Ernie Brandts geeft advies aan Van Gaal: 'Hij is net iets beter dan Gravenberch'
Vrijdag, 4 november 2022 om 15:10

Louis van Gaal doet er goed aan om Kenneth Taylor een basisplaats te geven op het WK in Qatar. Dat is de mening van oud-Oranje-international Ernie Brandts. De WK-finalist van 1978 gaf aan Voetbal International zijn favoriete basiselftal op en verraste met de naam van de jonge middenvelder van Ajax.

Het middenveld van Oranje moet volgens Brandts bestaan uit Frenkie de Jong, Taylor en Cody Gakpo. "Taylor is nog jong, maar als een speler goed is hoef je niet te twijfelen, dan moet je hem gewoon laten spelen. Hij beweegt goed, is snel en ook nog eens sterk aan de bal. Hij is net iets beter dan Ryan Gravenberch, die we al een tijdje niet echt meer zien spelen. Taylor past ook goed naast Frenkie de Jong, ook zo'n fijne speler."

"Voor de andere positie op het middenveld twijfelde ik tussen Gakpo en Steven Berghuis. Het zal niet veel schelen, maar mijn voorkeur gaat dan uit naar de PSV'er", zo legt Brandts uit. "Hij heeft scorend vermogen en een fantastische individuele actie in huis. Ik ga geregeld bij PSV kijken en hij kan met een versnelling in één keer met de bal aan de voet het verschil maken. Hij heeft een goede voorzet, kan een mannetje passeren en ook nog anderen laten scoren. Daarom krijgt hij de voorkeur boven Berghuis."

Ook een andere PSV'er moet volgens Brandts mee naar Qatar. "Xavi Simons is ook een speler die mee kan. Hij is heel onbevangen en zou misschien weleens voor een verrassing kunnen zorgen. Als Oranje op een dood spoor zit, dan heb je dat soort types nodig. Hij is snel, wil altijd graag en kan een actie maken." Oranje kan het volgens hem tot de laatste vier schoppen in Qatar. "Als het Nederlands elftal de eerste paar wedstrijden doorkomt, dan moet het goedkomen. Dan komen we zeker tot de halve finale. Daarna hangt het af hoe de spelers er tegen die tijd aan toe zijn. Zijn er veel blessures en hoe is de sfeer in de groep? Maar ik heb er wel vertrouwen in."

Meer nieuws
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: Arsenal - AFC Bournemouth
0
   
12:25
12:25
Justin Kluivert doet open sollicitatie bij Ronald Koeman in aanloop naar het EK
1
   
12:05
12:05
'Manchester United mikt op Franse verdediger die 70 miljoen moet kosten'
3
   
11:33
11:33
Felbegeerde De Zerbi vertelt of hij überhaupt openstaat voor een nieuwe club
4
   
11:02
11:02
Geen penalty na zelden vertoonde handsbal in de KKD: 'Dit is donkerrood'
30
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (39)

 
Inti
 
11
4 november 2022 om 15:22
Til, Klaassen, van de Beek, Taylor: allemaal aardig, maar niet goed genoeg voor de basis. Taylor mag al blij zijn als hij mee mag. Berghuis is meer een 10 dan Gakpo, dus die zou ik opstellen. Jammer dat we niet 4-2-3-1 spelen. Dan kan je met Gakpo-Depay-Berghuis spelen en Xavi op 10.
 
rubentje13
 
1
4 november 2022 om 15:49
We gaan niet met 4 verdedigers spelen (helaas), maar dat biedt wel de mogelijkheid om met twee 'tienen' te gaan spelen op het middenveld en Frenkie als enige controleur. Met die drie achterin heb je sowieso voldoende restverdediging. De alternatieven voor de positie naast Frenkie zijn allemaal net niet: Gravenberch, Taylor, De Roon, Koopmeiners... Daar word ik niet echt enthousiast van. Ik zou daarom met een middenveld gaan spelen Frenkie - en twee aanvallers: Gakpo/berghuis/simons. Zorgt ook voor meer aanvallende impulsen, want er moet wel heel erg veel van Depay komen in aanvallend opzicht en met deze variant kan je hem daarin ontlasten.
 
