Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
Maandag, 6 mei 2024 om 06:51

Het is niet uitgesloten dat Erik ten Hag na dit seizoen toch vertrekt als manager van Manchester United. Volgens Florian Plettenberg van Sky Deutschland is de sportieve toekomst van de in Haaksbergen geboren manager nog steeds onzeker.

De Duitse journalist weet te melden dat Ten Hag weer terug op de shortlist is verschenen van Bayern München, dat nog altijd geen opvolger heeft gevonden voor de vertrekkende Thomas Tuchel.

Der Rekordmeister leek vorige week beet te hebben. De club was heel dicht bij het aanstellen van Ralf Rangnick, maar de Duitser besloot trouw te blijven aan de Oostenrijkse bond.

Volgens Plettenberg hebben er in de afgelopen weken gesprekken plaatsgevonden tussen de clubleiding van Bayern en het management van Ten Hag, al zou er nog niet direct met de Nederlandse oefenmeester zelf zijn gesproken.

Ten Hag is naar verluidt nog steeds van plan om zijn tot medio 2025 lopende contract bij Manchester United uit te dienen. Als echter op korte termijn zeker wordt dat hij wordt ontslagen, staat Ten Hag open voor Bayern.

Ook twee andere niet nader genoemde clubs zouden concreet hun interesse in Ten Hag hebben getoond. Bayern overweegt momenteel verschillende opties. Onder hen dus Ten Hag, en de momenteel clubloze Julen Lopetegui.

Bayern zette in eerste instantie in op de komst van Julian Nagelsmann en Xabi Alonso, maar zij besloten bij hun huidige werkgever te blijven, respectievelijk de Duitse bond en Bayer Leverkusen. Daarop schakelde der Rekordmeister tevergeefs door naar Rangnick.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
20:20
20:20
Dorstige Dortmund-fans vallen met hun neus in de boter na briefje van Marco Reus
0
   
20:07
20:07
Besiktas kent ondanks late goal slechte generale voor finale tegen Trabzonspor
4
   
19:48
19:48
Atalanta heeft Champions League-ticket 4 dagen voor Europa League-finale binnen
8
   
19:45
19:45
Live meepraten in de Serie A: Torino - AC Milan
0
   
19:00
19:00
Live meepraten in de Keuken Kampioen Play-Offs: ADO Den Haag - De Graafschap
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (31)

 
RamboKolombo
 
36
5 mei 2024 om 23:24
Hij zou heel goed passen bij Bayern Munchen.
 
El_Guaje7
 
81
5 mei 2024 om 23:33
Inderdaad, kan die Taylor mooi weg plukken bij Ajax. Wellicht neemt hij Antony en Onana ook nog mee naar Munchen. Daley Blind is ook nog beschikbaar.
 
tyuin
 
80
5 mei 2024 om 23:39
Grappig man. Ik denk dat ten Hag uitstekend bij Bayern zou passen. Met de Ligt en Mazraoui al 2 bekende oud Ajax spelers en een realistische kans op de titel. Zit veel meer potentie in die functie dan bij United.
 
THenry_228
 
13
6 mei 2024 om 07:23
Een ‘realistische’ kans op de titel? Met 9 opeenvolgende titels, en de financiële en sportieve overmacht is de kampioen worden eigenlijk altijd een must als je bij Bayern werkt.
 
oigatinha
 
5
5 mei 2024 om 23:31
Zoals verwacht kan hij dus naar andere topclubs. Beetje hopen tegen beter weten in van Ajax.
 
Louismanuel
 
1
6 mei 2024 om 09:08
Wie zegt dat dat zo is? Volgens mij snap jij nog niet hoe het media circus werkt.
 
AFC-BusbyBabe
 
0
6 mei 2024 om 10:07
Stel dat her gesprek wel heeft plaats gevonden l. Kan het ook zo zijn dat Bayern idd contact heeft opgezocht of ten Hag interesse heeft en het management als antwoord gaf: Erik blijft bij United en wilt daar jaren lang blijven om iets op te bouwen. Zolang de club in hem gelooft zal hij niet vertrekken. Einde gesprek
 
TurkoFaruk
 
32
5 mei 2024 om 23:34
Ik zou het doen. Heb namelijk het gevoel alsof het aan een dood paard trekken is bij United na het vertrek van Sir Alex
 
Mr_knowledge
 
3
6 mei 2024 om 08:03
Ja verschillende Coaches hebben het geprobeerd maar lijkt niet uit te komen. United heeft gewoon veel grotere probleem dan een andere coach aan te stellen. Ze hebben nu nog de aantrekkingskracht om spelers aan te trekken. Alleen dat zal ook straks minder worden als het zo door blijft gaan.
 
