1153 fans zien De Graafschap voor het eerst sinds 2000 winnen in Nijmegen
Zondag, 21 februari 2021 om 14:08

De Graafschap heeft zondagmiddag uitstekende zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie. De formatie van trainer Mike Snoei won namelijk met 1-2 van nummer zes NEC, waardoor het verschil met koploper SC Cambuur nog slechts één punt bedraagt: 56 om 57 punten. De lijstaanvoerder komt echter pas maandagavond in actie tegen Jong FC Utrecht. Als proef waren er zondag in De Goffert 1153 bezoekers aanwezig om NEC te ondersteunen. Het is de zevende zege op rij voor De Graafschap en de eerste overwinning in een uitduel met NEC sinds 2000.

De toegelaten supporters zagen een afwachtende beginfase in Nijmegen. Na twintig minuten spelen ontstak Daryl van Mieghem het vuurtje namens De Graafschap met een harde knal. NEC-doelman Norber Alblas pareerde zijn inzet echter op vakkundige wijze. De daaropvolgende hoekschop voor de bezoekers werd over de lat gekopt door Elmo Lieftink. Na 25 minuten schreeuwden de NEC-fans om een rode kaart voor Julian Lelieveld, die de doorgebroken Jonathan Okita neerhaalde. De verdediger van De Graafschap kwam echter goed weg met een gele kaart. Danny Verbeek mocht enkele minuten later ook niet klagen met slechts geel na een soortgelijke overtreding op Okita.

In beeld: voor het eerst sinds september weer fans in stadion van NEC

Er waren in bijna een halfjaar tijd weer supporters welkom bij een thuisduel van NEC.Lees artikel

Elayis Tavsan leek NEC tien minuten voor rust op een 1-0 voorsprong te brengen, maar zijn doelpunt werd geannuleerd wegens buitenspel. Vijf minuten na de rust was het juist De Graafschap dat de ban wist te breken in De Goffert. Alblas had ditmaal geen antwoord op de harde knal van Van Mieghem: 0-1. Tavsan kende geen gelukkige middag in Nijmegen, want de vleugelaanvaller teisterde na zeventig minuten spelen namelijk de lat met een hard schot van afstand. NEC zette De Graafschap in die periode onder druk, maar de zo gewenste gelijkmaker bleef uit voor de thuisploeg.

De Graafschap bleef rustig en geconcentreerd spelen en sloeg een kwartier voor tijd wederom keihard toe. Ted van de Pavert, die net voor rust al bijna scoorde, verdubbelde de voorsprong van De Superboeren met een harde knal van dichtbij. Het goede voorbereidende werk was van Jesse Schuurman. NEC bleef het ondanks de nieuwe tegenslag proberen en de inzet resulteerde in de 85ste minuut in de aansluitingstreffer. Tavsan nam een lange bal op perfecte wijze aan, schudde Van de Pavert moeiteloos van zich af en krulde de bal vervolgens op fraaie wijze in de verre hoek. NEC bleef tot de laatste seconde knokken voor de gelijkmaker, die echter niet meer op het scorebord verscheen. Een teleurstellende week derhalve voor NEC, dat woensdag in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker werd uitgeschakeld door VVV-Venlo (1-2).

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
Aguerooo
 
5
21 februari 2021 om 14:13
Zakelijke en volwassen overwinning van DeGraafschap. Een van de slechtste wedstrijden van dit jaar maar wel gewoon dikverdiend. Ook weer typisch DeGraafschap dat de 0 niet word gehouden. 3 punten zijn weer binnen, op naar de volgende. Overigens wel medelijden met de NEC supporters dat ze zo'n wedstrijd hebben moeten zien na ongv. een jaar
 
Jarl LOLSWAG
 
15
21 februari 2021 om 14:14
Wij kopen de seizoenskaart niet voor het goede voetbal, laat dat duidelijk zijn?? proficiat met de drie punten, hoop dat jullie promoveren. Heerlijke supporters op de Vijverberg??
 
Jarl LOLSWAG
 
11
21 februari 2021 om 14:13
Nou, het lijkt me duidelijk dat Meijer een nieuwe tactiek mag gaan verzinnen. Je buitenspelers kunnen he-le-maal niets. Ze willen allemaal de bal in de voet in plaats van eens diep te lopen. Zeg nou gewoon eens dat ze breed en diep moeten lopen. Verdorie, weer negentig minuten lang mezelf geërgerd aan die pipo's. Gefeliciteerd aan De Graafschap supporters, wij hebben niets laten zien en elke standaardsituatie was bij jullie gevaarlijk. 100% terecht gezien het overwicht van De Graafschap
 
Sieb nr. 15
 
3
21 februari 2021 om 14:35
Zul je altijd zien. Mag je een keer weer naar het stadion, krijg je dit.
 
