Fan wordt onwel: Newcastle - Tottenham Hotspur gestaakt
Zondag, 17 oktober 2021 om 18:23

Het duel tussen Newcastle United en Tottenham Hotspur is zondagavond stil komen te liggen nadat een fan op de tribunes van St. James' Park onwel raakte. Na 39 minuten spelen leek Heung-Min Son een corner te gaan nemen, totdat de spelers op het veld scheidsrechter Andre Marriner wezen op het incident op de tribune. Mede daardoor snelde iemand met een AED richting de tribunes. Newcastle meldt dat de supporter stabiel is en wordt overgebracht naar het ziekenhuis.

Met een 1-2 stand op het scorebord wilde Son kort voor rust gaan aanleggen voor een hoekschop. Vlak voor de Zuid-Koreaanse aanvaller aanlegde, hield hij in doordat de spelers in het strafschopgebied in de gaten kregen wat er gaande was op de tribune. Er ontstond tevens onrust onder het publiek op de tribunes. Sergio Reguilón vertelde aan scheidsrechter Marriner wat er aan de hand was, waarna Eric Dier naar de zijkant snelde om ogenschijnlijk aan te geven dat er gereanimeerd moest worden. Er kwam iemand in actie met een AED en het spel op St. James' Park kwam stil te liggen.

Analist Youri Mulder van Ziggo Sport vindt het logisch dat de wedstrijd tijdelijk werd stilgelegd. "Ja, dit moet natuurlijk goed georganiseerd worden. Als je dan gaat doorvoetballen, lijkt het me niet bevorderend voor de situatie", zegt hij in de studio. In de tweede minuut van de blessuretijd gebaarde scheidsrechter Marriner dat de spelers toch weer van het veld moesten gaan. Er waren zeven minuten aan blessuretijd aangekondigd, maar die werden afgebroken nadat de scheidsrechter informeerde hoe het met de betreffende supporter gaat. "Je wilt natuurlijk niet te veel lawaai. En misschien moet er ook een ambulance het veld over, dat weet je niet", aldus Mulder.

Nadat de spelers van Newcastle en Tottenham van het veld waren verdwenen, was er te zien dat er een brancard naar de tribune ging. Er werd vervolgens omgeroepen dat de spelers spoedig weer het veld op zouden komen om het restant van de eerste helft uit te spelen. De blessuretijd van de eerste helft telt inderdaad zeven minuten, zoals ook werd aangekondigd voor de fans het veld verlieten. Newcastle United schrijft op Twitter dat de onwel geworden supporter stabiel is en naar het ziekenhuis wordt overgebracht. Hij is onder applaus met een brancard van de tribunes van St. James' Park gehaald.

Mulder is lovend over de rol van Reguilón tijdens het incident. "Die redt hier misschien een leven", stelt de analist. "Nu is Simon Kjaer genomineerd voor de Ballon d'Or (voor zijn rol tijdens de hartstilstand van Christian Eriksen tijdens het EK-duel tussen Finland en Denemarken, red.), dus misschien zou Reguilón nu ook in dat rijtje moeten. Dan moet alles stilgelegd worden, ook al is het een Premier League-wedstrijd. Dat is hartstikke goed."

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
9
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
9
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
1
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
cicaldau
 
7
17 oktober 2021 om 18:27
Wat jammer dit was een mooie wedstrijd.
 
PsvFan700
 
73
17 oktober 2021 om 18:29
Zonde van de wedstrijd inderdaad.... Je zal het niet zo bedoelen, maar het komt wat rottig over
 
ajaxf1
 
12
17 oktober 2021 om 18:36
Jammer dat zo een noodlottig gebeuren een schaduw werpt over een verder mooie voetbalmiddag/avond. Heeft gewoon gelijk, alleen wat minder verwoord inderdaad.
 
Gilli@VZ
 
3
17 oktober 2021 om 19:31
Ik hoop echt dat het goed komt met de supporter. Ik vraag me wel alleen af waarom er geen AED's verspreid zijn in de gangen van het stadion. Vlakbij elk vak of tussen vakken in horen ze toch gewoon te hangen zodat de beveiliging, die als eerste ter plaatse is, kan ingrijpen? Vervolgens moeten de medicals worden opgeroepen. Dat is in NL in ieder geval de protocol.
 
MartinRafter629
 
1
17 oktober 2021 om 20:08
Viel mij ook op! AED moest vanuit de catacomben aan de overkant komen... Gewoon 1 AED midden onder elke tribune is aan te bevelen
 
MarrieAanDeBal
 
23
17 oktober 2021 om 18:27
Hopelijk gaat het goed met die fan. Was een leuke wedstrijd tot dat moment. PS. Youri Mulder is echt dramatisch als analist ??
 
Jsmooth
 
11
17 oktober 2021 om 18:28
Hij zegt hier toch logische dingen? Niet echt de topic om hem als dramatisch te bestempelen.
 
MarrieAanDeBal
 
16
17 oktober 2021 om 18:31
Ik kijk het live. Voor de wedstrijd was die echt aan het ratelen. Er is geen live topic voor deze wedstrijd dus dan maar hier mijn mening plaatsen
 
Oelie Wapper
 
10
17 oktober 2021 om 18:42
Er is wel een live topic, even kijken onder "wedstrijden".
 
MarrieAanDeBal
 
6
17 oktober 2021 om 19:08
Bedankt. Had ik geen weet van.
 
Deem.
 
10
17 oktober 2021 om 19:17
Dat hij geen geweldige analist is wisten we toch al lang? Sowieso is het wat betreft de kleinere ploegen dramatisch qua kennis. Laatst een pot van Spurs waar van Basten het had over dat er bij Spurs al jaren dezelfde mannetjes achterin staan. Terwijl daar Emerson, Romero, Dier en Reguilón stonden, net als nu. Twee daarvan zitten er sinds dit jaar. Reguilón sinds vorig jaar. En vervolgens begon hij over dat ze geen enkele diepte hebben, want er zat niemand op de bank die hij kende. Behalve Harry Winks. Los van het feit dat Davinson Sanchez ook op die bank zat, iemand met wie we hier toch vrij bekend zijn in Nederland, is Harry Winks wel de laatste die de Spurs fans momenteel op het veld willen zien. Maar daar zaten bijvoorbeeld ook gewoon Ndombele en Lo Celso op. Even inlezen, of als Ziggo zijnde iemand erbij halen die ook iets van de teams weet, is schijnbaar moeilijk.
 
eltee1977
 
11
17 oktober 2021 om 18:27
Pfff...heftig. goed dat er zo op wordt gereageerd !
 
MartinRafter629
 
3
17 oktober 2021 om 20:12
Het gaat wr aardig met de man na de AED behandeling. Zo laat Newcastle weten Frappant dat n speler OP het veld ( Reguillon, Spurs) dit toevallug hoig op de tribune zag gebeuren; goede ogen!!
 
Haris6
 
3
17 oktober 2021 om 21:59
Bij AZ gebeurde dit een aantal jaar geleden ook maar toen ging de wedstrijd gewoon door. De persoon werd zelfs terwijl de wedstrijd doorging, gereanimeerd. Ongelofelijk was dat... Dit is het juiste voorbeeld lijkt me, even stilleggen.
 
FR_Ronnie
 
0
18 oktober 2021 om 12:53
Wat mij opvalt bij voetballers is, op Kjaer na, men altijd verzorgers of ehbo’ers roepen. Ik snap niet dat ze zelf een reanimatie- of EHBO cursus volgens. Veel van die gasten hebben vast kinderen, dan is het alleen maar om aan te bevelen.