FC Groningen slaat toe bij AZ en bedingt optie tot koop
Maandag, 24 december 2018 om 12:05

FC Groningen huurt per 1 januari 2019 Iliass Bel Hassani van AZ voor de rest van het seizoen, zo melden beide clubs maandag via de officiële kanalen. De Trots van het Noorden heeft bovendien een optie tot koop op de 26-jarige aanvallende middenvelder. Bel Hassani, die eerder ook uitkwam voor Sparta Rotterdam en Heracles Almelo, ligt nog tot medio 2021 vast in Alkmaar.

Bel Hassani laat op de site van Groningen weten 'super trots' te zijn op de overgang. "Vanaf het moment dat ik te horen kreeg dat ik verder mocht kijken wat mijn toekomst betreft, heb ik direct bij mijn management aangegeven dat FC Groningen mijn absolute voorkeur had. Dat heeft een aantal redenen", legt de middenvelder uit.

"Ik ken trainer Danny Buijs nog van onze gezamenlijke periode bij Sparta Rotterdam, de wedstrijden die ik tegen FC Groningen in Groningen heb gespeeld waren altijd bijzonder qua sfeer met fanatieke thuissupporters en de stad Groningen spreekt mij aan om te leven en te werken." Bel Hassani bedankt Groningen voor het vertrouwen dat de club in hem stelt.

"Het is duidelijk dat ik wedstrijdritme mis, maar FC Groningen heeft het risico genomen om hier doorheen te kijken. Dat waardeer ik zeer. Het is een heerlijk vooruitzicht dat ik straks ga trainen om elke week weer toe te leven naar een wedstrijd. Die spanning heb ik gemist. Het voelt alsof ik weer profvoetballer word", aldus Bel Hassani.

Manager technische zaken Ron Jans is erg blij met de deal. "Iliass kan op verschillende posities spelen en brengt creativiteit en ervaring mee. Bij AZ zat zijn carrière op slot, hij wil weer voetballen en aantonen dat hij dat nog goed kan. Vanaf januari heeft Iliass een half jaar de kans zich bij ons te laten zien en mocht dit bevallen, dan hebben wij een optie tot koop om hem definitief aan ons te binden."

Meer nieuws
   
19:08
19:08
Marco Bizot gooit EK-kansen te grabbel met gruwelijke blunder
1
   
19:00
19:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
16
   
18:34
18:34
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
   
18:33
18:33
Vitesse heeft positief puntenaantal na eerste Eredivisie-thuiszege van het jaar
10
   
18:04
18:04
Scorende Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko bezorgen Toulouse drie punten
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
baradona
 
8
24 december 2018 om 12:09
Of het een goede zet van Groningen is weet ik niet , maar het is op zijn minst een goede zet van AZ.
 
azchelsea
 
37
24 december 2018 om 12:09
Voor iedereen het beste. Hij zit bij az op een dood spoor en kan bij Groningen waarschijnlijk weer vlammen. Nog steeds apart dat het er niet uitkwam, hij deed het hij Heracles echt goed. Een beetje hetzelfde verhaal als overtoom. Zonde, maar ik hoop dat hij zich herpakt. Hij kan namelijk echt wel voetballen en Groningen kan dat goed gebruiken.
 
ledenis
 
6
24 december 2018 om 12:16
Snap niet dat hij speelt in plaats van Joris van Overeem. Wat een zeer matige speler is dat zeg! Bij Heracles was Bel Hassani 1 van de beste spelers. Ben benieuwd wat hij voor Groningen kan doen.
 
 
35
24 december 2018 om 12:29
Van Overeem speelt bij Utrecht
 
ledenis
 
0
24 december 2018 om 12:45
Oja je hebt gelijk. Was even vergeten dat hij sinds dit seizoen voor Utrecht speelt.
 
SPITA92
 
7
24 december 2018 om 12:23
Top aankoop, in zijn beste wedstrijden zou hij wel eens goud waard kunnen zijn voor dit slap Groningen.
 
