Ernesto Valverde prijst uitblinkende Frenkie de Jong: 'Een geweldige aankoop'
Zondag, 11 augustus 2019 om 07:10

De kans is groot dat Frenkie de Jong komende vrijdag in de eerste competitiewedstrijd van Barcelona tegen Athletic Club start. De Catalanen speelden zaterdagmiddag lokale tijd in het Michigan Stadium tegen Napoli en lieten mét de Nederlander aan het startsignaal een goede indruk achter. Na bijzonder veel balbezit in de eerste helft volgden na rust vier doelpunten in slechts negentien minuten tijd: 0-4.

De Jong, die negentig minuten speelde, was niet van de bal af te krijgen en verzorgde met een heerlijke pass de assist bij de 0-4 van Ousmane Dembélé. Veel vragen voor Ernesto Valverde na afloop gingen dan ook over de Nederlander. "Mijn plannen met De Jong? Nou, dat zijn dezelfde plannen als ik met al mijn andere spelers heb. Er is concurrentie. We hebben veel opties op het middenveld, maar De Jong is een goede voetballer."

"De Jong speelt een belangrijke rol als we een aanval willen opzetten", vervolgde de coach van Barcelona. "Rendement zal doorslaggevend zijn, maar ik denk dat we een geweldige aankoop hebben gedaan." Valverde insinueerde dat het basisteam in Ann Arbor ook grotendeels het team zal zijn dat vrijdag in Bilbao aan het startsignaal zal beginnen, daar Lionel Messi de start van het seizoen waarschijnlijk niet zal halen.

"We hebben zin om weer naar huis te gaan, eerlijk is eerlijk. Maar dit was de laatste oefenwedstrijd en we willen het perspectief van de ploeg in LaLiga laten zien. We hebben goed en intens gespeeld. Veel meer gevaar gesticht. We hebben doelpunten gemaakt en er is sprake van evenwicht binnen het elftal." Valverde erkende dat de aanwezigheid van de geblesseerde Messi in Bilbao hoogst onzeker is. "Ik weet niet of hij in Bilbao zal zijn."

"Hij is nog steeds aan het revalideren van zijn blessure en ik weet niet of hij de start van het seizoen gaat halen. Het zal moeilijk worden." Valverde wilde niet aangeven hoe het aanvalstrio eruit gaat zien zodra Messi weer van de partij is. "Of het een probleem zal zijn? Het is een probleem als je die spelers niet hebt, maar we hebben ze en ze zijn goed. Het is vervolgens een rekensom. Er passen elf spelers in een elftal, meer kan ik er niet van maken."

"De rol van Griezmann? Dat zullen we zien zodra Messi weer beschikbaar is. Maar hij kan in de punt van de aanval spelen en ook aan de zijkant. Dat is een voordeel voor ons. Het is een ander profiel dat bijvoorbeeld Ousmane Dembélé of Philippe Coutinho. Griezmann is meer buitenspeler-aanvaller, Coutinho is meer spelmaker-aanvaller en Dembélé is een buitenspeler pur sang. We zullen het op een of andere manier combineren", besloot Valverde.

Meer nieuws
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
12
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
   
23:00
23:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
22:58
22:58
Arda Güler is de held van Real Madrid op moeizame avond in San Sebastián
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
KritiKaster
 
15
11 augustus 2019 om 07:36
De Jong zal een koopje blijken voor Barca. Zijn transfersom is minimaal 50 miljoen te laag geweest.
 
AlexDelPiero10
 
63
11 augustus 2019 om 07:49
Ja jongens, wat een speler he.. ongelooflijk, hij kent ook geen druk, balt gewoon alsof ie nog steeds veruit de beste is zoals bij de jeugd van Ajax, geen moment van zijn stuk te krijgen. Zelden een speler gezien die zo slim voetbalt, je moet eens bedenken hoe lastig het is om op dit hoge niveau, waar alles snel gaat, toch snel genoeg te denken om zo vaak de juiste keuze te maken, die jongen ziet alles in één oogopslag en voert dan de beste actie mogelijk uit. Heerlijke speler.
 
Ivoten Broek
 
34
11 augustus 2019 om 07:57
Zoals bij de jeugd van Ajax... Frenkie komt niet uit of van de jeugd van Ajax maar van Willem2.
 
AlexDelPiero10
 
85
11 augustus 2019 om 08:03
Frenkie heeft 46 wedstrijden gespeeld voor Jong Ajax.
 
FraXz
 
65
11 augustus 2019 om 08:06
Maar AlexDelPiero zegt dan ook niet dat De Jong eigen jeugd is. Hij zegt "bij de jeugd van Ajax". Daar heeft hij gewoon gelijk aangezien hij daar inderdaad heeft gespeeld.
 
barcalover123
 
56
11 augustus 2019 om 09:00
Je zal maar een leuk stukje hebben getypt en dat er dan gereageerd wordt op de minst belangrijke zin
 
Mas_AFCA
 
8
11 augustus 2019 om 09:38
Met een leeftijdsgrens van 23 jaar is jong ajax natuurlijk geen jeugd elftal. Het is natuurlijk geweldig om te zien hoe onbevangen de jong speelt.
 
Mas_AFCA
 
1
11 augustus 2019 om 09:39
Met een leeftijdsgrens van 23 jaar is jong ajax natuurlijk geen jeugd elftal. Het is natuurlijk geweldig om te zien hoe onbevangen de jong speelt.
 
AlexDelPiero10
 
18
11 augustus 2019 om 09:55
Mas_afcaOke dan is het het "niet zo jong maar ook niet oud Ajax".
 
