Faber geeft bij Studio Voetbal tekst en uitleg over perikelen rond Bergwijn
Zondag, 26 januari 2020 om 23:16

Er is zondag het nodige te doen geweest rond Steven Bergwijn. De 22-jarige vleugelaanvaller maakte geen deel uit van de wedstrijdselectie van PSV voor de wedstrijd tegen FC Twente (1-1), vanwege een op handen zijnde transfer naar Tottenham Hotspur. Ernest Faber geeft bij Studio Voetbal zijn lezing over de perikelen rond Bergwijn.

"Ik heb gesproken met Stevie. Hij was bezig met een transfer naar Tottenham Hotspur en wilde toestemming om daarheen te gaan. Van mij mocht hij gaan om daar een nieuwe toekomst op te bouwen", legt Faber uit. "Logischerwijs schakel je dan door en zit hij niet bij de selectie. Toen hij toestemming vroeg, zei ik: 'Stevie, het is heel simpel. Als jij liever daarheen gaat dan bij ons een wedstrijd te spelen, schakel ik snel door'."

"Ze waren nog in overleg met de directie en de nieuwe club. Wat er daarna besproken is, weet ik niet", vervolgt Faber, die bevestigt dat Bergwijn hem 'netjes' gebeld heeft. De aanvaller ontkende zelf dat hij geweigerd had om zondag in actie te komen voor PSV tegen FC Twente. "Voor een trainer is het heel makkelijk: een speler is er wel of niet bij met zijn gedachten. Hij was met zijn gedachten bij een transfer, dus dan is het voor mij heel makkelijk. Dan neem ik spelers mee die wel met hun gedachten erbij zijn. Daar gaat mijn voorkeur naar uit. Ik heb het heel snel uit handen gegeven, zij waren bezig met elkaar."

Kees Jansma vertelt dat Toon Gerbrands Bergwijn heeft verboden om naar Londen af te reizen. "Rond een uur of elf à half twaalf is ook Gerbrands geïnformeerd over de gang van zaken. Hij ging er vanuit dat er dan ook een aanbieding zou komen via de zaakwaarnemer van Bergwijn. Die aanbieding is niet gekomen. Er is ook geen contact geweest vanuit Tottenham met PSV. Gerbrands heeft uiteindelijk gezegd dat hij niet naar Londen zou gaan, dat heeft hij ook tegen journalisten gezegd. Er is geen bod of geen deal, dus er is geen reden om te gaan."

Eerder werd gemeld dat PSV meer dan de door Tottenham geboden dertig miljoen euro verlangt, waardoor er voorlopig nog geen sprake is van een akkoord. Jansma stelt dat er voorlopig nog geen bod is uitgebracht door Tottenham, al heeft de Engelse club zich eerder al wel eens voor Bergwijn gemeld. "De directie heeft gezegd dat hij niet mocht vertrekken, omdat hij nu eenmaal werknemer van de club is. Hij is echter toch gegaan. Hij wilde vandaag ook gekeurd worden. PSV heeft daarop gezegd dat zolang er geen sprake is van een deal, het geen zin heeft om daarheen te gaan. PSV heeft tegen Tottenham ook gezegd dat het voor nu niet meer hoeft."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
7
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (90)

 
MT87
 
28
26 januari 2020 om 23:35
Faber zegt letterlijk dat hij Bergwijns nieuws hoorde, hem buiten de selectie liet, en dat hij voor wat er daarna gebeurde er niet bij was. Wel tekst, maar geen uitleg dus. Hij was er niet bij. Dat is zijn verantwoordelijkheid ook niet. De man die over de transfers gaat opteert wéér radiostilte. Laf.
 
Jonas15
 
6
27 januari 2020 om 06:24
Het is een heuzelijke soap aan t worde aan de andere kant van brabant! Fabers is niet de juiste man op de right time in de right place. Met deze soap laat hij zien het nivo niet onder handen te krijgen. Bergwijn zelf kan misschien beter van het zinkende schip afspringen en zich voor een half jaartje laten verhuren zoals Zoet. Misschien tricolores wel een optie? Dan speel je in een draaiende ploeg met resultaten die daarbij horen en mag je zelfs hopen op een europese plek.
 
VijfMeterLijn
 
56
26 januari 2020 om 23:37
Zo, dan is dit drama ook de wereld uit en kunnen alle sensatiezoekers lekker gaan slapen. Ik heb zojuist de hele uitzending gekeken en wat Faber zei vond ik netjes. Zo hoor je om te gaan met spelers, begrip en respect wederzijds en ze het beste gunnen. Wat Toon en John ervan vinden kan me worst wezen, ga eerst maar eens goede aankopen doen. Hoop dat ze een leuke som vangen en het team versterken. Wat Faber ook aangaf was dat er een leider miste, ik hoop dat ze naar hem luisteren en zo iemand halen. Daarnaast zou van Aanholt een mooie versterking zijn.
 
VijfMeterLijn
 
70
26 januari 2020 om 23:38
Wat is Van Der Vaart trouwens een fijne analist. Heeft een frisse en scherpe kijk op het spel en pakt mooie voorbeelden erbij, in tegenstelling tot Kees.
 
Zytto34
 
13
27 januari 2020 om 00:05
Er wordt gewoon bevestigd wat men dacht, bergwijn is zonder toestemming naar Londen gegaan (om druk op psv te zetten?), dus sensatiezoeken zou ik het niet noemen.
 
VijfMeterLijn
 
14
27 januari 2020 om 00:10
In de uitzending is gezegd door Faber dat hij het prima vond dat Steven naar Londen ging
 
AmazingNinja
 
26
27 januari 2020 om 00:15
Leuk voor Faber alleen heeft Faber niet de bevoegdheid om Bergwijn daarvoor toestemming te geven. Dat is aan de TD
 
VijfMeterLijn
 
14
27 januari 2020 om 00:19
De TD faalt keer op keer, ik ben blij dat hij zich hiermee niet bemoeit, misschien komt er iets goeds uit voor mijn clubje. Vind het goed van Faber dat hij het beste voor zijn spelers wilt
 
Janta
 
2
27 januari 2020 om 00:55
Met toestemming maar van de verkeerde persoon.
 
