ESPN zorgt met langverwachte aankondiging voor euforie bij heel veel fans
Dinsdag, 6 februari 2024 om 15:35

ESPN en de Eredivisie CV hebben hun overeenkomst met betrekking tot de verlenging van de Eredivisierechten na 2025 afgerond, zo maken beide partijen bekend. Nieuw daarbij is dat het live aanbod van wedstrijden uit de Keuken Kampioen Divisie en de Azerion Vrouwen Eredivisie wordt uitgebreid tot nagenoeg het maximale.

ESPN laat weten dat met ingang van komend weekend 'zoveel mogelijk wedstrijden' uit de Keuken Kampioen Divisie worden uitgezonden. De TOTO KNVB Beker, Johan Cruijff Schaal en Jong Oranje waren al exclusief te zien bij de betaalzender. Aan dat aanbod verandert niets.

"Omdat het niet mogelijk is gebleken om lopende dit seizoen structureel spreiding aan te brengen in de speeldagen en aanvangstijden van de Keuken Kampioen Divisie, kan het voorkomen dat op een speeldag een of twee wedstrijden niet live uitgezonden kunnen worden", plaatst ESPN een kanttekening.

"Een juiste spreiding is dan nodig om het productioneel en organisatorisch mogelijk te maken. EMM blijft in gesprek met de clubs, Coöperatie Eerste Divisie en de KNVB om dit op weg naar volgend seizoen opnieuw te bekijken en te realiseren."

De bestaande samenwerking binnen Eredivisie Media & Marketing (EMM) is met vijf jaar verlengd. EMM is de joint venture van The Walt Disney Company, de Eredivisie CV en de KNVB. Het vorige contract van ESPN met de Eredivisie CV liep tot 2025.

Met de totale deal zou 750 miljoen euro gemoeid zijn, wat neerkomt op ongeveer 135 miljoen euro per jaar, exclusief een tekenbonus van 70 miljoen. Het consortium van telecompartijen (Delta Fiber, KPN, Odido en VodafoneZiggo) deed er vorig najaar alles aan om een deal tegen te houden.

'Verbindende factor'


"We zijn blij dat de clubs unaniem hun vertrouwen hebben uitgesproken in de samenwerking die we met elkaar hebben", aldus Frank Rutten en Marco de Ruiter van Eredivisie Media & Marketing."We blijven met ESPN met veel passie de verbindende factor voor voetbalminnend Nederland, door het totale Nederlandse clubvoetbal op de best mogelijke manier live bij de mensen thuis te brengen.

"Daarmee creëren we een nog bredere en solide financiële basis onder het voetbal, die belangrijk is om de competities kwalitatief te laten blijven groeien en te ontwikkelen. Maar vooral bouwen we zo samen met de clubs aan een podium waarop het Nederlandse clubvoetbal, bij de mannen én de vrouwen, breed beschikbaar en toegankelijk is voor de supporters. Dat is en blijft onze missie."

Meer nieuws
   
00:20
00:20
De Telegraaf: Ajax heeft tien miljoen euro klaarliggen voor één speler
71
   
23:53
23:53
'Slot raakt direct een van zijn Nederlandse spelers kwijt bij Liverpool'
7
   
23:30
23:30
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
   
22:48
22:48
Ajax en Feyenoord in strijd verwikkeld om aanvaller van Chelsea
18
   
22:42
22:42
'Ajax en PSV zetten zich schrap: United en Bayern jagen op zelfde target'
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (55)

 
superfarmers
 
12
6 februari 2024 om 15:59
Euforie omdat ze eindelijk de beloftes waar gaan maken? Het werd tijd!!! Dat het gedeeltelijk via ESPN Watch is is toch geen probleem ? (behalve voor de mensen die "creatief" kijken)
 
Watchdog
 
20
6 februari 2024 om 17:10
Ik vind het nieuwe plan dus helemaal niets. Vind het heerlijk om af en toe op vrijdag een schakelprogramma met 8 KKD wedstrijden te kijken, lekker begin van het weekend. Nu ga je krijgen dat ze die 8 wedstrijden gaan uitsmeren over het weekend, zodat je ze in potentie alle 8 live kan zien. Maar denk maar niet dat ik 90 minuten ga besteden aan wedstrijden als Top Oss - Telstar en Den Bosch - VVV.
 
