FC Emmen shopt in Keuken Kampioen Divisie en haalt 'heel groot talent' uit Peru
Vrijdag, 8 januari 2021 om 21:12

FC Emmen gaat zich versterken met twee nieuwe spelers, zo meldt het regionale RTV Drenthe. De club van trainer Dick Lukkien staat op het punt om middenvelder Jari Vlak van FC Volendam en aanvaller Didier La Torre van Alianza Lima te contracteren.

Vlak is door trainer Wim Jonk niet opgenomen in de wedstrijdselectie van Volendam voor het duel in de Keuken Kampioen Divisie vrijdagavond bij SC Cambuur. De 22-jarige middenvelder gaat voor tweeënhalf jaar tekenen bij FC Emmen. De club betaalt een onbekende transfersom aan FC Volendam om het contract van Vlak, dat nog een half jaar doorliep, af te kopen. Vlak brak in 2018 door uit de jeugdopleiding van de club, waarvoor hij in 72 duels 7 goals maakte en 12 assists gaf.

FC Emmen trekt Vlak aan als vervanger van Michael Chacon. De Nederlandse Colombiaan maakte deze week een droomtransfer naar Atlético Nacional, de zesvoudig kampioen van zijn oorspronkelijke thuisland. Emmen heeft een onbekende transfersom ontvangen voor Chacon, wiens contract nog een half jaar liep. De 26-jarige middenvelder heeft in drieënhalf jaar 104 officiële wedstrijden voor Emmen gespeeld, waarin hij 4 keer scoorde en 2 assists gaf.

Daarnaast is bekend geworden dat Emmen de achttienjarige La Torre gaat aantrekken. De aanvaller liep onlangs uit zijn contract bij Alianza Lima en is dus transfervrij. Eerder wilde bestuursvoorzitter Ronald Lubbers de naam van La Torre nog niet noemen. "Het is echt een heel groot talent, waar veel grotere clubs dan Emmen voor in de markt waren", zei Lubbers donderdag. "Hij gaat zeker nog een rol spelen in het huidige seizoen, maar is ook gehaald voor de toekomst."

Meer nieuws
   
18:04
18:04
Scorende Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko bezorgen Toulouse drie punten
0
   
18:00
18:00
Dumfries sneert op kampioensfeest met opvallend spandoek naar Theo Hernández
22
   
17:38
17:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
2
   
17:33
17:33
Cziommer onthult welke Premier League-trainer hij naar Ajax probeerde te brengen
2
   
17:13
17:13
Bologna speelt teleurstellend gelijk, mede door rode kaart voor Sam Beukema
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
PSVerein
 
49
8 januari 2021 om 21:28
Emmen blijft een vreemd clubje. Al jaren roepen ze dat ze geen geld hebben voor een echte grasmat, en nu trekken ze voor de zoveelste keer één of andere Peruvaan uit de jungle. Die gasten verdienen toch een paar ton bij Emmen? Leg dan een fatsoenlijke grasmat neer ipv dit soort mega contracten. Zolang er geen echt gras ligt hoop ik dat Emmen zo spoedig mogelijk te bewonderen is in de Kkd.
 
RobertOost
 
12
8 januari 2021 om 21:35
Die echte grasmat komt eraan aankomend seizoen. Maar laten we eerst even zorgen om in de eredivisie blijven!
 
mentalist
 
26
8 januari 2021 om 21:36
Een goeie grasmat kost zo 3 ton. Logisch dat Emmen dit geld liever uitspaart voor spelers in strijd tegen degradatie. Overigens komt er komend seizoen een echte grasmat. Zou eigenlijk dit jaar al, maar Anco Janssen heeft een opwaardering gehad. Mooi makkelijk lullen als je een club aanhangt die 4 miljoen kan betalen aan salaris.
 