HarisVuckic
 
1
27 januari 2020 om 11:06
"leuk voor Faber alleen heeft Faber niet de bevoegdheid om Bergwijn daarvoor toestemming te geven. Dat is aan de Td" Hoe weet jij in godsnaam wat iemands bevoegdheid is bij Psv?
 
romarky
 
5
27 januari 2020 om 06:06
Leuk die sentimenten, maar de hele gang van zaken klopt toch helemaal niet. Een (interim) trainer die je beste speler zo makkelijk vrijaf geeft in een situatie waarbij er nog helemaal geen contact is geweest met een zogenaamde koper is toch raar? Leuk dat iedereen roept dat steven gelijk heeft en goed gehandeld heeft, maar er klopt helemaal niets van. Natuurlijk geeft de directie geen toestemming, dat zou geen enkele club doen. Maar je hebt nu wel een groter probleem, wat gaat Spurs uberhaupt betalen (als ze nog in de markt zijn) en is het hoog genoeg dat Gerbrands nog overstag gaat. Zo niet, wat moet Bergwijn dan nog bij Psv. Tenenkrommend dit en te makkelijk om ook in dit verhaal alleen naar de directie te wijzen.
 
SpeedyAFC
 
44
26 januari 2020 om 23:37
Bergwijn speelde vandaag niet en reisde af naar Londen met toestemming van zijn direct leidinggevende. Onbegrijpelijk dat PSV en sommige van haar supporters proberen om Bergwijn negatief af te schilderen terwijl hij gewoon netjes toesteming had gevraagd en gekregen. Het is echt chaos bij Psv.
 
myvision
 
71
26 januari 2020 om 23:42
Waarom gaat Bergwijn toestemming vragen aan de trainer of hij naar Spurs mag? De trainer gaat niet over transferzaken financieel gezien. Ik ga me morgen maar ziekmelden bij de koffiejuffrouw.
 
SpeedyAFC
 
62
26 januari 2020 om 23:43
Faber is zijn direct leidinggevende. Jij kan je morgen bij je direct leidinggevende ziek melden. Dat doe je bij hem of haar en niet bij de algemeen directeur of koffie juffrouw. Faber gaf hem als direct leidinggevende toestemming vrij te nemen en naar Londen af te reizen om zijn persoonlijke zaken omtrent de op handen zijnde transfer te regelen. De transfer op zich regelt Bergwijn niet, dat is aan de clubs en de zaakwaarnemer. Er ligt een behoorlijk bod wat PSV nog te laag vind en daar zullen ze verder over onderhandelen.
 
VijfMeterLijn
 
21
26 januari 2020 om 23:51
De trainer gaat niet over transferzaken, maar wel over zijn opstelling. Als hij in overleg met Steven beslist van hey je mag thuisblijven vandaag als je zo met die transfer zit, dan is het zijn goed recht om te doen wat hij wilt. Je vergelijking slaat als een tang op een varken.
 
SneekPSV
 
15
26 januari 2020 om 23:52
@SpeedyAFCZiek melden is wel even iets anders dan van werkgever willen veranderen hè.... nu niet recht willen praten wat krom is.
 
myvision
 
19
27 januari 2020 om 00:03
Denk toch dat wel gaat blijken dat het never op deze manier had gemogen. Een interim-trainer die even de grootste transfer in de geschiedenis van PSV kan beinvloeden door zijn speler maar vrijaf te geven omdat hij naar Spurs wil om dingen te regelen, terwijl er 0 met TD is overlegd. Ik denk dat precies vanwege dat softe optreden van Faber nu blijkt dat een trainer nooit mag bepalen of een speler even bij een andere club mag flirten.dit gaat om tientallen miljoenen.
 
De Toekomst
 
8
27 januari 2020 om 00:04
@SneekPSV, als jij dan ook niet krom praat wat recht is, oké? Speedy komt zelf niet met het voorbeeld over ziekmelden, maar omdat iemand anders dat als (verkeerd) voorbeeld gebruikt gaat Speedy daar verder op in. Dat doet hij heel duidelijk en daarbij zegt hij hele normale dingen.
 
De Toekomst
 
9
27 januari 2020 om 00:08
@myvision, Faber gaf hem geen toestemming om met Tottenham te onderhandelen, maar toestemming voor een vrije dag of dagen. Vervolgens staat het Bergwijn vrij om die naar eigen inzicht in te vullen. Hij kiest ervoor om dat in Londen te doen, mooie stad. Officieel mag hij niet onderhandelen met Tottenham, maar als hij vrij heeft gekregen van zijn directe leidinggevende staat het hem volkomen vrij om eventuele randzaken bij een overstap alvast voor te bereiden. Denk hierbij aan de zoektocht naar woonruimte bijvoorbeeld. Niks geks, strafbaars of verwijtbaars.
 
myvision
 
10
27 januari 2020 om 00:09
Wat is er verkeerd aan dat voorbeeld? Het is beide totaal niet logisch om te doen namelijk. Waarom denk je dat Gerbrands zo boos is? TD heeft geen enkele ruggespraak kunnen geven om Bergwijn vrijaf te geven. Als ik als freelancer bij het bedrijf waar ik voor werk voor een concurrent wil werken/weggekaapt zou worden, dan moet ik naar HR omdat ik een modelovereenkomst heb. Voetballers zijn in die zin allemaal kleine Bvtjes met eigen belangen en een modelovereenkomst dus denk toch dat je met transferperikelen bij personeelszaken of zelfs TD moet zijn om vrijaf te regelen.
 
myvision
 
4
27 januari 2020 om 00:10
Ahja, de Toekomst. Zo leg je het wel goed uit inderdaad. Toch lijkt me het not done, Gerbrands vind ik terecht kwaad geworden omdat het die transfer behoorlijk kan beinvloeden. Strafbaar is het niet, netjes allerminst.
 
AmazingNinja
 
7
27 januari 2020 om 00:17
Speedy je zegt: er ligt een behoorlijk bod wat psv te laag vindt. Volgens fit artikel is er helemaal nog geen bod van de spurs gekomen?!
 
SpeedyAFC
 
1
27 januari 2020 om 00:20
Op Foxsport staat nu dat PSV zelfs akkoord is met de Spurs. Er lag al een bod maar nu zegt men dat de transfer al rond is.
 
HarisVuckic
 
1
27 januari 2020 om 11:10
Is jullie koffiejuffrouw de leidinggevende? Mag ik vragen wat jij dan in godsnaam doet? Faber is zijn leidinggevende. Eigenlijk is het heel normaal wat hier gebeurd maar vind jij dit vreemd.of denk je dat een medewerker van Microsoft in Nederland naar Bill Gates heen belt voor een nieuwe uitdaging?
 