Guaporta
 
48
21 februari 2021 om 14:48
Wedstrijd niet gezien en zonder de context van de foto te kennen wil ik eigenlijk nog wel iets kwijt over de vierde man van links op de onderste rij. Hoop eigenlijk dat hij een paar seconden voor de foto een slok van zijn bier heeft genomen, want aan de manier waarop hij zijn mondmasker draagt stoor ik me enorm bij andere mensen. Er zijn altijd wel mensen in de supermarkt, openbaar vervoer (in de enkele keren dat ik daar gebruik van heb gemaakt) of andere publieke ruimten die hun mondmasker op de kin dragen of de neus compleet vrij laten. Zo van: 'ik draag toch een mondmasker, doe niet zo moeilijk'. Blijkbaar is dat een groep mensen die wel de wettelijke plicht voelt om een mondmasker te dragen, maar geen flauw moreel besef heeft waarom zo'n masker gedragen wordt. Want je gaat me niet vertellen dat iemand na twaalf maanden nog steeds niet weet hoe een mondmasker op een correcte manier gedragen wordt.
 
Duifmeneer
 
37
21 februari 2021 om 15:21
Mijn god waar een mens zich druk om maakt en zichzelf even wil profileren over hoe correct hij of zij is met een statement over een verkeerd gedragen mondkapje echt waar gaat dit over. Er zijn genoeg mensen die inderdaad het nut van een mondkapje totaal niet inzien, deal with it.
 
Guaporta
 
29
21 februari 2021 om 16:04
Deal with it? Dus omdat er een bepaalde groep mensen is die het nut van een mondmasker niet inzien moeten we met z'n allen de consequenties daarvan aanvaarden? Sodemieter op. De toegevoegde waarde van het dragen van een mondmasker is lang en breed bewezen in situaties waarin afstand houden onmogelijk is. Overigens wel een typische reactie, dat 'deal with it'. Alsof de rest van de maatschappij moet boeten voor het feit dat jij weigert om op een paar momenten even een mondmasker te dragen.
 
fokstra20
 
6
21 februari 2021 om 16:31
Los van of je het nut er van in ziet of niet. De afspraak is dat je met een mondkapje op naar binnen kunt. Als je die niet wilt dragen moet je daar niet zitten.
 
Lierse1997
 
8
21 februari 2021 om 18:39
“Er zijn genoeg mensen die inderdaad het nut van nuchter met de wagen rijden totaal niet inzien, deal with it”.
 
Boca2005
 
22
21 februari 2021 om 15:30
Gedurende minimaal twintig seconden je handen wassen voordat je het masker uit het zakje haalt. Het masker alleen bij de elastiekjes aanraken. Het masker goed over je neus en mond trekken. Absoluut niet met je handen aan het masker komen, ook niet tussentijds omdat het wat kriebelt of je wat wil eten of drinken. Het masker niet te lang ophouden en ook niet ophouden wanneer het vochtig is geworden. Het masker ook weer alleen bij de elastiekjes vasthouden wanneer je het weer van je gezicht verwijderd. Het masker direct weggooien of in een plastic zakje doen en bij 60 graden wassen. Na het wassen weer in een plastic zakje doen. Nooit twee keer of vaker eenzelfde mondkapje gebruiken zonder dat het tussentijds gewassen is. Na het verwijderen van het mondkapje opnieuw je handen gedurende minimaal 20 seconden wassen. Wanneer je een mondmasker niet op bovenstaande wijze gebruikt kan het gebruik een averrechts effect hebben. Hopelijk doe jij wel alles goed Guaporta, alleen dan komen we verder.
 
Guaporta
 
6
21 februari 2021 om 16:17
Lekker cynisch, maar van alle dingen die je opsomt is het correct dragen van een mondmasker de minst tijdrovende, meest eenvoudige en meest effectieve maatregel. Hoe moeilijk is het nou om even naar anderen te kijken en dan je masker gewoon over je neus te trekken? Dan kan je cynisch doen, maar dit zijn kleine dingen die gewoon veel helpen.
 
Boca2005
 
7
21 februari 2021 om 16:49
Helemaal niet cynisch. Je moet alle regels bij het dragen van een mondmasker in acht nemen. Dit gaat alleen om het op de juiste manier dragen van een mondmasker. Alleen dan kan het helpen.