FC Barcelona laat Xavi in persoonlijk gesprek weten dat hij moet vertrekken
Vrijdag, 24 mei 2024 om 13:45

Xavi moet vertrekken als hoofdtrainer van FC Barcelona, zo onthult de Catalaanse grootmacht vrijdag op de website. Voorzitter Joan Laporta heeft de Spaanse coach inmiddels op de hoogte gebracht van de beslissing om de samenwerking voortijdig stop te zetten. Hansi Flick is de beoogde opvolger van Xavi bij de Catalanen.

Mundo Deportivo meldde vrijdagochtend dat het de bedoeling was dat Xavi maandag, een dag na de afsluitende competitiewedstrijd tegen Sevilla, pas weggestuurd zou worden. Laporta en technisch directeur Deco hebben echter besloten om de clublegende nu al te laten weten dat hij na dit seizoen moet vertrekken. Xavi zit zondag nog wel op de bank tijdens het bezoek aan Sevilla.

Bij het gesprek van vrijdag waren naast Laporta, Deco en Xavi ook vice-president Rafal Yuste en assistent-trainers Òscar Hernández and Sergio Alegre aanwezig. Xavi beschikt bij Barcelona over een doorlopend contract tot medio 2025, maar hij en zijn technische staf dienen dus een jaar eerder al te vertrekken.

Statement


"FC Barcelona wil Xavi bedanken voor zijn werk als coach, dat bijdraagt ??aan een ongeëvenaarde carrière als speler en aanvoerder van het team, en wenst hem alle geluk van de wereld", zo laat de clubleiding vrijdag weten in een statement. In de komende dagen zal meer duidelijk worden over de nieuwe technische staf.

Flick


De verwachting is dat Flick op zeer korte termijn officieel wordt gepresenteerd door Barcelona. Laporta en Deco willen snel zaken doen met de 59-jarige Duitser, die volgens de Duitse tak van Sky Sports reeds tot een persoonlijk akkoord is gekomen met de nummer twee in LaLiga. Voor Flick ligt een eenjarig contract klaar, met de optie op een extra seizoen.

Ruim een maand geleden werd bekend dat Xavi van gedachten was veranderd en, ondanks zijn aangekondigde vertrek, tóch op zijn post zou blijven. De situatie blijkt nu dus toch weer anders te zijn, daar Barcelona Xavi de wacht heeft aangezegd en vol voor Flick lijkt te willen gaan.

Aanleiding voor het mogelijke ontslag van Xavi zouden uitspraken zijn over de financiële situatie van de club op een recente persconferentie. Barcelona zal een afkoopsom moeten betalen, omdat de oud-middenvelder een doorlopend contract heeft tot medio 2025.

Xavi loodste Barcelona vorig seizoen naar de landstitel. Daarnaast werd beslag gelegd op de Spaanse Supercup. Dit seizoen moet Barcelona het kampioenschap laten aan Real Madrid. Xavi zag zijn elftal in de kwartfinale van de Champions League sneuvelen tegen Paris Saint-Germain.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
23:55
23:55
Valentijn Driessen vergelijkt Schouten met één van de beste middenvelders ooit
3
   
23:38
23:38
Derksen: 'Hij wordt opgehemeld, maar die man is totaal onvoldoende voor Oranje'
11
   
23:35
23:35
Van Basten en Ten Hag zijn het niet eens over prestatie van Oranje-international
6
   
23:30
23:30
Rapport Oranje: twee spelers vallen door de mand en scoren onvoldoende
137
   
23:10
23:10
Het programma, alle uitslagen en de standen van het EK: winst Oranje en Engeland
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (115)

 
Zeballos
 
74
24 mei 2024 om 13:47
Die Laporta is toch ook een clown. Wanneer zijn de nieuwe verkiezingen daar?
 
Mick00
 
18
24 mei 2024 om 13:48
Font heeft naar verluidt een brief geschreven met de vraag of Laporta zou willen opstappen als hij de druk niet meer aan kan. Ik gok dat het niet lang meer duurt op deze manier.
 
Saksenros65
 
17
24 mei 2024 om 14:16
Aan de andere kant; dit heeft Xavi ook wel een beetje over zichzelf afgeroepen. In principe heeft Xavi Barcelona bespeeld. Hij stond op het punt ontslagen te worden, veel fans waren wel zo'n beetje klaar met hem, toen hij plots aangaf aan het einde van het seizoen te gaan vertrekken. Ontslag afgewend! En toen het weer wat opkrabbelde wilde meneer toch ineens wel blijven. Slim gespeeld, maar wel typisch dat het dan alsnog op deze manier lijkt te eindigen.
 
ModricMagic
 
55
24 mei 2024 om 14:17
Meneer wilde ineens blijven? Nee Laporta en zijn bestuur hebben maandenlang tegen hem gezegd dat die moest blijven. Heb Laporta dat al tig keer in de media horen roepen.
 
Saksenros65
 
0
24 mei 2024 om 21:12
Tja kan zijn, ik kan me niet aan het gevoel onttrekken dat dat de insteek was van Xavi. Je afscheid aankondigen wanneer je de bui voelt hangen, en de kans grijpen wanneer de boel toch omslaat (wat vaak toch wel gebeurt in de voetballerij). Nogmaals; slim van Xavi, maar ik zie er de grap ook wel van in eerlijk gezegd. Clown vs clown.
 
eceb99
 
35
24 mei 2024 om 13:47
Blijkbaar mag je geen kritiek geven
 
Milansko
 
74
24 mei 2024 om 13:47
Wat is Barcelona een shitshow geworden zeg, paar maand geleden nog op de knieën omdat ie moest blijven en nu zelf ontslaan. Hier moet je toch niet meer heen willen als coach…
 
WeAreAnfield
 
6
24 mei 2024 om 14:56
Zou ook heel grappig zijn als er geen enkele coach ja gaat zeggen, misschien staat Laporta dan zelf voor de groep. Denk dat die narcist in elk geval wel denkt dat die t best zou kunnen..
 
