Evra is kritiek na uitspraak over Van de Beek beu: 'Verdraai mijn woorden niet'
Maandag, 26 oktober 2020 om 18:28

Patrice Evra is maandag op zijn Instagram-account terug gekomen op de harde uitspraken die hij zondag op Sky Sports deed over Donny van de Beek. De voormalig linksback stelde dat Manchester United Van de Beek niet nodig heeft en vroeg zich hardop af waarom de Engelse grootmacht hem weg heeft gehaald bij Ajax. Evra trekt zich de kritiek dat zijn uitspraak 'respectloos' zou zijn richting Van de Beek aan en nuanceert zijn woorden enigszins.

"Ik heb bij Sky gezegd dat we Donny van de Beek niet nodig hebben", reageert Evra in een zelfgemaakte video op zijn Instagram. "Ik krijg het gevoel dat mensen twijfelen aan mijn voetbalkennis, of dat ze zijn geboren na de iPhone X en daarom niet weten dat ik straight to the point ben, zonder filter. Als ik zeg dat we Van de Beek niet nodig hebben, zal ik je wat voorbeelden geven: Fred, Scott McTominay, Nemanja Matic. Je houdt van ze of hekelt ze. Als we grote wedstrijden spelen en sterk moeten zijn, leveren ze altijd. Dat is mijn mening."

Evra wil benadrukken dat hij Van de Beek niet wilde beledigen, maar dat hij de aankoop niet begrijpt gezien het spelersmateriaal van United. "Is Van de Beek beter dan Paul Pogba? Nee. Een andere speler, maar nee. Beter dan Bruno Fernandes? Nee. Hoe hij voor Ajax speelde is wat ik wil zien bij United, maar er is één groot probleem: hoeveel wedstrijden is hij dit seizoen in de basis begonnen? Daarom heb ik gezegd dat we hem niet nodig hebben. Natuurlijk hebben we een brede selectie nodig als we veel prijzen willen winnen."

De oud-verdediger van Manchester United, die achtenhalf jaar voor the Red Devils uitkwam, steekt Van de Beek een hart onder de riem. "Ik ben er niet blij mee dat hij op de bank zit, ik voel mee met die jongen. Als je voor 40 miljoen euro naar een club gaat, verwacht je dat je meer speelt. Maar ik vertrouw op Ole (Gunnar Solskjaer, de manager, red.) en de speler moet dat ook doen. Hij moet kalm blijven en dan krijgt hij vanzelf zijn kans. Dan zal hij bewijzen dat hij het verdient om voor United te spelen. Verdraai m'n woorden niet als ik zeg dat we hem niet nodig hebben, hij was op dat moment gewoon niet nodig. Ik zou Donny van de Beek nooit respectloos behandelen."

Meer nieuws
   
00:01
00:01
Van Hooijdonk: 'Hij is voor alle topclubs een aanwinst! Ik zou hem blind halen'
2
   
23:55
23:55
Jans waarschuwt PSV over transfertarget: 'Moet veel meer doen buiten het veld'
0
   
23:07
23:07
Van Hanegem: 'Hij is voor mij de beste speler ter wereld op het moment'
7
   
22:52
22:52
Thijs Dallinga scoort bij winnend Toulouse op afscheidsavond Mbappé bij PSG
4
   
22:43
22:43
AS Roma moet na nederlaag tegen Atalanta hopen op overwinning Atalanta
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
Jesaja
 
88
26 oktober 2020 om 18:35
Helder toch. Hij zegt hier niks geks en dat is al best bijzonder bij Evra haha.
 
PsvFan700
 
106
26 oktober 2020 om 18:35
Geen vinger tussen te krijgen wat mij betreft. Van de Beek is niet beter dan Pogba of Fernandes.
 
