Fabrizio Romano onthult exorbitante salariseisen van Kylian Mbappé
Woensdag, 17 februari 2021 om 18:51

Kylian Mbappé heeft een sterke onderhandelingspositie, zoveel is duidelijk na zijn hoofdrol in de Champions League-wedstrijd tussen Barcelona en Paris Saint-Germain (1-4). De 22-jarige aanvaller was de eerste voetballer in ruim 23 jaar die een hattrick in én tegen Barcelona in de Champions League maakte en daarmee de Parijzenaars bijna al naar de kwartfinales heeft geschoten. Volgens de laatste berichten is PSG achter de schermen nog altijd bezig om het medio 2022 aflopende contract met minimaal drie seizoenen te verlengen.

Volgens transferexpert Fabrizio Romano mogen de salariseisen van Mbappé er absoluut zijn. "Hij wil meer dan 25 miljoen euro netto per jaar verdienen", zo verzekert de Italiaan woensdag. "Als je over een dergelijk contract onderhandelt met een voetballer, moet je ook nog eens flinke commissies aan andere, betrokken, partijen betalen. Voorzitter Nasser Al-Khelaïfi heeft tegen technisch directeur Leonardo gezegd dat hij alles uit de kast moet trekken om ervoor te zorgen dat Mbappé blijft én verlengt."

De huidige overeenkomst van Mbappé, die in 2018 zijn handtekening zette, kost PSG op jaarbasis maximaal 21 miljoen euro bruto, inclusief bonussen. Het bovengenoemde bedrag van 25 miljoen euro netto is exclusief bonussen. Ter vergelijking: het huidige contract van Neymar heeft een kostenpost van liefst 49 miljoen euro bruto. In de nieuwe overeenkomst, die binnen afzienbare tijd wereldkundig zal worden gemaakt, zal de Braziliaans international tot de zomer van 2026 ongetwijfeld minimaal hetzelfde en waarschijnlijk meer gaan opstrijken in het Parc des Princes.

Mocht Mbappé ervoor kiezen om PSG te verlaten, dan zal de club in de transferperiode van komende zomer volgens Le Parisien een vraagprijs van tweehonderd miljoen euro hanteren. Voor minder wil Al-Khelaïfi een van zijn twee sterspelers niet laten gaan. Het dagblad verzekert woensdag ook dat Mbappé nu meer voelt voor een nieuwe uitdaging én dat maar vier clubs een realistische kans op zijn komst maken: Juventus, Real Madrid, Liverpool en Manchester City. De Italiaanse topclub zal alleen concrete interesse tonen als Cristiano Ronaldo vertrekt. Het financieel noodlijdende Barcelona is niet in de markt.

"Mijn toekomst? Het zou stom zijn als ik mijn toekomst van één wedstrijd laat afhangen", vertelde Mbappé dinsdagavond na het duel in het Camp Nou. "Het is een onderwerp waarbij ik naar de lange termijn kijk. Ik heb altijd gezegd dat ik zeer gelukkig ben bij PSG en wedstrijden als deze maken mij ook zeer gelukkig." Een maand geleden deed Mbappé, na de 4-0 zege op Montpellier, soortgelijke uitlatingen. "Als ik mijn handtekening zet, verbind ik mezelf voor de lange termijn aan PSG. Ik doe niet aan tijdrekken. Ik wil echt de tijd nemen om erover na te denken. Ik wil geen contract ondertekenen om een jaar later te zeggen dat ik weg wil en dat ik eigenlijk niet had willen bijtekenen."

Het is geen geheim dat Mbappé al van kinds af aan fan van Real Madrid is. Zinédine Zidane nodigde zijn landgenoot in december 2012 uit voor een bezoek aan de Spaanse hoofdstad. De aanvaller, destijds veertien jaar, kreeg een rondleiding op het trainingscomplex, ging op de foto met Cristiano Ronaldo en bezocht het competitieduel met Espanyol (2-2). Uiteindelijk koos Mbappé ervoor om toch in zijn vaderland te blijven en op de avances van AS Monaco in te gaan. In de zomer van 2017 toonde Real Madrid opnieuw interesse en AS Monaco verkocht de tiener liever aan een buitenlandse club dan aan een concurrent in eigen land. De Spaanse topclub kon echter niet tippen aan het bod én het salarisvoorstel van PSG.