YungBaloo
 
57
24 mei 2024 om 13:47
Mijn Barcelona hart huilt. Heel erg hard. Wat een troosteloze en trieste vertoning van Laporta. Echt om je kapot te schamen..
 
messi_123
 
85
24 mei 2024 om 13:47
Laporta wat ben jij toch een ontzettende kinderachtige president dat je met zo’n legende van de club ontslaat puur omdat die wat dingen riep in de media is ongelofelijk. #Laportaout
 
Linley
 
17
24 mei 2024 om 14:17
Ja maar laten we eerlijk zijn. Je hebt toch liever die Duitser dan Xavi? Als ik Barca fan was zou ik het alleen maar top vinden. De manier waarop is misschien niet zo netjes maar Xavi heeft zijn kans gekregen en de resultaten waren niet geweldig. Er staat daarnaast een veel betere coach voor de deur te wachten. Dit soort ijskoude beslissingen zijn dan gewoon nodig. Helemaal als je een absolute topclub wilt zijn.
 
messi_123
 
14
24 mei 2024 om 14:22
@Linley Ja ik heb ook liever Flick dan Xavi maar los daarvan het gaat mij meer om op de manier hoe Laporta met zo’n clubicoon omgaat. Een paar maanden geleden probeerde Laporta Xavi te overtuigen om te blijven en uiteindelijk bleef hij. Nu Xavi wat dingen in de media zei over de financiële middelen die Barca heeft en we niet iedereen kunnen kopen die we nodig hadden is Laporta daar woedend om geworden wat gewoon zeer kinderachtig is van hem. Xavi had daar gewoon gelijk in.
 
Linley
 
4
24 mei 2024 om 14:30
Ik geloof niet dat het alleen daar mee te maken heeft. Een paar maanden geleden deden ze nog vol op mee in de competitie en CL. Dat is allemaal op een gegeven moment verdampt. Vervolgens ziet Xavi dat Real goed presteert en de toekomst daar er door transfers en goed beleid er veel rooskleuriger uitziet en dan doet hij wat (naar mijn mening) verkeerde uitspraken. Dan moet je als voorzitter inderdaad afvragen of je nog wel zin hebt in nog een seizoen met een coach die niet heel veel vertrouwen uitspreekt in de toekomst.
 
Unbeliebeble
 
8
24 mei 2024 om 17:52
Jullie worden bestuurd door een egotrippertje die 0,0 zelfreflectie heeft. Ik heb al eerder gezegd en zal het herhalen: Laporta wordt de definitieve ondergang van Barca als hij maar lang genoeg mag aanblijven. Wat heeft hij het aanzien van Barca ongekend geschaad zeg. Bovendien lijkt hij alleen maar een doel te hebben en dat is jullie supporters een luchtkasteel voor te houden. Doen alsof het helemaal uitstekend gaat met Barca op financieel en sportief gebied en helaas trappen veel supporters in die leugens. Je ziet het: als je ook maar een keer de waarheid druft te zeggen, vlieg je eruit. Want dat kan Laporta er niet bij hebben: de supporters moeten in een niet bestaande droomwereld blijven waarin Barca nog steeds tot de absolute top en 'favoriet van de Cl' behoort... man man man wat is deze gast slecht zeg. Ik hoop voor je dat er snel verkiezingen worden uitgeschreven want deze man is een ramp. Misschien wel een van de slechtste clubpresidenten die ik in mijn levensjaren heb mogen aanschouwen.
 
Pedri16
 
2
24 mei 2024 om 19:32
Je hebt Bartomeu ook meegemaakt? Die was nog wel erger hoor. Die huurde een social media bedrijf in om Barcelona spelers te beschimpen online. Hij betaalde belachelijke salarissen. Hij betaalde meer dan 400(!) miljoen voor een opvolger van Neymar, maar ze zijn alle 3 geflopt. Coutinho, Dembele en Griezmann heb ik het dan over uiteraard. Nee. Bartomeu was véél erger. Laporta kan nog een succesvolle termijn tegenover zijn huidige periode zetten. Bartomeu heeft niks goed gedaan.
 
Unbeliebeble
 
7
24 mei 2024 om 20:38
@pedri daar geef ik je gelijk in. Bartomeu is een geval apart. Die heeft de puinhoop natuurlijk veroorzaakt. Dat zal ik absoluut niet ontkennen. Maar men moet niet doen alsof Laporta het goed doet. Lewa is bij jullie op zijn ouwe dag bijzonder dik betaald. Met de aankomende loonsverhoging zal alleen Mbappe meer verdienen dan Lewa. Laat dat even inzinken. Ik betoog dat Laporta in alles niet de man is de Barca uit de dal kan halen. Ik geef je helemaal gelijk dat hij die puinhoop heeft geërfd van zijn voorganger, maar Laporta is nu al een aantal jaren de club enorm aan het beschadigen.
 
FCBCruijffista
 
0
25 mei 2024 om 00:25
@Unbelieble, je weet echt totaal niet waarover je het hebt met zero nuance. Ik ga zelfs geen moeite meer doen om inhoudelijk te reageren, je komt namelijk slechts bashen om te bashen, dat herken ik meteen. Je volgt het voetbal allicht nog maar 10 jaar en spreekt zonder enige voorkennis, feitenkennis en nuance.
 
