Fans van Groningen eisen opheldering na Iran-vergelijking en matige resultaten
Donderdag, 10 november 2022 om 14:16

Fans van FC Groningen vrezen voor het imago van hun club. Diverse supporters gaan donderdag in gesprek met de leiding van de Trots van het Noorden, omdat ze na een aantal incidenten zien dat Groningen 'landelijk in diskrediet' is gebracht. Daarnaast heerst er bij de achterban onvrede over de matige resultaten.

Er wordt vaker overlegd tussen fans en clubleiding van Groningen, maar volgens Voetbal International staat het gesprek van donderdag volledig in het teken van de crisis die op dit moment heerst in het hoge noorden. Zo vallen de sportieve resultaten tegen en kreeg de club ook te maken met een verhaal van RTV Noord over de hond van Paulos Abraham, die bewoners van een flat zou terroriseren.

Naar aanleiding van de berichtgeving over dat incident besloten spelers en staf van Groningen om het lokale medium niet meer te woord te staan en dat kwam ze op veel kritiek te staan. Uitspraken van trainer Frank Wormuth, die de boycot vergeleek met de protesten van vrouwen in Iran, maakten de situatie er niet beter op. Supporters hebben inmiddels geconstateerd dat het landelijke imago van Groningen een flinke deuk heeft opgelopen en willen daar het gesprek over aangaan.

Ook de matige prestaties van de ploeg zullen ter sprake komen. Er werden afgelopen zomer financiële middelen beschikbaar gesteld om in te kopen en de weg richting de subtop in te zetten, maar na dertien wedstrijden is Groningen terug te vinden op een veertiende plaats. Er werden pas twaalf punten gepakt en de voorsprong op plek zestien, waar FC Emmen staat, bedraagt maar twee punten. Zondag speelt de formatie van Wormuth een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
6
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (32)

 
 
42
10 november 2022 om 14:22
Soms heb je wel eens het gevoel dat in een vertaling een hoop context verloren kan gaan, maar welk punt Wormuth hier wilde maken is volgens mij niemand duidelijk.
 
RikPol206
 
8
10 november 2022 om 14:46
Dat wou ik toch net zeggen, de cola kwam mn neus uit toen ik deze vergelijking las
 
Constant kante
 
5
10 november 2022 om 14:51
Volgens mij ligt redelijk voor de hand welk punt Wormuth hier tracht te maken. Hij probeerde om de aandacht voor één van zijn spelers (ik laat even in het midden of het allemaal klopt of niet klopt met die hond, want daar gaat het niet om) af te leiden door dan maar te gaan wijzen op een 'misstand' of iets ergs (in ieder geval iets dat Wormuth dus erger vondt dan de commotie rond zijn speler) dat elders in de wereld plaatsvindt. Oftewel, Wormuth hanteerde het bekende motto: 'wat lopen jullie nou te zeiken met zijn allen? Elders in de wereld gebeurd er dit en dat en zus en zo, en jullie zaniken hier over de hond van een speler...?'. En mijn punt is dan weer dat Wormuth hier wel heel erg gemakkelijk heen probeert te stappen over iets dat best aangekaart zou mogen worden in mijn ogen.
 
Tegenargument
 
7
10 november 2022 om 14:59
Exact Constant! Het gemak waarmee hij het probeert te bagatelliseren is ook 'zorgelijk'. Zo kan je dus nooit vergelijken, want er zal altijd wel wat 'ergers' zijn. Deze mensen kunnen zich dus ook blijkbaar niet in anderen verplaatsen.
 
 
8
10 november 2022 om 15:01
Nou het kwam op mij meer over als in Iran wordt gedemonstreerd, boeren demonstreren, dus nu demonstreren wij ook. Vandaar mijn vraagtekens, en zo voor de hand ligt het dus echt niet. Ik moet nooit zoveel hebben van supporters die 'uitleg' willen, maar ik denk echt dat Groningen en Wormuth ze nu wel een uitleg verplicht zijn,
 
Constant kante
 
1
10 november 2022 om 15:20
"nou het kwam op mij meer over als in Iran wordt gedemonstreerd, boeren demonstreren, dus nu demonstreren wij ook." Ah, okay, helder. Zo zou je dat inderdaad ook kunnen bekijken ja. Je hebt gelijk.
 
FcG2001
 
2
10 november 2022 om 14:23
En wat zal dit gesprek opleveren? Helemaal niks, hoogstens dat Groningen rtv noord weer te woord zal staan.
 
luukinho
 
0
10 november 2022 om 14:29
Maar dat doen ze toch alweer? Boycot was alweer opgeheven dacht ik
 
Remcom00
 
10
10 november 2022 om 14:58
Ze zeggen van wel maar ze staan (voorlopig) nog maar een inteview met een speler en een met de trainer toe. Slap geouwehoer zeg, ze doen alsof ze FC Barcelona zijn en de journalisten in de rij staan voor een interview.
 