MT87
 
0
26 januari 2020 om 23:44
Wij moeten het ook maar toen met wat de pers ons doorgeeft. En het eerste bericht was: Bergwijn weigert te spelen. Een soort Dembele bij Dortmund scenario dus. Helaas blijft dat gevoel bij velen plakken. Daarom is het zo belangrijk dat er vanuit PSV gewoon een duidelijk statement over deze zaak komt.
 
SpeedyAFC
 
12
26 januari 2020 om 23:46
Gelukkig is die duidelijkheid er nu, keurig uitgesproken door trainer Faber in Studio Voetbal. Conclusie: Bergwijn is een keurige jongen die netjes voor alles toestemming heeft gevraagd en gekregen van zijn trainer.
 
MT87
 
5
26 januari 2020 om 23:55
Dan nog zou ik willen weten waarom PSV die jongen zo heeft laten beschadigen (nogmaals, één twitterberichtje is genoeg om de pers deze middag al op de plek te zetten), en waarom Gerbrands zo overspannen doet. Voor mij gaat het al lang niet meer over Bergwijn, maar over al deze miscommunicatie. Spreken Faber, De Jong, en Gerbrands elkaar niet eens bij een eventueel vertrek van de beste speler? Wat is dit voor een gekkigheid? Overigens, Faber had natuurlijk altijd moeten zeggen: 'maakt me niet uit of je er met je koppie niet bij bent, je speelt. We kunnen je niet missen en moeten tegen Twente winnen.' Ik weet zeker dat Steven dat zou snappen. Maar ik denk dat Faber dacht dat het zonder hem ook wel zou lukken.
 
SpeedyAFC
 
8
27 januari 2020 om 00:06
Het lijkt erop dat Faber en Gerbrandts niet op een lijn te zitten. Faber weet intern al dat Bergwijn weg mag en dat hij van dat geld versterkingen mag halen zoals een linksback. Gerbrandts denkt dat hij hard-to-get moet spelen om er zo nog meer geld uit te halen. En dat spelletje speelt Gerbrands nu kennelijk over de rug van Bergwijn die daardoor behoorlijk beschadigd wordt. lees de reacties van veel PSV supporters hier meer eens na. Faber is een keurige man, die had geen zin om te gaan liegen bij Studio Voetbal en vertelde dat Bergwijn hem toestemming had gevraag en van hem had gekregen om virj te nemen en naar londen te gaan.
 
MT87
 
11
27 januari 2020 om 00:13
Gerbrands gaat niet over de transfers. Dat is De Jong. Daarom is het ook zo irritant dat die niks zegt. En natuurlijk een brevet van onvermogen van Gerbrands dat die zich er mee bemoeit. Immers, als jij zegt dat er niet meer onderhandeld wordt, dan bepaal jij de transfers. Waarom heb je De Jong dan? Ik neem Faber en Bergwijn hierin niets kwalijk. Dat zijn voor mij de enige twee die gewoon helder communiceren en normaal doen.
 
DieGelbeReds
 
5
27 januari 2020 om 01:40
Het kan natuurlijk nog zo zijn dat Gerbrands en De Jong op één lijn zitten en dat Gerbrands dat geluid naar buiten toe ventileert. Het is bekend dat De Jong niet graag naar buiten treedt en niet graag de pers te woord staat. Mijn gevoel zegt me dan ook meer dat het een brevet van onvermogen voor De Jong is. Wat moet je nou met een TD die niet publiekelijk wil optreden?
 
Lierse1997
 
9
26 januari 2020 om 23:45
Inderdaad echt een chaos op dit moment. Gerbrands slaat teksten uit “als dat zo is, breken we de onderhandelingen af” terwijl de coach blijkbaar gewoon toestemming heeft gegeven. Dan lijkt het er echt toch gewoon op dat er totaal geen interne communicatie is. Daarnaast is de persoon die instaat voor de transfers al heel de dag radiostil. Zeer vreemde gang van zaken.
 
martijnovic
 
1
27 januari 2020 om 01:53
De coach heeft helemaal geen toestemming gegeven. Hij heeft alleen aan bergwijn gevraagd of hij zou willen. Met die informatie heeft faber besloten hem niet in de selectie op te nemen. Voor bergwijn een reden om naar londen af te reizen zonder toestemming van gerbrands dus. De enige vraag is wist bergwijn het standpunt van gerbrands? Zo niet dan had hij sws gerbrands ff moeten bellen. Nu gooit hij zijn eigen transfer in het waterm gerbrands laat hem echt niet meer gaan ook met oog op de toekomst dat andere spelers psv dit ook gaan flikken.
 
Lierse1997
 
0
27 januari 2020 om 17:42
Er staat letterlijk in het artikel dat Bergwijn aan Faber vroeg om naar Londen te mogen vertrekken en Faber antwoordde daar blijkbaar niet negatief op. Dat komt toch in de buurt van toestemming geven lijkt me dan.
 
cabinessence
 
11
26 januari 2020 om 23:46
Een trainer gaat over de opstelling, dus hij mag inderdaad Bergwijn toestemming geven om niet te spelen. Maar Faber is zeer zeker niet bevoegd om een speler toestemming te geven om naar het buitenland te vliegen om te gaan praten met een andere club. Dat is toch echt de taak van de technisch directeur.
 
SpeedyAFC
 
6
26 januari 2020 om 23:50
@cabinessence Dan had Faber of moeten zeggen, ik moet even met de Jong overleggen of moeten zeggen, ik kan je geen toestemming geven om naar Londen te gaan, daarvoor moet je even met de Jong bellen. Maar nee, Faber gaf toestemming dus ging Bergwijn naar Londen.
 
cabinessence
 
13
26 januari 2020 om 23:56
Lul niet zo slap. Er staat nergens dat Faber hem toestemming heeft gegeven om naar Londen te gaan. Die bevoegdheid heeft Faber helemaal niet, maar dat snap jij ook heus wel. Faber heeft hem alleen toestemming gegeven om niet te spelen.
 
