FC Eindhoven wint na vijf jaar eindelijk weer derby in het Osse Kuipje
Vrijdag, 13 november 2020 om 22:55

FC Eindhoven heeft na ruim vijf jaar voor het eerst een uitwedstrijd tegen TOP Oss in de Eerste Divisie gewonnen. Het team van Ernie Brandts was vrijdagavond met 0-1 te sterk in de Brabantse derby. Na de 0-4 zege op 18 september 2015 hield FC Eindhoven maar één punt over aan de vier visites, met de 6-2 nederlaag op 16 september 2016 als dieptepunt. Door de zege stijgt FC Eindhoven naar de achtste stek in de Keuken Kampioen Divisie.

FC Eindhoven dacht na enkele minuten al op 0-1 te komen toen Maarten Peijnenburg na een corner een door Bo Geens losgelaten bal binnenwerkte. De scheidsrechter had echter een overtreding geconstateerd. In de negentiende minuut ging een kans verloren toen Jens van Son een lage voorzet van Joey Sleegers niet in het Osse doel kreeg: 0-1. Vijf minuten voor de pauze liet TOP na om op 1-0 te komen toen de thuisploeg er makkelijk doorheen voetbalde en Dean Guezen op Ruud Swinkels stuitte.

Ook in de tweede helft waren de teams van Klaas Wels en Brandts aan elkaar gewaagd en stond een fout aan de basis van de 0-1 na 73 minuten spelen. Geens liet een voorzet van Brian De Keersmaecker los en Jort Van der Sande was er snel bij om de 0-1 tegen de touwen te schieten.

FC Eindhoven had in het restant van de wedstrijd nog op 0-2 kunnen komen, maar invaller Dico Jap Tjong en Van der Sande kregen de bal er niet in. TOP is na de derde nederlaag op rij op een achttiende plaats te vinden en gaat over een week op bezoek bij FC Volendam. FC Eindhoven, dat maandag al met 5-1 van FC Dordrecht won, wacht een thuisduel met NAC Breda.

Meer nieuws
   
19:52
19:52
AS Roma mag blijven hopen op Champions League-ticket na remise tegen Napoli
0
   
19:38
19:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
   
19:24
19:24
Manchester City sprankelt niet, maar houdt maximale druk op Arsenal
20
   
19:08
19:08
Marco Bizot gooit EK-kansen te grabbel met gruwelijke blunder
4
   
19:00
19:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
Ronaldogoat7
 
0
13 november 2020 om 23:11
Oss heeft geluk dat niemand degradeert het moet toch vervelend zijn als je voor spek en bonen meedoet, je degradeert niet maar je gaat ook niet promoveren of een periodetitel binnenslepen
 
Craig Tucker
 
3
13 november 2020 om 23:34
Ze hadden vandaag wel een 100% penal moeten krijgen. En vantevoren weet je natuurlijk nooit hoe de competitie gaat lopen, vorig jaar deden ze nog erg leuk mee vgm. Promoveren zullen ze idd niet zo snel doen, maar betaald voetbal spelen met beperkte middelen heeft ook zo zijn charmes. Kijk bijvoorbeeld ook naar Telstar of zoiets dergelijks. Super leuke clubs, en Almere toont aan dat als je goed beleid voert je prima kunt groeien.
 
RUTGERRR
 
4
13 november 2020 om 23:41
Dat geldt voor half de KKD. En niet al te lang geleden heeft Oss een heel goed seizoen gedraaid en deden ze zelfs mee voor een periodetitel. Je kan wel roepen dat Oss geluk heeft dat het vooralsnog niet kan degraderen, maar er zijn meer teams die van dit niveau zijn. Oss is vanzelfsprekend nog steeds geen topper, maar doet het in ieder geval qua ranglijst iets beter de laatste jaren. Bovendien kunnen er gekke dingen gebeuren
 
zeljeznicar
 
2
14 november 2020 om 03:06
Wat een lulverhaal inderdaad! We eindigen al jarenlang niet bij de laatste 4! Zelfs dit seizoen hebben we nog zwakkere teams in de competitie (dordt, den bosch,jong az)! We spelen in de marge, maar halen er met 0 liquide middelen wel het maximale uit! Enig respect is op zijn plaats en zelfs vandaag hadden we zomaar kunnen winnen waardoor we richting middenmoot hadden kunnen kijken! Maar helaas, we verloren, waardoor het een ellendig lang seizoen wordt... excuses!