Unbeliebeble
 
2
25 mei 2024 om 16:15
@fcbcruijffista lekker makkelijk... weglopen van een discussie. Dat een voorzitter het in een eerdere termijn goed heeft gedaan, kun je niet gebruiken voor de sh*tshow die hij er nu van maakt.
 
RubbereSjon
 
7
24 mei 2024 om 13:47
Het was toch juist de bedoeling van Laporta dat Xavi langer zou blijven?
 
mcgregor
 
43
24 mei 2024 om 13:54
Tot dat Xavi kritiek had op de financiën.. dictator laporta pikt van niemand kritiek . Schandalig ..
 
Martijn R
 
16
24 mei 2024 om 13:57
Nou ja, kritiek. Het mag toch algemeen bekend zijn dat Barcelona momenteel niet in staat is de spelers te halen waar een Real Madrid of City naar kijken. Het is veel transfervrij en dan af en toe een (matig) gecalculeerde grotere aankoop. Maar een Bellingham, Haaland of Mbappe is momenteel gewoon niet haalbaar. Dat mag je toch gewoon zeggen.. Waar voorheen we met spelers als Neymar en Suarez wel dat soort jongens konden halen. Waar die Laporta zich dus druk om maakt..
 
snowy
 
6
24 mei 2024 om 14:07
Dat de financiën niet op de zijn weet iedereen behalve Laporta.
 
HSAJX
 
6
24 mei 2024 om 13:47
Gemiste kans, Ajax
 
FapTheRooster
 
11
24 mei 2024 om 13:53
Met Farioli ben je waarschijnlijk veel beter af dan met Xavi. Neemt niet weg dat wat Laporta hier doet, echt te ridicuul voor woorden is.
 
AjaxRosenberg
 
6
24 mei 2024 om 13:57
Zeker niet! Xavi is er ingerold omdat het een topvoetballer was. Bij Farioli veel meer het idee dat het een tactisch brein is die alleen maar met verbeteren bezig is. Geeft overigens geen garanties, dus de tijd zal het leren.
 
Baardgrasmus
 
19
24 mei 2024 om 13:47
Meer dan een club, zoals ze zo mooi zeggen
 
ManUtd36
 
24
24 mei 2024 om 13:48
Het is in ieder geval nooit saai in Barcelona
 
JosDekkers
 
11
24 mei 2024 om 13:48
Misschien heb ik niet goed opgelet, maar ik kan me herinneren dat Xavi zelf op zou stappen. Vervolgens had hij besloten dat ie toch nog een naar zou blijven toch? Dan is dit wel knap lullig ??
 
BBartNEC
 
23
24 mei 2024 om 13:48
Triest clubje
 
assiee96
 
5
24 mei 2024 om 13:48
Snijd Barca zich niet in de vingers? Ware het niet dat die zelf wou opstappen. Nu moet Barca hem nog geld meegeven ook.
 
suddervleesch
 
2
24 mei 2024 om 13:48
Laatste jaren veel korte termijn beleid in Barcelona. Zo omgaan met je helden is ook erg matig. Lastig om te zien. Ik zie Ten Hag daar nog wel heen gaan komend seizoen als hij bij Man U wordt ontslagen.
 
Ganjabroeder
 
3
24 mei 2024 om 13:49
Triest, zo ga je niet met een legende om. Had 'm die laatste wedstrijd uit laten zitten en vervolgens aankondigen in goed overleg uit elkaar te gaan.
 
gekkegerrit94
 
5
24 mei 2024 om 13:49
Wat een kansloze zooi is het toch geworden daar
 
Hendrik63
 
3
24 mei 2024 om 13:49
Tja het was niet best, maar om een clubicoon nou één nietszeggende wedstrijd voor het einde van het seizoen te ontslaan..
 
Area51
 
6
24 mei 2024 om 13:49
Dus nu weten we het zeker dat Joan Laporte zeer onbetrouwbaar is? Hoe hij Koeman behandelde is was dus niet eenmalig. Maar ja, wat kan je anders van een narcist verwachten?
 
LosBlancos1999
 
17
24 mei 2024 om 13:50
Dit vind ik echt niet kunnen. Xavi eerst overtuigen om te blijven en als hij dan ja heeft gezegd hem later alsnog ontslaan. Heel erg laag en ontzettend respectloos naar een clublegende.
 
bizzlad
 
0
24 mei 2024 om 13:56
Toen hij zelf wilde opstappen konden ze er gratis vanaf. Kan me voorstellen dat hij nu nog een mooi zakje mee krijgt. Al zal het Xavi er niet om te doen zijn, kan ik me voorstellen dat je wel op je strepen gaat staan als ze je zo behandelen. Overigens hoor je in Nederland vaak dat wij niet goed om gaan met onze helden.....maar als je dit soort dingen ziet vraag ik me af of het een Nederlands probleem is of dat het gewoon een voetbal probleem is.
 
ModricMagic
 
7
24 mei 2024 om 14:00
Ze zeggen dat Xavi geen geld vraagt en gewoon vertrekt maar dat hij wel wil dat zijn staf wordt uitbetaald.
 
Blaugrana1899
 
20
24 mei 2024 om 13:51
Lachwekkend en vreselijke respectloos naar Xavi ik schaam me op deze manier voor me club echt lachwekkend beleid
 
HZ7-22
 
3
24 mei 2024 om 13:51
Zat aan te komen. Tuurlijk huilt mijn Barca hart, Xavi is een hele grote legende. Aan de andere kant was het spel onder Xavi minder. Ik heb in big matches gemerkt dat er winnaarsmentaliteit miste. Gundogan heeft dit ook kenbaar gemaakt naar de media. Xavi is wellicht een trainer die mooi voetbal met zich meebrengt, maar hij is nog te onervaren om ook ervoor te zorgen dat alle gezichten een kant op staan. Hansi Flick is daar de gedroomde kandidaat voor. Ik hoop ook dat Barcelona langzamerhand de 433 loslaat en verdergaat met een 4231. Zo kan je spelers als Frenkie de Jong optimaal gebruiken, en met het aantrekken van Bernardo Silva voor de rechterkant is dit een hele interessante tactiek.
 