SpeedyAFC
 
15
26 januari 2020 om 23:59
Faber zei het net letterlijk in Studio Voetbal. Kijk het maar terug, dan kan je daarna je excuses maken voor je taalgebruik. In de tekst hierboven: Ook heb ik gesproken met Stevie. Hij was bezig met een transfer naar Tottenham Hotspur en wilde toestemming om daarheen te gaan. Van mij mocht hij gaan om daar een nieuwe toekomst op te bouwen, legt Faber uit.
 
De Toekomst
 
1
27 januari 2020 om 00:16
@cabinessence, Faber mag als directe leidinggevende toestemming aan Bergwijn geven voor een vrije dag of dagen en Bergwijn mag die naar eigen inzicht invullen. Bergwijn mag dus één of meerdere dagen in Londen vertoeven als hij geen verplichtingen heeft in Eindhoven. Verder zeggen Faber én Bergwijn allebei niks over onderhandelingen tussen kamp-Bergwijn en Tottenham. Faber zegt dat Bergwijn toestemming kreeg om daar een nieuwe toekomst op te bouwen, maar dat is geen toestemming om te onderhandelen met een andere club. Wel geeft het Bergwijn de gelegenheid om in Londen op huizenjacht te gaan bijvoorbeeld. Bergwijn kan deze dag of meerdere dagen ook gebruiken om alle persoonlijke randzaken rond deze transfer alvast voor te bereiden in afwachting van de onderhandelingen tussen beide clubs. En dat lijkt mij wat hier is gebeurd.
 
martijnovic
 
0
27 januari 2020 om 01:58
@speedy Faber zijn mening of hij naar londen mocht gaan is een bellangrijke maar niet de doorslagggevende. Bergwijn had gerbrands ff moeten bellen of heeft bergwijn dit ook gedaan? Dat is me nog niet duidelijk. Sws niet slim van bergwijn. En ook niet netjes om dan te zeggen maar van de trainer mocht het. Wat de trainer ervan vind doet hier niet zoveel ter zake en dat weet bergwijn donders goed
 
cabinessence
 
0
27 januari 2020 om 11:15
@speedyafc: De manier waarop ik mijn reactie verwoord heb verdient geen schoonheidsprijs, dus als je daar excuses voor wil: bij deze. Ik blijf echter bij mijn mening. Faber heeft zoiets gezegd als "als jij vandaag liever in Londen bent dan op het veld, dan moet je vooral gaan" (wat ik overigens meer interpreteer als "het is graag of niet, de groeten" dan als formele toestemming). Maar hoe dan ook: PSV blijft bij het standpunt dat Bergwijn geen toestemming had om te gaan, dus is de club ook van mening dat Faber niet de bevoegdheid had om Bergwijn al dan niet toestemming te geven.
 
SneekPSV
 
10
26 januari 2020 om 23:46
Hoho, Bergwijn hoort helemaal geen toestemming te vragen bij Faber. Dat is zeker niet zijn direct leidinggevende. Hij is in dienst bij PSV, niet bij Faber. Die gaat daar helemaal niet over. Zou zijn zaakwaarnemer ook moeten weten. Dit hoort bij de verantwoordelijkheid van de Jong. Die koppelt dat dan terug naar Faber. Maar ja, de Jong........Ook Faber heeft zijn hand hierin overspeelt. Tijdens het belletje met Bergwijn had Faber tegen Bergwijn moeten zeggen datvhij hierover eerst met de Jong in overleg moet.
 
SpeedyAFC
 
13
26 januari 2020 om 23:49
Volgens mij leggen de spelers verantwoording af aan de trainer, de trainer aan de TD en de TD aan de algemeen directeur. Zo ziet het organogram van een voebalclub eruit. Wat hier misgaat is dat de trainer geen ruggespraak met de TD heeft gepleegd maar direct toestemming gaf.
 
brandkraan
 
1
27 januari 2020 om 07:46
Ho ho! Faber mag die jongen vrij geven. Wat die jongen in zijn vrijetijd doet is zijn zaak. Dus als hij in Londen is om voorbereidingen te treffen voor een mogelijke transfer is zijn zaak. Dit kan ook buiten de clubs om. Maar gaat het over een contract dan moet hij toestemming aan de club vragen . Duidelijk is wel dat er slecht is gecommuniceerd bij PSV , waardoor de gang van zaken onduidelijk maar buiten komt en Steven alle shit over zich heen krijgt.
 
HarisVuckic
 
0
27 januari 2020 om 11:15
Dus de hoofdtrainer is niet de directe leidinggevende van een speler? Want dan slaat alles na je eerste zin nergens op.maargoed, grappig dat jij helemaal een eigen beeld hebt van de bedrijfsstructuur bij Psv.
 
cabinessence
 
10
26 januari 2020 om 23:51
Ik heb sowieso het idee dat Ajax-supporters deze situatie heel anders beoordelen dan ze zouden doen als het om hun eigen club zou gaan. Stel je eens voor dat dit verhaal niet om Bergwijn zou draaien, maar om Ziyech. En dat Ten Hag hem toestemming zou hebben gegeven om naar Londen te gaan, terwijl Overmars en Van der Sar het daar helemaal niet mee eens waren. Hoe zou je er dan over denken?
 
Lierse1997
 
1
26 januari 2020 om 23:58
Het is gewoon een krankzinnige situatie naar mijn idee. Ik zou de schuld dan ook niet bij Bergwijn leggen maar bij Faber. Van waar haalt hij het idee dat hij de autoriteit heeft om deze beslissing (blijkbaar helemaal op zichzelf) mag maken? Daarnaast snap ik wel dat Bergwijn denkt “als de trainer zegt dat ik mag gaan, zal het wel in orde zijn”.
 
SpeedyAFC
 
10
26 januari 2020 om 23:58
Dan zou ik mijn bedenken hebben over Ten Hag. Waarom overlegt hij niet met Overmars, voordat hij toestemming geeft? En dat is hier ook aan de hand, Faber vind het allemaal prima, die is klaar met Bergwijn en ziet hem het liefst zo snel mogelijk gaan om zelf versterkingen aan te kunnen trekken terwijl de directie hard-to-get wil spelen om meer geld eruit te halen. Terwijl ze het geld nodig hebben om o.a. van Annholt aan te trekken, waar ze al mee bezig zijn. Er zit ruis tusen Faber en de directie en daar is Bergwijn nu het slachtoffer van.
 
