bij de manier van spelen en zeer duidelijk gekocht werden op het moment dat hun marktwaarde juist piekte... De kans dat het slecht uitpakt was gewoon heel, heel erg groot.
 
lfc11
 
13
2 april 2018 om 15:42
Vooral vriendelijke en sympathieke spelers? Weet niet over welke Spurs jij het hebt, maar niet de huidige ploeg. Veelvuldig schwalbes en doodschoppen, vooral wanneer men op puntverlies afstevent. Niet gek, want de trainer zelf stuurt daar op aan en juicht het toe.
 
Muymar
 
42
2 april 2018 om 15:16
De spurs zijn een verschrikkelijke ploeg. Als het even tegenzit trappen ze iedereen kapot. Kan me een wedstrijd tegen Chelsea herinneren waarin zij schandalig voor de dag kwamen. Vooral Alli, Dembele, Walker en Dier zijn er niet vies van de tegenstander gemoedwillig te blesseren.
 
status_qo1
 
8
2 april 2018 om 16:24
Ik heb classico's gezien die er ook los over gingen , met krabben , slaan , stompen , horror tackles etc etc is real madrid dan ook een verschrikkelijke ploeg ? Met ramos , pepe enzo ?
 
mikeldihno
 
1
2 april 2018 om 18:27
Doen ze het nu nogsteeds? Spurs bljft het doen.
 
status_qo1
 
5
2 april 2018 om 19:12
Ach hou op man naast de battle of the bridge en de tackle van alli tegen aa gent heb ik niks zelf in die trend gezien ... kinderachtig gedoe
 
Noxue
 
3
2 april 2018 om 20:59
Ach man, hou op. Dat is dan ook gelijk de enige wedstrijd die je je kan herinneren. Natuurlijk was dat geen trots moment tijdens een beladen derby met veel op het spel, maar ga nu niet doen alsof ze elke wedstrijd alleen maar aan het schoppen zijn. Als dit echt zo was konden we dit vast wel terug zien aan het aantal behaalde gele en rode kaarten. Hmm even kijken, das gek, ze staan op-een-na laatste in het rijtje aantal behaalde gele kaarten dit seizoen.
 
status_qo1
 
17
2 april 2018 om 16:12
Een wedstrijd van 2 jaar geleden ophalen om ons af te schilderen als " schopploeg " ... Al die irrelevante haat jegens tottenham geeft me wel een goed gevoel . Gewonnen tegen onze rivaal op hun grond dus we gaan hier even van genieten en het ziet er naar uit dat we de enige club zullen zijn uit londen in de champions league in ons nieuw fantastisch stadion met een talentvoll elftal en coach . Het ziet er goed uit voor ons tottenham fans , nu die FA cup nog COYS
 
BJK-Q7
 
12
2 april 2018 om 16:37
Ik snap inderdaad niet waarom een wedstrijd van 2 jaar geleden wordt opgehaald wanneer je de wedstrijd van gisteren kan analyseren. Erik lamela die meerdere keren heeft nagetrapt aan zijn tegenstanders en eraf komt zonder een gele kaart. Vertongen zijn vieze tackle op hazard. Een actie dat rood zou moeten opleveren wordt beoordeeld zonder een kaart. Ik mag sommige spelers van chelsea echt niet, maar spelers van totenham zijn gewoon even vieze spelers in mijn ogen. Ze zijn misschien zelfs erger. Vooral lamela is een vieze speler.
 
 
4
2 april 2018 om 17:46
Ze hebben gewoon gelijk, Son had die bal moeten passen, dan is het een vrijwel zeker doelpunt. Dat het nu een goal wordt is meer geluk dan wijsheid. Daarentegen moet je ook gewoon accepteren dat niet elke speler altijd de beste keuze maakt. Als dat zo was, zou voetbal een erg saaie sport worden .