Mas_AFCA
 
2
11 augustus 2019 om 10:06
Wellicht bedoelde je jong Ajax maar je spreekt over de jeugd. Je moet wel correct blijven anders krijg je dit soort discussies ??
 
AlexDelPiero10
 
2
11 augustus 2019 om 12:02
Oke mas, bedankt voor de tip!
 
N_Tesla
 
7
11 augustus 2019 om 09:38
Mooi gesproken en je kan het uitstekend merken bij die pass op Dembele. Hij maakt zich al klaar voor de onderschepping en vervolgens is de timing (en uitvoering) van zijn pass geniaal. Hij had de optie om hem een fractie later te geven, wat de pass moeilijker had gemaakt, of om door te dribbelen en er dan een 3 vs 3 tegen te maken (de verdedigende middenvelder had hem niet bijgehouden), maar waarschijnlijk geresulteerd in een minder grote kans. Deze actie is illustratief voor de kwaliteiten van de Jong. Zijn positioneren, timing en denk/beslissingsvermogen zijn van absoluut topniveau en hij heeft ook nog eens de voetbalvaardigheden (inclusief athletisch vermogen) het uit te voeren. Ik las hier en daar dat men hem al de tweede beste speler bij Barca noemt en dat is in mijn ogen verre van overdreven. Binnen 2-3 jaar zal hij beschouwd worden als de beste middenvelder ter wereld.
 
AlexDelPiero10
 
3
11 augustus 2019 om 09:44
Ik ben blij dat nog mensen dit zo gedetailleerd zien, Frenkie is een 1-2 speler, snel denken en meteen uitvoeren als het kan, of snel denken en voor de andere actie kiezen. Hij is mentaal zo ver, zo slim, genieten dit. En hij kan ook zelf iets forceren als er niemand vrij loopt, hij ziet er niet bijster snel uit, maar door zijn slimme lopen en manier van versnellen is hij telkens met één haal zijn mannetje kwijt.
 
SocioFan1
 
0
11 augustus 2019 om 10:05
Ja abnormaal. Kijk het is simpel voetballen en ook waar ik erg van gecharmeerd ben en graag zie. Maar zoals je zegt het is super moeilijk om dat zo uit te voeren en dan op dit niveau. Zijn voetbal intelligentie is van een niveau waar je u tegen zegt. Echt mooi om te zien hoe hij speelt. Het is de zo bekende uitspraak luidt: 'voetbal is simpel, maar simpel voetballen is moeilijk'. Dembele weet er alles van bijv. haha.
 
Ronzie
 
10
11 augustus 2019 om 08:35
Ajax heeft de Jong veel te vroeg (winter ipv zomer) verkocht en voor veel te weinig. We hebben het wel eens over 100miljoen spelers, maar de Jong was dat toch absoluut waard in mijn ogen. Geweldige speler waar we nog veel plezier aan gaan hebben denk ik. Nu kijken hoe lang het duurt voordat clubs hem kunnen bespelen (vooral zijn schijnbeweging om in te zakken met de bal en dan open te draaien ) en hoe hij dat gaat oplossen.
 
Giannini
 
15
11 augustus 2019 om 08:58
Ja, achteraf wellicht wel, als je ziet wat er voor anderen wordt betaald. Maar Ajax heeft een enorm bedrag gekregen, een absoluut record op dat moment. Nu makkelijk praten, nu hij het (in iedere geval tot nu) ook daar laat zien, maar dat wist je toen ook niet zeker. Gewoon hele goeie deal voor alle partijen.
 
Ronzie
 
1
11 augustus 2019 om 09:10
Ik snap dat het achteraf makkelijk praten is, en wellicht hebben ze hem vroeg verkocht om rust rond hem te krijgen zodat hij goed kon preseteren. Maar Ajax was op dat moment nog vol in de race op 3 fronten, dan moet het wel heel raar lope wil een speler minder ipv meer waard worden. Aan de manier van spelen was namelijk geen inzinking te verwachten bij de Jong.
 
N_Tesla
 
1
11 augustus 2019 om 09:42
Dit betaald zich wel uit in de toekomst. Als bijv. Gravenberch of Unuvar soortgelijk als de Jong presteert kan Ajax verwijzen naar zijn transfer en prestaties na de transactie en komt er een dikke premie bovenop.
 
Moyashi
 
2
11 augustus 2019 om 09:22
Veel mooie dingen van Frenkie gezien, hopelijk helpt hij samen met Elená dit Barcelona weer mooi combinatie/aanvallend voetbal te brengen. Vindt ze beide zover heerlijk in de voorbereidingen en ook Dembelé speelt aardig. Griezzy ook z'n eerste goal. Nu hopen dat ze gretig zijn om de CL eens te winnen, vorig seizoen ongelukkig slotfase waardoor we ook de Copa weggaven. Nu moet het beter~!
 
AjaxxxLove
 
4
11 augustus 2019 om 09:30
De Jong geeft een kijker plezier in het voetbal. Zo elegant, zo frivool en altijd met een lach. Heel bijzonder. Werd op een gegeven moment nog valse linksbuiten en ook dat vult hij prima in. Zie hem toch het liefste op 6, in de as van het veld. De kalmte en precisie waarmee hij het tempo dirigeert is prachtig.
 
HakimEINDbaas
 
1
11 augustus 2019 om 11:53
De jong een assist? Vorige qeek was er hier nog een discussie of hij wel of geen steekballen kon geven! Nou hier je antwoord, want hij zou dat niet kunnen he?!?!?! Hahahaha
 
bf1994
 
2
11 augustus 2019 om 13:17
wanneer ga je hem eens met busquets en arthur opstellen?