MT87
 
21
27 januari 2020 om 00:07
Haha, dat is wel waar. Nu het slecht gaat bij PSV moet je op dit forum altijd eerst langs een shitload van Ajacieden scrollen die de bel horen luiden, maar geen enkel idee hebben waar de klepel hangt voor je in een inhoudelijke PSV discussie terecht komt. Maar er zijn er ook wat die op mij overkomen als voetballiefhebbers en volgers die oprecht willen weten wat er met hun concurrent aan de hand is. Het is een kwestie van ontdekken wie serieus is, en wie komt stoken, of uit leedvermaak goedkoop komt scoren of trollen. Uiteindelijk herken je ze wel, en gelukkig zijn die serieuzer leden er ook want die outsider's view is ook heel verfrissend.
 
myvision
 
8
27 januari 2020 om 00:13
Precies Cabinessence, dat probeer ik hier boven ook uit te leggen. Dus het is niet `de Ajaxsupporter` die dit allemaal maar normaal vindt hoe Bergwijn en Faber zich gedragen, want ik ben het roerend met je eens. @mt87: ik kan weleens zuigen, maar in deze behoor ik toch echt tot de laatste categorie. Ik wil dat iedere Nederlandse club, en al helemaal de concurrentie, zijn spelers voor de hoofdprijs verkoopt. Dit komt namelijk alleen maar de competitie en de concurrentiestrijd ten goede, waardoor het niveau stijgt. Ik ergerde me afgelopen week al kapot aan hoe Ayoub gratis de deur uitloopt met nog een contract van 2 jaar. Het is gewoon te frustrerend.
 
VijfMeterLijn
 
2
27 januari 2020 om 00:26
@MT je hebt echt gelijk. Moeilijk beoordelen wie nu serieus is. Daarbij lezen de meeste mensen alleen gauw een artikel, terwijl fans het meeste kijken en lezen en inhoudelijker kunnen reageren. Ik zou daarom ook niet zo gauw bij een Ajax topic reageren als het over zaken zoals deze gaat.
 
Andres13
 
2
26 januari 2020 om 23:58
Als Faber geen verantwoordelijkheid mag nemen over Bergwijn en dat toch doet, dan moet Bergwijn en zijn zaakwaarnemer weten dat hun verzoek nog steeds niet gegrond is. Bergwijn heeft daarom minstens net zoveel schuld als Faber. De directie heeft niks gehoord van zowel Faber als Bergwijn en had eigenlijk van beide kampen geinformeerd moeten worden ter bevestiging. Dat is pas goede communicatie.
 
SpeedyAFC
 
5
27 januari 2020 om 00:24
Foxsport meldt nu dat Bergwijn verkocht is. Het lijtk me sterk dat de directie hier niets van af weet. Lijkt me eerder dat er speleltjes gespeeld zijn vandaag en dat het nu allemaal rond is.
 
TILBURG013
 
9
27 januari 2020 om 00:06
Ik heb je 100 berichten zien schrijven over Bergwijn en ik begrijp nou echt niet wat je probeert te doen? Recht praten wat krom is of heb je er nou serieus totaal geen verstand van? Dus als een trainer zegt: je hoeft niet te spelen omdat je met je hoofd ergens anders bent, is dat vrijspraak om maar een transfer te gaan regelen? Je gebruikt het argument van ziek melden maar dit is van werkgever wisselen niet ziek melden. Het enige wat Faber zegt is dat hij geen ongemotiveerde spelers wil voor deze wedstrijd. Dat zou elke trainer zeggen als een speler niet met zijn hoofd bij de aankomende wedstrijd is. Dat betekent niet dat Bergwijn maar zelf kan beslissen dat hij een transfer wil maken.. had hij zijn contract maar niet moeten verlengen afgelopen winter.. jij doet net of de trainer de macht heeft over verkopen.. het is ook nog een interim trainer, zou wat zijn als hij bepaald wie er wordt verkocht. Wat zou jij er van vinden als Ten Hag tegen Ziyech zegt maak maar een transfer zonder dat Overmars of van der Sar dit weten of hier mee instemmen? Als jij denkt dat een trainer zeggenschap heeft over het verkopen van spelers dan snap je er echt heel weinig van. Daarnaast heeft zowel Tottenham als zijn zaakwaarnemer, PSV niet geïnformeerd. Er wordt hier dus een heel smerig spelletje gespeeld. En dat Faber zegt dat hij geen speler bij de selectie wilt die met zijn hoofd bij een transfer zit, heeft compleet niks te maken met zoals jij het noemt “toestemming krijgen” om een transfer te regelen. Dat betekent dat hij niet opgenomen wordt in de wedstrijdselectie, niet dat hij weg mag..
 
MT87
 
2
27 januari 2020 om 01:02
Je hebt helemaal gelijk. Die uitspraken van Faber worden uit hun verband gerukt. Of het nu terecht is of niet, hij zei alleen maar: 'als je er niet volledig bij bent, heb ik je vandaag niet nodig.' Daarin is hij alleen maar verantwoordelijk voor de te spelen wedstrijd. En daarin is zijn verantwoordelijkheid ook begrensd; Faber gaat over de wedstrijden, niet over transfers. Dat weet Bergwijn ook wel. Zo dom is die jongen toch niet? Het moet anders gelopen zijn dan wat we nu doorkrijgen.
 
HupVanDeDonk
 
0
27 januari 2020 om 05:21
Ik denk niet dat Faber zijn directe leidinggevende is. Bergwijn had zich bij de juiste personen moeten melden.
 
Kohaku
 
1
27 januari 2020 om 06:52
Hij heeft geen toestemming gehad, Faber zei dat ie snapt dat Bergwijn daar heen wil en Faber schakelde door. Dat is niet hetzelfde als vlieg maar naar Londen. Daarnaast heeft Faber daar niets over te zeggen.
 
MartijnGerbrands
 
0
27 januari 2020 om 07:14
Het is toch te gek voor woorden dat bergwijn uberhaupt toestemming hiervoor vraagt. Das eigenlijk een verzoekje neerleggen met tegelijk het mes op de keel. Zoiets doe je maar in je eigen tijd. Zolang je onder contract staat en betaald wordt door psv, moet je er ook staan en je plicht doen. Na je verplichtingen richting je werkgever ga je maar doen waar je zin in hebt.
 