Inti
 
0
4 november 2022 om 16:44
Als dan 1 van de 3 centrale verdedigers moet doorschuiven naar het middenveld, kun je net zo goed 4-2-3-1 gaan spelen.Maar ja, van Gaal zal dit niet meer gaan veranderen.Koopmeiners is dan denk ik toch de beste optie naast Frenkie. Wat jij voorstelt is wel gaaf maar wel erg aanvallend.
 
Achterman
 
2
4 november 2022 om 17:04
@ruben Hoe kun je nu zeggen dat Koopmeiners net niet is? Dat is gewoon een sterkhouder bij Atalanta. Zou graag hem en Frenkie samen zien en dan Simons/berghuis ervoor als 10.
 
rayvg
 
16
4 november 2022 om 15:29
Haha wat een grap. Een gravenberch ``uitvorm`` was nog beter dan taylor hoor. Taylor kan totaal niet verdedigen en een gravenberch was verdedigend uitvorm altijd nog steeds heel sterk! Daarintegen kon je een gravenberch uitvorm in de drukte alsnog altijd aan spelen. Vooral in de verdere fase was hij uitvorm slordig maar dat daarvoor niet. Taylor, leuk tegen de kleintjes bij ajax waar je de heletijd op de tegenstander zijn helft kan staan niet hoeft terug te schakelen en eigenlijk weinig druk heb. Maar zodra hij met enige druk moet opbouwen van achteruit is het weinig en zodra hij moet omschakelen en verdedigen is hij overal een stap te laat en uitgeput. Probleem is dat hij voor op de 10 positie ook weer te kort komt in aanvallend vlak van wat je van een 10 verwacht. Voor mij een nieuwe vd beek, klaassen, carel eiting achtige speler.
 
bochherief
 
3
4 november 2022 om 18:31
Idd, bizar dat taylor wordt vergeleken met "de nieuwe rijkaard" gravenberch. Je ziet duidelijk dat taylor moeite heeft bij ajax, alleen speelt bij gratie van schreuder, en dat gravenberch destijds een sterkhouder was en door de bayern leiding enorm wordt gewaardeerd
 
Armando007
 
4
4 november 2022 om 16:50
Deze man is gek..daarom speelt Grafenberch bij Bayern, 10x grotere club dan Ajax momenteel
 
Vernon
 
2
4 november 2022 om 17:18
Ik vind Gravenberch ook beter, maar niet alle spelers van Bayern zijn beter dan alle spelers van Ajax he. als club is bayern natuurlijk wel heel veel verder, en het huidige team ook.
 
PSVparasiempre
 
0
4 november 2022 om 22:10
Gravenbergh speelt eigenlijk nooit basis. Die kun je dus thuislaten. En Bayern heeft letterlijk op elke positie een betere speler dan Ajax. Geen enkele speler zou van de Amsterdammers zou basis staan bij Bayern.
 
De Toekomst
 
3
4 november 2022 om 17:51
Gravenberch was dat ook niet.... Die heeft bij Ajax zelfs minder indruk gemaakt in zo'n 3 jaar dan Taylor dit seizoen. Dusja, simpel wie je moet kiezen als de keuze tussen deze 2 gaat en je de hype rond Gravenberch niet meeneemt.
 
Shiraz
 
3
4 november 2022 om 23:35
‘Gravenberch bij Ajax minder indruk gemaakt in 3 jaar dan Taylor dit seizoen’? Weet niet waar jij naar gekeken hebt de laatste seizoenen. Alleen al de verloren (1-0) uitwedstrijd tegen Liverpool in 2021 was Gravenberch beter dan dat ik Taylor ooit heb zien spelen. Gravenberch heeft 2x meer talent en 2x meer power dan Taylor. Taylor is gewoon leuk voor opvulling op het middenveld.
 
ajaxclub
 
15
4 november 2022 om 15:16
Taylor is de laatste weken juist in dramatische vorm na zijn blessure. Viel tegen Liverpool belachelijk slecht in en was tegen Rangers dinsdag ook weer erg matig. En beter dan Gravenberch? Juist in de CL campagne is duidelijk geworden dat Gravenberch op dat niveau veel meer kon brengen dan Taylor nu. Laten we hopen dat deze Ernie Brandts in enigszins beschonken toestand was toen ze dit interview met hem afnamen.
 