Jordyde Blecourt
 
2
24 december 2018 om 12:25
Ben best benieuwd hierna bij heracles vond ik het een zeer fijne speler met de nodige creativiteit hopelijk kan die dat bij ons ook weer laten zien
 
FeyCoev
 
2
24 december 2018 om 12:42
Kan zomaar net zo uitpakken zoals Maher nu bij AZ speelt, vond het altijd best een goede speler
 
gestrekte-poot
 
0
24 december 2018 om 20:18
Kan ook zomaar uitpakken zoals Maher bij Twente instapte. Het is voor Groningen niet te hopen.
 
linksbuiteadem
 
6
24 december 2018 om 12:44
Heeft al twee jaar geen wedstrijd gespeeld. Is ook geen type dat de mouwen opstroopt als het niet loopt. Denk niet dat hij iets kan toevoegen, zelfs niet aan dit zeer matige Groningen.
 
gomes1psv
 
20
24 december 2018 om 12:49
Voor de time being vast een goede aanvulling, hoewel ik toch het idee blijf houden dat veel spelers onder de topclubs elkaar niet bijster veel ontlopen. Het blijft stuivertje wisselen wat kwaliteit betreft; slechts een enkeling is talentvol en ambitieus genoeg om naar de top te gaan, ervoor te werken en ervoor te leven. Maar de meesten hebben toch vooral een overzichtelijk en lucratief leven als profvoetballer in de marge en nemen dat - begrijpelijk, het is geen verwijt - voor lief. Waarbij het niet uitmaakt of je nu het shirt van Willem II, Heracles of NAC Breda draagt. Ik las laatst dat FC Groningen behalve deze bij AZ op een zijspoor belande Bel Hassani ook interesse heeft of had in de smaakmaker van TOP Oss; zo wijd is de range van spelers dus kennelijk voor een gevallen club die zichzelf eigenlijk liever ziet als stabiele subtopper. Dat lijkt me redelijk willekeurig. Terwijl juist Groningen, maar voorheen ook SC Heerenveen en FC Twente, die maar weinig uit hun jeugdopleidingen voortbrachten, met slimme scouting voor zowel sportieve als financiële waardetoevoeging zorgden. Waarom acteert een pauperverdediger als Dave Bulthuis, regelrecht gehaald uit een transfervrij afvalputje, tegenwoordig als linksback bij Heerenveen? Als er vanuit de jeugd toch niets gelijkwaardigs rondloopt, waarom weet die club dan geen Deen of Zweed van 22 of 23 meer aan te trekken die mogelijk nog wel kan worden doorverkocht aan een club hogerop? Wat meende FC Groningen in hemelsnaam met Julian Chabot te bereiken? Zouden er in Uruguay of Argentinie niet (potentieel) veel sterkere verdedigers rondlopen die dolgraag naar Groningen zouden komen om daar hun Europese avontuur te starten? Het argument is vaak dat scouting veel tijd en vooral veel geld kost. Echter, waar is dan het geld dat voorheen gegenereerd is gebleven? Gestoken in kutselecties die de fans van vandaag teleurstellen! Toen Suarez wegging bij Groningen, presenteerde Nijland de volgende dag Marcus Berg al! Dat is scouting, dat is vooruitzien! En nu? Nu heeft die club geen idee. Trekt het eenheidsworsten aan die vooral laten zien hoe groen de tribunestoeltjes van de Euroborg zijn. Nogmaals, prima dat Bel Hassani voor de korte termijn op huurbasis de club wat extra's geeft. Maar met het oog op de miljoenen die de club komend zomer voor Doan kan bijschrijven kan het maar beter enkele kandidaten in poll position zetten om direct aan te trekken tegen die tijd. Ik gok dat de Japanner 12 miljoen wel oplevert, 15 miljoen als een Engelse club geïnteresseerd raakt. Zoek je goed in landen als Argentinie, Uruguay, Peru of Colombia dan duikel je heus wel wat betere spelers op dan je in de Ere- of Keuken Kampioen Divisie vindt. Want laten we eerlijk zijn, zou Tagliafico op 25-jarige leeftijd niet naar FC Groningen hebben gewild als Ajax geen interesse had getoond?
 