ErdeeBee
 
2
26 januari 2020 om 23:39
Jammer voor Bergwijn maar ik zou als psv zijnde niet meewerken aan een transfer. Zonder toestemming van de werkgever naar een medische keuring gaan vergooit gewoon je kansen op een transfer. Bergwijn komt hier wel overheen en zal zich weer gaan inzetten voor psv want hij wil in vorm raken voor het ek en daar hoge ogen gooien met Oranje. En dan volgt een klacht bij de uefa voor het zinder toestemming benaderen van een speler met nog een langlopend contract
 
SpeedyAFC
 
9
26 januari 2020 om 23:41
Lees de tekst boven eens door. Faber heeft toestemming gegeven aan Bergwijn om af te reizen naar Londen. Je kan daarna klagen wat je wilt maar als de direct leidinggevende toestemming geeft en je daarna de speler als club probeert negatief in het nieuws te brengen, dan zou ik me meer zorgen maken over de Nederlandse rechter die het contract op verzoek van Bergwijn weleens kan ontbinden wegens onbehoorlijk werkgeverschap in plaats van naar de Uefa te willen stappen.
 
ErdeeBee
 
10
26 januari 2020 om 23:47
Ja en jij mag lezen wat je wilt. Zaakwaarnemer weet met wie Bergwijn een contract heeft getekend. Dat is niet met de interim-trainer maar met de club psv. De directie geeft in zulke gevallen toestemming voor onderhandelingen en/of medische keuringen bij of met andere clubs. De trainer gaat over de opstelling en de wedstrijd selectie. Daar hoefde Faber Bergwijn niet bij te gebruiken aangezien hij er met zijn hoofd niet bij was. Negens heeft Faber gezegd tegen Bergwijn: Stap lekker op het vliegtuig en onderga een medische keuring, heel veel succes in London.
 
SpeedyAFC
 
3
26 januari 2020 om 23:54
De trainer gaat er ook over of je mag reizen naar het buitenland en dergelijk. En daarvoor kreeg Bergwijn toestemming. Jij hebt het nu over een medische keuring maar daar heb ik niets over gehoord. Geen idee of Bergwijn vandaag gekeurd is, wellicht wilde Bergwijn gewoon even de sfeer proeven en kijken naar potentiele huizen ofzo. Wat je met onderhandelingen bedoelt, geen idee maar spelers zijn daar geen onderdeel van. Dat is tussen de clubs en de zaakwaaarnemer. Je bent nu aan het speculeren, je kan beter bij de feiten blijven en die zijn simpel, Faber gaf toestemming om vrij te nemen en om naar Londen te reizen. Veder ligt er een behoorlijk bod van de Spurs bij PSV echter PSV is nog niet akkoord en wil een beter bod hebben.
 
Regulator
 
5
27 januari 2020 om 00:04
@speedyafc Erdeebee heeft eigenlijk wel een punt. Een speler kan aan een trainer vragen om hem niet op te stellen e.d. De spurs horen echter wel PSV eerst te benaderen, alvorens ze de speler officieel benaderen en uitnodigen voor een medische keuring. Ik weet niet wat er precies heeft gespeeld tussen de Spurs en Bergwijns zaakwaarnemer, maar wat ik aan de hand van deze informatie denk is dat PSV iig vrij weinig fout heeft gedaan. Overigens snap ik echt niet waarom je denkt dat Bergwijns contract kan worden ontbonden wegens onbehoorlijk werkgeverschap. Kun je dat nader uitleggen? Zo ver ik weet wordt Bergwijn op tijd betaald, kan hij voor de club trainen en zijn er geen andere factoren die als onbehoorlijk zouden kunnen worden gedefinieerd.
 
SpeedyAFC
 
3
27 januari 2020 om 00:10
PSV is benaderd, er ligt een officeel bod. Sterker nog, Foxsport meldt dat de transfer inmiddels rond is. PSV had eerder aangegeven dat ze het bod niet genoeg vinden. Bergwijn wilde vandaag vrij hebben en naar Londen afreizen. Hij belde met zijn trainer om daar toestemming voor te krijgen. De trainer gaf die toestemming. Daarna gebeuren er vreemde zaken, er wordt net gedaan of Bergwijn werk geweigerd heeft en nog erger, of hij zonder toestemming naar Londen gegaan is. Dat is zeer beschadigend voor Bergwijn, lees de commentaren van de fans er maar op na. Dat is niet netjes van Psv, ze moeten boos op Faber zijn als ze het er niet mee eens zijn, niet op Bergwijn. De relatie tusen Bergwijn en PSV is hierdoor behoorlijkk beschadigd en dat valt toch echt PSV als werkgever te verwijten.
 
AmazingNinja
 
4
27 januari 2020 om 00:25
Officieel bod? In de tekst hierboven staat dat er juist geen bod is gekomen. Speedy je bent gewoon een stoker. Houdt je lekker met je eigen clubbie bezig of zoek een andere club als die niet interessant genoeg voor je is, want je komt alleen maar sensatie zoeken
 
Regulator
 
5
27 januari 2020 om 00:26
Waar lees jij over een officieel bod? Ik heb gelezen dat het in eerste instantie werd gezegd, maar in het laatste nieuws hierboven wordt het ontkend. Sterker nog: Kees Jansma (en ik weet niet hoe zeer hij in contact met Gerbrands staat) stelt zelfs dat PSV de boot voor nu helemaal weg houdt. Het commentaar op Bergwijn is misschien kut, maar niet disproportioneel als je het vergelijkt hoe door supporters en kranten normaalgesproken wordt gezegd/geschreven. Hierdoor zal het nimmer als zwaarwegend worden aangemerkt (vrijheid van meningsuiting, artikel 10 Evrm, bekende mensen moeten meer dulden etc. als je wilt heb ik toevallig ook jurisprudentie hier voor me). Overigens snap ik niet wat niet netjes is van Psv, sinds het door de media naar buiten is gebracht.
 
