Fabrizio Romano komt met transferupdate over gewilde Noa Lang
Vrijdag, 11 juni 2021 om 06:35

Leeds United wil serieus werk maken van Noa Lang. Fabrizio Romano meldt op Twitter dat de club uit de Premier League de gesprekken over de 21-jarige aanvaller van Club Brugge wil openen. Manager Marcelo Bielsa, die zelf ook op het punt staat om een nieuw contract bij de club te tekenen, wil de Nederlands jeugdinternational graag aan zijn selectie toevoegen. Club Brugge hoopt Lang langer te binden met een nieuw en verbeterd contract.

Vorige maande meldde Het Nieuwsblad al dat Lang een verbeterd contractvoorstel van Club Brugge had ontvangen. De ex-Ajacied had zelf geen haast om te tekenen, terwijl de club hem ook geen deadline stelde. "Lang zelf wil de kat uit de boom kijken. Door het EK zou de transfermarkt wel eens later op gang kunnen komen dan normaal", schreef de krant over Lang, wiens huidige marktwaarde door Transfermarkt momenteel wordt geschat op 22 miljoen euro.

Als de aanvaller akkoord gaat met de betere financiële voorwaarden, dan staat hij ook een jaar langer op de loonlijst. Club Brugge huurde Lang afgelopen seizoen van Ajax, maar wel met een verplichte optie tot koop. De club uit Amsterdam kan circa zes miljoen euro tegemoetzien. Een relatief koopje voor Club Brugge, daar Lang in veertig duels in alle competities goed was voor zeventien doelpunten en negen assists.

De clubtopscorer groeide uit tot een van de sensaties in de Jupiler Pro League. Lang behoorde ook tot de drie kandidaten voor de prijs voor de Speler van het Jaar, maar die ging naar Paul Onuachu van KRC Genk. Eerder meldde Het Nieuwsblad nog dat Club Brugge een streepje voor had bij Lang, daar hij in België verzekerd is van speeltijd en Club Brugge zich rechtstreeks heeft geplaatst voor de Champions League.

Meer nieuws
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
48
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
8
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
4
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
Davy de Pauw
 
36
11 juni 2021 om 06:42
Als ik Lang was zou ik nog een jaar blijven. Als je nog zo'n jaar hebt komen dit soort clubs echt wel weer, en misschien wel grotere clubs. Lekker nog een jaartje met Brugge de CL in, zou mooi zijn! En als ik Brugge was zou ik hem pas weg doen als er 30 miljoen of meer op tafel komt.
 
THenry_228
 
2
11 juni 2021 om 09:14
Ik denk ook dat Lang best nog een jaartje in Brugge blijft. Al het goede van dit seizoen bevestigen lijkt me niet overbodig en dan kan hij een nog mooiere stap zetten! Langs de andere kant: werken met Bielsa is ook een een mooie kans... maar voor 22 miljoen moet Brugge het uiteraard niet doen.
 
MusleraMB
 
4
11 juni 2021 om 07:15
Noa maakt bij Brugge minuten wat hij wou. Ik zie hem niet vertrekken naar Leeds. Mits hij een gekke salaris krijgt en denkt laat die minuten maar??. Hij heeft natuurlijk wel een heerlijke seizoen gedraaid.
 
bastian_vdw
 
11
11 juni 2021 om 08:33
Nou iemand als Lang heeft ook zijn dromen en als er een Leeds komt is dat altijd mooi. Als ik Lang was zou ik eerder een jaar langer blijven bij Brugge, want je bent niet uitgeleerd, maar ik zou het ook niet gek vinden als hij aan zet op een transfer. Bielsa geeft aankopen langer de tijd dan een gemiddelde Premier League coach zou doen. Voorbeeld hiervan is Rodrigo Moreno, dat was niet om aan te zien in zijn eerste 2 maanden, maar stap bij stap heeft hij het weten waar te maken, omdat Bielsa hem wel vaak speeltijd gaf voor een al bestempelde PL miskoop. Kort gezegd: Ik zou liever een jaartje blijven, maar het is niet erg als hij naar Leeds vertrekt.
 
baradona
 
28
11 juni 2021 om 07:34
Als Bielsa zelf graag met je aan de slag wilt dan zou ik daar toch eens goed over na gaan denken. De man is een absolute toptrainer en Leeds is een prachtige club. Lang heeft echt een fantastische keuze gemaakt door te vertrekken bij Ajax.
 
j0rnnn
 
2
11 juni 2021 om 10:21
Zeker. Bielsa heb ik hoog zitten. Ik zou voor die kans gaan als ik Lang was.
 
Bon Jovi
 
0
11 juni 2021 om 20:48
Bielsa is natuurlijk wel een vreemde vogel op zijn zachtst gezegd die morgen gewoon ontslag kan nemen als er een worm in zijn appel zit of het verkeerde liedje op de radio gespeeld wordt. Dus ja. Ik ben subjectief als Brugge fan, maar ik zou nog een jaartje bevestigen. Het niveau dat hij voor zijn covidbesmetting haalde was bizar en niet meer vertoond hier sinds de Bruyne in Belgiƫ speelde, als hij dat nu eens een volledig seizoen kan laten zien staat bij wijze van spreken Guardiola volgens jaar op de stoep (waarmee ik bedoel: hij zal uit nog mooiere clubs kunnen kiezen dan Leeds).
 
Heuvel 1974
 
7
11 juni 2021 om 07:42
Lang blijft als hij slim is, gewoon nog een jaar in Brugge. Nog een compleet seizoen draaien, en elke week 90 minuten maken. Hij is in Brugge inmiddels al de grote man, als hij zijn vorm doortrekt komt het NL elftal ook wel na het EK en dan kan hij gaan kiezen uit mooie clubs.
 
martijnovic
 
2
11 juni 2021 om 08:19
Berghuis de 2e verhaal of gaat hij toch beter worden dan dat? Ik ben erg benieuwd hij is nu 21 en de meeste rek bij een aanvaller is er dan uit... Als hij net zoals berghuis op de bank bij een Premier leageu zou komen te zitten zou dat toch zonde zijn....
 
LinkinPark13
 
2
11 juni 2021 om 08:57
Kan iemand mij uitleggen wie die Romano is? Tot twee jaar terug nooit wat van hem gehoord, maar nu ineens weet hij al het transfernieuws. Verder voor lang zou leeds een leuke stap zijn, ben benieuwd hoe hij op dat niveau acteert
 
AbdiNuur466
 
0
11 juni 2021 om 13:22
Romano is transferspecilist meestal weet hij 80 procent wel daarnaast heeft hij contact met agents van de spelers
 
Shiraz
 
0
11 juni 2021 om 13:41
Mijn vraag is zoals Linkinpark13. Had ook nooit van Romano gehoord. Tegenwoordig is alles wat hij zegt 99% betrouwbaar. Best knap hoe je dat voor elkaar krijgt als journalist.