Ex-Eredivisionist Cyril Ngonge schittert in Serie A met absolute wereldgoal
Maandag, 4 december 2023 om 16:00

Cyril Ngonge maakt indruk in de Serie A. De 23-jarige Belg zorgde afgelopen zondag in het 3-3 gelijkspel tegen Udinese op wonderschone wijze voor het tweede doelpunt van Hellas Verona. Ngonge is dit seizoen een van de weinige lichtpuntjes bij Verona, dat achttiende staat in de Serie A.

In een spannende uitwedstrijd tegen Udinese bewees Ngonge, ex-Groningen en -RKC Waalwijk, zich als de held van Verona. Na een uur spelen zorgde hij op aangeven van Tomas Suslov, eveneens ex-Groningen, met een schitterende omhaal voor de 2-2.

Een minuut of tien later drukte bij Udinese een ex-Ajacied zijn stempel op de wedstrijd. Lorenzo Lucca, die vorig seizoen door de Amsterdammers werd gehuurd van Pisa, zette de thuisploeg met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd op een 3-2 voorsprong.

Genoeg voor de overwinning waren die beide goals echter niet, want in de allerlaatste momenten van de wedstrijd kwam Verona weer langszij. Thomas Henry torende bij een voorzet van Ngonge boven Marco Silvestri, de doelman van Udinese, uit en bezorgde Verona in extremis nog een punt: 3-3.

Het is niet de eerste keer in de carrière van Ngonge dat hij verantwoordelijk is voor een wereldgoal. Ook bij FC Groningen maakte hij al indruk door met een 'scorpion-kick' te scoren in de wedstrijd tegen AZ in 2022.

Ngonge tekende in januari een contract bij Verona dat hem tot de zomer van 2026 aan de club verbindt. In dertien officiële wedstrijden kwam hij dit seizoen tot vier doelpunten en twee assists.

Verona staat momenteel achttiende in de Serie A met tien punten uit veertien wedstrijden, een plek die aan het einde van het seizoen degradatie naar de Serie B zou betekenen. Udinese beleeft ook een teleurstellend seizoen tot dusver: zij staan met twaalf punten twee plaatsen boven Verona.

Meer nieuws
   
18:29
18:29
Amateur van Hercules maakt absolute droomtransfer naar Borussia Dortmund
2
   
18:05
18:05
De EK-selectie van Frankrijk: dit zijn de spelers die donderdag kans maken
19
   
18:00
18:00
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
   
17:31
17:31
Daley Blind bekroont superseizoen met nieuw contract bij Girona
27
   
17:00
17:00
De 15 namen die Kylian Mbappé kunnen opvolgen bij Paris Saint-Germain
30
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (3)

 
binny
 
3
4 december 2023 om 16:31
Wat een geweldige omhaal zeg, die jongen kan zeker voetballen.
 
phoenixx
 
3
4 december 2023 om 16:49
Is het de week van de bicycle kicks? zo'n beetje elke poging gaat erin
 
KalilNieuw
 
0
4 december 2023 om 21:45
Het walst van de wereldgoals de laatste tijd. Genoeg keuze voor de Puskas Award.