SpeedyAFC
 
3
27 januari 2020 om 00:27
@amazingninja Foxsport meldt inmiddels dat de transfer rond is. Dus niks geen gestook. Om een of andere reden steek jij je kop liever in het zand. Eerst afgeven op Bergwijn en als duidelijk is dat hij alles keurig gedaan heeft, op anderen afgeven. Vind ik prima, maar wij als voetballiefhebbers mogen toch wel over deze opmerkelijk transfer (of bijna transfer) discuseren?
 
almere67
 
1
26 januari 2020 om 23:45
En dan krijg je een ongemotiveerde Bergwijn bij psv als psv niet meewerkt. Als hij zou graag wil dan moet PSV de onderste uit de kan halen
 
ErdeeBee
 
0
26 januari 2020 om 23:49
Hij is straks wel weer gemotiveerd. Hij wil naar het EK.
 
almere67
 
0
26 januari 2020 om 23:56
Al zal dit afketsen dan lijkt mij toch dat er wrijvingen gaat opleveren tussen hem en psv en dan zal zijn vorm niet ten goede brengen, vorm die er momenteel helemaal niet is want hij brengt niets en ik vindt dat jammer. Misschien verkassen naar de Spurs dat hij gaat opleven wie zal het zeggen
 
myvision
 
7
26 januari 2020 om 23:41
Faber kwam op mij zeer zwak over. Het keek als een konijn die in de koplamp van een auto kijkt toen hij vertelde dat hij Bergwijn heeft gezegd te doen wat hij zelf wilde. Ik denk dat het helemaal niet de functie van Faber is om daar uitsluitsel over te geven tegenover Bergwijn dus ik denk dat hij ook gewoon had moeten zeggen dat Bergwijn er verstandig aan deed wel aan te sluiten bij de groep. Ik ga me morgen maar ziekmelden bij de koffiejuffrouw.
 
VijfMeterLijn
 
9
26 januari 2020 om 23:48
Wat een onzin. Faber heeft overal netjes op geantwoord waar dat mogelijk was. Heeft de pijnpunten genoemd en gezegd wat hij wil in de selectie. Ik vond het een sterk en consistent verhaal, fijn om te horen als PSV supporter in deze tijden. Ik vind de communicatie juist wel goed en belangrijk. Zon band van wederzijds respect, begrip en een gunfactor moet je hebben. Netjes van Steven dat hij de trainer belt daarover, wat John en Toon vinden is toch irrelevant, die maken toch steeds de verkeerde beslissing. Daarbij is de trainer degene die de opstelling maakt, als hij Steven kan missen dan is het toch Stevens goed recht om zijn dag in te delen zoals hij wilt. Ik vond Ten Hag eerder zwak overkomen vandaag, die werd zelfs gefrustreerd van een ballenjongen.
 
myvision
 
10
26 januari 2020 om 23:53
Waarom altijd Ajax er bij halen? Naja, ik ben blij dat jij tevreden bent met de communicatieve skills van Faber, op mij komt hij gewoon te soft over voor een topclub en ik vond zijn verhaal over Berwijn alles behalve samenhangend. Want volgens mij gaf hij zonder enige goedkeuring van TD Bergwijn vrijaf.
 
Janta
 
2
27 januari 2020 om 00:11
Ik den eerder dat de grote baas Gerbrands de regie kwijt is over zijn staf en daarom ieder1 maar wat doet.
 
VijfMeterLijn
 
2
27 januari 2020 om 00:15
Vind het vervelend dat je de trainer van mijn club zwak noemt terwijl hij zich juist in de uitzending hard maakt voor een betere ploeg en aangeeft wat er moet gebeuren. Een duidelijk signaal aan de TD. Daarom haal ik een voorbeeld erbij van wat ik zwak vind, wat toevallig vandaag op tv was en nog vers in mijn geheugen ligt. Zijn verantwoordelijkheid is over de spelers en de selectie. Hij mag in overleg met de speler gewoon zeggen dat hij ze niet opstelt en ze vrijaf geven, wat Steven wilde. Vervolgens is Bergwijn volwassen genoeg om zelf zijn dag in te delen, misschien was hij in Londen gewoon aan het oriënteren. Er is nul bewijs dat hij gesprek aan is gegaan daar.
 
myvision
 
5
27 januari 2020 om 00:25
Nu is mijn mening niet zo bijster interessant, maar als het mij uitkomt wordt het vaak (terecht) niet gewaardeerd om Ajax er bij te halen, dus vond ik het nu ook niet zo passend. Ik vind het gewoon niet zo sterk gehandeld dat een interim-trainer, een man die als we het dan toch over Ajax hebben op niveau Michael Reiziger die interim was na Keizer, even over de transfer van een frenkie de Jong ofzo mag beslissen. Die moet dan echt wel even bij Overmars te raden gaan hoor.
 
VijfMeterLijn
 
2
27 januari 2020 om 00:33
Excuses dan daarvoor, ik ben gewoon vrij gauw op mijn teentjes getrapt na deze waardeloze maanden met en slechte trainer, slechte TD en wanbeleid. Het was geen nette reactie van mij. Ik denk oprecht dat Faber niet met de transfer wilde knoeien, maar eerder dacht aan hoe Bergwijn zou spelen als hij zo met een mogelijke transfer zit. Dat Bergwijn naar Londen gaat is misschien niet even netjes geregeld, maar wat moet je dan. Toon en John maken er een potje van dus ik snap echt wel dat Bergwijn het heft in eigen handen neemt. Netjes is het niet, slim wel.
 
myvision
 
1
27 januari 2020 om 00:57
I feel you. Komt ook allemaal weer goed. Clubs hebben tijden als deze nodig om weer prachtige dingen neer te kunnen zetten. Bedenk maar dat Ajax tussen de EL finale en CL halve finale gewoon een seizoen geen Europees toernooi heeft gespeeld waha. Als we 't dan toch over onze eigen clubs hebben ter vergelijking. Blijkbaar was die wanprestatie even nodig voor de huidige prestatie golf.
 
VijfMeterLijn
 
1
27 januari 2020 om 01:00
Ik hoop dat het bij PSV ook zo gaat lopen, maar volgens mij is de gifbeker nog niet leeg.
 
gomes1psv
 
14
27 januari 2020 om 00:15
Dat het niet de rol is van Faber om vragen over de transfer van Bergwijn te beantwoorden staat buiten kijf, zeker niet omdat hij interim is aangesteld als coach. Maar hij doet het wel! En hoewel zijn kritiek op scheidsrechter Mulder eerder die dag een zwaktebod was, vond ik juist dat de moeite die Faber aan de dag legde om als een vent tekst en uitleg te geven prijzenswaardig was. Dat hij zich niet verschuilt achter het missen van zijn sterspeler en nuchter uitlegt dat hij liever doorschakelt naar spelers die wél met de wedstrijd bezig zijn, is heel pragmatisch en begrijpelijk. Het zal hem intussen worst zijn of Bergwijn met of zonder toestemming naar Londen afreist natuurlijk. Maar Faber zat er en lichtte toe waar hij kon. Toon Gerbrands en vooral John de Jong zouden hebben bedankt om bij Studio Voetbal hun kant van het verhaal te belichten. Van Gerbrands viel het me zwaar tegen dat hij openlijk zijn woede richting kamp Bergwijn deelt en zelfs volledig uit zijn kut scheurt daarover. Dreigt de onderhandelingen gelijk stop te zetten. Wat een dramaqueen zeg!
 