Meer nieuws
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
23
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
10
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
2
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
3
   
19:59
19:59
Dusan Tadic schittert voor Fenerbahçe, dat Galatasaray niets toegeeft
19
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (36)

 
razRR
 
15
17 februari 2021 om 18:58
Zelf droom ik ervan dar hij naar mijn club Manchester United komen.. denk dat het alleen bij dromen blijft.
 
The-Jump
 
1
17 februari 2021 om 20:22
Mbappé valt toch wel erg buiten de boot in dat elftal, rest is middelmaat t.o.v. hem. Enige is Fernandes.
 
Busby
 
6
17 februari 2021 om 21:44
PSG die tegen ons verloor en vervolgens won omdat wij met 10 speelden door domme rood van Fred?
 
AvF/20LEGEND
 
2
17 februari 2021 om 21:00
Zou toch prachtig zijn @razRR De nr.7 shirt is gemaakt voor hem..
 
Zermatt_Person
 
2
18 februari 2021 om 08:33
Rashford, B. Fernandes, Mbappe en Greenwood spits zou wel fantastische voorhoede zijn zeg.
 
MartijnSoulier
 
16
17 februari 2021 om 18:59
Logisch natuurlijk, overal zou hij anders een dikke tekenbonus krijgen. Verwacht wel dat hij blijft, real is het real niet meer van weleer.
 
real8madrid
 
59
17 februari 2021 om 19:17
Ik blijf het verbluffend vinden hoe waanzinnig hard mensen in de waan van de dag leven... Het Madrid niet meer van weleer? Waar heb je het nou precies over? Het Madrid van 2014 tot 2018? Dat klopt inderdaad. Dit Madrid is alsnog sterker dan dat in 2007 ofzo hoor... Elke club heeft ups en downs. Een club van het statuur van Madrid (juve, Bayern, Barca,...) blijft altijd terugkomen omdat ze nu eenmaal zo gigantisch zijn. En het kan heel snel verkeren. Kijk maar hoe snel Liverpool met de juiste manager opeens de top terug heeft bestormd. Als je fan bent van een club zoals Mbappe dat is lijkt het me niet dat je je laat leiden door zo'n kleine momentopname. Zeker niet als je ook nog eens die topsport mentaliteit hebt waar je net naar uitdagingen zoekt ipv een gespreid bedje. Neem even Ronaldo als voorbeeld. Die kwam van een sterker team dan Mbappe en van een succesvollere en grotere club dan PSG nu en het Madrid waar hij naartoe trok was een stuk zwakker/uitzichtlozer dan nu. Die kwamen niet voorbije de Lyons van de wereld en strandden al 8 jaar op rij in de eerste ko fase van de CL. Ronaldo had net in 3 jaar tijd 2x de finale gespeeld en 1x gewonnen met United, was soeverein in Engeland en had ook de gouden bal gewonnen daar. In Madrid waren ze blij met een copa'tje aangezien ze La Liga aan het sterkste Barca ooit moesten laten. Toch zette hij alles op alles om bij zijn droomclub te kunnen tekenen. Dat is nu eenmaal wat een club als Madrid (en ook Barca, Juve en Bayern oa) inspireert in mensen. Niet in iedereen natuurlijk, jij zal Madrid maar niks vinden, maar dat zijn de clubs waar je je nooit druk moet maken om het aantrekken van kwaliteit. Je zal altijd toppers vinden die niets liever willen dan in jouw shirt spelen, iets waar ze als kind altijd van droomden. In het geval van Madrid valt Mbappe ook in die categorie volgens mij.
 
