FC Emmen snijdt zich in de vingers tegen hekkensluiter en zet titel op het spel
Dinsdag, 1 maart 2022 om 21:59

FC Emmen is dinsdagavond diep in blessuretijd tegen een nederlaag aangelopen in de Keuken Kampioen Divisie. Op De Oude Meerdijk wist Helmond Sport dankzij een treffer in de 94ste minuut de drie punten te pakken in het inhaalduel van de speelronde 22: 1-2. Jellert van Landschoot was met een dubbelslag de gevierde man namens de hekkensluiter. Door de nederlaag verzuimde Emmen, dat 55 punten verzamelde, dichter bij koploper FC Volendam (62) te kruipen. De voorsprong op nummer drie Excelsior, die een wedstrijd meer speelde, bedraagt nog altijd drie punten.

De thuisploeg schoot uit de startblokken, want in de achtste speelminuut werd al een levensgrote kans gecreëerd. Ter hoogte van de middellijn kopte Reda Kharchouch de bal door op Ole Romeny, die alleen op doelman Mike Havekotte afstormde. De buitenspeler wachtte echter te lang met het overhalen van de trekker, waardoor Robin van der Meer net op tijd terug was om te intercepteren. Enkele minuten later werd Emmen wederom gevaarlijk. Het leer caramboleerde op de rand van de zestien voor de voeten van Kharchouch, die een uitstekende doelpoging waagde maar Havekotte de bal naast zag tikken.

In het restant van de eerste helft bleef de thuisploeg de bovenliggende partij, maar het ontbrak de mannen van Lukkien aan nauwkeurigheid in de afronding. Waar Emmen verzuimde te scoren, sprong Helmond zorgvuldiger om met een spaarzame kans. Op slag van het rustsignaal vond Van Landschoot namelijk de openingstreffer. Jeroen Veldmate gaf niet genoeg vaart mee aan de terugkopbal richting doelman Michael Brouwer. Van Landschot lette op, onderschepte de bal en rondde op koelbloedige wijze af: 0-1.

Na rust draaide Emmen de duimschroeven nog verder aan en kwamen de bezoekers nauwelijks nog van de eigen helft af. De Drenten regen de kansen aaneen, maar onder meer de oplettende Havekotte voorkwam diverse keren een treffer. Het verzet van Helmond brak in de 82ste minuut alsnog. Na een hoekschop vanaf de rechterkant torende Miguel Araujo boven de Helmondse defensie uit en knikte hij via de grond raak: 1-1. Emmen kwam nadien meermaals dicht bij de voorsprong, maar het was Helmond dat met de drie punten aan de haal ging. Diep in blessuretijd tikte Van Landschoot een voorzet vanaf de rechterflank binnen.