ESPN licht reactie na wissel bij Ajax uit: 'Hij houdt zich goed in'
Donderdag, 11 maart 2021 om 21:55

Antony werd donderdagavond tijdens de heenwedstrijd van de achtste finale van de Europa League tussen Ajax en Young Boys (3-0) andermaal voortijdig naar de kant gehaald. Kenneth Perez haalt in de studio van ESPN aan dat de 21-jarige aanvaller voor de 20e keer in 29 officiële wedstrijden gewisseld werd. De analist en collega Kees Kwakman komen tot de conclusie dat dit invloed kan hebben op het spel van Antony.

Presentator Jan Joost van Gangelen confronteert Perez met het feit dat hij in zijn tijd bij FC Twente ook geregeld naar de kant werd gehaald door toenmalig trainer Steve McClaren. "Zelfs toen ik oud en slecht was, was ik nog steeds kwaad als ik na zestig minuten door Steve McClaren gewisseld werd", zegt Perez. "Ik was oud en Antony is nog jong, maar het gaat wel in je hoofd zitten. Ik wist gewoon dat wanneer de zestig minuten gepasseerd waren, ik niet drie goals had gemaakt en het qua inhoud lastig werd, dat ik gewisseld werd."

"Daar was ik vijf tot tien minuten daarvoor ook al mee bezig, van: pff, daar gaan we weer. Dat is bij hem ook, want hij is in 20 van de 29 wedstrijden voor de 75e minuut gewisseld. Wanneer komt de ruimte en vermoeidheid bij de tegenstander? In die fase, ja", gaat de analist verder. Antony werd tegen Young Boys na 68 minuten naar de kant gehaald voor Oussama Idrissi. "Dat kan echt vervelend zijn. Je ziet het ook aan zijn reactie, hij houdt zich goed in."

De reactie van Antony na zijn wissel.

"Ondanks dat hij niet optimaal speelde, kan dat wel doorwerken", zo haakt Kwakman in. "Het is ook lastig voor Ten Hag. Aanvallers worden vaker gewisseld. Ten Hag zei al dat Idrissi het goed doet. Tadic wordt doorgaans niet gewisseld, al raakt hij naar mijn idee ook niet vermoeid richting de negentigste minuut."

Meer nieuws
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
0
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
20
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
3
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
6
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
31
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (29)

 
Suarez 7
 
63
11 maart 2021 om 22:00
Ik deel de mening van Perez wel. Als je 20x van de 29x wordt gewisseld voor de 75e minuut en juist dan de ruimte komt dan is het logisch dat je pissig wordt. Vind de kritiek op Antony de laatste tijd overigens overdreven, hij kent een uitstekend debuutseizoen en moet nog werken aan zijn rendement en het breder trekken van acties. Het lijkt soms of mensen op Voetbalzone verwachten dat het de nieuwe Neymar is, voor Ajax is dit een goeie speler en gaat dit een uitstekende speler nog worden.
 
Lunny
 
38
11 maart 2021 om 22:10
Antony is een `mannetje`, heeft zelfvertrouwen en heeft niet een gemiddelde look. Daar houden veel mensen niet van. Als ze dan iets doen wat hen niet aanstaat zijn ze er als de kippen bij om kritiek te leveren. Antony doet het gewoon prima. Er zijn maar weinig spelers die met zijn omstandigheden, zulke statistieken hebben.
 
 
5
12 maart 2021 om 12:21
Hoezo geen gemiddelde look? Verongelijkt hoofd en zit onder de tatoeages, net als 90% van de voetballers. Klaas Jan Huntelaar, die heeft geen gemiddelde look.
 
Sirius
 
12
11 maart 2021 om 22:10
Bovendien; als hij al zo goed was dat hij continu rendement kon halen, dan was hij niet haalbaar geweest voor Ajax en speelde hij nu waarschijnlijk bij een Europese grootmacht. Het is heel normaal voor een jonge (in dit geval) Braziliaan dat hij nog even moet wennen aan alles en bovendien heeft hij ook een leeftijd waarin je jezelf nog volop ontwikkelt als voetballer. Dat Antony dus nog het 1 en ander te leren heeft, dat is verre van raar.
 
Suarez 7
 
1
12 maart 2021 om 00:30
@Sirius, dat is mijn punt inderdaad! Dit is geen Mbappé, Haaland of Sancho. Gewoon een speler die in potentie heel goed kan worden bij Ajax of een Europese subtopper die nog net iets hoger is dan Ajax.
 