RM1335
 
11
17 februari 2021 om 19:56
Club van de 20e eeuw. En nu al ook van de 21e. Daar kan niemand om- noch overheen. ¡Hala Madrid!
 
salaaf
 
12
17 februari 2021 om 20:15
jezelf al de club van de 21e eeuw noemen is hetzelfde als de zaakwaarnemer van ronaldo zichzelf uitroepen tot zaakwaarnemer van het jaar.
 
Schop1989
 
11
17 februari 2021 om 20:19
Je typt nu een lap tekst omdat hij 8 woorden typt die je niet aan staan? Jeeezz, volgens mij was het stierenvechten al afgeschaft in Madrid. Ronaldo ging bij Real meer verdienen dan bij United. Dus nieuwe uitdaging en verbeterde voorwaarden. Mbappe kan bij PSG meer verdienen dan bij Real en dus gaat het hier alleen over de uitdaging. Oke, nou ik ben dan ook benieuwd of de aantrekkingskracht dan nog net zo groot is. Liverpool en een goede trainer? Liverpool was voor Klopp al bezig met goed beleid maken en dat proces 'terug naar de top' heeft langer geduurd dan de termijn van Klopp. Als Klopp eerder was ingestapt zou het misschien iets sneller gegaan zijn, maar niet veel sneller. Visie moet vooral bij de club zelf zitten. Dus vind dit argument zeker te kort door de bocht. Het speelveld is veranderd, grootste uitdaging zit niet meer gekoppeld aan het hoogste salaris en dat kan zomaar roet in het eten gooien bij jou wens van Mbappe naar Real.
 
Lierse1997
 
7
17 februari 2021 om 20:38
Real Madrid en Barcelona zijn toch nog steeds veruit de grootste clubs ter wereld? Daar kan qua aanzien echt niemand tegen op. En Mbappé heeft in zijn tienerjaren alle successen van Barcelona en Real Madrid dus vanop de eerste rij meegemaakt. Veel mensen schijnen te vergeten dat de komst van Mbappé bij een club er meteen voor zorgt dat het team van die club meteen 10 keer beter wordt.
 
real8madrid
 
0
18 februari 2021 om 00:32
Het speelveld is zeker veranderd tegenover 10 jaar geleden. Het gat tussen de top en de rest is alleen maar groter geworden. Clubs als Juve, Bayern, Barca, Real en 2 of 3 Engelse toppers gaan alleen maar haasje over blijven spelen. PSG zie ik nog steeds meer als een passant. Die investeerder gaat dat spelletje niet oneindig lang blijven spelen en ze hebben niet die wereldwijde fanbase van voorgenoemde clubs en een United en Liverpool bv om daarna aan de top te blijven. Wel zal PSG volgens mij voortaan altijd een club van het niveau net daaronder zijn. Samen met clubs als Dortmund en Atleti bijvoorbeeld. Er zijn drie dingen belangrijk in discussies omtrent dit onderwerp: aanzien van de club (dit heeft veel met historie te maken), omzet en fanbase. Op 2 van de 3 scoort Madrid sinds de eeuwwisseling al het beste en die derde, omzet, doen ze haasje over met United. Mensen die een club als Madrid in zulke dingen afschrijven snappen er volgens mij weinig van.
 
Duke222
 
3
17 februari 2021 om 20:32
Tjah misschien ben je het vergeten maar Real heeft niet lang geleden 4x cl achter elkaar gewonnen. en ze zijn nog steeds nr 1 officieel. Wat heeft PSG gewonnen? Franse comp? Anyhow PSG heeft het geld, alhoewel ook hun volgens mij niet enorm veel mogen uitgeven. Het hangt gewoon af van Mbappe zelf, en veel hangt ook af van de CL. Stel hij wint het met Psg? Aan de ene kant zou ik dan direct denken van oke nu klaar in Frankrijk, want ja eerlijk is eerlijk, hij zal wel een stap omhoog moet maken wil hij daadwerkelijk bij the legends willen behoren. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat als hij met PSG straks CL wint juist zoiets heeft van oke, blijven bij psg voor een 2e cl beker. Maar dat laatste zie ik eerlijk gezegd niet zo direct gebeuren er zal hoe dan ook een moment komen dat hij vertrekt bij PSG al is het pas als hij 25 is) en de clubs die dan overblijven zijn zeer gering. En wat dat betreft maakt Real nog steeds de grootste kans om hem te kopen. Ook is hij zelf fan van Real en Zidane is er (nog). We gaan het zien.
 
