FC Cincinnati ook kritisch op emotionele Jans: 'Dit komt heel hard binnen'
Dinsdag, 18 februari 2020 om 22:25

Cincinnati FC heeft zich ook gedistantieerd van Ron Jans. De trainer besloot op te stappen nadat de Major League Soccer (MLS) een onderzoek naar de coach deed, mogelijk na het gebruik van het n-woord tijdens het meezingen van een lied in de kleedkamer. Nadat de spelersvakbond van de MLS al zeer kritisch was op Jans, laat nu ook Cincinnati FC van zich horen.

"Het ging om het totale plaatje, om onacceptabel commentaar", laat voorzitter Jeff Berding op een persconferentie weten. "Tijdens vertrouwelijke gesprekken met de spelers kwamen meer verhalen naar boven. Daarna wisten we dat er geen toekomst meer was voor Ron bij onze club. We kwamen overeen dat het het beste was voor Ron om verder te gaan. Uit respect voor de spelers delen we geen details."

MLSPA haalt keihard uit naar 'manipulatieve' Ron Jans

Lees artikel

The Cincinnati Enquirer meldde in oktober dat Jans na het bezoeken van slavernijmonumenten ongepaste opmerkingen zou hebben gemaakt over het slavernijverleden. De woorden van Jans waren bedoeld als les om tegenslagen te overwinnen, maar de speech viel intern verkeerd, zo wist men te melden. Jans is verbouwereerd door de persconferentie van FC Cincinnati, waar ook algemeen directeur Gerard Nijkamp bij aanwezig was.

"Dit komt heel hard binnen", laat Jans in een reactie weten aan de NOS. "Er wordt nu een heel ander verhaal verteld. Ik word afgeschilderd als manipulator en leugenaar. Dat ben ik niet. Er zou wel sprake kunnen zijn van een cultuurverschil. Ik ben mogelijk te naïef geweest. Hier kan ik niet tegen vechten", besluit Jans tegenover de omroep.

Meer nieuws
   
17:38
17:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
   
17:33
17:33
Cziommer onthult welke Premier League-trainer hij naar Ajax probeerde te brengen
0
   
17:13
17:13
Bologna speelt teleurstellend gelijk, mede door rode kaart voor Sam Beukema
3
   
17:11
17:11
Arsenal maakt het onnodig spannend tegen Tottenham, maar houdt druk op titel
32
   
17:05
17:05
Drie voormalig Eredivisionisten schieten Bournemouth naar 3-0 zege op Brighton
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (133)

 
Apocalyps
 
26
18 februari 2020 om 22:34
‘ The Cincinnati Enquirer meldde in oktober dat Jans na het bezoeken van slavernijmonumenten ongepaste opmerkingen zou hebben gemaakt over het slavernijverleden’ Aan wat voor ongepaste opmerkingen moet ik dan denken? Want dit wordt (in dit artikeltje) niet besproken.
 
De Toekomst
 
118
18 februari 2020 om 22:40
Nergens lees je dat.. Verder lezen we wel overal dat Jans een speech hield met als kernboodschap "het overwinnen van tegenslagen". De intentie van Jans was dus voor iedereen wel duidelijk en niet racistisch. Ik krijg bij heel deze zaak vooral de indruk dat Jans, onbewust, wellicht enkele verkeerde woordkeuzes of uitspraken heeft gedaan die door enkele spelers verkeerd zijn begrepen of bewust verdraaid. Het is echter pas goed te beoordelen als er een video uit lekt van zijn hele toespraak, zodat je alle context erbij hebt. Dat zal echter niet gebeuren en dus vind ik het te ver gaan om hem zo als racist weg te zetten.
 
Lierse1997
 
12
18 februari 2020 om 22:43
Het is inderdaad mogelijk dat Jans door de Engelse taal niet perfect machtig te zijn (om de een of andere reden lijkt Jans me niet iemand die Oxford-English spreekt) een vreemde/onhandige woordkeuze heeft gebruikt. Wel echt jammer voor Jans dat het op zo een soap aan het uitdraaien is.
 
Massive
 
61
18 februari 2020 om 22:53
Al jaren hoor je mensen roepen dat de jeugd in de vs te gevoellig en doorgeslagen is. Mogelijk zijn deze jonge spelers hier een product van.
 
FCRRR
 
12
18 februari 2020 om 23:02
Op dezelfde manier worden ze hier nu ook opgevoed. Mooie column van Eus vandaag in het AD over te “woke” zijn.
 
FCG95
 
10
18 februari 2020 om 23:11
@Lierse, Ik denk dat Jans een aardig woordje over de grens spreekt, hij was leraar Duits voor hij trainer werd.
 
suddervleesch
 
67
18 februari 2020 om 23:31
@FCG95 Ik neem aan dat hij zijn speech niet in het duits heeft gedaan, anders zou het wellicht wat anders kunnen zijn opgevat idd.
 
martijnovic
 
9
19 februari 2020 om 01:41
De intentie van jans was volgens de spelers wel racistich van aard. En ook volgens een onafhankelijk onderzoek en volgens de club ook. Ik kan me best voorstellen dat R Jans zich ook stoorde aan het feit dat dat woord om de haveklap door de donkere bevolking word geroepen en dat hij dat niet mocht. Ook vind ik Jans soms een beetje die rare leraar Duits uithangen die leerlingen probeert te stimuleren door te "prikkelen". Hij werkt nu al zolang daar in de vs dat hij de taal perfect machtig is zelfs beter kan dan menig voetballer daar. 1 ding weet ik zeker Jans zegt nooit zomaar iets. Het zou best kunnen dat Jans probeerde zijn spelers te prikkelen (in zijn wereld dan) en dat op een heel erg ongepaste en racistische manier werd ontvangen. Dat laatste heeft het onderzoek dus qua blijkelijk uitgewezen.
 
SpeedyAFC
 
11
19 februari 2020 om 02:22
Lang? Ron Jans is zes maanden werkzaam geweest in de VS. Iemand van boven de zestig leert in zo'n korte tijd echt geen perfect of zelfs maar enigzins goed Amerikaans Engels. Ron Jans is tientallen jaren trainer geweest in Nederland, heeft hij gewerkt met voetballers uit alle denkbare culturen en nimmer is er in Nederland ooit een wanklank te horen geweest m.b.t. racisme. Het lijkt me wel duidelijk dat er sprake is van grote culturele verschillen, daar waar Ron Jans denkt dat echt alles bespreekbaar is, dat als een speler die ergens problemen heeft op hem afstapt om het te bespreken, ten opzichtte van een cultuur waarin je bovenal ten alle tijden je politiek correct uit moet drukken. De club werd overigens zelf beschuldigd door de spelers vakbond van een onwenselijke cultuur, het ging niet alleen om Ron Jans. Dat wordt door de club nu tegengesproken, die schuiven alles op op Ron Jans en vegen daarmee hun straatje schoon.
 