NielsGeerligs
 
3
26 oktober 2020 om 19:08
Voor de vooruitgang van een team is het het wel iets prettiger om een vd Beek bij je te hebben dan een Pogba. Die laat een team namelijk wel beter draaien door zijn functionele techniek.
 
albert333
 
32
26 oktober 2020 om 19:14
@NielsGeerlings dan moet Frankrijk vd Beek een Franse paspoort geven zodat het Franse elftal goed kan draaien. Vd Beek gaat niet veel laten zien na zijn Ajax periode en dat is al snel te zien in zijn 14 interlands bij oranje
 
Taxidriver213
 
19
26 oktober 2020 om 18:39
Volgens mij staan niet veel mensen te springen om de mening van Evra, dus dat het zo wordt uitvergroot hoeft niet
 
APPELSAP12
 
26
26 oktober 2020 om 18:47
Naja hij is opzich wel een goed persoon met best een goeie voetbalkennis vind ik. Persoonlijk kijk ik alleen op Youtube naar die Sky hoogtepunten als of Evra of Keane hun ding doen, weten toch meer van de club dan 90% van de andere analisten.
 
EhvMrc
 
26
26 oktober 2020 om 18:48
Jij weet half niet hoe blij ik ben met de mening van Evra, zo ook niet van 17 miljoen anderen. Dat hier op de forums de meerderheid niks van hem moet hebben betekent niet dat een rectificatie van zijn eigen uitspraken op tv geen plek of een minder grote plek mag hebben. Dan worden we overspoeld met negatieve berichtgeving omdat mensen geen mens mogen zijn en terugkomen op de mening. Tjongejonge in wat voor land zijn we toch beland
 
NJfromVOL
 
38
26 oktober 2020 om 19:14
Als Ferdinand iets (positiefs) zegt over Schuurs wordt het aangehaald om het ongelijk van de Nederlandse analisten te bewijzen. Als Evra iets (min of meer) negatiefs zegt over vd Beek, hoeft het opeens niet gepubliceerd te worden. Mag ik raden of je een favoriete club hebt?
 
Taxidriver213
 
12
26 oktober 2020 om 19:25
Mijn favoriete club is Ajax. Wat je nu zegt is onzin, want ik ben best kritisch op schuurs en ik vind dat Ferdinand ongelijk heeft. Dat is dan mijn mening, maar ipv mij te vragen hoe ik dat zie of waarom ik zeg dat sommige dingen niet uitvergroot moeten worden, ga je er van uit dat ik pissed ben omdat hier toevallig over vdbeek wordt gesproken. Jammer NJ.
 
Fouadsky
 
4
26 oktober 2020 om 18:43
Fred, McTomanay, Matic leveren altijd in grote wedstrijden? Ja, straight ben je wel, maar dan is iedereen met een mening to the point. Ook de mensen die een mening hebben over jouw mening.
 
paneermeel
 
0
27 oktober 2020 om 06:58
Dat vond ik ook een beetje onlogisch van hem. Ze lieten het voorheen vaak genoeg niet zien. Dat Fernandez en Pogba beter zijn dat wel, als hij dat alleen had gezegd was het straight.
 
FManager
 
7
26 oktober 2020 om 18:46
Hij heeft een goed punt dat, gezien het huidige aantal middenvelder, United van de Beek niet nodig had. Maar waarom die sneer naar de generatie 'na de iphone X'? Best als je zonder filter spreekt, maar wie kaatst moet de bal verwachten.
 
PAOK4religion
 
2
26 oktober 2020 om 23:21
Ja eens. Komt zo schreeuwerig over op mij. hou t gewoon inhoudelijk en duik er eens wat dieper op in, denk ik dan.. krijg je veel meer betekenisvolle discussies van.
 
FManager
 
0
26 oktober 2020 om 23:27
Ja vind ik ook. Als iemand dat soort uitspraken doet, neem ik 'm automatisch een stuk minder serieus. Doet gewoon afbreuk aan je inhoudelijke mening.
 
melvinwsp
 
7
26 oktober 2020 om 18:59
Ik begreep al meteen wat hij bedoelde, maar de tijd van vd Beek komt nog wel. Pogba is zo nonchalant als ik weet niet wat en ik zie vd Beek hem wel vervangen met de tijd.
 
