Eriksen en hattrickheld Kane gidsen Tottenham Hotspur naar kwartfinale
Zondag, 19 februari 2017 om 16:56

Tottenham Hotspur heeft zich moeiteloos verzekerd van een plek bij de laatste acht in de FA Cup. De Londenaren, met Michel Vorm onder de lat, waren dankzij een hattrick van Harry Kane met 0-3 te sterk voor stadsgenoot Fulham. Christian Eriksen bereidde twee van de drie doelpunten voor.

Vincent Janssen bleef negentig minuten op de bank bij Tottenham en zijn concurrent was dus de grote man. Kane maakte de vijfde hattrick uit zijn loopbaan en gaf daar na een kwartier het startsein voor. Na een snelle inworp van Kieran Trippier kon Eriksen vanaf de flank een voorzet geven op Kane, die oog in oog met Marcus Bettinelli geen fout maakte. Fulham speelde een ondermaatse eerste helft en wist Vorm zelden in de problemen te brengen. Sone Aluko schoot op slag van rust recht op de Nederlandse keeper. Vlak voor dat schot miste Floyd Ayite de bal van dichtbij.

Het tandem Eriksen-Kane sloeg ook in de openingsfase van de tweede helft toe. Na een indraaiende bal van Eriksen ontsnapte Kane aan de aandacht van zijn bewaker en verschalkte hij Bettinelli. Het doelpunt had een buitenspellucht, maar mocht door. Tottenham had de controle en was via Dele Alli nog dichtbij, voordat Kane zeventien minuten voor tijd de eindstand bepaalde. De aanvaller werd gelanceerd door een scherpe steekpass van Alli, stormde ongehinderd af op doel en verzorgde de 0-3. Het was de eerste hattrick voor Kane in een Londense derby.

Meer nieuws
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
   
20:16
20:16
Romano weet wie bijna zeker de eerste inkomende transfer van FC Barcelona wordt
5
   
20:00
20:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
19:52
19:52
AS Roma mag blijven hopen op Champions League-ticket na remise tegen Napoli
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
bpreal
 
8
19 februari 2017 om 18:11
Die Christiaan eriksen, wat een geweldige speler!! Hopelijk speelt ie in de toekomst voor real madrid, enorm genoten!!
 
Voetbalgogme
 
7
19 februari 2017 om 18:13
Eriksen is absoluut niet goed genoeg voor Real. Is daarvoor te veel een momentenvoetballer. In veel wedstrijden is hij gewoon onzichtbaar.
 
LucasAndersen
 
6
19 februari 2017 om 18:34
Als ie geen assists geeft is ie niet onzichtbaar. Je ziet bij Tottenham dat als eriksen niet speelt al het voetbal uit het team verdwijnt, die jongen is zo belangrijk voor het team.
 
SalvatoreConte
 
1
20 februari 2017 om 01:09
Nee, dit is zeker niet waar. Eriksen speelde vandaag een heerlijke pot, maar heeft vooral in het begin van het seizoen een hoop zaadpartijen gespeeld. Ik roep ook al tijden dat Spurs een goede concurrent voor Eriksen gehaald moet worden, zodat het beste uit die jongen elke wedstrijd naar boven moet komen.
 
COYS2016
 
2
19 februari 2017 om 18:33
Nou daar ben ik het helemaal niet mee eens. Spurs is zijn plafond
 
Marranr1
 
0
19 februari 2017 om 23:51
Tot H is Eriksen zeker zijn plafond. Goede speler. Word toch echt een zielig verhaal met Janssen. Iedereen komt aan de beurt alle wissels behalve hij. Pottichino is ook al klaar met hem. Al een lange tijd. Alleen Blind nog. Tot H gaat op zoek naar een spits met kwaliteit. Die echt kan concure re n met Kane of samen spelen. Janssen kan beter weer naar AZ