Louismanuel
 
4
6 mei 2024 om 09:12
Ik heb ten Hag echt niet zien trekken aan Man United. Alleen verder de afgrond ingejaagd.
 
Streepan
 
15
5 mei 2024 om 23:35
Ik zou dit wel doen als ik hem was en die kans komt voorbij. Geen eer te behalen bij manu, bij Bayern zat mogelijkheden. Leverkusen zal volgend jaar wel instorten a la Napoli.
 
STORING
 
13
6 mei 2024 om 00:06
Op basis van wat moet Leverkusen a la Napoli instorten? De coach blijft, het bestuur blijft, ze hebben niet zo een gekke voorzitter en toppers als Wirtz blijven. Ik ben heel benieuwd op basis waarvan Leverkusen dus buiten de Duitse top moet blijven?
 
FCBInsider1899
 
13
6 mei 2024 om 00:09
@STORING Omdat bevestigen in het 2e jar altijd moeilijker is na een kampioensjaar, zeker als je het niet gewoon bent. Voor veel jongens daar is het hun eerste titel.
 
STORING
 
17
6 mei 2024 om 00:13
Niemand bij Leverkusen zal extreem balen als ze 2de of 3de eindigen. Maar instorten als Napoli, zoals Streepan zegt, is wel wat anders. Die moeten van geluk spreken als ze Conference League halen. Zo een verval verwacht je toch niet bij Leverkusen?
 
RamboKolombo
 
2
6 mei 2024 om 00:50
@storing Eigenlijk is zo een verval doodnormaal, de spelers krijgen blessures, vermoeidheid etc. Leverkussen zal dat ook krijgen als ze de selectie niet verbreden. Het is erop of eronder voor Leverkussen.
 
STORING
 
10
6 mei 2024 om 01:02
@ RamboKolombo Hoezo? Dit seizoen staat Leverkusen met 1 been in een Europese finale en in de beker zitten ze ook nog. Ze spelen volgend seizoen dus niet opeens veel meer wedstrijden. Hoezo dan blessures en vermoeidheid? Het rolatiesysteem van Xabi Alonso werpt zijn vruchten af. Daarnaast zal er vast wel budget zijn om het elftal te versterken. Ik snap dus nog steeds niet waarom een verval doodnormaal is.
 
RamboKolombo
 
1
6 mei 2024 om 03:22
Blessures krijg je altijd.Feyenoord had verval met Gio, Bayern met Louis, Leicester met Ranieri, Napoli kan nog tot morgen voorbeelden blijven opnoemen. Breedte van de selectie is zo belangrijk dan kan je roteren of rouleren zoveel als je wilt maar als je breedte niet even goed als je basis is. Dan krijg je verval.
 
LetMeTalk!
 
6
6 mei 2024 om 04:00
Tuurlijk zal het volgend seizoen, naar alle waarschijnlijkheid, niet zo soepel verlopen als dit seizoen. Maar zoals storing al aangeeft is er echt niet wat aanduidt dat Leverkusen compleet gaat instorten. Ze hebben dit seizoen tevens vaak genoeg gerouleerd met hun basisspelers en het blijkt dat de wisselspelers meer dan uitstekend meekunnen met het niveau. Tevens blijft Bayer echt niet stil zitten op de transfermarkt; in de wandelgangen is te horen dat ze o.a. Dybala, Führich van Stuttgart en Goncalves van Sporting willen strikken. Als ze volgend jaar gewoon in de titelrace blijven meedoen of zich zonder problemen kwalificeren voor CL-voetbal dan hebben ze het gewoon goed gedaan als Leverkusen zijde
 