Maverick
 
2
19 februari 2020 om 02:24
nou spreken ze zeker geen oxford english daar, dan was hij allang ontslagen
 
Jeronsaik
 
5
19 februari 2020 om 06:48
Toch apart, je zou toch denken dat als je trainers uit het buitenland haalt (net zoals spelers) dat die worden begeleid door een persoon die je verteld hoe bepaalde dingen werken? Lijkt mij toch dat er naar het slaven museum meer mensen meegingen dan Ron en de spelers? Dus als er dan zo'n incident is vorig jaar dan kaart je dat toch aan? Dat laat je dan toch niet uitgroeien tot een groot communicatie probleem op de lange termijn. Lijkt mij dat die Directeur (Nederlander) dan toch in die 6 maanden Ron uitlegd hoe dingen werken, wat je wel kan doen en wat niet. Ze hebben vanaf boven gewoon niks gedaan, gerapporteerd en besproken met spelers en Ron. Gewoon een trein crash waar je op kon wachten. Sukkels daar bij die club. (Niks met Amerika te maken) gewoon slecht bestuur
 
infodesk
 
6
19 februari 2020 om 09:03
Nou in nl worden bepaalde dinge soms gezegd en gedaan die door de halve wereld word gezien als discriminatie. Maar in nl word iemand die discriminatie aankaart vaak gezien als overdreven. En als die persoon doorgaat,dan bedenken de racisten een denkbeeldige kaart die ze discriminatiekaart noemen, zodat ze hun racistische uitlating goed kunnen praten. Maar helaas zijn er in nederland een groep die de rest meekrijgt wnnr het gaat om discriminatie en dan word het normaal in de ogen van velen. Zoals een wilders bv roept wat en heel veel mensen nemen het over, en omdat veel mensen het roepen dan word het geaccepteerd door vele en word het als normaal gezien, terwijl het gewoon discriminatie is.Dus mischien heeft hij dingen gezegd die in nederland geaccepteerd worden maar gewoon racistische was. Kan toch? Want de meeste komen voor hem op in nl wat ik raar vind. Want er zou echt niet zomaar ophef onstaan. Denbosch kreeg volle laag. Mag nu ook wel als hij de n woord heeft gebruikt
 
FCG95
 
2
19 februari 2020 om 09:11
@suddervleesch point taken haha. Ik bedoel ermee dat Jans volgens mij beter zijn talen sprekkt dan mensen denken.
 
HarisVuckic
 
1
19 februari 2020 om 12:20
"maar in nl word iemand die discriminatie aankaart vaak gezien als overdreven. En als die persoon doorgaat,dan bedenken de racisten een denkbeeldige kaart die ze discriminatiekaart noemen, zodat ze hun racistische uitlating goed kunnen praten. Maar helaas zijn er in nederland een groep die de rest meekrijgt wnnr het gaat om discriminatie"dat heb jij inderdaad heel goed gezien! Vandaar dat het ene na ander van de Nederlandse cultuur wordt afgesnoept. Omdat er schijnbaar een groepering is die na elk verbod iets nieuws zoekt om over te zeiken en wat ook maar iets met racisme te maken kan hebben. "denkbeeldige discriminatiekaart." Wat is er precies denkbeeldig? Een neger die nigger mag zeggen is prima en een blanke die nigger zegt is een racist? Dit is geen racisme maar zielig gedrag. "dus mischien heeft hij dingen gezegd die in nederland geaccepteerd worden maar gewoon racistische was. Kan toch?"nee dat kan niet..
 
infodesk
 
0
19 februari 2020 om 21:34
Haris. Hahaha zie je dit reactie is de bewijs hahha amaar goed haris. Blanken gebruikten dat woord als scheldwoord richting de donkere mensen en hebben 300 jaar hun gebruikt als hun persoonlijke bezit. Als jij jezelf klootzak noemt is anders als iemand anders jou klootzak noemt vooral als je 300 jaar voor niks en slecht bent behandel door die persoon toch?Nou hun noemen zich zelf zo ja, maar als een blanke het noemt kan het best met een racistische reden zijn, en mischien niet alle blanken maar een groep wel en omdat je niet weet wie het met racistische reden gaat zegge, dan kan beter geen 1 blanke het zeggen. En daar zijn ze het eens geworden in vs. Vandaar deze comotie haris.En in nl gebruiken ze het woord nog steeds als of het normaal is. Maar dat is het niet haris
 
Kraterios AFC
 
13
18 februari 2020 om 23:19
Hoe meer ik hier over lees hoe slechter dit verhaal wordt, excuses voor nu maar ik sta op dit moment achter Jans.
 
ErikdeBosz
 
18
18 februari 2020 om 23:21
Tja, als je een hond wil slaan dan kun je altijd wel een stok vinden. Hij is toch al weg, dus pakken ze hem nog even op deze manier aan. Ik ben geen fan van Jans, maar ik vind dit walgelijke karaktermoord.
 
martijnovic
 
4
19 februari 2020 om 01:42
Een onafhankelijk onderzoek dat uit bescherming van Jans geen uitspraken doet. Wat is daar walgelijk aan?
 
SpeedyAFC
 
6
19 februari 2020 om 02:25
Het walgelijke is dat het niet transparant is en daardoor niet weerlegbaar is door Ron Jans. Hij kan zich dus niet verdedigen.
 
listo
 
3
19 februari 2020 om 08:19
Het onderzoek liep-loopt nog op het moment dat Ron ontslag nam. Vervolgens heeft hij of iemand in zijn team zelf wat zaken gelekt dat het ging om meezingen met een liedje.De bond spreekt dat nu hard tegen en is blijkbaar niet blij met het beïnvloeden van de publieke opinie. Lijkt mij alsof Ron zijn eigen graf heeft gegraven. Ergens geeft hij aan dat het wellicht naïef is geweest in wat hij zei. Naja ik wil nog niet schuldbekentenis toekennen, maar dat lijkt er wel veel op. Ik zei al eerder, hier in Nederland voelen mensen zich te veel op hun gemak met het maken van rascistisch of seksistische grappen in het bijzijn van van die groepering die ze belachelijk maken. Om het weg te wuiven met: "maar niet jij hoor, jij bent een van de goeie." Hier wordt dat vaak gedoogd. Ik geloof wel dat Jans zich dusdanig op zn gemak voelde dat hij een verkeerde grap of opmerking heeft gemaakt. Ik geloof niet dat hij een racist is, maar wel heel dom.
 