Preact
 
2
4 november 2022 om 15:56
Helemaal mee eens, vooral over Gravenberch. Voor mijn gevoel miste we hem juist enorm op het middenveld, zowel in de opbouw als verdedigend met zn atletisch vermogen en kracht. Taylor heeft potentie maar vind hem niet sterker dan Gravenberch.
 
FCG95
 
0
4 november 2022 om 15:57
Allemaal leuk en aardig, maar Gravenberch maakt amper minuten. Ja, in de CL wanneer het al beslist is. Sowieso moeten beide niet spelen op het WK.
 
arsenal890
 
5
4 november 2022 om 15:21
Taylor hoort natuurlijk echt niet in de basis bij Oranje te spelen. Die is de laatste tijd juist erg matig. Mag überhaupt al blij zijn als die mee mag. Wel apart dat juist Berghuis niet erin staat terwijl hij juist in topvorm is. Hoort hoe dan ook in de basis. Gakpo is ook in topvorm maar 10 is niet zijn beste positie. Hij moet juist concurreren met Bergwijn, Memphis etc.
 
 
0
4 november 2022 om 15:29
Ik vind Gakpo wel meer een speler voor achter de spits dan echt in de spits (al is het een systeem met 2 spitsen).
 
arsenal890
 
1
4 november 2022 om 15:39
Het is daarom ook een 2 spitsen systeem idd. Gakpo is ook geen spits, maar een nummer 10 vind ik hem ook niet. Voor Gakpo zelf is dit systeem niet ideaal. Maar als hij minuten zal gaan maken zal dat toch vooral gebeuren in een van de 2 posities voorin lijkt mij. Vooral gezien de topvorm van Berghuis als nummer 10.
 
 
1
4 november 2022 om 15:47
Als je het spel moet maken (of wil maken) zou Berghuis ook naast Frenkie kunnen en Gakpo daarvoor. In de spits zie ik liever geen Gakpo. Maar het zou zomaar kunnen dat een Gakpo die wel in vorm is wissel staat en Bergwijn die niet in vorm is maar wel meer een persoon voor een 2 spitsensysteem is wel gewoon speelt.
 
DeEchteAjacied
 
15
4 november 2022 om 15:23
Bij Ernie is de vrijmibo te vroeg begonnen. Taylor maakt momenteel niet eens aanspraak voor een basisplaats bij Ajax, laat staan Oranje. Is sowieso nog veel te vroeg om hem bij Oranje te halen vind ik. Gravenberch is verder dan hij, wat op zich helemaal geen schande is.
 
 
21
4 november 2022 om 15:24
Hedde gij drugs op, Ernie? Ken toch nie serieus zijn dat je Taylor in de basis zet. Daarnaast is Gravenberch 'gewoon' beter dan Taylor.
 
vtotheb
 
0
4 november 2022 om 21:11
Haha dank hiervoor X-D
 
Youngblood16
 
10
4 november 2022 om 15:24
Zeker omdat hij nu voor Ajax speelt, andere reden kan ik niet bedenken.
 
cabinessence
 
6
4 november 2022 om 15:38
Ernie Brandts is 18 jaar speler, jeugdtrainer en assistent-trainer bij PSV geweest en heeft geen enkele band met Ajax.
 
Vernon
 
7
4 november 2022 om 17:20
Briljant dit. Het grote Ajax-complot wordt niet alleen gezocht bij Louis van Gaal, die in 2014 meer Feyenoorders meenam dan Ajacieden, maar nu ook bij Brandts, die een echte Psv'er is. Hilarisch gewoon.
 
 
3
4 november 2022 om 15:28
Ik vind dat Taylor nog lang geen basis materiaal is voor het Nederlands elftal en eigenlijk ook niet voor Ajax. Hoewel je daar ook bij op moet merken dat bij Ajax een totaal andere middenvelder gevraagd wordt dan bij het Nederlands Elftal. Bij het Nederlands Elftal voetbal je met Frenkie de Jong naast je, dan wordt er toch iets anders van een voetballer gevraagd dan wanneer je naast Alvarez en voor Bassey staat. Dan wordt er opbouwend veel meer verwacht. Bij Ajax zou ik met Berghuis op 8 spelen terwijl ik dit bij het Nederlands Elftal (zeker op een wk tegen betere tegenstanders) wel weer te veel aanvallend vind. In tegenstelling tot Berghuis en Taylor vind ik Granvenberch veel meer een speler die juist wel in beide teams zou kunnen passen.
 