Brigabier
 
2
6 februari 2024 om 17:17
Dit dus. Maar goed, het is wel fijn voor de daadwerkelijke supporters van de KKD ploegen.
 
superfarmers
 
5
6 februari 2024 om 17:49
Maar ben jij wel een supporter van een KKD ploeg? Dan wil jij toch het liefste de hele wedstrijd zien. De meeste mensen die hier reageren zijn een supporter van een grote club wiens wedstrijden toch wel op tv komen. Die vinden het wel prima om alleen de hoogte punten te zien. Dat heb ik ook bij heel veel ploegen (ook in de ED), maar ik gun het de supporters wel dat ze live de wedstrijden kunnen kijken. Blijkbaar geldt dat voor velen niet voor de supporters van KKD ploegen
 
Ouwes
 
0
6 februari 2024 om 18:20
Je kan ook gewoon naar de wedstrijd gaan als je die zo graag wilt kijken. Maar de kijkcijfers zullen uitwijzen. Ik denk persoonlijk dat niemand zit te wachten op überhaupt vrouwenvoetbal, laat staan een hele wedstrijd.
 
superfarmers
 
3
6 februari 2024 om 19:24
Ouwes Ik ga naar elke thuiswedstrijd van mijn clubje en ben heel lang ook naar de uitwedstrijden geweest, echter kom je op een moment dat je keuzes moet maken. Met een gezin kosten uitwedstrijden veel geld en ook veel tijd. Da is het mooi om je club op tv te kunnen volgen. Van mij mag dat op espn watch zonder commentaar. Dat is beter dan die vage buitenlandse sites
 
Ravel
 
4
6 februari 2024 om 17:15
Snap ook niet helemaal waar ik zo euforisch van moet worden. Is dit gewoon reclame bericht ofzo. Zit sowieso niet te wachten op vrouwen voetbal. Als ze nou alles gratis maken dan word ik pas euforisch ?? ohja en schakelprogroframmas verbannen en gewoon meer hele wedstrijden tegelijk gaan uitzenden.
 
mc significant
 
36
6 februari 2024 om 16:00
Erg leuk voor de supporters, maar ik vraag me af of het nou echt rendabel is om KKD-wedstrijden en wedstrijden uit de eredivisie voor vrouwen live uit te zenden. Volgens mij had VI 10 jaar geleden een onderzoek gedaan waaruit bleek dat Bob de Bouwer en De Klok meer kijkers trokken dan wedstrijden uit die competities
 
MessiBazoer
 
17
6 februari 2024 om 16:03
Dat dacht ik ook meteen. Kan het me niet voorstellen. Met alle respect, je moet toch echt helemaal niks beters te doen hebben op een vrijdagavond als je 90 minuten lang naar Telstar - Top Oss gaat kijken? Kan me niet voorstellen dat daar meer dan 1000 man naar gaan zitten kijken, zeker met de gedachte dat er ook andere wedstrijden te zien waarschijnlijk
 
superfarmers
 
14
6 februari 2024 om 16:11
Als Ajax supporter heb jij makkelijk praten. Maar had jij gisteren ook niet de wedstrijd van jong Ajax willen zien. waarbij ESPN terecht de andere wedstrijd live uitzond. Want deze wedstrijd was belangrijker dan die van jong Ajax tegen jong Utrecht.
 
Rudeboy65
 
23
6 februari 2024 om 16:16
Nou…. Ik ging vroeger vaak naar Telstarrrrrrrrr. Schitterende club en ik ben vlakij het stadion geboren. Inmiddels ben ik bijna 60 en heb ik geen zin meer om vanuit Utrecht naar Velsen te rijden om Telstarrrrrrrrr te kijken. Op het bankie liggen kijken is wel prima. Ik ga nu nog wel met enige regelmaat naar PSV, want dat is nu eenmaal de club die echt diep in mijn hart zit, maar dat zal ook wel steeds minder worden. Ik vind het gewoon veel gedoe. Reizen, eten/drinken, in de rij staan, file bij vertrek naar huis, enz. Pffff. Het geld maakt mij niet zoveel uit, maar toch, een avondje PSV kost alles bij elkaar best veel.
 
Lierse1997
 
11
6 februari 2024 om 16:43
Geloof het of niet maar sommige mensen die supporteren wel degelijk voor club van hun eigen stad of dorp.
 
AfcaEric
 
2
6 februari 2024 om 17:12
@superfarmers Ik ben zelf ook voor Ajax. Al had de voltallige basis van de A-selectie bij Jong Ajax erin gestaan, had ik er nog steeds niet naar hoeven kijken. met alle respect, maar de KKD en de vrouwen teams kunnen mij echt niet boeien...
 