Pedri16
 
2
24 mei 2024 om 14:31
4231 met Bernardo op rechts, Gündogan op 10 en Lewandowski in de spits mist wel behoorlijk wat snelheid en diepgang. Geen idee wie de linksbuiten gaat worden, maar snelheid is echt nodig.
 
Goat10
 
0
24 mei 2024 om 14:54
Eerst en vooral mits ze fit zijn dan moeten Pedri en Gavi altijd spelen. Gundogan doet soms goede dingen in de aanval, maar zonder bal heb je totaal niks aan hem, wint nooit een duel. En bernardo silva is het slechtste wat je kan doen, als je weet dat Yamal op die positie speelt, en ja Yamal kan niet alles spelen, maar een speler zoals Silva wilt ook alles spelen, dus hij zou geen goede keuze zijn. Beter halen ze een linkerflank met snelheid, en actie, en liefst als het kan Lewa vervangen voor een jongere en snelle spits.
 
Pedri16
 
1
24 mei 2024 om 15:00
Nuñez is niet mijn favoriete spits, maar die past perfect in het voetbal van Flick met zijn ongelofelijke energie en duelkracht. Hij is daarnaast ook nog eens razendsnel. Kan best een leuke optie zijn als het klopt dat Liverpool en hijzelf uit elkaar willen. Zou er echter niet meer dan 50-60 miljoen voor betalen.
 
Goat10
 
1
24 mei 2024 om 15:15
Het grootste probleem is Lewa weg krijgen. Ben bang dat Flick als duitser hem wel gaat willen houden.
 
Pedri16
 
2
24 mei 2024 om 15:22
Geruchten gaan dus dat Lewandowski‘s contract met één jaar wordt verlengd als hij meer dan 50% van de wedstrijden speelt. Alleen daarom hoop je al dat ze een nieuwe spits halen. Kan je je voorstellen dat we in 2025 nog steeds het seizoen ingaan met een inmiddels 37-jarige Lewandowski in de spits? Man wat een nachtmerrie. Hij zal vast nog wat ballen erin tikken, maar aan de bal is het nu al absoluut dramatisch. Druk zetten gaat ook in slow motion tegenwoordig.
 
HZ7-22
 
1
24 mei 2024 om 16:08
Geruchten gaan dat Haaland wordt aangetrokken als het stadion 100% af is, in 2025.
 
Pedri16
 
0
24 mei 2024 om 16:12
Pfoe weet niet wat ik daarvan moet vinden. Ik zie liever Wirtz of Leao komen als je toch 100+ miljoen wilt uitgeven. Ik weet dat het geen spitsen zijn, maar ik vind Haaland persoonlijk een hele goede maar toch wel beperkte spits. Ben niet zijn grootste fan om eerlijk te zijn.
 
Joga_Bonito10
 
0
25 mei 2024 om 02:34
Wirtz is een Barca fan, maar dat waren Modric en Isco ook. Wirtz binnen halen is meteen weer de Trequartista introduceren. Ben je ook meteen van die spitsdiscussie af.
 
cartmen
 
3
24 mei 2024 om 13:52
Powermove van egotrippende voorzitter. Waarom niet gewoon laatste wedstrijd afwachten?
 
Andres13
 
4
24 mei 2024 om 13:52
Dat Barcelona begint echt een troosteloos hoopje te worden door die enge Laporta. Grote verhalen maar durf niet als trainer zijn luchtkastelen lek te prikken want dan wordt je gewoon op straat gegooid. En ook achter de rug van Xavi alvast Hansi Flick aanstellen. Zo wordt er dus met echte clubmensen omgegaan. Eerst met Koeman en nu Xavi.
 
ModricMagic
 
4
24 mei 2024 om 13:52
Alleen maar omdat Xavi realistisch was op de financiën haha. Niet eens om de slechte prestaties dit seizoen. Had altijd al gezegd dat Xavi na dit seizoen moest vertrekken. Want het was op. Alleen op deze manier is gewoon lachwekkend. Iemand maandenlang overtuigen om te blijven. En daarna na 2 weken ontslaan.
 
KEIZER!
 
2
24 mei 2024 om 13:53
Deze club is nog kapotter dan kapot. Eigen belang eerst denken veel hoge heren bij Barcelona, wat een droevige bedoeling. Na jaren naast hun stand geleefd te hebben door super contracten en transferkosten te betalen heb ik echt 0 medelijden met hen. Wel met de supporters die fan zijn.
 
Tijger-wit
 
3
24 mei 2024 om 13:54
Dit is wel heel erg laag. Xavi wilde zelf al stoppen maar kreeg het gevoel dat er toch nog meer in het vat zat. Dan laat je hem openlijk toegeven dat hij door wil gaan bij zijn club om hem vervolgens er gewoon uit te trappen. Op de lange termijn is het misschien goed voor de club zelf, maar zo ga je natuurlijk niet om met een echte clubman als Xavi. Dit is gewoon een blunder van Laporta die op z'n tenen is getrapt door een te eerlijk antwoord van Xavi.
 
Ana - List
 
1
24 mei 2024 om 13:54
Ik ben geen grote fan van Xavi maar zo ga je niet met een legende om. Laporte is een gefrustreerd mannetje.
 