STORING
 
3
6 mei 2024 om 04:47
RamboKolomboFeyenoord speelde daarvoor geen CL, Leicester speelde daarvoor geen CL, Napoli ging verder met aan andere coach. Zaken die niet gelden voor Leverkusen. Blessures zijn van alle tijden en onvoorspelbaar. Verder blijkt uit dit seizoen dat Leverkusen een selectie heeft dat blijkbaar zo breed is dat ze tot het einde op 3 fronten mee kunnen draaien. Dus daarom nogmaals, een verval (als Napoli) is nauwelijks ergens op gebasseerd. En als we het over voorbeelden hebben kunnen we het ook over het Real Madrid onder Zidane hebben. Het elftal werd nauwelijks versterkt maar met iedereen was er zoveel kunde en kwaliteit dat ze de CL achter elkaar pakte. Man City van vorig seizoen was sterker dan dit seizoen en is ook zo een voorbeeld.
 
rubje
 
1
6 mei 2024 om 07:32
Leverkussen is toch niet met een madrid te vergelijken? Het seizoen is nog niet eens afgelopen, maar voordat het volgende seizoen is begonnen kan er nog veel gebeuren. De coach lijkt te blijven, maar het is toch echt de vraag welke spelers allemaal blijven. Als een United, Madrid, PSG, City gaan komen met bedragen die ook een leverkussen niet kan weigeren...
 
FCBInsider1899
 
1
6 mei 2024 om 08:10
@STORING Nee dat klopt, alleen gaan ze veel meer druk krijgen van buitenaf. Het gaat het team worden om te kloppen. Zoals Napoli terugvallen lijkt me inderdaad sterk, maar ik verwacht niet dat ze volgend seizoen weer de BuLi gaan domineren. Ze zullen wel tegenwerk bieden aan Bayern en Dortmund, zoveel is zeker.
 
Mikeyduff
 
4
6 mei 2024 om 07:26
Als ik ten Hag was en dit zou zo zijn, zou ik vandaag nog het vliegtuig pakken. Bij Man U gaat het de komende jaren niet beter worden en bij Bayern kun je het niet slechter doen dan dit seizoen
 
Heuvel 1974
 
1
6 mei 2024 om 07:32
Tenzij ze gewoon de CL finale halen en winnen. Die mogelijkheid zou ik nog steeds niet uitsluiten. Het lijkt er steeds op dat de spelers het in de competitie allemaal wel oke vinden. Maar in de CL zijn ze allemaal ineens 20% beter dan in de competitie wedstrijd ervoor.
 
Yoda
 
0
6 mei 2024 om 07:53
Of de tegenstand in de Bundesliga is hoger.
 
Redisthecolour
 
0
6 mei 2024 om 08:40
Bij Bayern snap ik dat ook wel. Je wordt nagenoeg elk seizoen kampioen, dat kennen ze nou wel. Ze willen allemaal schitteren op het hoogste podium en dat is natuurlijk de CL.
 
Toon123
 
0
6 mei 2024 om 08:35
Onbegrijpelijk wat ze in deze trainer zien.
 
GLENNN
 
2
6 mei 2024 om 08:55
Ik zou het als Ten Hag zijnde ook doen. Hij is in Engeland ook steeds meer tegen alles en iedereen aan het schoppen en er zit niet veel schot in de zaak bij United. Er is voldoende mogelijk, maar de man is zichzelf ook af en toe nu een beetje voor paal aan het zetten. Zijn beperkte Engels is daarnaast ook nog iets om over na te denken (steenkolen Engels noem ik dat). Erg jammer om te zien dat zo'n jonge gast, zo gebrekkig Engels spreekt in mijn ogen, maar goed. Daarnaast is Bayern een stuk stabieler, zeker qua selectie, momenteel dan Man Utd en kan je het volgend jaar alleen maar beter doen dan Tuchel (tenzij die de CL wint, wat ik niet direct zie gebeuren). Geraamte staat daar ook en hij is bekend met Bayern. Lijkt mij qua karakter en doen en laten ook beter in Duitsland dan Engeland te passen.
 
Miccoli
 
1
6 mei 2024 om 08:57
Ik denk dat dit een goede oplossing zou zijn voor alle partijen. Die Radcliffe wilt hoogstwaarschijnlijk gewoon zijn eigen trainer aanstellen om zijn renovatie project te beginnen, Ten Hag kan met een schone lei beginnen en Bayern krijgt er een prima coach voor terug.
 
ForzaRomale
 
1
6 mei 2024 om 12:33
Hij moet snel weg daar. Dat United is gewoon vervloekt.