El_Guaje7
 
31
17 februari 2021 om 19:02
Zijn maatje Neymar tekent bij tot 2026 binnenkort, zie hem ook wel bijtekenen. Geweldige speler volgens mij is Dest nog steeds opzoek naar hem in Camp Nou. Helemaal dol gedraaid.
 
ViscaCatalunya
 
10
17 februari 2021 om 19:21
Koeman treft absoluut niet alle blaam. Dat treft de spelers. Maar een speler zonder enige wedstrijdritme in het diepe gooien zoals Koeman gisteren deed was niet heel handig.
 
ConchaEspina
 
2
17 februari 2021 om 19:31
Helemaal eens dat Koeman daar mogelijks niet de beste beslissing heeft genomen. Echter denk ik dat vooral Pique alles heeft gedaan om mee te doen. Het feit dat Barcelona van een mooie reeks kwam, PSG allesbehalve overtuigend speelde en 2 sterspelers mistte zorgde toch voor een bepaald geloof in kamp Barcelona. Bij de draw gaf niemand ze een kans, en nu sprak men toch van 50/50. Ik denk dat Pique gewoon heel graag mee wou helpen aan die potentiele uitschakeling. Als Ramos bij Real geblesseerd zou zijn en net fit is voor een absolute topper nemen we liever dat risico dan het risico van Militao/nacho. Gegokt en verloren, maar ergens ook wel begrijpbare keuze.
 
El_Guaje7
 
8
17 februari 2021 om 19:34
Klopt, Pique en Lenglet hielpen hem ook niet gisteren speelde eerder tegen hem dan met Dest.
 
SocioFan1
 
3
17 februari 2021 om 19:47
Nja weet je speelde Umtiti of Mingu wel ofso, en ze vielen door de mand dan was het wel weer ja hoe stom kan Koeman zijn door hen te laten spelen. Ja neem dan gewoon een risico met Pique e.d. Tsja het is achteraf makkelijk praten voor velen. Uiteindelijk komt Barca gewoon kwaliteit te kort, thats it.
 
ViscaCatalunya
 
2
17 februari 2021 om 20:16
Toen ik de opstelling zag met een half-fitte Pique, met Lenglet, Alba, een half-fitte Dest en met Busquets had ik toch bijzonder weinig hoop. Dat was bijna de opstelling van de 8-2 en nu zelfs met twee half-fitte spelers.
 
ViscaCatalunya
 
0
17 februari 2021 om 20:18
Natuurlijk komt dit team kwaliteit tekort. Helemaal achterin. Ik doelde met name op het in het diepe gooien van een speler als Dest tegen Mbappe. Hij heeft bijna niet gespeeld door blessures de laatste tijd.
 
ElFaraonDCamas
 
2
17 februari 2021 om 23:57
Al speelde dest al 100 wedstrijden was hij topfit, kan absoluut niet verdedigen. Grappig is hij in een Interview een keer heeft gezegd dat hij vindt dat hij meer potentie heeft dan Dani Alves. Het is ook altijd de schuld van alle spelers behalve van messi en de jong. En welke 2 spelers mogen altijd blijven staan? Koeman heeft totaal geen ruggengraat, messi aanvoerder na alles wat deze zomer is gebeurd en vervolgens zie je hem, week in week uit, 90 minuten lang over het veld sjokken, zonder aanmoedigen en koppie naar beneden. Hoe kunnen mensen nog beweren dat hij de goat is? Scoren tegen eibar is leuk, maar al 5 jaar onzichtbaar in grote wegstrijden. Ook de jong is onzichtbaar op de momenten dat je hem nodig hebt. Kunnen we na bijna 2 jaar zeggen dat het een miskoop is (of er het dubbele is betaald van wat hij waard is?)
 