Crooswijk11
 
1
24 mei 2024 om 13:55
Die maken de weg vrij voor Pep om de boel na volgend seizoen over te nemen door iemand aan te stellen die ze makkelijk kunnen ontslaan.
 
SamirHammadi
 
0
24 mei 2024 om 13:55
Neemt natuurlijk niet af van het feit dat Xavi om sportieve prestaties ontslagen had moeten worden.
 
OREELY
 
8
24 mei 2024 om 14:03
ze komen waarschijnlijk op 85 punten, 2 minder dan het kampioenschap aantal jaren terug en 3 punten minder dan vorig jaar. ze strijden tegen een bijna ongenaakbaar real, die op papier gewoon een betere selectie heeft. daarnaast heb je met girona dit jaar een uitschieter (staat tegenover dat sevilla, villareal en wat andere clubs juist een minder jaar hebben). ze zijn dit jaar verder gekomen in CL dan afgelopen jaar. ja het is geen geweldenaar, maar qua prestaties denk ik niet dat er trainers waren geweest die het veel beter hadden gedaan.
 
SamirHammadi
 
0
24 mei 2024 om 14:38
Ben ik het niet mee eens. Ik vind als eerst de selecties van Barca en real gelijkwaardig. Daarnaast mag er van een Barca legende, die weet hoe er gespeeld dient te worden, meer worden verwacht. Flick is aantoonbaar een betere trainer. Ik vind het, net als elke andere culer, vreselijk om te zien hoe met legendes om wordt gegaan. Maar ik denk wel dat Barca als club verder komt met Flick.
 
Dutch89
 
4
24 mei 2024 om 15:07
Sorry maar Real heeft toch echt een stuk betere selectie dan Barca op dit moment. Dat is ook absoluut geen schande als je kijkt naar de situaties waarin beide clubs zich bevinden. Barca heeft geen wereldsterren meer in het elftal zitten die het de laatse 25 jaar wel had. Ze halen alleen maar goedkope net niet spelers of spelers die op hun retour zijn.
 
Kelsb01
 
1
24 mei 2024 om 15:18
Gelijkwaardig? Op basis waarvan kom jij tot deze conclussie?
 
SamirHammadi
 
0
24 mei 2024 om 15:32
Door ze 1 voor 1 langs de meetlint te leggen.
 
bramco13
 
2
24 mei 2024 om 13:56
Ajax is dus niet de enige club waar ze legends kapot maken.
 
janter
 
1
24 mei 2024 om 13:57
Tja weet het ook niet meer
 
jeron
 
0
24 mei 2024 om 13:57
Hahah Laporta maakt zich volstrekt belachelijk!!! Xavi, Iniesta, Messi, puyol, pique Dat soort jongens zijn iconen, die zet je niet zo maar na een conflict op straat
 
messi_123
 
1
24 mei 2024 om 14:00
@jeron Hoe bedoel je Iniesta en Puyol? Iniesta had in 2017 of 2018 al besloten om zelf te stoppen bij Barca en destijds was Bartomeu de voorzitter. En van Puyol die ging al vroegtijdig stoppen ook in het Bartomeu tijdperk. Heel gek van je dat je Iniesta en Puyol erbij betrekt.
 
Pedri16
 
1
24 mei 2024 om 14:33
Puyol ging uiteindelijk wel te lang door. Die ging echt flink achteruit na 2010. Hij benoemt dat rijtje om Xavi mee te vergelijken, niet om te zeggen dat heel dat rijtje slecht is behandeld.
 
jeron
 
0
24 mei 2024 om 16:38
Exact wat Pedri16 zegt... Kijk, jongens die bijvoorbeeld 2 jaar leuk hebben meegevoetbald bij Barca, zoals een Van Bommel types is heel anders dan spelers die de club groot hebben gemaakt, miljoenen hebben geleverd door naam en faam
 
franco1990
 
0
24 mei 2024 om 13:58
Barthomeu heeft Barca financieel kapot gemaakt maar wat Laporta heeft gedaan is nog 100x erger!!! Allereerst de beste speler allertijden Leo een mes in de rug steken nadat hij hem presidentschap heeft bezorgt en nu Xavi op deze manier schofferen!! Heel smerig!!
 
Goat10
 
1
24 mei 2024 om 14:02
De manier waarop keur is zeker af, eerst smeken om te blijven en erna ontslaan. Maar dat Xavi moet vertrekken vind ik zeer terecht. Xavi mist gewoon de ervaring om een topclub als Barca te leiden.
 
Pedri16
 
0
24 mei 2024 om 14:34
Ben je blij met de keuze voor Flick? Ik vind zijn goede band met Lewa wel een beetje eng. Niet dat we nog een jaar 90 minuten lang wekelijks Lewa moeten zien stuntelen.
 
Goat10
 
0
24 mei 2024 om 14:47
Ja daar ben ik ook bang voor, dat hij vooral voor Lewa, en Gundo gaat kiezen, en spelers zoals Gavi of Pedri misschien gaat banken. Xavi was wel goed voor de jonge spelers, maar in het algemeen was hij gewoon niet goed genoeg. Flick heeft wat dat betreft meer ervaring, en is voor de eerste keer in vele jaren de eerste buitelandse trainer voor Barca, weet eerlijk gezegd niet wat ik ervan moet denken. Hoop wel dat hij die duitse mentaliteit een beetje bij Barca kan brengen. Duitsers spelen meestal hun eigen spel, maakt niet uit tegen wie ze spelen.
 