FR010FRDAM
 
3
6 februari 2024 om 17:19
Maar dan heeft Messibazoer alsnog gelijk. De verstokte fans zitten in het stadion, dan heb je oud verstokte fans die het nu niet meer in het stadion willen zien en verder is er echt maar een minimale groep die zulke wedstrijden 90 minuten op zal zetten
 
Lierse1997
 
2
6 februari 2024 om 17:25
Er bestaat zoiets als uitwedstrijden. Lang niet iedereen kan daar naar toe gaan.
 
superfarmers
 
4
6 februari 2024 om 17:51
@fr010frdam, Bij thuis wedstrijden zit ik al ongeveer 40 jaar in het stadion. Met uitwedstrijden ben ik ongeveer 20 jaar geleden gestopt. Je krijgt een gezin en dan gaan ook andere dingen tellen. Dat geldt voor het grootste gedeelte van de supporters die in het stadion komen.
 
superfarmers
 
5
6 februari 2024 om 17:53
@afxaeric Die “liefde” die jij voor Ajax 1 hebt hebben ook mensen. Voor een nac, de graafschap, Telstar of welke club dan ook. Waarom hebben deze mensen minder recht om de wedstrijden te bekijken ?
 
Instapmoment
 
5
6 februari 2024 om 16:05
Dat lijkt mij ook. Wat daarnaast ook speelt is dat je lower league football in principe liever niet integraal live uitzendt. Dat zijn namelijk de clubs die het moeten hebben van stadionbezoek. Door alles live uit te zenden kan ik me goed voorstellen dat bepaalde supporters in de winter thuisblijven, omdat de wedstrijd toch live wordt uitgezonden. Daarom is er in de UK ook maar zo weinig live voetbal op tv. De mensen moeten naar de stadions blijven gaan.
 
superfarmers
 
3
6 februari 2024 om 16:10
Bij alle wedstrijden zijn camera's. Wat zijn dan de extra kosten ? Of zie jij liever voor de 100ste keer een herhaling van de hoogtepunten. Ik zal zeker maar weinig wedstrijden zien, maar het is toch mooi dat je nu ook weer de uitwedstrijden van je club echt kunt volgen ipv het (vervelende) schakelprogramma. Wat mij betreft mag het zelfs zonder commentaar.
 
Sirius
 
3
6 februari 2024 om 16:16
De extra kosten? Het kost gewoon geld om een wedstrijd uit te zenden. Je hebt te maken met materiele kosten, maar je koopt ook rechten en een bepaalde commerciele waarde. Als het aantal kijkers daar niet naar is, maak je op die wedstrijden verlies. Aangezien je dat geld niet bij succesvolle wedstrijden vandaan kunt halen, wordt het op een gegeven moment niet meer rendabel. Nou weet ik niet of dit ook het geval gaat zijn, maar bij deze een beknopte uitleg.
 
superfarmers
 
3
6 februari 2024 om 16:23
Ik snap dat het uitzenden van wedstrijden geld kost, echter staan al bij elke wedstrijden camera's. wat zijn dan de extra kosten ? Maar wat bedoel je met commerciele waarde ? Op ESPN worden sommige dingen wel 30x herhaald. Dan is het toch beter om minder herhalingen te hebben en meer live voetbal ? Daarnaast is dit als argument gebruikt om de rechten binnen te halen. Dan is het toch ook logisch dat je hiernaar gaat handelen ? En daarbij is het toch zo (maar dat geldt bijna overal voor) dat het een iets meer oplevert dan het ander. De wedstrijd Twente - Ajax levert ook meer kijkers op dan de wedstrijd Twente - RKC. Moeten we die laatste wedstrijd dan ook maar niet meer uit gaan zenden.
 
Regulator
 
0
6 februari 2024 om 16:50
Iets live uitzenden kost veel meer technische en organisatorische capaciteiten dan een wedstrijd opnemen en editten tot een samenvatting. Het is echt niet omdat er camera's bij zijn, dat je even zo 1,2,3 live kunt uitzenden.
 
Hangover96
 
0
6 februari 2024 om 16:51
Als de camera's er toch al staan, dan kost het niet veel. Als niemand kijkt, kost het je ook geen bandbreedte, dus dan is het gewoon een relatief kleine vaste kostenpost, die waarschijnlijk compleet in het niet valt met de omzet op de Eredivisie wedstrijden.
 