Sirius
 
0
13 maart 2021 om 02:13
Het kan ook wel een topspeler worden (ik acht 't wel onwaarschijnlijk), maar op dit moment is hij daar gewoon nog redelijk ver van verwijderd. Verder ben ik het volledig met je eens. Je moet echt van het niveau Neymar e.d. zijn als je in het eerste seizoen in Europa alles al aan flarden wilt schieten.
 
AFCA_ARJAN
 
15
11 maart 2021 om 22:20
Goede reactie. Helemaal met je eens. Die jongen is 20 jaar en doet het echt onwijs goed. Als je dan gewisseld voor idrissi, die werkelijk niks toevoegt, dan kan ik goed begrijpen dat geïrriteerd bent. Laat hem nou een gewoon 10 wedstrijden 90 minuten staan. Echt een mega groot talent Anthony.
 
carlo35
 
0
12 maart 2021 om 10:37
@afca_yiddo ik zag gisteren reacties dat Idrissi goed inviel. Maar ik ben blij dat mijn gevoel door jou enigzins bevestigt wordt. Idrissi heeft in mijn optiek gisteren niets, maar dan ook niets toegevoegd. Plichtmatig een bal aannemen en dan terug- of breedleggen. Ik had liever een keer Antony de speeltijd vol zien maken. Overigens ben ik best gecharmeerd van Perr Schuurs maar die viel gisteren ook alleen maar plichtmatig in (overigens wel zonder fouten).
 
ajaxmind
 
5
11 maart 2021 om 23:09
Zou het misschien zo zijn dat hij en niet Neres gewisseld wordt, omdat Neres wel acties buitenom maakt?
 
Formus
 
15
11 maart 2021 om 22:02
Ach, anderen moesten eerst een half jaar acclimatiseren bij Ajax om het Ajax-spel onder de knie te krijgen. Lijkt me dit toch beter ??.
 
SpeedyAFC
 
0
12 maart 2021 om 02:00
Een half jaartje valt nog mee hoor. In Engeland hebben de meeste nieuwe spelers een jaar nodig om te wennen.
 
mickey12
 
6
11 maart 2021 om 22:03
Reactie van zo een speler snap ik dan ook niet. Speelt al weken als een natte krant. Aan het begin waren het nog zin statistieken die hem redde, maar de laatste tijd zijn die ook bagger. Mogen wij meer van iemand verwachten die 20 mil heeft gekost? Gaat nooit zijn man voorbij, heeft amper schotkracht en mist ook veel kansen. Op zijn indraaiende voorzet na is het niet veel. Neres mag van mij vaker starten.
 
Catenaccio 2.0
 
16
11 maart 2021 om 22:11
Ik snap het wel, je wilt altijd spelen en wij weten niet wat voor afspraken er zijn. Maar het kan ook een eerste en emotionele reactie zijn ondanks dat je weet dat er een afspraak is gemaakt hierover. Daarnaast vind ik als een natte krant behoorlijk overdreven, hij is niet de beste maar wel vaak gevaarlijk en door acties die hij maakt houdt hij wel 2 man bezig of meer waardoor zijn medespelers meer ruimte krijgen. Schotkracht mist hij niet, dat is zijn manier van schieten. Betekent niet dat het altijd even effectief is maar hij is bij genoeg doelpunten betrokken geweest dit seizoen. Vind dit wel heel erg negatief Mickey
 
mickey12
 
4
11 maart 2021 om 22:16
Hij schiet altijd de bal met zijn binnenkant in de lange hoek. Zijn statistieken zijn leuk maar in europa zie ik hem nooit iets goeds doen. Hij heeft wel 20 miljoen gekost he. Dan mag je wel meer verwachten dan naar binnenkomen en een voorzet geven en klaar. En van zijn goals weet ik zo uit mn hoofd dat zowel tegen willem 2 als tegen sparta slappe rollertjes waren waarbij de doelman zwaar blunderde.
 
Catenaccio 2.0
 
8
11 maart 2021 om 22:42
Als hij geen statistieken heeft dan speelt hij niet... dan is het een miskoop.En dan 20 miljoen, nou en al was het een gulden.. Neres heeft ook maanden nodig gehad en Antony staat er al vaker dan Neres in het begin en heeft al meer rendement. Doelman zwaar blunderde, je houdt wel van overdrijven maar goed we zullen het vast niet eens worden
 
mickey12
 
2
11 maart 2021 om 22:58
Kijk die goals tegen willem 2 en sparta terug. Als jij dat geen blunders noemt houd het op..
 
