FC Groningen voegt staflid per direct toe: 'De combinatie, dat is pittig'
Maandag, 14 januari 2019 om 12:27

Sander van Gessel is per direct toegevoegd aan de begeleidingsstaf van de eerste selectie van FC Groningen, zo meldt de Trots van het Noorden maandag via de officiële kanalen. Van Gessel wordt de komende anderhalf jaar één van de assistent-trainers van Danny Buijs, die sinds afgelopen zomer de leiding heeft bij de Eredivisionist.

Van Gessel was gedurende de eerste seizoenshelft coach van de Onder-17 van Groningen. Die rol wordt tijdens de tweede seizoenshelft ingevuld door Paul Matthijs, die assistent-trainer was van Marcel van Buuren bij de Onder-19. Van Gessel was vanaf het begin van dit seizoen al deels betrokken bij de eerste selectie en dat was goed gevallen, zo laat Ron Jans weten.

"Hij heeft een toegevoegde waarde. Maar de combinatie van trainer/coach zijn van Onder-17 én de werkzaamheden bij het eerste elftal; dat is pittig. De vraag is of je beide functies voor de volle honderd procent een seizoen lang kunt volhouden. Daarom hebben we Sander voorgesteld fulltime bij het eerste elftal aan de slag te gaan", aldus de technisch manager op de clubsite.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
17
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
2
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
6
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
31
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties gegeven.