Yasp0
 
17
8 januari 2021 om 21:45
Al jaren? Ze spelen pas voor 3e jaar eredivisie. Waarvan nu al een jaar met Covid. Er had een grasmat kunnen liggen, dan speelden ze dit jaar al kkd. Dus vrij logisch dat de prioriteiten bij spelers en dus handhaving liggen.En jij kent de contracten niet, dus misschien iets minder fel reageren?
 
deschutter
 
2
8 januari 2021 om 21:52
als je je eerst had verdiept in de club en andere topics had je dat weer wat typewerk gescheeld
 
jeron
 
24
8 januari 2021 om 22:01
Onze gemeente is breder georiënteerd, ze steunen ons wel maar niet zoals in Eindhoven dat ze alles betalen waar PSV mee in de ellende komt... Nieuwe grasmat ligt zeker in de planning, maar de kleinere clubs zijn afhankelijk van inkomsten in verdeling waarin de grotere clubs niet in willen delen. Inhoudelijk.... Een 18 jarige Peruaan hoeft geen NIET-EU salaris ... Pena en Araujo zijn mede gefinancierd door eigen kapitaal van wat liefhebbers binnen FC Emmen.
 
jeron
 
2
8 januari 2021 om 22:03
Vlak als vervanger Chacon.... Heb nog geen compleet beeld over hem La Torre enkel wat simpele beelden gezien, maar dan moet ik maar afgaan op geluiden van de scouts... Hopelijk komt er nog een mega rappe buitenspeler bij als een Frei en een linksbenige centrale verdediger
 
Opdebank
 
0
9 januari 2021 om 00:39
Vooral een vervanger voor bakker zou fijn zijn inderdaad. Die is niet meer terug op niveau gekomen. Elk moment spannend wanneer de bal bij hem in de buurt komt.
 
STORING
 
0
9 januari 2021 om 03:49
Justin de Haas zou voor Emmen perfect zijn. Hij heeft snelheid, linksbenig, is vrij sterk en je kan hem op meerdere posities kwijt. Die kunnen ze zo gratis bij PSV oppikken en heeft al zat ervaring opgedaan in de KKD. Zou zeker een goede speler voor Emmen zijn.
 
AndreVidigoal
 
0
9 januari 2021 om 08:50
Heeft Emmen echt budget voor dat allemaal nog? Terwijl de voorzitter het had over sponsoren en supporters die moesten bijdragen.
 
jeron
 
1
9 januari 2021 om 15:07
Haha supporters bedragen? Lubbers is een erg kapitale man, daarnaast bevriend met ontroerendgoed magnaat Peter van Dijk en zo hebben ze nog heel wat vriendjes... We halen geen Mahi, Elia, Pratto, Veerman en dat soort jongens.. Maar hij durft zeker te investeren
 
gomes1psv
 
3
8 januari 2021 om 22:15
Ben wel benieuwd. Vooral waarom hij transfervrij is als het zo'n groot talent is. Dus knappe vondst of kat in een zak. Wel leuk dat Emmen met zo'n creatieve blik de markt op gaat. Na Peña en Araujo opnieuw een jongen uit Peru. Het lijkt erop alsof Emmen eenzelfde mijntje heeft aangeboord als FC Groningen in Uruguay destijds.
 
Harrie23
 
3
8 januari 2021 om 23:03
La Torre heeft per 31 december zijn contract laten ontbinden omdat zijn club is gedegradeerd afgelopen seizoen. Emmen kan daar nu dus gebruik van maken. Verder ben ik blij dat er eindelijk wat gebeurd bij Emmen. Lubbers wil nu in ieder geval nog een buitenspeler halen en een sterke nummer 9. Al ben ik het met Jeron eens dat een fatsoenlijke linker centrale verdediger ook geen overbodige luxe zou zijn..
 
Furrr
 
0
8 januari 2021 om 23:34
Vlak is toch niet echt de smaakmaker van Volendam? Is dit wel de juiste man voor Emmen?
 
jeron
 
6
8 januari 2021 om 23:56
Was basisspeler, maar ging naar een illegaal feest is daarna uit de gratie geraakt bij Jonk. Hij wordt ook als concurrentie voor nu en toekomst gehaald, niet als de verlosser... Hij mag druk opvoeren op Bernadou
 
Edforce2
 
0
9 januari 2021 om 12:43
Camping elftal werd FC Emmen gekscherend genoemd,nog niet zolang geleden. En kijk nu,verstandig aankoopbeleid en gericht bezig met de begroting. Ik kijk regelmatig ook naar Emmen en ik vind het sneu,ondanks leuk voetbal,dat ze onderaan bungelen. Benieuwd hoe het tegen Twente zal gaan.