London Calling
 
0
6 februari 2024 om 17:01
Probleem is dat een deel van die herhalingen er zijn op momenten dat ze niet kunnen voetballen. Om een kwalitatief goede life wedstrijd uit te zenden zul je meer camera's nodig hebben dan wanneer je alleen samenvattingen wil laten zien. Daanaast moet je eigenlijk fulltime een regie/productie team op de wedstrijd hebben zitten. Aan een team heb je genoeg om s'avonds wat herhalingen bij elkaar te knippen en plakken. Maar in een live wedstrijd verwacht je ook direct herhalingen e.d. Als je dan ook nog verslaggevers wil hebben die na afloop vragen gaan stellen, of analisten die in de studio iets over zo'n wedstrijd gaan roepen, dan lopen de kosten al snel op. Er zitten op ESPN nu al live wedstrijden tussen met maar 2,3 of 4000 kijkers, zelfs onderin de eredivisie, daar voor loont het vanuit commercieel oogpunt nu eigenlijk al niet voor om ze uit te zenden.
 
London Calling
 
0
6 februari 2024 om 17:04
@hangover96 ik denk niet dat ze die camera's daar laten staan. Daarvoor zijn ze veel te duur. Ik heb hier een paar jaar terug een stukje op BT sport gezien die trots hun nieuwe 8k camera's lieten zien voor de PL. Die waren £330.000 per stuk, dus ongeveer vier ton in Euros. Nu zullen ze KKD wedstrijden niet direct met de nieuwste 8K camera's uit gaan zenden. Maar ik denk niet dat ze daar een ton of een paar ton op het veld laten staan.
 
Strandbal
 
18
6 februari 2024 om 16:14
Of het wel of niet rendabel zou zijn, laat ik in het midden.Maar een onderzoek van 10 jaar geleden aanhalen, lijkt me geen goede onderbouwing. Al helemaal niet omdat met name het vrouwenvoetbal in juist de afgelopen 10 jaar anders benaderd wordt.
 
Sirius
 
0
6 februari 2024 om 16:16
Maar de kosten zijn zeer waarschijnlijk ook alleen maar gestegen. Dat is natuurlijk wel een dingetje.
 
superfarmers
 
3
6 februari 2024 om 16:25
Maakt het iets uit dat de kosten gestegen zijn ? In het offerte traject is er afgesproken dat alle wedstrijden live te zien moeten zijn. Als dat kosten technisch niet kan dan had ESPN nee moeten zeggen.
 
Musi26
 
2
6 februari 2024 om 17:39
Het vrouwenvoetbal is nog steeds zo slecht als 10 jaar geleden. Het enige verschil is dat de media dit tegenwoordig niet meer mag zeggen, want dan gaat er misschien iemand huilen. Maak er een los abonnement van en dan zul je zien dat de afname bij nul is. He tis niet voor niks dat de kaarten voor Ajax vrouwen bijna voor niets of gratis worden weg gegeven.
 
superfarmers
 
2
6 februari 2024 om 19:25
Ik ben geen liefhebber van vrouwenvoetbal, maar het is echt wel veel beter dan 10 jaar geleden
 
mc significant
 
0
6 februari 2024 om 22:44
@strandbal Goed punt. Maar mijn vermoeden is toch dat de resultaten van dat onderzoek vandaag de dag nog wel relevant zullen zijn. Enfin, we gaan het zien (letterlijk)
 
London Calling
 
1
6 februari 2024 om 16:15
Voor wat betreft de KKD is het ook niet of bijna niet rendabel. Zelfs aan de onderkant van de eredivisie zitten er wedstrijden tussen met maar een paar duizend kijkers. Er zijn een aantal clubs in de KKD die daar ongetwijfeld een uitzondering op zijn, NAC heeft bijvoorbeeld een grote achterban en zal best mensen trekken. Daar ging ook een deel van de discussie over tussen de clubs en Espn/de overige bieders. De clubs wilden zo veel mogelijk op TV maar voor ESPN kost het alleen maar geld om die wedstrijden uit te zenden. Als je naar de kijkcijfers kijkt betalen ze uiteindelijk voor de wedstrijden van de top 5 clubs en moeten ze de wedstrijden waar die clubs niet bij betrokken zijn ook uitzenden. Geen idee hoe dat bij de vrouwen zit. Ik kan me heel goed voorstellen dat er een flinke groep fans is die ook daar naar Ajax - Twente wil kijken of zo.
 