Pedri16
 
0
24 mei 2024 om 14:57
Stel ze hadden Xavi een “normaal” afscheid gegund, dan had ik dit echt een uitstekende oplossing gevonden. Flick tekent hoogstwaarschijnlijk voor één jaar met een optie voor nog een jaar mocht hij goed presteren. Dit betekent dat je in het ergste geval Flick als interim voor een jaartje hebt en je in de zomer van 2025 verder kan kijken. (Meen dat Arteta, Enrique en Guardiola allemaal vrijkomen) Flick neemt ook zijn eigen fysio en conditietrainers mee. Dat is ook eens lekker dat Barcelona wat dat betreft een andere route in slaat. De hoeveelheid blessures en “slappe” wedstrijdinstelling zorgde nogal voor wat ergernis de afgelopen jaren. Een keertje niet een trainer uit de standaard Barcelona/Spaanse kliek is ook eens verfrissend. Ik ben in die zin hartstikke benieuwd naar het nieuwe seizoen. Wat gaat Barcelona bijvoorbeeld doen met de 6 positie? Flick heeft niet persé een Zubimendi nodig. Die kan denk ik prima Frenkie als linker defensieve middenvelder gebruiken met een powerhouse als Onana in de Goretzka rol ernaast. Gavi is pas in 2025 terug dus daar moeten we niet teveel van verwachten.
 
SergioRamosHM
 
0
24 mei 2024 om 15:01
Eerst in jaren een buitenlandse trainer? Koeman is toch ook een Nederlander?
 
Pedri16
 
0
24 mei 2024 om 15:07
Mwah.. ja hij is een buitenlander, maar hij doelt erop dat het iemand van buiten af is denk ik. Koeman spreekt natuurlijk al Spaans, heeft jaren in Spanje gewoond en bij de club gezeten. Ja hij is Buitenlands, maar hij hoort wel bij het “Barcelonakliekje” daar waar Flick echt een buitenstaander is die helemaal niks met de club te maken heeft.
 
Goat10
 
0
24 mei 2024 om 15:16
Met buitelander bedoel ik iemand die totaal niks met Barca te maken heeft en van een andere competitie komt.
 
Ramos.93
 
6
24 mei 2024 om 14:04
Més que un club... Wat een grap. Eerst smeken om hem te laten blijven om vervolgens heel deze onzin aan te kondigen.
 
vinnzidane
 
5
24 mei 2024 om 14:08
Oh ja ‘mes que un club’ hahahah. Maar het zal wel aan LaLiga de var en Perez liggen.
 
Ur1988
 
0
24 mei 2024 om 14:08
Nu weet ik het zeker, ik wordt Madrid fan. Wat een ontzettende trieste vent is die Laporta. Wat zijn ze ontzettend afgegleden laatste jaren, echt hoe triest.
 
RM1335
 
2
24 mei 2024 om 14:30
Jouw eerste zin is pas triest. Madrid heeft geen fans als jij nodig hoor. Het is waardeloos wat er bij Barcelona gebeurt, dat vind ik als Madridista van meer dan 4 decennia. Ik hoop dat ze snel uit het slop komen. Overstappen? Het is geen assurantiemaatschappij of energieleverancier, hou toch op man.
 
Dutch89
 
1
24 mei 2024 om 15:20
Nou ja Barca en Real zijn wel voor een deel toeristen clubs. Die halen daar gigantisch veel geld mee binnen. Ik ben door de jaren heen ook geswitcht tussen barca en Real. Vroeger was het het barca van de boertjes enzo later was het weer Real met een enclave Nederlanders. Daarna het barca van pep en nu weer het monster middenveld van Real. Als voetbal liefhebber kijk ik gewoon graag naar ploegen met Nederlandse spelers of die mooi voetbal op de mat leggen.
 
Guaporta
 
7
24 mei 2024 om 14:08
Achterlijk.
 
Homelander
 
0
24 mei 2024 om 14:59
Staat Laporta binnen de club eigenlijk onder druk? Of kan hij zulke beslissingen nemen zonder tegengeluid?
 
Pedri16
 
0
24 mei 2024 om 15:02
Er is momenteel wel wat meer druk vanuit de club, maar niet dusdanig dat hij zomaar buiten staat. Victor Font heeft naar het schijnt een brief aan Laporta gestuurd met de vraag of hij kan aftreden.
 
Homelander
 
1
24 mei 2024 om 15:31
Ik denk dat ik het antwoord op die vraag wel weet.
 
JackSparrow
 
1
24 mei 2024 om 14:12
Geen fan van Laporta maar dit is toch meer dan terecht. Een trainer die deze resultaten haalt had al eerder weg gemoeten als het Xavi niet was geweest. Bovendien een trainer die zich idioot gedraagt langs de lijn en zowat elke beslissing van de scheidsrechter tegen Barcelona als een Vero gelijkt kind staat te bekritiseren langs de zijlijn geeft geen blijk van goed leiderschap.
 
Perspectief
 
0
24 mei 2024 om 14:14
Laporta is ook een trieste vent, belachelijke clown beslissingen keer op keer.
 
Z-de-GES
 
1
24 mei 2024 om 14:15
Barça is een parodie geworden op zichzelf. Alweer. Het is dat Barça een periode had dat ze boven zichzelf uit waren gestegen. Het begon met Frank Rijkaard als trainer en Ronaldinho als speler. Met onder andere Messi, Xavi en Iniesta had Barça een superteam. Toen waren ze inderdaad een instituut; mes que un club. Nu zijn ze weer geworden tot wat ze eerst waren. Een slapende reus. Een doodgewone voetbalclub met clowns als presidenten.
 
YoeriCFC
 
2
24 mei 2024 om 14:15
Wat een volslagen idioot is Laporte zeg.. Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat je zo ongelofelijk respectloos met iemand omgaat die zoveel voor jouw club betekend heeft?
 