Formus
 
9
18 februari 2020 om 22:37
Net alsof ze een opgestapte trainer nog zullen steunen. Kunnen ze beter de publieke opinie voor zich hebben door Jans niet te steunen zullen ze denken daar. Onthouden van commentaar en het onderzoek afwachten was beter geweest
 
InkeMontana
 
7
18 februari 2020 om 22:41
Is maar een klein gedeelte van de publieke opinie natuurlijk. Maar onder dat statement van die spelersbond was iedereen, inclusief de Amerikanen, die bond voor leugens aan het uit maken. Die publieke opinie leek dus aardig anti amerikaanse spelersbond.
 
Primetime
 
13
18 februari 2020 om 22:54
@inkemontana, amper een Amerikaan die reageert joh. Zijn bijna allemaal Nederlanders. zijn nog geen 10 amerikanen die reageren.
 
InkeMontana
 
5
18 februari 2020 om 23:09
Primetime. 10 is nou ook gewoon weer niet waar. Heb hef hele riedeltje doorgescrolled en hoewel het weinig reacties zijn (174) en er ook zeker meer dan de helft Nederlands zijn, is er wel zeker een groter gedeelte vanuit de states dan jij nu wil beweren. Maar zoals gezegd klein gedeelte van publiek opinie
 
Primetime
 
5
18 februari 2020 om 23:27
ik zie echt 80 procent aan Nederlanders hoor. Nog wat andere Europeanen. Echt maar weinig Amerikanen. Wel dezelfde Amerikaan die 4x op de tweet reageert.
 
football033
 
4
18 februari 2020 om 22:57
Amerikanen zijn opportunistisch. Je kan als club achter je ex trainer gaan staan. Hoewel je het daar wellicht mee eens bent, is het niet goed voor de spelersgroep waar je mee door moet. Dan maken ze gewoon de balans op en kiezen ze voor de (goedkoopste) weg van de minste weerstand
 
martijnovic
 
6
19 februari 2020 om 01:45
Of je sluit je aan bij de waarheid. En de waarheid is door een onafhankelijk onderzoek vastgesteld. Hoezo zou je als club achter een man gaan staan die uitspraken heeft gedaan die door de ontvangers als uitermate racistisch werd opgevangen. En dan gaat het ome meerdere uitspraken geen incident dat is wel bekend.
 
SpeedyAFC
 
3
19 februari 2020 om 02:26
Er is geen waarheid vastgesteld. Voor waarheid heb je transparantie nodig zodat een ieder vast kan stellen wat de feiten zijn.
 
Bossie
 
1
19 februari 2020 om 02:56
De hele voetbalwereld is opportunistisch. En een oud Nederlands gezegde is ...waar rook is is vuur , zou dat hier ook van toepassing kunnen zijn ?
 
bochherief
 
22
18 februari 2020 om 22:34
Tja, dit is game over in het buitenland. Denk dat er meer aan de hand is dan we denken. Beste is ff 2 jaar in de luwte met de gordijnen dicht en dan weer pec coachen
 
JohansMokum
 
45
18 februari 2020 om 22:41
Of de ontwetende sluiten hun ogen? Zo makkelijk om te roepen dat er niks aan de hand is als je blank bent want je hebt dit zelf nooit ervaren. Ben een kind van een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder en ken beide kanten inmiddels. Het is zo makkelijk om te zeggen dat mensen zich aanstellen omdat je werkelijkwaar geen besef hebt. Rascisme leeft en doet mensen nog steeds oprecht pijn. Leef en laat leven man.
 
kevinovic
 
54
18 februari 2020 om 22:45
Wat vind jij er dan van dan het woord gebruikt wordt in songs van rappers? Als mensen willen dat een woord niet gebruikt wordt moet je het helemaal uitbannen en zelf ook niet gebruiken. Nu wordt er onderscheidt gemaakt op huidskleur wie een woord wel of niet mag gebruiken. Hoe noemen we dat?
 
JohansMokum
 
35
18 februari 2020 om 22:54
Laat me voorop stellen dat ik sowieso geen fan ben van het woord ‘Nigger’. Nigger was de scheldbenaming voor donkere mensen bedacht door blanke mensen om donkere mensen belachelijk te maken en anders te doen voelen. Hele generaties zijn jarenlang uitgemaakt voor nigger en dit zit er nog altijd diep in.(bij de meeste). Als donkere mensen dit onderling gebruiken zit hier vaak geen beledigende gedachte achter, en naast dat weten wij van elkaar dat wij het niet beledigend bedoelen.(dit is bij een blank iemand nooit duidelijk omdat je iemand zijn intenties niet kent). Daarnaast heeft mijn opa mij ooot verteld dat donkere mensen dit onderling gebruiken om dit hele donkere verleden nooit te vergeten en de mensen te eren die hiervoor zijn gestorven. Hoop dat dit je vraag beantwoord.
 
FrDirk
 
19
18 februari 2020 om 22:56
JohansMokum, ik geloof als blanke Nederlander onmiddelijk dat dit soort zaken spelen en mensen pijn kunnen doen. Dat het bij een deel van de mensen nog automatisch gaat met een vooroordeel ( overigens geldt dit voor alle bevolkingsgroepen ) zal zeker meespelen. Maar dit is toch niet de manier? Nu roepen mensen vaak dat blanken het niet snappen, maar ondertussen gebeurd het andersom en wordt het goedgepraat voor mijn gevoel. Men wordt aangekeken op voornamelijk daden uit het verleden in plaats van focus op het heden. Een dergelijke verharding roept bij mij persoonlijk emoties op en dan zijn geen positieve helaas... nu worden groepen alleen maar uit elkaar gedreven.
 
JohansMokum
 
26
18 februari 2020 om 22:59
@kevinovic snap je zelf ook niet dat als een blanke een donker iemand nigger noemt dat dit heel veel vervelende herrinderingen en verhalen omhoog brengt? Een hele bevolkingsgroep is eeuwenlang misbruikt, vermoord en heeft zich kapot mogen werken omdat ze ‘minder’ waren in de ogen van de blanke medemens. Zo een woord triggerd dan nogal. Als je dat niet snapt is deze discussie eigenlijk ook helemaal niet nodig..
 
