FC Den Bosch valt in Amerikaanse handen: 'We willen ooit kampioen worden'
Vrijdag, 23 juli 2021 om 23:39

De overname van FC Den Bosch is rond, zo meldt de club uit de Keuken Kampioen Divisie via de officiële kanalen. De meerderheid van de aandelen is in handen gekomen van de Amerikaanse investeringsgroep Pacific Media Group (PMG). Daarnaast worden nog vier nieuwe investeerders verwelkomd bij FC Den Bosch, dat daarmee gered is van de financiële ondergang.

De Pacific Media Group, Partners Path Capital, Randy Frankel, Chien Lee en Krishen Sud hebben meer dan vijftig procent van de aandelen overgenomen. Het zogenoemde 'gouden prioriteitsaandeel', waarmee onder andere de naam, clubkleuren, clubcultuur en vestigingsplaats gewaarborgd zijn, blijft eigendom van Stichting Behoud Betaald Voetbal 's-Hertogenbosch, meldt FC Den Bosch.

PMG, geleid door topman Paul Conway, investeerde eerder ook in KV Oostende (België), AS Nancy (Frankrijk), Barnsley (Engeland), Esbjerg (Denemarken) en FC Thun (Zwitserland). "Wij zien veel potentie in FC Den Bosch en ook de stad", zegt Conway. "FC Den Bosch staat al voor een club waar jeugd daadwerkelijk een kans krijgt. Die reputatie willen wij verder uitbouwen. En talentontwikkeling houdt niet op bij de stadionpoorten. Natuurlijk willen ook wij ooit graag kampioen worden. Die ambitie moet je hebben als je in de topsport werkt. Maar we hebben naast sportieve ambities, ook sociaalmaatschappelijke ambities. Daarom willen wij geen kunstmatig, kortstondig succes."

Rob Kleijzen, lid van de raad van commissarissen bij FC Den Bosch, is verheugd met de investering in Den Bosch. "De investeerders brengen naast financiële middelen ook kennis en ervaring met zich mee. De combinatie met Forza FC Den Bosch, een groep die bestaat uit (lokale) FC Den Bosch-supporters, vinden wij ideaal." Clubvoorzitter Rob Almering voegt daaraan toe: "FC Den Bosch kan en wil zich geen onrealistische avonturen meer permitteren. Met de nieuwe investeerders, die een uitstekende reputatie hebben, gaan we op zoek naar hoe we de waarde van FC Den Bosch verder kunnen vergroten." Eerder was Wesley Sneijder met zakenpartner Ebert Dollevoet overigens ook geïnteresseerd om FC Den Bosch te kopen, maar dat liep op niets uit.

Meer nieuws
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
7
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
42
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
camiel
 
1
23 juli 2021 om 23:48
was deze groep ook geinteresseerd in feyenoord?
 
Moridin
 
4
24 juli 2021 om 06:47
Nee dat waren anderen. En wat nu speelt is groep regionale zakenmensen die een soort vvf 2.0 willen zijn.
 
Lierse1997
 
22
24 juli 2021 om 00:15
Die groep heeft echt geweldig werk geleverd bij Oostende vorig seizoen (lag ook wel aan Alexander Blessing, de coach). Als dat een vooruitzicht is voor Den Bosch dan kunnen ze heel tevreden zijn.
 
Fan123
 
6
24 juli 2021 om 08:24
Dit is echt een goede groep om door te worden overgenomen. Geen mafia praktijken zoals Jordania, maar gewoon echt focus op het bouwen van een solide club en het boeken van resultaten. Echt goed nieuws voor Den Bosch.
 
Adzevedo
 
8
24 juli 2021 om 00:25
Ja, welke club wilt dat niet? Ik geloof dat supporters en bestuurders van alle 34 profclubs dat ooit willen meemaken. Het is slechts enkele clubs vergeven in de buurt te komen en een nog kleiner gedeelte dat dit weet te realiseren. AZ 2x dankzij externe financiering en FC Twente. Overigens bleek zo'n kampioenschap ook niet alles te zijn bleek al snel. Beide clubs raakte niet al te lang na hun titel in de grootst mogelijke problemen door de voorzitters die hun naar succes wisten te leiden.
 
MRB-Vlogs
 
3
24 juli 2021 om 02:35
Nou eerlijk gezegd moet ik er niet aan denken. Het blijft een investeringsgroep die dus uiteindelijk geld wilt verdienen en niet direct voor het belang van de club is. Zeker als er op basis van de kapitaalinjectie een te groot jasje wordt aangetrokken (zie ook Vitesse). Dat is een risico wat je neemt, waarbij er geen garantie is op 1. Sportief succes en 2. Dat zo'n maatschappij de boel verkoopt en de club laat hangen. Dan heb ik liever dat de club de komende 30 jaar natuurlijke groei opbouwt en langzaam naar de Eredivisie (subtop) groeit, dan dat je zo'n groep de boel laat runnen.
 
Benzema.
 
6
24 juli 2021 om 02:39
Als zo'n groep het in 5 jaar kan doen ipv 30 jaar, waarom niet?
 
zeljeznicar
 
1
24 juli 2021 om 07:22
Juist, dit moet geen enkele club willen! Al was het voor den Bosch het laatste redmiddel, sportief bungelen ze al weer een tijdje onderin en qua club heeft het nauwelijks nog bestaansrecht, dus ze moeten het wel bedelend doen!
 
 
2
24 juli 2021 om 07:54
Wanneer zou Vitesse ook alweer kampioen worden? Ze hadden al een jaar gereserveerd toch onder een nieuwe TD met investeringen.
 
Kaaiman
 
2
24 juli 2021 om 08:04
Er wordt bedoeld kampioen van de eerste divisie.