Manmetvisie
 
0
24 mei 2024 om 14:17
Eigenlijk zouden paar Nederlandse Miljardairs Barca moeten opkopen. Want die catalanen zelf maken die club helemaal naar de klote
 
AjaxxxLove
 
0
24 mei 2024 om 14:17
Bijzonder sneue gozer, die Laporta. Intense zielenpoot
 
RM1335
 
7
24 mei 2024 om 14:21
X: Ik krijg het niet op de rit, ik ga weg. L: Nee blijf, jij bent mijn man voor de job! X: Hee we winnen wat wedstrijden en gaan iets beter spelen. Als die ziekenboeg nou ook leeg gaat, okay, ik blijf. L: Mooi want jij blijft mijn man voor de job. X: Volgend seizoen zal lastig worden, want we hebben niet veel te besteden. Maar we gaan er voor, komt vast goed. L: Sorry je moet weg, we gaan met die Duitser verder. Vreselijk mens die Laporta. Een zelfingenomen Calimero met nul respect voor de grootste iconen van de club. Als ik Xavi was liet ik de wedstrijd van zondag schieten. Laten Deco en Laporta maar plaatsnemen in die dug-out. Dan worden de socios misschien wakker. Hansi Flick moet zich goed realiseren in wat voor slangenkuil hij stapt met deze voorzitter. Als je denkt dat Salihamidzic naast je op de bank geen pretje was bij Bayern, nou veel plezier dan in het Spotify Mont Juic
 
SergioRamosHM
 
1
24 mei 2024 om 14:24
Vervelend nieuws. Was erg blij dat hij toch ging blijven. Wat een puinhoop daar zeg, ongelofelijk.
 
GLENNN
 
0
24 mei 2024 om 14:26
Ze hadden hem nooit moeten smeken om te blijvne. Zeker niet als je Hansi Flick kan halen i.p.v. hem. Niet dat Flick een wereldwonder is, maar Xavi is het gewoon niet als trainer in mijn ogen. Daarnaast smeek je hem 2 weken gelden om te blijven en ontsla je hem nu alsnog.... Nadat hij wat kritiek of openlijk wat gezegd heeft... Laporta laat zich enorm kennen. Zo ga je niet met legendes om! Had hem dan i neerste instantie gewoon fijn laten gaan!
 
Goat10
 
1
24 mei 2024 om 14:34
Zoals ik al eerder aangaf vind ik de manier waarop zeker niet goed, wel een terechte beslissing. Wat ik wel grappig vind dat al die real fans nu ineens achter Xavi staan, en Laporta zijn werkwijze afkeuren. Zijn ze dan hun eigen mindere periode vergeten, toen ze bijna elk jaar een nieuwe trainer aanstelden, omdat Barca alles won. Een club in crisis, of anders gezegd een club zoals Barca en Real, geeft geen jaren tijd, als het niet draait, dan vliegt de trainer, hoe oneerlijk het soms ook lijkt, het is gewoon de manier van werker bij zo’n clubs
 
Kaka2007
 
13
24 mei 2024 om 14:44
Haha, daar is ie al, Real wordt erbij gehaald. Wat een obsessie is die club toch voor je he. Die mindere periode was anders wel het piekje van een paar jaar voor Barca. Hierboven werd het al gezegd, Barca heeft gewoon een succesperiode gekend van 2006 tot 2011 met een extra piekje in 2015, maar is over het algemeen genomen gewoon subtop in Europa.
 
Joga_Bonito10
 
5
24 mei 2024 om 15:18
Omdat Barca maar 5 CL heeft in vergelijking met Real is het subtop? Oh wacht het is Kaka2007. De man die alleen kan sneren naar Barca. Echt een hele kleine jongen ben jij ongekend. Vraag me oprecht af hoe oud jij bent. Ik kan me nog een periode van meer dan 6 seizoenen herinneren dat Real niet verder kwam dan de achtste finales. Over het algemeen genomen ben jij geen toegevoegde waarde op dit forum.
 
Kaka2007
 
0
27 mei 2024 om 09:59
Tja, omdat jij een barcafan bent ben ik geen toegevoegde waarde. Reageer dan niet? Zo simpel is het. Een mening mag ik niet hebben, jij natuurlijk wel. Ik ben 24 trouwens.
 
SergioRamosHM
 
6
24 mei 2024 om 15:22
Waarom moet je Real er nou weer bij halen? Bij Real kan ik zo’n soap niet herinneren. Ook daar gebeurd wel eens wat maar niet zoals bij Barcelona. Real heeft ook niet jaren op te grote voet geleefd zoals jouw club. Stop met provoceren jegens Real.
 
Ramos.93
 
2
24 mei 2024 om 19:33
Tja, jullie barca fans waren anders ook de eerste om te komen roepen dat Real Casillas oh zo slecht behandeld heeft en blablabla.. Nu zie je maar zoveel jaren later dat het bij jullie nog erger is. Eerst een heel show over hoe graag ze willen dat Xavi blijft en achteraf alsnog ontslaan. Més que un club
 
FCBCruijffista
 
1
25 mei 2024 om 00:39
De enigsten die komen provoceren zijn Madridfans onder de Barcatopics. Omgekeerd zie ik dat niet. Er zitten hier ook enkele naïeve Barcafans van de nieuwe generatie die dat niet doorhebben. Maar wie Barca "suptop" noemt is duidelijk een provocateur. Barca heeft unieke prestaties gerealiseerd en harten veroverd met uniek spel, gegrift in de geschiedenisboeken. Een geschiedenis die zuiver is, itt de duistere geschiedenis van de staats - en koningsclub.
 