TechnoBastard
 
2
18 februari 2020 om 23:02
Maar we zijn allemaal onwetend in deze, want we zullen nooit weten wat er nou echt gebeurd is. Al is het tijdens een speech, is ook gewoon niet handig om dan het slavenverleden erbij te betrekken. Shit is gewoon verkeerd gevallen schat ik
 
kevinovic
 
38
18 februari 2020 om 23:03
De historie begrijp ik. Snap alleen niet dat commerciele rappers die het constant in hun teksten gebruiken verontwaardigd zijn wanneer dit door blanken meegezongen wordt.
 
JohansMokum
 
7
18 februari 2020 om 23:07
FrDirk, ik ben het met je eens dat dit van beide kanten heel anders aangepakt kant worden, door bijv het dialoog aan te gaan, maar proberen we dit niet al jaren? Iedereen wijst naar elkaar( ja ook de donkere naar de blanken) maar we komen er niet uit. Zolang mensen blijven aangeven dat mensen zich aanstellen zullen er groepen blijven die het hier mee oneens zijn en daar tegengas aan te geven. I.p.v. dat we dichter naar elkaar groeien groeien we uit elkaar omdat geen van beide groepen elkaar wil begrijpen of naar elkaar toe wil werken. En dit baart mij zorgen als halfbloed. Volgens Surinamers ben ik een Hollander en volgens Hollanders ben ik een Surinamer, maar kan ik niet gewoon allebei zijn?
 
kevinovic
 
7
18 februari 2020 om 23:07
meezingen met een liedje os toch wat anders dan iemand zo noemen? Ik ben ook geen fan van het woord en gebruik het zelf niet
 
kevinovic
 
1
18 februari 2020 om 23:08
Ik denk niet In kleuren maar ontken niet dat niet iedereen dit helaas doet
 
JohansMokum
 
4
18 februari 2020 om 23:09
Kevin, ik ben er ook geen fan en keur het niet goed, maar in mijn post hierboven probeer ik een deel toe te lichten, zoals bijvoorbeeld het nooit vergeten van deze zwarte bladzijde in de voor sommige ‘goude eeuw’.
 
kevinovic
 
2
18 februari 2020 om 23:10
Ok goed. Ik zal nooit volledig voelen wat andere voelen maar probeer wel begrip op te brengen en dat roept soms vragen op
 
JohansMokum
 
5
18 februari 2020 om 23:10
Ben er blij om dat je niet in kleuren denkt, ik probeer ook niemand aan te vallen. Ik probeer gewoon zienswijze van de andere kant te benoemen ??
 
JohansMokum
 
2
18 februari 2020 om 23:11
Fijne discussie Kev, stonden er maar meer open voor een dialoog zoals jij!
 
kevinovic
 
1
18 februari 2020 om 23:15
Bedankt man,jij ook. Blijft een lastig en frustrerend onderwerp
 
JohansMokum
 
3
18 februari 2020 om 23:20
Daarom is blijven praten en open staan voor elkaars mening zo belangrijk! Misschien zullen we elkaar nooit vinden wat dit betreft maar weten we nu wel van elkaar waar we vandaan komen en waarom we denken zoals we denken en dat is al een hele grote stap naar het begrijpen van elkaar!
 
Unknown007
 
13
18 februari 2020 om 22:35
Zielig dat zelfs de club zich nu tegen hem aan het keren is. Alles wat je op het moment doet in de US is verkeerd. Tegenwoordig is Afro-American ook niet meer acceptabel. Dit geeft namelijk aan dat de zwarte kensen altijd uit Afrika komen. Black, is in tegenstelling tot 30 jaar geleden, dan wel weer ok op het moment.
 
RomBomCu
 
25
18 februari 2020 om 22:45
Het is gewoon een totaal andere cultuur daar in Amerika en dat kunnen wij als nuchtere Hollanders wel raar vinden maar als je daar gaat werken (zoals Ron Jans) moet je je gewoon inlezen in de waarden en normen van dat land. Het slavernij verleden is gewoon een onderwerp wat heel veel heftige reacties opwekt daar in Amerika en dan moet je zeker geen opmerkingen over maken als je net bij een slavernijmonument bent geweest (mocht het waar zijn wat in de tekst staat). stel je voor dat Ron Jans in Duitsland coach zou zijn geweest en hij was daar met zijn selectie naar een holocaust monument geweest. Als hij hier een opmerking had gemaakt over de holocaust dan kreeg dat natuurlijk ook een staartje. De club is natuurlijk nu volledig in damage control modus en gooit dan de net opgestapte trainer voor de bus.
 
Thamike
 
3
19 februari 2020 om 00:19
@RomBomCu, daar heb je zeker een punt maar werkt dat niet ook andersom? Ron komt uit Europa en dat weten ze daar toch ook? En wat voor cultuur heb je als je weet dat je een Europeaan haalt en die zegt iets ongelukkigs uit onwetendheid dan ga je hem ontslaan en maak je hem af inde media? Dat is verbinden na al die discussies over het N woord? Deze club gebruikt de terecht gevoelige lading op een slinkse manier om geen sponsoren kwijt te raken.
 
Maverick
 
7
19 februari 2020 om 00:35
Maar het blijkt dat hij al meerdere malen tegen de “cultuur” in is gegaan of niet goed reageerde of verkeerde taal gebruikte, blijkt nu dat er meerdere momenten zijn
 
Thamike
 
2
19 februari 2020 om 00:57
Blijkt uit wat? In een vage statement waarbij er gesprekken zijn gevoerd met individuele spelers waarbij we niet aangeven wie, wat en waarom? Je bedoelt deze “cultuur”. Precies.
 
EA Guingamp
 
3
19 februari 2020 om 01:00
Dat blijkt uit helemaal niets , alleen een raar verhaal wat niemand kan bevestigen. Als je eenmaal in de hoek zit waar de klappen vallen ben je een makkelijk doelwit.
 
jaokdan
 
5
19 februari 2020 om 01:04
Tja, zou je d'r ook zo over denken als wij hier een trainer uit een Islamitisch land zouden hebben die gekke dingen zou zeggen over vrouwen of homorechten?
 
martijnovic
 
2
19 februari 2020 om 01:56
@Thamike Juist om Jans te beschermen is niet alles naar buiten gekomen. Heb jij geen vertrouwen in dat onafhankelijke onderzoek? En waarom dan niet?
 
 
45
18 februari 2020 om 22:35
Ik vind het erg laf om iemand ergens van te beschuldigen dan er dan niets over te willen zeggen. Je hoeft niet te zeggen wie wat zei, maar wat er gezegd is, lijkt me geen probleem. Zeker als je iemand publiekelijk aan de schandpaal nagelt.
 
