FC Groningen wil grote slag slaan en spreekt met voormalig aanvaller van Milan
Dinsdag, 17 januari 2023 om 23:29

FC Groningen heeft interesse in Jens Petter Hauge, zo meldt VG. Volgens de Noorse krant wil de Trots van het Noorden de vleugelspeler van Eintracht Frankfurt huren. Hauge wordt dit seizoen gehuurd door KAA Gent, waarvoor hij in de huidige voetbaljaargang in achttien wedstrijden vijf keer het net wist te vinden. De Noor staat met name bekend om zijn periode bij AC Milan.

De 23-jarige Hauge maakte furore bij FK Bodo/Glimt, waarna Milan in 2020 op de deur klopte en omgerekend 4,8 miljoen euro overmaakte naar het noorden van Noorwegen. Voor de Milanezen kwam Hauge in 24 duels in actie, waarin hij vijf keer doel trof en goed was voor één assist. Na een seizoen werd hij verhuurd aan Frankfurt, waarna de creatieveling voor tien miljoen euro definitief werd overgenomen. In de na strafschoppen gewonnen finale van de Europa League tegen Rangers was Hauge invaller.

Mocht Groningen daadwerkelijk met Hauge aan de haal gaan, zou hij de derde Noorse speler zijn die bij de club onder contract staat. In augustus maakte de club de komst van Isak Dybvik Mättä bekend, terwijl men dinsdag de komst van Johan Hove wereldkundig maakte. Laatstgenoemde is een middenvelder en komt over van Strømsgodset. Groningen maakte tevens bekend dat het Aimar Sher op huurbasis heeft overgenomen van Spezia. De club heeft bovendien een optie tot koop bedongen op de Zweedse middenvelder.

Sher zal niet de enige Zweed in de ploeg van Dennis van der Ree zijn. Paulos Abraham, Yahya Kalley, Dalehi Irandust en Ramon-Pascal Lundqvist maken deel uit van de selectie. Groningen bevindt zich op een benauwde vijftiende plaats in de Eredivisie, één punt boven de degradatiestreep. Zondag staat in het Abe Lenstra Stadion de derby tegen SC Heerenveen op het programma. Sher kan dan mogelijk zijn debuut maken voor De Trots van het Noorden.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
10
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
Lierse1997
 
6
17 januari 2023 om 23:34
Echt een grote teleurstelling bij Gent. Daar hadden ze grote verwachtingen en die zijn er echt niet uitgekomen. Al kan het voor een team als Groningen wel gewoon een zeer nuttige speler met een meerwaarde zijn.
 
FcGrun050
 
14
18 januari 2023 om 00:02
@lierse1997 - Als die zijn vorm pakt van Bode en zijn beginperiode bij Milan, voordat hij het bankje warmhield, dan is het zeker een nuttige speler. Maar achterin loopt het geen meter, dus ik weet niet wanneer Groningen bereid is om een fatsoenlijke verdediging weet neer te zetten. Het zegt al genoeg ook dat drie keepers aan de beurt zijn geweest met keepen: De Boer, Verips, en Leeuwenburgh. Het is apart dat Kasanwirjo ook overal en nergens wordt neergezet. Die wordt rechtsachter gezet, dan op het middenveld, en dan weer centrale verdediging. Dat gepuzzel de hele tijd levert geen structuur op. Zet achterin eerst goed neer en dan mag je op het middenveld en aanval met mutaties beginnen. Hopelijk brengen Sher, Hove en misschien Hauge de aanvallende impulsen voor op de vleugels en het middenveld, maar achterin moet er echt iets nog erbij. Ekdal (broertje van) wordt in verband gebracht met Groningen, wat een goede centrale verdediger is, maar niet echt helemaal wat Groningen nodig heeft. Zegt al genoeg dat de rechtachterpositie door Kasanwirjo, Te Wierik (in het verleden, dit seizoen volgens mij niet), Dankerlui en Van Gelderen al is bekleed. Dat kan echt niet. Maatta ben ik zelf nog niet kapot van. De vleugelspelers van de desbetreffende tegenstander hoeft niet veel te doen om hem te passeren. Niet heel chill dit.
 
Lierse1997
 
4
18 januari 2023 om 00:15
Lastige situatie altijd inderdaad als je halverwege het seizoen merkt dat de selectie aan alle kanten rammelt. Al is het toch iets positiefs dat Groningen zich op spelers van dit kaliber kan richten. Ik hoop voor je mee dat er zeker defensief toch wat stabiliteit gevonden kan worden, want een Groningen dat degradeert zou ik echt doodzonde vinden.
 
FcGrun050
 
5
18 januari 2023 om 00:38
Het is opzich al langer een probleem bij de club. De rechtsbackpositie is gewoon niet lekker vervangen nadat Zeefuik is vertrokken. Gudmundsson was nog goed opgevolgd door Meijer, maar die is ook nu weg. Misschien ontpopt Maatta zich nog tot een goede linksbank, maar de eerste indruk die hij nu achterliet is echt niet veel soeps. Maar we gaan het zien. Hopelijk overleeft Groningen het, maar heeft het ook doen beseffen dat Fleddie iets minder rigoureus op talenten alleen moet gaan focussen. Groningen heeft vrijwel de jongste selectie van de Eredivisie (gemiddeld 23 jaar samen met Vitesse, waarbij Volendam de jongste selectie heeft met 22.5 jaar gemiddeld). Routine is zo belangrijk. De oudste speler is Te Wierik, en die is 30 jaar.
 