Catenaccio 2.0
 
6
11 maart 2021 om 23:10
Zijn dat zijn enige 2 doelpunten dan? Blunders of niet, je scoort wel..
 
azchelsea
 
5
11 maart 2021 om 22:05
Ik zie niet alles van Ajax, maar letterlijk elke keer als Antony gewisseld werd reageerde hij zo. Hoeven we niet teveel achter te zoeken lijkt me. Buiten dat het vervelend is voor hem aangezien hij zo vaak gewisseld wordt, was wel vrij logisch. Ajax speelde dominant, maar het ging fout bij het afmaken. Dan ga je voorin wisselen en het is redelijk begrijpelijk dat je niet meteen je captain gaat wisselen.
 
Lunny
 
15
11 maart 2021 om 22:11
Een speler hoort altijd teleurgesteld te zijn bij een wissel. Liever dit dan een die huppelend het veld af gaat. Antony is gretig. Ik houd er van. Het is ook niet zo dat hij vervolgens dwars gaat liggen.
 
Sirius
 
5
11 maart 2021 om 22:05
Het is wel een dingetje met hem dat hij zich makkelijk onderscheidt in de Eredivisie, maar er in Europese wedstrijden totaal niet aan te pas komt. Enfin; hij is net 8 of 9 maanden in Nederland, dus op zich zegt het niet zoveel over z'n kwaliteiten. Bovendien is hij met 21 jaar nog vrij jong. De jeugdigheid is er nog niet vanaf.
 
AFCADickster
 
5
11 maart 2021 om 22:15
Ik had eerder Neres verwacht toen ik Idrissi zag staan ,was misschien niet super effectief maar zeker dreigender dan Neres vandaag.
 
magikhetwete
 
13
11 maart 2021 om 22:22
Ik vond Antony prima spelen, vind hem altijd gretig en probeert acties te maken. Af en toe heeft die een goede (onbegrepen) loopactie en soms een gedurfde pass. Ik word altijd blij van hem zien spelen, alleen zijn effectiviteit kan nog beter. Zal vast wel komen als die ietsje ouder wordt
 
De beer van de
 
1
11 maart 2021 om 22:49
Niet leuk voor die jongen. Ook goed natuurlijk dat ie t zelf niet leuk vind. Het is zijn eerste jaar bij Ajax. Aclimatiseren hoort erbij en dat mag. Hij gaat nog erg belangrijk worden en wordt dan verzelf basisspeler(is ie natuurlijk al begint steevast in de basis). Lijkt me toch veel lekkerdre dan op de bank te beginnen en maar hopen dat je erin mag
 
rubentje13
 
2
11 maart 2021 om 23:10
Ik heb nog nooit een speler gezien die blij is met een wissel. Daar zou ik dus niet te veel achter zoeken.
 
krovikan
 
3
11 maart 2021 om 23:34
Probleem is ook dat ajax heel erg die linkerkant van de aanval opzoekt ipv rechts. En daardoor komt Antony vaak tegen 2 man te staan en of heeft hij vrijwel geen afspeelmogelijkheden. Toen mazraoui veelal rechtsachterin stond had antony een veel betere klik, maar die lijkt hij niet te hebben met rensch en timber die meer het centrum af en toe opzoeken verplaats erover heen te komen.
 
Lenny1988
 
0
11 maart 2021 om 23:47
Europees snap ik het wel dat je liever Antony wisseld en Tadic laat staan. Maar laat Antony dan inderdaad maar eens wat vaker in de competitie staan
 
JaWatWat
 
1
12 maart 2021 om 06:31
Gewoon beter presteren. Wordt je er ook niet uit gehaald. Hij brengt gewoon simpelweg te weinig. Actie over de zijlijn is leuk maar je moet meer dreiging hebben, de tegenstander laten twijfelen over dubbele dekking en daardoor ruimtes voor anderen creëren. Door die twijfel krijg je zelf ook meer ruimte.
 
MexicoCity77
 
0
12 maart 2021 om 13:34
Hij brengt te weinig en dan hoef je niet als je gewisseld wordt met zo'n chagrijnige kop naar Ten Haag te kijken , daar kan ik me wel aan irriteren.