InkeMontana
 
30
18 februari 2020 om 22:39
De hele redenatie slaat ook nergens op. Als het echt `harde racistische uitspraken` zijn, dan schaad je alleen Jans en niet de spelers. Puur schoonvegen van het straatje nu de werknemer toch niet meer in dienst is. Uit `respect voor de spelers`, mijn hemel wat laag allemaal.
 
USofDude
 
8
18 februari 2020 om 23:02
Ja of het is wel waar, en heeft Jans wel degelijk ongepaste opmerkingen gemaakt. Ik weet ook wel dat Jans geen racist is, maar hij is totaal de Engelse taal niet machtig, en heeft wel eerder momentjes gehad die een beetje apart waren bij Cincinnatti. Bijvoorbeeld dat hij de speech van Martin Luther King jr. in aangepaste vorm nadeed bij de eerste keer dat hij de spelers toesprak. Hij bedoelt het natuurlijk goed, maar dat werd ook als 'opmerkelijk' gezien daar. (Blanke Nederlander die de "I have a dream" speech voordraagt om de link te leggen met het vechten tegen degradatie). Nogmaals, ik vind dit ook allemaal echt overdreven, maar ik vind dat men hier wel over het algemeen te makkelijk denken over het slavernijverleden in de VS.
 
InkeMontana
 
4
18 februari 2020 om 23:11
Usofdude. Dan slaat nog steeds de redenatie nergens op om het zo vaag naar buiten te brengen allemaal
 
martijnovic
 
1
19 februari 2020 om 01:57
Inkemontana dat doen ze dus om Jans te beschermen... kunnen jullie wel lezen? Dat staat gewoon in de tekst he!
 
038azesletters
 
1
18 februari 2020 om 23:01
Tja omdat het allemaal opmerkingen zijn die ze niet hard kunnen maken. Maar ja sowieso ook laf van de spelers om dit achter de rug om te doen, zal vast en zeker geen basisspeler zijn...
 
Vitesse91
 
36
18 februari 2020 om 22:35
Lekker makkelijk van cincenneti. Telkens zeggen dat alles wat Jan`s zegt, gelogen is. Maar van hun kant Jans zwart maken en zeggen: `vanwege respect, delen wij geen details`.Sorry, maar ik steun jans 100% in deze! Zonder de feiten te weten, weet ik de feiten.
 
Piranha
 
21
18 februari 2020 om 23:04
Haha, ja ze moeten Jans niet zwart maken ??
 
Vitesse91
 
0
19 februari 2020 om 08:53
Hahaha! Ik had mijn eigen woordgrapje niet eens door ??
 
VijfMeterLijn
 
24
18 februari 2020 om 22:35
Wat sneu zeg. Ron Jans is gewoon een nette vent, een voetbaltrainer met karakter. Die staat er voor zijn team en voor de club, waar dan ook. Enorm triest om te zien hoe het kan lopen in dat enge hypocriete over the top landje. Nederlanders weten gelukkig beter, kom maar gauw thuis Ron. Hier ben je een held.
 
Maverick
 
9
19 februari 2020 om 00:38
Als hij meerdere malen tegen de “cultuur” ingaat met gedrag en speeches en dan ook nog een het N woord gebruikt in welke context dan ook, dan is het over en uit in Amerika, zijn ze heel makkelijk in.
 
martijnovic
 
5
19 februari 2020 om 02:03
Precies ik snap niet dat hier iedereen dat onafhankelijke onderzoek in twijfel trekt. Ron heeft de neiging om amateur psycholoog te spelen als coach en heeft in nederland (groningen) ook wel eens de plank misgeslage. Maar is hier volgens dat onderzoek meerdermaals op het randje gelopen en nu te ver gegaan. Ook volgens rons eigen advocaten. Kijk in nederland hebben we vrijheid van meningsuiting dat bizar ver gaatm Je mag gewoon zeggen dat donkere mensen gemiddeld dommer en luier zijn en je mag nog veel verder gaan en dat gaan ook veel mensen hier maar in de vs mag dat gewoon niet.
 
moustro
 
29
18 februari 2020 om 22:36
Zo diep zijn ze dus al gezonken daar... om de lieve vrede te bewaren worden mensen afgeschilderd als racisten.. Heel bijzonder hoe mensen denken discriminatie uit te bannen... het tegendeel wordt bereikt!
 
Myloki
 
8
18 februari 2020 om 22:36
Arme Ron. Hij is een aardige en oprechte man. Mocht die het N woord gezegd hebben zal het zeker niet met een racistische ondertoon zijn, daar ben ik van overtuigd.
 
RomBomCu
 
35
18 februari 2020 om 22:36
Uit deze reactie kan je alleen maar de conclusie trekken dat Ron Jans als lompe en recht voor zijn raap Nederlander dacht dat hij wel een opmerking kon maken over gevoelige onderwerpen in Amerika. Iedereen weet wel dat Ron Jans een enorme goede kerel is en echt niemand kwaad zou doen maar iedereen weet ook dat er in Amerika gewoon een aantal onderwerpen zijn die je beter niet kan behandelen (slavernij en het n-woord).
 
bf1994
 
7
18 februari 2020 om 22:42
NOu hun president zegt het N-woord nog net niet zelf, maar die is met veel meer weggekomen dan Ron hier voor aangepakt word
 
Thamike
 
2
19 februari 2020 om 00:22
Er zal ook nooit een individu aangepakt worden als er niet iets tegenover staat zoals hier het geval met sponsoren en tv rechten. Nee dit is een staaltje hypocriet cultuurtje die misbruik maken van een subcultuur die wel gekwetst wordt elke dag.
 
Lierse1997
 
4
18 februari 2020 om 22:37
Als er nu eens iemand zou zeggen wat er allemaal gebeurt is. Dit is echt een totaal onoverzichtelijke situatie geworden, echt een soap.
 
martijnovic
 
1
19 februari 2020 om 02:11
Ron Jans heeft een ongepaste speech gehouden over slavernij dat is een feit. Ik denk dat hij de bedoeling had om de spelers mee te prikkelen misschien wel wat agresiviteit mee op te wekken. Ik neem aan dat het tegen ron is gezegd is dat de speech ongepast was en dat hij moet oppassen met dat soort onderwerpen. Maar Ron is een eigenwijze want het is ook een feit dat er nog een aantal incidenten zijn voorgevallen met als druppel feit 3 dat hij het n woord ging meezingen. Zowel een onafhankelijk onderzoek, de club en de advocaten van r jans zelf zeggen dat hierdoor de positie van de heer jans niet langer houdbaar is
 
Econ
 
13
18 februari 2020 om 22:37
En weer worden er statements gemaakt zonder ook maar een enkele onderbouwing, heel bizar dat dit kan.
 