ViscaCatalunya
 
0
18 februari 2021 om 08:27
Ik ben als weinige Barcelona fans hier volgens mij kritisch op Messi. Voor mij de beste ooit, maar hij is geen leider. Natuurlijk heeft hij de pech dat de erfenis van Bartomeu deze dramatische verdediging is. Vroeger had Barcelona met Puyol, Xavi en Alves leiders. Nu probeert Pique die rol te vervullen. Maar hij zit net als Busquets tegen zijn pensioen aan.
 
MessiBazoer
 
4
17 februari 2021 om 19:03
Het heeft er alle schijn van dat hij naar Real gaat uiteraard. Maar ook die kunnen dit toch nooit betalen..?
 
Lierse1997
 
9
17 februari 2021 om 19:09
Corona duurt ook niet eeuwig door lijkt me. In de nabije toekomst trekken die budgetten wel recht. Tegen 2023 is bale zijn contract ook afgelopen en zal Ramos ook wel vertrokken zijn. En die twee mannen hun salaris is eigenlijk al praktisch gelijk aan zo een salaris van Mbappé. Idem bij Barcelona, waar het vertrek van Messi bijna 3 mbappés per jaar kan betalen.
 
real8madrid
 
4
17 februari 2021 om 19:19
Lijkt me ook sterk dat ze 200 miljoen aan transfersom kunnen uittrekken op dit moment. 200 miljoen totaal misschien met tekensommen etc bij. Maar dan betaal je hoogstens 150 miljoen aan de transfer zelf. Dat gezegd zijnde lijkt het me ook heel sterk dat Paris op 30 augustus nog steeds aan die 200 miljoen vasthoudt als Mbappe tegen dan niet bijtekent
 
ElFaraonDCamas
 
0
18 februari 2021 om 00:00
Dan gaat madrid natuurlijk vragen om nog een jaartje vol te houden en niet bij te tekenen. Zon risico lopen zou economisch gezien wel heel onverantwoordelijk zijn. Beloofd een zomer met de nodige transfers te worden
 
InsideRMadrid
 
2
17 februari 2021 om 20:17
Dit wordt 1 van de meest ingewikkelde transferwindows voor De Koninklijke. Nasser heeft al een prijs in zijn hoofd, hier zeggen ze dat het 200 is, maar als straks de druk er vol op staat en Mbappe geeft aan weg te willen, dan zal PSG zich weer anders moeten opstellen, met in het achterhoofd het risico dat Mbappe een jaar later transfervrij vertrekt.
 
messi010101
 
15
17 februari 2021 om 20:26
Niet dat ik Real of andere Real fans hier op VZ Mbappe niet per se gun of zo, maar ik ga me toch een partij vermaken wanneer hij bijtekent nadat jij al die maanden hebt gedaan alsof zijn handtekening al gezet zou zijn. Dat zou komisch zijn!
 
voetbalgast
 
3
17 februari 2021 om 21:12
Haha ik zou niet meer bij komen van het lachen
 
Touro
 
0
17 februari 2021 om 20:56
Ik denk dat Mbappé gewoon bijtekent. PSG gaat wel aan die eisen voldoen. Real kan gewoonweg niet aan die eisen voldoen in ieder geval niet in dit voetbaljaar. Maar de toekomst zal het leren, mij maakt het niet uit waar hij tekent,
 
Millonario
 
0
17 februari 2021 om 22:56
Misschien doet hij er nog een jaartje bij, maar dan moet hij het wel gezien hebben in de Ligue 1. Een speler als hij is gemaakt voor de beste competities, La Liga of Premier League. Zou naast Real ook niet misstaan bij City.
 
salaaf
 
1
18 februari 2021 om 02:00
Maar zelfs als hij nu 5 jaar bijtekent kan hij nog steeds over 4-5 jaar naar top club in een andere competitie dan is hij nog maar 26-27 jaar oud.
 
Millonario
 
0
18 februari 2021 om 12:30
Ja, klopt dat is het gekke eraan. Hij is zo jong, het zou verboden moeten zijn om op die leeftijd al zo goed te zijn