madrid8484
 
7
4 november 2022 om 15:31
HAHAHAHHAA WTF
 
wk020
 
4
4 november 2022 om 15:41
Ongelooflijke meelopers zijn die analisten. Taylor beter dan Gravenberch? Laat me niet lachen. Hij heeft nog helemaal niets laten zien. Speelt alle ballen breed of terug en durft niet weg te draaien. Echt een verschrikkelijke hype die nergens op is gebasseerd. Gravenberch heb ik met Ajax tegen Liverpool heel goed zien spelen waar Taylor helemaal wegviel in dezelfde ontmoeting 2 jaar later. Alle wedstrijden tegen PSV en Feyenoord waarbij hij machtig over het veld denderde ook vergeten? Toegegeven hij had ook zijn mindere momenten, maar Taylor gaat op dezelfde leeftijd never nooit naar Bayern
 
Homelander
 
1
4 november 2022 om 15:51
Nou was ik altijd kritisch op Gravenberch omdat hij beter kon maar bij Taylor heb ik dat gevoel totaal niet, echt een simpele speler die toevallig tweebenig is. Op dit moment komt Taylor zelfs te kort voor de basis bij Ajax.
 
Gryudo
 
4
4 november 2022 om 15:55
Spelers worden vaak afgekeurd omdat ze het nog niet op hoog niveau hebben laten zien, pas net komen kijken of nog niet consistent genoeg zijn. Andere spelers worden door de media weer vooruitgeschoven, die al deze criteria niet vervullen. We hebben betere, consistentere en op hoger niveau acterende spelers dan deze Taylor. Brandts gaat hier imo enorm de mist in, potentie alleen is niet genoeg voor een WK.
 
Volgasvoetbal
 
5
4 november 2022 om 16:01
Wat een onzin. Is deze man niet helemaal honderd? Gravenberch was vorig jaar de grote man bij Ajax op het middenveld toen Ajax indruk maakte in de CL door geweldig spel op de mat te leggen. Gravenberch had hier een grote bijdrage aan als maestro op het middenveld. Kenneth Taylor verzoop onlangs tegen nota bene de Rangers. Komt handelingssnelheid te kort en loopt vaak als een kip zonder kop over het veld. Zeer middelmatige voetballer.
 
ajgangstar
 
2
4 november 2022 om 16:50
Dit bewijst des te meer, dat als je goed kan voetballen niet gelijk betekent dat je ook verstand hebt van voetbal.
 
Jack Jackson
 
3
4 november 2022 om 16:52
Die Brandts is gek. Heb geen andere verklaring voor zijn voorkeur voor Taylor boven Gravenberch. En kiezen tussen Gakpo en Berghuis is appels met peren vergelijken. Die twee komen voor een totaal andere positie in aanmerking. Heeft die Brandts wel een club om te trainen? Zou me niet verbazen als het niet zo is met zulke teksten...
 
Tijger-wit
 
4
4 november 2022 om 17:29
Weer dom gedaan van Bayern natuurlijk. Eerst al die misser met de Ligt voor 80m halen, in plaats van Veltman voor 20m. En nu blijkt dat Taylor ook duidelijk beter is dan Gravenberg. Het niveau gaat echt met sprongen achteruit in München.
 
 
1
4 november 2022 om 17:33
Zowel Taylor als Gravenberg horen natuurlijk niet in de basis. Frenkie, Berghuis en dan De Roon of Koopmeiners erbij.
 
NMR10
 
0
5 november 2022 om 07:44
Ik snap de hype op Taylor echt niet. Als je echt even goed zijn spel analyseert, zie je dat hij eigenlijk te veel tekort komt. Het is allemaal een tikkeltje breed, een tikkeltje terug. Er zit totaal geen idee achter. En met zijn tweebenigheid valt het ook al erg tegen. Samengevat, hij kan er (nog) niks van. Al helemaal voor Oranje.
 
Emz01
 
0
5 november 2022 om 08:38
Dat hij uberhaupt geselecteerd wordt, is al aardig schandalig te noemen. Om hem ook nog een basisplaats te geven….