Patroo
 
14
18 februari 2020 om 22:37
Wat voor opmerkingen dan? Blind afgaan op spelersverklaringen? Waarom bijna 5 maanden na het museumbezoek pas hiermee komen?
 
martijnovic
 
1
19 februari 2020 om 02:16
Het verhaal van de bekende druppel. En de dommigheid van jans om op het randje wel of niet racistisch opmerkingen maken te lopen. Als het alleen spelersverklaringen waren hadden de advocaten van jans wel ingegrepen maar die zagen zelfs geen kans en dat zegt heel wat want in de vs kunnen advocaten alles verdraaien. Dus ron zat fout en goed ook.
 
Harmr
 
17
18 februari 2020 om 22:37
De club is volgens mij bezig met het schoonvegen van haar eigen straatje. Ron Jans is zo toch vergeten maar als de club achter hem blijft staan zal dit nog lang nagalmen. Nu distantiëren ze zich ervan en dan zijn zij ook zo van de shit af..
 
martijnovic
 
2
19 februari 2020 om 02:18
De club heeft toch ook niks verkeerds gedaan? Jans wel volgens het onafhankelijke onderzoek dat zo waterdicht was dat de advocaten van jans er ook niks mee konden. Jemig wat een complottheorien gaan hier allemaal te ronde.
 
Gb_k
 
24
18 februari 2020 om 22:39
The n-word? Beginnen we hier nu ook al te polariseren. Kom op zeg je mag toch wel aangeven als je het hebt over het woord nigger dan mag je toch wel zeggen dat het het hebt over het woord nigger.
 
DeRooney
 
9
18 februari 2020 om 22:40
Ik denk dat Jans vooral zich in de steek gelaten zal voelen door Nijkamp, die bij de persconferentie aanwezig was zoals erbij staat. De man waarmee hij toch bij Zwolle zo succesvol samenwerkte.
 
FrDirk
 
3
18 februari 2020 om 22:49
Dan moet je als club en spelersbond gewoon ouderwets je muil opentrekken! Beschuldigingen uiten zonder enige onderbouwing. Wat is dan het verhaal? Dit is gewoon handelen gevoed door kansloze angst voor het doorgeslagen racismeprobleem. Waarbij het dan geweldig is om te zien dat alles wat je bij de gekleurde gemeenschap niet mag doen, nu andersom gewoon oke schijnt te zijn. Beschuldigen zonder onderbouwing, zaken niet mogen zeggen vanwege je kleur? Als dit bij de spelers met kleur was gebeurd en het land is te klein. Daardoor heb je eerder kans dat het hele probleem escaleert dan dat mensen echt daadwerkelijk als gelijke gaan samenleven. Die gekkies zie je ook steeds meer hier komen helaas.
 
martijnovic
 
2
19 februari 2020 om 02:20
Als het onderzoek niet waterdicht was hadden de advocaten van ron echt wel naar de rechter gestapt. Ron zat gewoon fout en goed fout ook. Volgens het amerikaanse rechtssysteem dan
 
FrDirk
 
0
19 februari 2020 om 07:49
Het Amerikaanse rechtssysteem zit heel anders in elkaar met jury rechtspraak. Daar is beeldvorming ook best een belangrijk onderdeel van het proces en dan sta je nu gewoon met 2-0 achter. Begrijpelijk dat de advocaten zeggen dat het een moeilijk verhaal is ( geen kansloze missie)
 
Yelle
 
1
18 februari 2020 om 22:49
Tja, wederom een boel grote woorden maar bijzonder weinig duidelijkheid. Voor Jans is het te hopen dat het onderzoek dat nog loopt zijn naam enigszins zuivert, maar ik vind dit echt stijlloos van die club. Ik kan me niet voorstellen dat het dusdanig erg is dat woorden als deze gerechtvaardigd zijn, anders was er echt wel meer over gezegd in een eerdere fase. Dit voelt echt gewoon als het afschilderen van Jans als de zondebok in de hoop zelf uit de wind te blijven, na de stevige woorden van de spelersvakbond eerder deze middag. Ben benieuwd wat er uit dat onderzoek gaat komen.
 
martijnovic
 
2
19 februari 2020 om 02:22
Huh het onderzoek is al afgerond hoor en zo waterdicht dat de advocaten ook niks meer er aan konden doen. Als het onderzoek nog niet af is zal er zeker naar de rechter word3n gestapt.
 
Gunsmoke
 
0
18 februari 2020 om 23:16
@technobastard. Helemaal mee eens! Gevoelsmatig krijg ik het idee dat het n optelsom is van diverse misverstanden, onbegrip etc.etc. Een trainer is makkelijker weg te sturen dan n aantal spelers.
 
JasperEn Ellen van der Velden
 
3
18 februari 2020 om 23:22
Wat mij betreft wordt Jans de nieuwe trainer van Philips
 
malworld
 
4
18 februari 2020 om 23:29
we weten wat er gebeurd is, namelijk heel bijzonder weinig. Ron Jans biedt zijn excuses direct aan, maar dat is kennelijk niet voldoende. Een aantal verraders in de spelersgroep maken het groot en ja dan hangt Ron. In de US goes everything well en moet je vooral in het gareel lopen. Weinig besef van het woord sorry en hoe daar mee om te gaan. Ik ben niet teleurgesteld in Jans maar in die club. Goed besluit van hem om daar lekker de biezen te pakken. Als Dick klaar is met zn succes mag hij naar De Kuip. Rotterdammers zijn geen Amerikanen
 
martijnovic
 
2
19 februari 2020 om 02:23
Als ron er spijt van hard waarom 8s hij meerdere malen de fout ingegaan?
 
LeidseHood
 
3
18 februari 2020 om 23:37
Ach joh Ron, als je nou grab them by the pussy had gezegd had je hun president kunnen worden. Nu zing je mee met een liedje en ga je naar een slavernijmuseum en moet je oprotten. USA op z'n smalst. Enorm cultuurverschil wat hier naar boven komt.
 
martijnovic
 
5
19 februari 2020 om 02:27
Goh en hoe komt dat cultuurverschil? Oa door onze voorouders ja ook wij nederlanders die heel veel geld hebben verdiend aan de slavernij en trouwens nooit officieel onze excuses voor hebben aangeboden. Ik schaam mij kapot voor mijn voorouders en dat doen ze in amerika ook daarom zal niemand het in zijn hoofd halen daar om dat n woord mee te zingen. Maar de eigenwijze hollander doet dat wel. Neem 1 ding van mij aan ron diet nooit zomaar iets. Wss om zijn spelera te prikkelen ofzo.
 