Martinator
 
2
10 november 2022 om 15:21
De journalisten staan ook in de rij, anders zouden ze dit niet kunnen doen of wel soms?
 
Angelo Domengh
 
17
10 november 2022 om 14:27
Geven die fans ook opheldering aan de club als ze zich misdragen???
 
Tegenargument
 
10
10 november 2022 om 14:54
Hindrik heeft de prullenbak omgegooid. Kornelius stond op de stoelen met z`n vieze schoenen. Poppo heeft een paar keer gevloekt. Wiebrand en Wubbo hebben de banden lek gestoken van 2 fietsen en Siewert heeft eieren gegooid tegen het raam. Aldus de voorzitter en pernningmeester van Supportersvereniging Groningen, Jannes en Fokke.
 
joventut
 
20
10 november 2022 om 14:28
Wormuth wil bij tijd en wijle als een filosoof overkomen en haalt er tijdens interviews vaak allerlei zaken bij. In dit geval was de vergelijking totaal misplaatst. Het zou de club sieren als het een toelichting zou geven op de gedane uitspraken en zich gaat verontschuldigen. Bij elke directie ( de slechte resultaten en moeilijke omgang met lokale media en achterban meegerekend) zou Wormuth al lang ontslagen zijn. Ware het niet dat Fledderus en zijn maatje Gudde Wormuth nog steeds de hand boven het hoofd houden.
 
Constant kante
 
1
10 november 2022 om 14:54
Mooie eerlijke reactie joventut. Alleen heb ik één kantekeningetje. Een trainer ontslaan omdat die een ongelukkige uitspraak doet ('hij was een beetje dom...' is heel erg duur. Want uiteraard is het geen gegronde reden en dan oet je dus het volledige salaris over het restant van het contract van de trainer gaan uitbetalen. Dure grap wordt het dan.
 
consy
 
0
10 november 2022 om 16:45
Constant kante, ik mag toch aannemen dat in het contract van Wormuth met Groningen staat aangegeven dat wanneer hij het imago van de club schaadt, een ontslag een logisch gevolg zou kunnen zijn. Wat dat betreft is het dan wel een gegronde reden.
 
Korenaar
 
2
10 november 2022 om 15:11
Frank Wormuth ontslaan zou het domste zijn wat Groningen kan doen. Kunnen ze beter Fledderus eruit gooien want die heeft deze kwaliteitsarme selectie samengesteld. Een andere trainer haalt er niet meer uit.
 
orangestars
 
5
10 november 2022 om 14:30
Wat bedoelt de auteur met Iran-vergelijking in dit nieuws?
 
FCG95
 
8
10 november 2022 om 14:47
Staat letterlijk in de tekst toch? Wormuth vergeleek het boycot met de vrouwenrechten in Iran.
 
orangestars
 
1
10 november 2022 om 15:04
bedankt Je mag meer uitleggen Ik heb geen informatie over deze kwestie Als Iraniër is dit nieuws interessant voor mij
 
Tegenargument
 
8
10 november 2022 om 14:50
Landelijk in diskrediet nog wel..... ik heb mijn vrouw, mijn schoonouders, mijn broertje en aantal collega's apart gevraagd of ze op de hoogte waren dat de hond van een voetballer van Groningen een andere hond had dood gebeten? Ze dachten dat ik een grap wilde maken, maar die kwam niet. Ik wil niet de bovenstaande personen bestempelen als graadmeter voor de Nederlandse bevolking, maar..... als je je druk maakt over een provinciale voetbalclub, waarbij de angst ontstaat dat het landelijk in diskrediet gebracht is?!? Tja...... dan heb je jezelf en de club wel heel erg hoog zitten. Waar ik dan ook altijd benieuwd naar ben, hoe zien die mensen eruit? We dwalen af, ik ga proberen om er alsnog een grapje van te maken, want ik vind dat ik nu diskrediet ben gebracht.
 
Korenaar
 
14
10 november 2022 om 15:17
Dus omdat de club uit Groningen komt is het geen nieuws. Maar zou de club uit Noord- of Zuid Holland komen dan zou heel Nederland het moeten weten. Misschien eens iets doen aan je algemene ontwikkeling dan krijg je een wat bredere blik op de wereld.
 