linksbuiteadem
 
2
24 december 2018 om 12:56
Helemaal eens met je verhaal. Nederlandse clubs lopen te miepen over financiële verschillen maar als je gewoon goed beleid voert genereer je geld uit transfers. Iets dat Groningen en Heerenveen jaren lang hebben gedaan en het de top daarmee moeilijk konden maken. Djurisic, Alves, Finbogasson, Granqvuist, Tadic, Suarez... de subtop probeert dit soort spelers niet eens meer te scouten, de selecties zijn slechts een soort carrousel van middelmatige spelers zonder groeipotentie. Voor zover ik weet heeft Ajax de hoofdscout bij Groningen weggekaapt. Goede move van Ajax, maar wat stelt Groningen daar tegenover? Hebben die überhaupt nog wel een scout in dienst?
 
kingkerrie
 
5
24 december 2018 om 13:06
Vergeet niet dat die spelers die jij noemt in de huidige markt 5 a 6 miljoen moeten kosten. Dus wat je voor de bedragen van voorheen Tadic haalt, dat betaal je tegenwoordig voor een Chabot
 
@Osthoved89
 
1
24 december 2018 om 13:11
Wat dat betreft lijkt AZ mij het enige voorbeeld van hoe het moet. Inzetten op de jeugd, maar ook slimme aankopen doen zoals Alireza en Weghorst. Daar komt jaarlijks veel geld binnen door middel van transfers. Dit seizoen is het minder, er is slecht ingekocht en er zijn een aantal blessures, maar over het algemeen is AZ vrij stabiel in hun beleid.
 
gomes1psv
 
3
24 december 2018 om 13:14
Dat denk ik dus helemaal niet. Tadic, Finnbogason, Suarez, Granqvist... dat waren destijds ook nobody's die niemand had gezien. Daar lopen er nu ook heus wel wat van rond. Genoemde clubs nemen gewoonweg niet meer de moeite om scouts bij wedstrijden van pakweg Malmo of Danubio op de tribune te zetten. Er heeft immers iemand vijf wedstrijden op rij goed gespeeld bij Sparta, so why bother?
 
CrazyOne
 
3
24 december 2018 om 13:15
Nope, Jans heeft alle scouts weggejaagd, behoorlijk letterlijk, er is niemand meer over. Dus eerst breekt Jans alles af, en daarna besluit hij om toch maar weg te gaan, slappe zak.
 
Dizzy050
 
12
24 december 2018 om 13:01
Ben het veel met je eens hoor. Maar Chabot is gewoon een goede aankoop gebleken, Week in week uit haalt hij minimaal een voldoende
 
gomes1psv
 
0
27 december 2018 om 22:30
Geen sarcastische vraag hoor: maar is dat niet omdat de rest van het huidige Groningen ook zo pover is? Ik vond het namelijk echt lachwekkend hoe hij er op stond toen Pedersen twee weken geleden van zich liet horen.
 
BerryDoldersum
 
1
24 december 2018 om 13:12
De laatse aankopen uit Zuid Amerika waren ook allemaal voltreffers. Jones Teixeira, Magnasco. Daarbij verdienen die jongens een stuk meer dan een Chabot. Die overigens gewoon prima speelt
 
GJ7300
 
0
24 december 2018 om 21:51
Klopt aardig. Punt is dat clubs niet EU spelers nauwelijks meer kunnen betalen, jeugdspelers direct naar (int) topclubs gaan dus blijft er weinig over. In eerste instantie mislukte spelers kan oplossing zijn maar ook niet altijd (Casiera, Kongolo) maar er zijn ook genoeg afvallers die top wel weer bereiken (Berghuis, Malen, Rosario) dus zeg t maar. Nu PSV en Ajax enorme bedragen binnenkrijgen komt er wel weer wat interessants los. Voor de rest is t heeeeel creatief zijn en idd zelf opleiden. (Overigens staat houthakker Bulthuis vaak centraal en zelf opgeleide Pierie links wat onderhand veranderd is in Woudenberg op links en Pierie in centrum, enfin.. )
 
consy
 
0
24 december 2018 om 15:34
Na Bel Hassani zal ook Bruns naar het hoge noorden gaan. Kijk dat is nog eens daadkrachtig optreden, Nijkamp kijk je mee?