FCG95
 
1
18 januari 2023 om 07:29
@FcGrun050 die doelman, Verrips is 1, Leeuwenburgh 2. Die waren alleen beide geblesseerd, vandaar dat De Boer speelde. Amders was De Boer wel blijven staan na PSV.
 
El_Cazador
 
1
18 januari 2023 om 08:58
Routine is wat ze nodig hebben. De talenten zijn leuk, maar je staat nu op een plek waar je snel punten nodig hebt. Tijd is er niet. Haal daarom spelers met ervaring. En die lopen er echt wel rond..
 
SterkeJerke
 
12
17 januari 2023 om 23:56
Zonde dat hij niet eerst voor Heerenveen heeft gekozen, maar direct voor AC Milan koos. Was echt nog niet klaar voor het grote werk en ook bij Frankfurt zag je de onbevangenheid in zijn spel. Weinig dreiging, matige passeeracties, maar wel weer uitstekend bij counters. Hopelijk kan hij van meerwaarde zijn bij Groningen, want heeft zeker nog steeds de potentie om een grote speler te worden voor Noorwegen.
 
D.Pranjic
 
5
18 januari 2023 om 01:02
Eens. Maar Heerenveen wachtte toen ook weer veel te lang. Lekker zien tot hij Europees wat presteerde en daarna zijn er natuurlijk meer kapers op de kust. Standaard bij Heerenveen. Daarna konden ze nog een zinckernagel oppikken, maar die werd niet goed genoeg bevonden waarna hij gratis later naar Watford vertrok. Echte blunders vind ik dat.
 
FeanDen
 
4
18 januari 2023 om 10:12
Ik heb destijds vernomen dat de deal zo goed als rond was voor die Europese wedstrijd tegen Milan. Echter kaapte Milan na die wedstrijd meteen de deal door bedragen te bieden waar Heerenveen niet meer tegenop kon. Blijft zonde. Ook wat betreft Zinckernagel toen ben ik het met je eens. Bizar dat hij niet goed genoeg werd bevonden.
 
maurootje
 
7
18 januari 2023 om 00:03
Zou ik geweldig vinden! Leuke speler met een goede kop op z’n romp, alleen het lukt nog niet. Is nog steeds een van een favoriete spelers vd afgelopen jaren bij Milan. Niet op prestaties natuurlijk maar puur over hoe hij bij Milan terecht kwam. Speelde fenomenaal bij Bodo/Glimt, 14 goals, 9 assist in 18 wedstrijden en zo een goede wedstrijd tegen Milan, maakte uiteindelijk de transfer naar Milan, harde werker, maar ook verlegen jongen, althans zo komt die over. En in tijd dat hij mocht opdraven deed hij het leuk. Want verkijk je er niet op; speelde 5 EL wedstrijden voor Milan met 3 goals(doelpuntenfreqeuntie van goal per 91 minuten) en 8 wedstrijden in de serie A waarvan 3 als basisspeler en 2 goals maaar wel doelpuntenfrequentie van goal per 287 minuten, dus iets meer dan 3 wedstrijden, das heel behoorlijk als jonge buitenspeler!In zijn laatste wedstrijd voor Milan scoorde hij nog(tegen Sampdoria) maar opeens mocht niet eens meer minuten maken! Terwijl de flanken juist een probleem is bij Milan. Geruchten gaan dat hij niet wilde schikken op andere posities en echt alleen op linksbuiten wilde, dat zinde Pioli niet. Hij wilde hem ook op 10 en rechtsbuiten proberen. Enfin. Ik hoop dat ik hem in de eredivisie mag bewonderen. Echt een leuk spelertje
 
Briante
 
2
18 januari 2023 om 09:04
Degradatie voetbal vraagt om een ander type voetballers. Je hebt beukers nodig die knokken voor elk punt en over lijken willen gaan om koste wat kost lijfsbehoud te bewerkstelligen. Hoop dat Fledderus zich dat op tijd realiseert.
 
Zlatan65
 
2
18 januari 2023 om 09:23
Wat ik zo links en rechts lees spelen er ook wat mentale issues bij hem waardoor het er bij Gent ook niet helemaal uitkomt. Ben benieuwd of dit doorgaat.
 
Egel103
 
1
18 januari 2023 om 10:36
Goede voetballer, hij mag van mij wel naar Vitesse komen.
 
Radamel Garcia
 
2
18 januari 2023 om 11:21
Is het een trend dat men een speler een seizoen huurt en als het tegen valt afscheid neemt in de winterstop en de speler vervolgens weer aan een andere club verhuurd wordt?
 
Dipper03
 
1
18 januari 2023 om 13:50
Aan de ene kant zou ik blij zijn met zijn komst aan de andere kant zou ik zoeken naar een ander soort speler, wat deze Groningen selectie mist is een speler die de boel is aanpakt en begrijpt wat nodig is om uit dit dal te komen. Ik heb nou niet een idee dat Hauge hiervoor een geschikte speler is mede door wat hij afgelopen jaren heeft doorgemaakt met dat trauma... buiten dat hij bewezen heeft dat het een fantastische kan voetballen moet ik nog maar zien of dit een succes gaat worden als hij komt.