Mpappe29
 
0
26 januari 2020 om 23:57
Men vergeet dat t zo vaak zo gaat clubs onderhandelen eerst uit met een speler dat is het belangrijkste niet netjes oke maarja daarna word netjes het gevraagde bedrag voor bergwijn afgetickt hoor zo een 35 en half miljoen euri of 37,500 met bonussen dat is peanuts voor die pl ploegen jonge international met potentie ben benieuwd hoe hij het gaat doen in de bpl
 
Magert
 
1
26 januari 2020 om 23:58
Belangrijkste wat Faber zei is dat het moddergooien des psv's is. Eerst van Marwijk, nu weer huub stevens over van marwijk. Wat een drama allemaal. Is allemaal afleiding van waar de problemen zich uiten, op het veld! Bye bye Bergwijn, maak er snel een eenheid van en speel lammers aan! Die gaat het goed doen
 
Boris19
 
4
27 januari 2020 om 00:01
Wat ik wel nog steeds niet begrijp is waarom Stevie naar Londen gaat, terwijl Tottenham geen officieel bod heeft uitgebracht? Sterker nog, niet eens contact met PSV heeft gezocht. Ik dacht dat dat tegen de regels van de Uefa was
 
SpeedyAFC
 
4
27 januari 2020 om 00:13
Stevie belde met Faber om toestemming te krijgen om vandaag naar Londen te gaan. Faber zei dat dat prima was. Er is overigens wel een officeel bod uitgebracht maar PSV heeft dat afgewezen, ze willen meer ontvangen. Faber bevestigde in Studio Voetbal ook dat er contact was tussen de directies van de Spurs en PSV over Bergwijn.
 
Boris19
 
3
27 januari 2020 om 00:17
@SpeedyAFC Faber zegt ook dat ze nog in gesprek waren met de directie. Als die zeggen: Tottenham heeft zich niet gemeld, dus van ons mag je niet naar Londen, dan ga je neem ik aan niet. Maar hij gaat wel, dat vind ik vreemd. Depay en Wijnaldum bleven in hun slechte jaar en bleven een extra jaar om psv kampioen te maken. Bergwijn wil liever via de achterdeur weg. Spelers/mensen verschillen. Persoonlijk hoop ik dat het rondkomt, want nu voor beide partijen beter als hij gaat.
 
MT87
 
4
27 januari 2020 om 00:46
Ik heb Studio Voetbal net uitgesteld afgekeken, maar het meest opvallende van de hele uitzending vond ik eigenlijk deze uitspraak van Faber: " Viergever is op dit moment onze beste linksback. Dan heb je nog Boscagli, maar dat is eigenlijk een centrale verdediger c.q. middenvelder..." Dat hebben denk ik veel psvers zich dit seizoen afgevraagd; wat is nou zijn positie? Nou, geen linksback dus. Dat betekent dus dat fucking Lato onze enige aankoop op linksback was. Gehuurd ook nog eens. En die kon er niks van! Geen wonder dan dat Van Bommel Sadilek daar neerzette. En nu moet Viergever het invullen. We hebben gewoon geen linksback. Echt, je kunt toch wel van je TM vragen om op zijn minst alle posities te bezetten? Schandalig.
 
SocioFan1
 
3
27 januari 2020 om 01:06
Lol ja het is echt een puinhoop. Sinds Brands weg was, is het aardig bergafwaarts gegaan daar. Het amateurisme spat er van af, ook nu weer met dit handelen betreft Bergwijn. En het meest trieste is, is dat hij negatief werd neergezet in de media. Heel goed dat hij zich openlijk heeft uitgesproken. En de connectie Brands en Gerbrands was blijkbaar top maar nu is het uit elkaar gevallen en zitten ze met hem en een onervaren de Jong. Het is echt ongekend eigenlijk. Zoveel foute keuzes, ook het wegsturen van van Bommel is fout gebleken en dit is wel echt de druppel. Wat een amateurisme.
 
MT87
 
1
27 januari 2020 om 01:23
Alles is waar. En dan ben ik nog niet eens begonnen over het antwoord van Faber op de vraag: 'is er (zonder de transfer van Bergwijn) nog geld voor aankopen?' - 'Nee.' Met droge ogen hè! We hebben met Lozano, Luuk, en Angelino al genoeg opgehaald om de huidige miskopen te verantwoorden en dan nog geld over te houden. Daarbij tot dit seizoen nauwelijks echt dure transfers gehad en toch wel wat zeer lucratieve seizoenen. De Jong is 24 dagen met Rodriguez bezig geweest. Nu met Van Aanholt. Dat zijn toch aankopen? Hoezo, geen geld? Echt, ik zou bijna denken dat Faber zoiets zegt om John de Jongs falen tijdens deze wintertransferwindow te verbloemen. Het is gewoon niet waar. Waarom liegen?
 
cabinessence
 
0
27 januari 2020 om 11:30
Misschien dat Boscagli van origine eigenlijk een cv of middenvelder is, maar in zijn laatste twee seizoenen in Frankrijk (bij Nice en Nimes) stond hij bijna altijd linksback.
 
cabinessence
 
1
27 januari 2020 om 11:26
Intussen hoor ik niemand over het feit dat Faber blunder op blunder blijft stapelen. Haalt er tegen VVV bij 1-0 achter een kwartier voor tijd een aanvaller af. Haalt er tegen NAC bij 2-0 achter vijf minuten voor tijd een aanvallende middenvelder af. Brengt bij 1-0 voor met 10 man tegen Twente juist een aanvaller. Roept dat spelers die niet voor PSV willen spelen maar gewoon weg moeten gaan, wat hij een paar dagen later keihard op z'n bord krijgt. Geeft Bergwijn tussen neus en lippen door toestemming om naar Londen te gaan, waar de directie het falikant mee oneens blijkt te zijn. Die man is echt ongeschikt.