 
5
26 oktober 2020 om 19:03
Tegenwoordig zijn mensen die dingen zeggen zonder eerst na te denken, straight to the point en mensen die niet kunnen luisteren een sterke persoonlijkheid. Vroeger was je in de eerste situatie lomp en in de tweede situatie een slapjanus. Soort omgekeerde wereld. Verder heeft United hem overigens ook niet nosig, maar dat terzijde.
 
Chevalrick
 
13
26 oktober 2020 om 19:05
Gezien de 15e plaats waar ManU nu staat, is Van der Beek misschien wèl nodig. Hoeveel scoort het huidige middenveld met deze "betere" spelers?
 
RemiX_UH44
 
0
26 oktober 2020 om 19:13
Dit is het punt. Wat spelen ze geweldig, is dit het niveau dat ze nastreven? Lekker laten staan die basis. Wil je ander soort voetbal? Wellicht andere spelers opstellen.
 
Japie_Krekel
 
9
26 oktober 2020 om 21:24
Barca staat 12e. Messi ook maar wisselen voor Trincao dan?
 
Mnoe
 
3
26 oktober 2020 om 19:11
Mctominay is een houthakker 1e klasse wanneer je met dit soort spelers blijft spelen dan ga je niet vooruit. Donny speelt biet als slot op de deur en Bruno fern. Ia op dit moment echt een goede tien. Wanneer Donny een echte kans krijgt als box to box speler of 10 gaat hij leveren. Fred en Mctom spelen als verdelde voorstoppers en moeten alleen tegenhouden.
 
AjaxRosenberg
 
2
26 oktober 2020 om 19:31
Precies, als je dit soort spelers opstelt snap ik wel dat je van die baggerwedstrijden krijgt als Manchester United-Chelsea dit weekend. Aan de ene kant Jorginho en Kante, tegen Mctominay en Fred. Gelukkig heeft hij Solskjaer heel veel succes met zijn tactiek gezien de 7 punten uit de eerste 5 wedstrijden. Mag blij zijn als hij zelf de Kerst haalt
 
Eligaraso
 
2
26 oktober 2020 om 19:54
Het gaat er niet om wie beter is, het gaat erom wat je nodig hebt. En ik moet eerlijk zeggen ... ik zie geen speler als donny bij united hoor: - scorend vermogen - altijd diepgang, ook zonder bal - hard werken ook als je jezelf soms moet wegcijferen - tactisch erg sterk Is dit hier boven het profiel van pogba? Nee van van de beek .. sorry ik hou van die jongen ookal ben ik die hard Feyenoorder .. Gebruik hem naar zijn kwaliteiten .. sterker nog volgens mij heeft hij nu al meer gescoord dan alle middenvelders??
 
Japie_Krekel
 
4
26 oktober 2020 om 21:26
en zo hebben Pogba en Fernandes weer kwaliteiten die Vd Beek niet in huis heeft
 
Sandy_D
 
3
26 oktober 2020 om 23:57
Ik snap niet dat zoveel mensen Pogba goed vinden. Die bakt er werkelijk helemaal geen ene hout van. Voegt echt niets toe aan het aanvallende en verdedigende spel van ManU. Heeft verl balverlies en creeert zelden kansen. Leuk dat die gast wereldkampioen is geworden, maar hij speelt al jaren ontzettend matig en teert vooral op zijn naam. Ik zou echt Donny ipv Pogba opstellen. En dat meen ik oprecht. Aan Donny heb je gewoon echt veel meer. Maar in Engeland proberen ze het 2x voetballend op te lossen en als dat niet lukt gaan de ballen met een loei naar voren. Donny is van de voetballende oplossingen, ookal lukt dat een keer of 2 niet, hij blijft ermee doorgaan. Ik ben er heilig van overtuigd dat ManU beter draait met Donny, Bruno en een goede verdedigende middenvelder, die ze overigens nu niet hebben. Fred, Mctominay, Matic, is allemaal niet het niveau wat ManU moet nastreven.
 
jammerjoh
 
1
27 oktober 2020 om 05:34
In het artikel wordt vermeld dat Evra anderhalf jaar voor United uitkwam. Volgens mij speelde hij veel langer voor United.