Tegenargument
 
3
10 november 2022 om 15:38
Je snapt de context niet. Het feit dat enkele supporters zich druk maken dat hun voetbalclub landelijk in diskrediet wordt gebracht over iets heel onbenulligs. Want dat is het gewoon, dan maak je jezelf heel serieus en je club ontzettend belangrijk. Of het uit Noord-Holland zou komen of welke provincie ook, maakt in deze niets uit. Als je mij beticht aan gebrek in algemene ontwikkeling, dan adviseer ik jou eerst groep 6 begrijpend lezen en 'hoe herken ik satire'. Wellicht dat je jezelf 'aangevallen' voelt, omdat je ook uit die contreien komt. Excuus als ik je heb beledigd. Misschien jezelf niet zo serieus nemen?
 
Korenaar
 
4
10 november 2022 om 16:13
Het gemiddelde artikel hier gaat over de kleur van de onderbroek van Matthijs, de hond van Hakim, het merk zonnebrand olie van de viendin van Frenkie of 100 berichten over een volledig ontspoorde Marrokkaanse voetballer. Dan is dit nieuws over een voetballer van een andere club een keer een verandeming. Maar bij die onzin die ik hier boven noem heb ik nog nooit een "tegenargument" van je gehoord. En in plaats dat ik een cursus volg zou jij er eens eentje moeten volgen om te leren dat er 18 clubs in de eredivisie spelen waar iets van vermeld mag worden. En nee ik ben geen Groningen fan.
 
Tegenargument
 
4
10 november 2022 om 18:06
Haha gozer, waar maak je je druk om? Je bent net zo serieus als die Groningen supporters.... en je snapt nog steeds de context niet. En je goedbedoelde cynische adviezen boeien mij echt geen ene moer. Ik zal het nog 1 keer uitleggen. Het is gewoon komisch om te lezen dat waarschijnlijk 10 'die hard'-Groningen fans dus echt denken dat hun club landelijk..... dus lees; voor heel Nederland voor lul staan en in diskrediet wordt gebracht. Nou, trust me.... het zal 17.500.000 Nederlanders echt geen ene moer boeien wat er bij F.C. Groningen gebeurd. Het feit dat enkele fans wel dat gevoel hebben is prima, maar de bewoording 'landelijk' is sneu gekozen. Nou, fijne avond zuurpruim.
 
gomes1psv
 
4
10 november 2022 om 14:53
Grootste nieuws is wel dat supporters zich kennelijk druk maken over het imago van hun club en de eventuele deuk hierin. Als je bovendien niet kunt gniffelen om de totaal manke vergelijking die Wormuth maakte is je gevoel voor humor en relativering wel definitief verdwenen. Deze fans verkeren in ieder geval in de gelukkige zekerheid dat ze de winter wel doorkomen als dit de problemen zijn, waarvan ik me afvraag of ze zich hier zo druk over hadden gemaakt als FC Groningen een seizoen als dat van Sparta kende. W.b. de kwestie Abraham zou ik andersom ook lachen om de boycot van FC Groningen als ik RTV Noord runde. De club ziet vanzelf in dat het een belangrijk nieuwskanaal richting zijn fanbase mist. Tot die tijd volstaat een mededeling over het ontbreken van clubnieuws agv keuzes bij FC Groningen wel. Wat een kleinzerig gedoe allemaal zeg.
 
Skylab
 
0
10 november 2022 om 15:33
Nou Groningen kan op zoek naar een nieuwe trainert
 
meandmyself
 
6
10 november 2022 om 15:57
Het had zo simpel opgelost kunnen worden als ze bij monde van FC Groningen hadden gezegd: "we zullen Abraham over deze kwestie onderhouden". Maar nee, RTV Noord heeft schuld en bij Groningen kruipen ze in de slachtoffer rol. Dom, dom, dom.....
 
 
0
10 november 2022 om 16:02
Hahaha heeftie die vergelijking echt gemaakt?
 
robmaas
 
0
10 november 2022 om 16:41
Ik zei het vorig seizoen al succes met Frank wormuth,iedereen was er blij mee zelfs supporters van andere clubs zeiden goede keuze. Maar achteraf heb ik gelijk gehad,succes hopelijk gaat Groningen beter presteren vind het wel een mooie club.
 
Archie Karas
 
1
10 november 2022 om 16:57
Matige selectie (al jarenlang) met matige trainers, dan krijg je matige resultaten. Ik kan het weten, want deze ongein hebben we ook jarenlang gehad bij Heerenveen. Het is bij ons nu niet om aan te gluren, maar we sprokkelen wel punten.
 
GroningenTom
 
1
10 november 2022 om 17:03
Ja je kan de situatie wel een beetje vergelijken bij jullie de afgelopen jaren. Afgezien van het financiële aspect.