pinko
 
1
19 februari 2020 om 11:17
Wat voor onzin zit jij hier uit te kramen. Elke geschiedenis kent zijn leuke en minder leuke kanten, maar dat betekent niet dat generaties daarna voor elke foute stap, destijds als gangbaar bevonden, excuus moeten aanbieden. Als ik geen racist ben, maar in Nederland geboren en getogen, moet ik dan voor wat een ander heeft misdaan, excuus gaan aanbieden? Ben je betoeterd. Ik ga me toch ook niet excuseren voor een willekeurige dief met dezelfde nationaliteit? En zo te lezen ben jij geen fan van Ron Jans. Maar moet je - net als ik - je bij de feiten houden. En die zijn ons niet allemaal bekend.
 
pinko
 
0
18 februari 2020 om 23:40
Het lijkt alsof iedere partij in deze kwestie bezig is het eigen paadje schoon te vegen. Mocht er eerder iets zijn voorgevallen waarbij ook sprake zou zijn van racistische uitlatingen of toespelingen, had men op dat moment echt wel ingegrepen, lijkt me. Maar de club komt daar nu pas mee en geeft Jans ook nog een trap na. En hoe zit het met Nijkamp? Staat die er bij en kijkt die er naar? Het wordt steeds meer een soap....
 
martijnovic
 
2
19 februari 2020 om 02:29
Als r jans zijn straatje wil schoonvegen moet hij naar de rechter stappen maar zelfs zijn advocaten zien daar geen kans.
 
Marcore
 
1
18 februari 2020 om 23:48
Ja, ik ken de geschiedenis in de VS en ik weet hoe diep de afschuw van racisme in die samenleving is genesteld. Tegelijk heb ik het met het land te doen dat context er niet meer toe lijkt te doen. Een discussie over meezingen met rappers die een nummer uitbrengen met een specifiek woord, als het wordt uitgesproken door een blanke niet-Amerikaan, is kennelijk niet meer te voeren. Iedereen in Nederland weet dat Ron Jans de goedheid zelve is en dit meezingen in een kleedkamer nooit racistisch bedoeld heeft. Toch doet dit voor de letter van de `wet` in de VS kennelijk totaal niet terzake. Racisme is 1 van de grootste problemen waar de mensheid mee.te dealen heeft, eens, maar laten we met z`n allen alsjeblieft wel kritisch blijven op wanneer iets racisme is en wanneer niet. Context speelt daarbij een cruciale rol. Ron Jans heeft niemand nigger genoemd in een openbare persconferentie, hij heeft in, wellicht onwetende baldadigheid, een nummer meegezongen in een kleedkamer. Ik verafschuw racisme maar dit vind ik een voorbeeld van een maatschappij die zijn achtergrond nog niet heeft verwerkt. Krampachtige reflexen bij het horen van een bepaald woord zonder enige discussie over hoe een woord is gebruikt. Ik ben een vervente tegenstander van het woord knettergek maar sorry, de VS is op dit vlak echt een knettergek land. Ik hoor bij #teamronjans.
 
martijnovic
 
3
19 februari 2020 om 02:31
Of het racistisch is is aan de rechter die democratisch gekozen wetten moet volgen. Maar ron stapt zelf niet naar de rechter wat eigenlijk schuld bekentenis is. Bedoeld of niet racisme is racisme.
 
Airbags
 
5
18 februari 2020 om 23:49
Heel dat FC Cincinnati en die Mlspa kun je toch niet serieus nemen op deze manier? Je kunt onmogelijk met een schoon geweten roepen dat Ron Jans een racist, manipulatief of een leugenaar is zonder daarbij concrete voorbeelden te noemen. Nou zijn wij in Nederland niet zo kleinzerig, maar claims als deze kunnen iemands carrière en imago permanent beschadigen.daarnaast strookt dit ook totaal niet met het beeld dat wordt geschetst wordt door de uitspraken van Maikel van der Werff. Waarom zou die gozer in hemelsnaam zeggen dat er woede en teleurstelling binnen de spelersgroep heerst en Ron Jans dit niet verdiende als de feiten daadwerkelijk zo zwaar zijn als de Mlspa en FC Cincinnati zelf beweren? Ik hoop dan ook dat de Mlspa en FC Cincinnati alsnog overstag gaan en het onderzoeksrapport, al dan niet met de spelersnamen gecensureerd, publiceert. Zo niet, dan zou ik als Ron Jans toch overwegen om een aanklacht wegens smaad aan te spannen.
 
Orwell
 
3
18 februari 2020 om 23:50
Wat ik vooral heel vreemd vind is dat Gerard Nijkamp de Algemeen Directeur is van FC Cincinnati. Nijkamp was ook aanwezig bij de persconferentie van de club. Hij heeft jarenlang met Ron Jans samengewerkt bij PEC Zwolle en kent hem dus goed.
 
Marcore
 
3
18 februari 2020 om 23:54
Kennelijk weegt de visie van Gerard Nijkamp niet zo zwaar als het taboe van de onverwerkte geschiedenis van het land zelf. Hoog tijd dat ze daar in de VS eens mee aan de slag gaan. Het gesprek kan geeneens gevoerd worden, zo gevoelig ligt het.
 
Redey32
 
0
19 februari 2020 om 08:40
Als ik het van iemand wel zou verwachten om geen steun te bieden is het Nijkamp. Redelijke technisch directeur, maar wel iemand die alleen aan zichzelf en zijn carrière denkt.
 
yello
 
2
19 februari 2020 om 00:01
Zoals meestal papegaait iedereen elkaar weer na. De oorsprong van woorden als nikker/nekker hebben niks met huidskleur te maken (althans in Europa). Maar meer met het onbekende of geesten of iets engs - een kinderschrik (zoals zwarte piet). En inderdaad lang geleden waren zwarte mensen exotisch in Europa en werden ze zo gezien. Maar wij moeten natuurlijk weer achter usa onzin aanlopen i.p.v. echte racisten veroordelen (ik bedoel mensen die echt die intenties hebben). Zal mij benieuwen hoe lang het nog duurt voordat Pasen in Spanje wordt verboden ( lijkt op de kkk) . Ondertussen moeten blanken wit worden genoemd wegens een paar tere zieltjes ( gelukkig hebben die blanken geen tere zieltjes denk ik dan maar) en mag het echte scheldwoord Yankee wel nog gewoon gebruikt worden. Ach ja op naar het verbod van Calimero
 
Marcore
 
3
19 februari 2020 om 00:07
De symboliek van Zwarte Piet, het stereotype zwarte, dommige hulpje van de wijze witte Sinterklaas, is voor mij op geen enkele manier te vergelijken met het meezingen met een uitgebracht rapnummer waar het woord nigger in voorkomt. Het eerste is in mijn ogen een ongewenste uiting van een Nederlands kinderfeest dat om die reden hoognodig aan verandering toe is. De symboliek achter dat geheel is niet meer van deze tijd. Echter in het geval van Ron Jans is er geen enkele.symboliek, geen enkele intentie om zwarte mensen als minder te typeren dan blanke mensen. Hij heeft een bestaand nummer meegezongen, van een totaal andere orde dan de achterhaalde Zwarte Piet, wat wel degelijk een racistische symboliek meedraagt. Ron Jans is verlinkt door een rancuneuze speler, en gevonnist door een maatschappij die zijn verleden nog niet heeft verwerkt en in de kramp schiet van een woord, zonder naar de context te kijken. Een wereld van verschil.
 