Macedonia-040
 
0
6 februari 2024 om 17:02
En dan gaan wij straks meer betalen hiervoor om het enigszins rendabel te houden.
 
cabinessence
 
1
6 februari 2024 om 17:10
"erg leuk voor de supporters, maar ik vraag me af of het nou echt rendabel is om KKD-wedstrijden en wedstrijden uit de eredivisie voor vrouwen live uit te zenden," Vaak niet, denk ik. Ik heb wel eens gelezen dat KKD-wedstrijden van de minder grote clubs op ESPN soms maar een paar honderd TV-kijkers trekken. Maar aan de andere kant: de commentator, regisseur, cameramensen, geluidsmensen e.d. heb je toch al, omdat er sowieso een samenvatting gemaakt moet worden.
 
Pablonino
 
0
6 februari 2024 om 16:00
Graag wat meer praten over de wedstrijden, dan al dat geklaag over de scheidsrechters en de VAR.
 
Freshzone
 
13
6 februari 2024 om 16:02
Werd tijd, ook moeilijk te verkopen dat je online op vage Russische websites livestreams van KKD wedstrijden kan vinden terwijl ESPN niks uitzend... Als je toch een live feed vanuit het stadion uitzend, voor buitenlandse goksites, kan je ook rustig een stream over de ESPN app knallen voor klanten die betalen. Kwa kosten boeit dat echt helemaal niks.
 
wanny
 
2
6 februari 2024 om 16:02
Dat is mooi klote voor de KKD bezoekers. Die wedstrijden gaan nu dus ook op allerlei dagen en tijden gespeeld worden. Dat vind ik nu net het voordeel van de KKD. Dat je weet dat vrijwel alle thuiswedstrijden op vrijdagavond 20.00u gespeeld worden.
 
superfarmers
 
1
6 februari 2024 om 16:12
Wat mij betreft hou je de wedstrijden gewoon op vrijdag avond en zendt je alles via espn watch uit.
 
juvedeef
 
0
6 februari 2024 om 16:23
Dat zou ook haast wel moeten. ESPN heeft momenteel 4 zenders op TV. Je kan niet met zo weinig zenders alle wedstrijden uitzenden. Enige oplossing is alle wedstrijden opschuiven. Maar dit zie ik ze niet doen. Gezien je dan ook een presentator moet hebben en commentaar. En dan maken ze nog meer verlies.
 
superfarmers
 
0
6 februari 2024 om 16:28
Als ze verlies maken hadden ze niet deze aanbieding neer moeten leggen. ja het zal goedkoper zijn om 10x op een dag voetbalpraat uit te zenden, maar na 1 keer heb ik dat ook wel gezien. ESPN heeft afgesproken dat ze dit gaan doen. Dan zal er best wel iemand zijn die gekeken heeft of dit uit kan.
 
London Calling
 
0
6 februari 2024 om 17:59
Natuurlijk hebben ze daar naar gekeken. Uiteindelijk kunnen heel veel wedstrijden niet uit, maar willen de clubs dat er zo veel mogelijk uitgezonden wordt. Daar is het bod van ESPN op gebaseerd. Ze maken op deze wedstrijden verlies zodat ze het complete pakket kunnen kopen en daar wel winst op maken. Goed mogelijk dat de clubs meer geld over kunnen vragen en krijgen als ESPN niet alles uit hoeft te zenden en bijvoorbeeld alleen maar de wedstrijden van de top 5. Maar dan krijg je allemaal discussies over het draagvlak en nog meer discussie over de verdeling van de TV gelden. De keuzen om alles uit te zenden is er een die is genomen vanuit een maatschappelijk oogpunt, en om iedereen tevreden te houden, niet uit een financieel oogpunt.
 
basistribune
 
4
6 februari 2024 om 16:04
Goed dat het eindelijk gebeurt, maar ik vind het best schandalig dat ESPN gister niet twee voetbalwedstrijden kon uitzenden. Als er 8 wedstrijden zijn op de vrijdag dan begrijp ik het, maar als er maar twee wedstrijden zijn, dan vind ik dat echt schandalig.
 
Rudeboy65
 
5
6 februari 2024 om 16:22
Mocht ESPN moeten bezuinigen, dan alvast beginnen met Perez, Been en Kraay te ontslaan. Hemeltergend slecht die drie. Ik heb dan meer met Kwakman en Vink. Leuk, deskundig en zo te zien zonder dubbele agenda. Hoewel het heel voorzichtig en subtiel er op lijkt dat Kwakman wel iets met Volendam heeft, hahahaha.
 
real8madrid
 
2
6 februari 2024 om 16:27
Leuk voor de fans. Ik ben persoonlijk ook heel blij dat zo goed als alle wedstrijden van de vrouwen worden uitgezonden. Niet dat ik ze wil kijken of dat ik hoge kijkcijfers verwacht (het tegenovergestelde zelfs) maar het neemt weer een excuus van de activisten weg. Wordt een leuk experiment.
 
