Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
Schrijf een reactie...

FC Groningen versterkt zich met jongere broer van Eredivisie-smaakmaker

Laatste update:

Willumsson heeft zich voor drie jaar aan Groningen verbonden, met een optie voor een extra jaar. De promovendus maakt naar verluidt slechts 75.000 euro over aan Kristiansund. Brynjolfur is het jongere broertje van Go Ahead Eagles-smaakmaker Willum Willumsson (25).

Via de clubwebsite van Groningen reageert Willumsson op zijn transfer naar de Eredivisie. "Mede door mijn broer heb ik de laatste jaren veel Nederlands voetbal gekeken. Ik heb een goed beeld van de Eredivisie en het is een mooi niveau waarop spelers de kans krijgen zich optimaal te ontwikkelen."

"Natuurlijk heb ik mijn broer gevraagd over FC Groningen. Hij bevestigde mijn beeld van de club. Een grote club, met een mooi stadion en fanatieke supporters. Ik ben ontzettend blij met deze stap en kijk er naar uit om in het groen-witte shirt te mogen spelen", aldus Willumsson. Zijn oudere broer was afgelopen seizoen liefst zeven keer trefzeker in de Eredivisie.

Willumsson benoemt een bijkomend voordeel van zijn transfer naar Nederland. "Voor mijn ouders is het gemakkelijker. In Noorwegen moesten ze vaak een extra vlucht nemen om mij te zien voetballen en daarom kozen ze vaker voor Nederland. Nu hoeven ze die keuze niet te maken en datzelfde geldt voor vrienden."

Willumsson kijkt uit naar zijn tijd bij Groningen. "Ik heb het gevoel dat ik hier een betere voetballer kan worden en ben onder de indruk van de faciliteiten en het stadion. Ik zal in Groningen met betere spelers gaan trainen en spelen. Een mooie uitdaging die ik graag aan ga en waar ik veel zin in heb."

In de afgelopen drie jaar speelde Willumsson 83 officiële wedstrijden namens Kristiansund. Daarin was de IJslander goed voor 17 doelpunten en 15 assists. Willumsson kan net als zijn broer ook als aanvallende middenvelder uit de voeten. Transfermarkt schat zijn marktwaarde op 450.000 euro.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Lautaro Martínez bezorgt Argentinië met dubbelslag foutloze groepsfase
0
Feyenoords 'ideale opvolger van Berghuis' kan Nederland pijn doen op het EK
4
Chelsea en Tottenham hopen deal voor tiener van bijna 50 miljoen te kapen
7
Duitsland bereikt kwartfinale op het EK na bewogen avond in Dortmund
131
Voetbalprominenten spreken schande van penalty Duitsland: 'Kotsmisselijk'
56
Duitsland - Denemarken stilgelegd vanwege onweer en flinke hagelbui
27

Meer sportnieuws

Reacties