Marcore
 
0
19 februari 2020 om 00:17
Yankee is trouwens een verbastering van Jan-Kees. Ter info.
 
Thamike
 
1
19 februari 2020 om 00:26
Volgens mij is dat geen feit maar meer een van de veronderstellingen. Verder snap ik je verhaal en dat maakt het extra zuur voor Ron. Hij zal nooit kwade intenties hebben en zijn drang om te verbinden bijt hem nu.
 
yello
 
1
19 februari 2020 om 00:30
Ja yankee een Engels scheldwoord (Jan-kees) voor Nederlanders in new york . Dus erg kwetsend voor Nederlanders haha. Trouwens zwarte piet een racistische symboliek hoe kom je daarbij ? De oudst bekende zwarte piet was gewoon een daadwerkelijke zwarte man daar is niks racistisch aan. Hij werd later hooguit een raciale karikatuur ( mag van mij daarom veranderen) maar dat is het typetje ‘Gerrie’ van Jandino ook
 
Marcore
 
0
19 februari 2020 om 00:32
Voor zover ik weet zijn er over de oorsprong van het woord Yankee géén andere veronderstellingen. (-;
 
Marcore
 
1
19 februari 2020 om 00:35
Laten we de zwarte piet discussie hier maar niet gaan voeren, dat gaat punten kosten want offtopic. Ik heb mijn argumenten geleverd waarom ik die figuur rijp vind voor aanpassing. Daar laat ik het graag bij. (-;
 
yello
 
2
19 februari 2020 om 00:46
Laten we dat maar doen. Misschien gaat de MLS de echte (racisme) problemen bij bijv. Nycfc wel aanpakken. Het gedoe met groepen als brown bag , Third rail , Hearts of oak of bijvoorbeeld de invloed van antifa bijv in Portland. Of zullen ze net als in Engeland de rol van etihad gaan bekijken. Nee ik denk dat ze het bij Ron Jans laten dat scoort makkelijker
 
Feyepool
 
4
19 februari 2020 om 01:49
Gewoon dom van Jans. Je weet dat het een gevoelig onderwerp is. In Nederland maak je toch ook geen oppep teksten met als: "we moeten gas geven net als de Duitsers". Ik vind het echt heel stom van Jans. Mensen die dit proberen goed te praten bekijken dit alleen vanuit de positie van Jans en niet vanuit de mensen bij wie het gevoelig ligt.
 
Swoped
 
3
19 februari 2020 om 04:43
Dikke onzin wat je verkoopt want alles draait om context in deze zaak (het bevestigde zingen in dit geval) Zelf heb ik bijna heel mijn tienerjaren doorgebracht in de VS en hadden geen enkele zwart teamgenoten uit m’n basketbalteam moeite met het woord nigger als het meegezongen werd. Het tegen iemand direct in het gezicht zeggen is een ander verhaal. Kan nu wel weer een betoog houden over waarom het geen goed idee is om nigger constant in muziek en films te stoppen maar dat lijkt me logisch. Het is allemaal gewoon typisch Amerikaans dat zoiets lekt naar de media en die vervolgens een sappig verhaal nog verder opblazen zodat de hele situatie compleet onstabiel wordt. Zal niet zeggen dat Ron hier 100% onschuld aan heeft maar dit als resultaat slaat natuurlijk alles
 
TheRoscoe
 
0
19 februari 2020 om 06:37
Of Ron Jans is niet zo aardig als men denkt dat hij is, of Cincinnati gooit hem hier heel hard onder de bus. Geen idee, want we krijgen niet alle details.
 
Mr X
 
0
19 februari 2020 om 08:05
Op reddit lees je van bijna alle Amerikanen: als blanke gebruik je in de VS het n-woord nooit. Onder geen enkele omstandigheid. Écht nooit. Iedereen die in de VS woont of werkt weet dat en houd zich eraan, behalve Ron Jans blijkbaar. Daar snappen wij niks van maar gezien hun historie is het te verklaren. Dat Jans blijkbaar ook verwijzingen naar het slavernijverleden gebruikte om z'n spelers te motiveren is ook not done. Verder vallen wat andere opmerkingen van Jans verkeerd en viola, hier zijn we. Vanuit ons, en ook mijn, oogpunt is er niks aan de hand. Jans is een open en sympathiek iemand en allesbehalve iemand met verkeerde intenties. Hij heeft zich alleen een beetje onhandig uitgedrukt. Amerikanen zien het gedrag echter als zeer ongepast en ongewenst ongeacht de intenties van Jans.
 
theEDGE
 
0
19 februari 2020 om 10:54
Begrijp mij goed dat ik vind dat welke vorm van racisme ook moet worden aangepakt.kom dan niet aan met argumenten dat een geuzennaam die als die door iemand met een andere kleur word uitgesproken meteen als kwetsend en als racist word weggezet.waarom gebruik je een term die door je achtergrond je aan de slavernij doet denken.is dat dan zeer dom of zijn ze dan hypocriet?het zal mij echt niets uit kunnen maken of ze mij een witte, blanke, kaaskop of welk ander word dan ook gebruiken.mij lijkt Amerika echt een mooi land alleen de cultuur is soms wel een beetje achterlijk.
 
Booya_410
 
0
19 februari 2020 om 11:52
Alles valt of staat met de manier waarop het N-woord gezegd is door Jans. Er is namelijk nogal een verschil tussen -gga (wat te horen is in Rap etc...) en -gger (wat nog altijd wordt gezien als doodzonde omdat het racistisch bevonden wordt). Tuurlijk zijn wij in Nederland niet direct van het veroordelen, maar je moet ook beseffen dat racisme in de US nog steeds een grote rol speelt vandaag de dag... Er is geen Westers land waar de verschillen op de dag van vandaag zo enorm groot zijn...