PHX34
 
0
6 februari 2024 om 17:07
Zolang ze het maar een eerlijke kans geven. Ik denk dat er meer mensen zullen kijken dan we nu misschien denken. Voetbal is een leuke sport maar voor mij gaat er niets boven basketbal. Het heeft ook lang geduurd voordat ik de WNBA ben gaan waarderen. Daarvoor had ik het wel eerst moeten zien. Toen die mogelijkheid er was ben ik ook gaan kijken. Niet zoveel als NBA (minimaal 100 wedstrijden per seizoen) maar toch zeker de play offs. We gaan het zien maar het is goed dat er een completer aanbod is/komt.
 
real8madrid
 
0
7 februari 2024 om 17:06
Een eerlijke kans vind ik zo'n dooddoener. Dat bestaat niet in kapitalisme. Je verdient exposure obv je product of je verdient het niet. Media wil ook gewoon winst maken dus het enige waar die hun uitzendingen op baseren (en op zouden moeten baseren) is marktonderzoek en kijken of het winstgevend zou zijn. Als je zegt dat het damesvoetbal uitgezonden moet worden want ze verdienen een eerlijke kans waarom lagere divisies van het mannenvoetbal dan niet? Of waarom curling dan niet? Verdienen die niet dezelfde 'eerlijke kans'. Er is niets eerlijker imo dan 'de markt bepaalt'.
 
Carlovan den Bosch
 
1
6 februari 2024 om 16:34
Ik had liever Ziggo gehad..4k
 
JohanWerlotte
 
0
6 februari 2024 om 16:57
Super ben al jaren lid van sport 1 na eredivisie live etc etc ik deel de mening vrouwenvoetbal ...als ik die aanvoerster van ajax die flinke bij studio voetbal hoor zeggen dat wiegman zo een eredivisie kan coachen dan begrijpen ze er nog steeds niet veel van moet je niet willen ..1 ergenis heb ik wel s morgens voor het werk gewonde honden ..hongerige kinderen ..noem maar doneren negatief negatief ..dat is typische amerikaans vind ik te ver gaan
 
barryballs
 
0
6 februari 2024 om 16:57
Tja... begonnen met eredivisie + bundesliga... toen ging de bundesliga weg... kwamen er allemaal Amerikaanse dingen (en later vrouwen voetbal) en prijs alleen maar omhoog. In ieder geval blij dat het geen Ziggo is, maar toch.
 
FC Koopgoot
 
0
6 februari 2024 om 17:11
Betekent dit het einde van de massale vrijdagavond 20.00 aftrap in de Eerste divisie? Dat vind ik juist een van de charmante dingen (en gewoon een perfect tijdstip).
 
roodwitteglory
 
0
6 februari 2024 om 17:35
Mag voor de meeste kkd clubs hopen dat voor die paar ton extra de mensen wel naar het stadion blijven komen en niet alles op tv gaan kijken want er zitten bij de meeste clubs al niet zoveel mensen
 
superfarmers
 
0
6 februari 2024 om 17:55
Er zijn genoeg clubs in de KKD die veel toeschouwers trekken. NAC, de graafschap, Cambuur en Willem 2 zijn daar enkele voorbeelden van
 
SergioRamosHM
 
0
6 februari 2024 om 17:50
Euforie vanwege het damesvoetbal? Bij mij niet. De topwedstrijden zijn al niet om aan te gluren, moet je nagaan als je de mindere wedstrijden gaat bekijken.
 
m1ch43ll
 
0
6 februari 2024 om 18:15
Ik hoop vooral dat het schakelprogramma op vrijdagavond behouden blijft. Voor mij het enige moment dat ik KKD kijk. Lekker schakelen tussen 6-7 potjes en alle hoogtepunten meekrijgen. De maandagavond wedstrijden wanneer ze live worden uitgezonden sla ik al over. 90 min kkd is voor mij en ik vermoed veel andere niet weggelegd.
 
superfarmers
 
1
6 februari 2024 om 19:27
Maar wat zou je ervan vinden als de wedstrijden van jouw club alleen via een schakel programma uitgezonden of worden. Of zou jij liever een hele wedstrijd van je club willen zien ?