RM1335
 
2
25 mei 2024 om 01:41
Je overtreft jezelf hier gigantisch met je eerste zin en daar ga je weer overheen met je tweede. Wat een onzin, doe die oogkleppen af. Inmiddels zal je een beetje door moeten hebben welke comments je kan overslaan omdat ze nergens op slaan. Deze comment van jou is alleen maar goed voor de prullenbak. Fccruifista
 
RM1335
 
2
25 mei 2024 om 01:45
*FCBCruijffista - sorry, typo op telefoon.
 
Ramos.93
 
2
25 mei 2024 om 01:53
Als je die reacties niet ziet, wordt het misschien eens tijd om die Barça bril af te zetten en een nieuwe te halen.
 
Kaka2007
 
0
27 mei 2024 om 10:00
Staatsclub, haha Wellicht nog een etentje met een scheidsrechtersbaas anders?
 
Homelander
 
0
24 mei 2024 om 14:56
Ben niet echt onder de indruk van Xavi als trainer maar zo kan je toch niet omgaan met je werknemers? Laporta zet zichzelf echt voor schut.
 
Karym Moustafa
 
0
24 mei 2024 om 15:07
Xavi als speler echt een legende en groot liefhebber van geweest. Maar buiten zn kunsten als trainer vind ik dat je hem al had mogen weg sturen voor hoe hij handelt naast de lijn. Om medelijden mee te krijgen en met Barca. Nog niet eens gehad over de zoveel interviews waarin het altijd aan iemand anders ligt. Zeg ik allemaal als trouwe Barca fan.
 
Utreg4life
 
0
24 mei 2024 om 15:11
Nou op deze manier zet je alle legendes wel op een zijspoor zeg.
 
ek2008
 
0
24 mei 2024 om 15:13
Ai wat pijnlijk.. Misschien niet heel handig van Xavi zelf waar hij tijden heeft gezegt te gaan vertrekken en alsnog terug te krabbelen, maar heeft het toch niet bijster slecht gedaan.
 
FCBInsider1899
 
0
24 mei 2024 om 15:16
Enorm frustrerend. Dit heeft Xavi absoluut niet verdiend. Laporta zet zich op die manier echt voor schut, niet alleen bij de eigen achterban maar ook bij de buitenwereld. Wie wilt er nog zaken doen met een voorzitter dat geen woord heeft en de boel manipuleert zoals enkel de beste advocaten dat kunnen? Puma heeft zich laten ringeloren door Laporta, Koeman heeft zich laten ringeloren en nu Xavi ook. Laporta is echt niet meer de Laporta van voordien. Chaos, onrust, spelletjes in de media zijn nu allemaal dagelijkse kost bij Barcelona. Tijd dat deze man gaat aftreden en ik heb nog een gevoel gekregen dat de bereput nog open moet. #VictorFont
 
Pedri16
 
1
24 mei 2024 om 15:31
Het nike contract schijnt wel echt gigantisch te zijn, de bestbetaalde shirtsponsor ter wereld gaat het worden blijkbaar. Hoe je het wendt of keert, dat heeft hij dan goed geregeld. Ookal heeft hij Puma gebruikt om meer geld bij nike los te weken. Ik ben dus ook benieuwd wat er deze zomer gaat gebeuren. Laporta onder druk kan wel eens gek gaan doen op de transfermarkt. Met “Gek” bedoel ik dat hij ergens 200 miljoen vandaan trekt en dat gaat spenderen op 4 spelers. Er waren wat geruchten dat Barcelona 100 miljoen nodig had om terug te gaan naar de 1:1 regel, en laat Nike nou net 120 miljoen oid tekenbonus betalen aan Barcelona voor het nieuwe contract. Mocht dit daadwerkelijk lukken heeft hij dat wel goed geregeld. Wat hij vervolgens gaat doen qua aankopen is gissen. Stel we voldoen niet aan de vereisten van de 1:1 regel, dan moet hij weer gaan aanmodderen met transfervrije spelers. Stel we voldoen er wel aan, dan kan het wel eens een interessante transferzomer worden.
 
FCBInsider1899
 
0
24 mei 2024 om 15:55
@Pedri16 Dat het goed onderhandeld is, dat betwijfel ik niet! Zeker als we terug naar de 1:1 regel kunnen waardoor we van 205 naar 520 miljoen salary cap kunne gaan. Alleen gooien we met onder andere deze actie de goodwill en ons imago te grabbel denk ik dan. Laat dat nu net een belangrijke variabele zijn als je business partners wil aantrekken. Ook zijn optredens in de media zorgen ervoor dat Barcelona niet meer serieus genomen wordt. Nike doet een all-innetje omdat ze overal achter de feiten beginnen aan te lopen. Adidas heeft een enorme voorsprong geboekt qua shirts op Nike en FCB is zowat het laatste grote partner samen met Liverpool wereldwijd.
 
FCBCruijffista
 
0
25 mei 2024 om 00:44
Dat is gewoon slim zakendoen en heeft totaal geen impact op het imago. Zo gaat het er altijd aan toe in de zakenwereld, niks nieuws. Mocht Perez dit getegeld hebben zouden sommige Barcafans mee wegkwijnen met Madridista's hoe goed hij dit aanpakte, maar bij Laporta is het ineens reputatieschade? Toch jammer deze mindset.
 
JK-Ajax
 
2
24 mei 2024 om 16:07
De voorvechters van de verlosser Laporta zie ik al geruime tijd niet meer verschijnen op dit forum, ik denk dat dit een mooi signaal is dat ook deze kerel een clown is die er weer een enorme shitshow van maakt.
 
Booya_410
 
2
24 mei 2024 om 17:51
Mes Un Club mijn reet.
 
krosto1
 
0
24 mei 2024 om 22:07
Ik zou me ziek melden en echt niet meer verschijnen voor de laaste wedstrijd