FC Groningen wil rectificatie van Sparta om 'leugens' van Henk Fraser
Maandag, 6 september 2021 om 16:10

Mark-Jan Fledderus heeft zich onlangs behoorlijk geërgerd aan uitspraken van Sparta Rotterdam-trainer Henk Fraser. De technisch directeur van FC Groningen is door Fraser 'oncollegiaal en onfatsoenlijk' genoemd, omdat hij kort voor de wedstrijd tegen Sparta nog berichten zou hebben gestuurd naar transferdoelwit Laros Duarte. Fledderus vindt dat er door de assistent-bondscoach van het Nederlands elftal 'een zware grens is overschreden'.

"Dat spelers van club A naar B gaan is van alle tijden, heb ik geen moeite mee", zei Fraser twee dagen voor het sluiten van de Nederlandse transferwindow in het Algemeen Dagblad. "Waar ik wel moeite mee heb is dat zo'n Fledderus Laros kort voor de wedstrijd tegen Go Ahead nog bestookt met belletje en appjes. Hoe zou die man het vinden als we dat bij zíjn spelers zouden doen? Oncollegiaal en onfatsoenlijk; dat is het." Op de slotdag van de transfermarkt werd Duarte gepresenteerd bij FC Groningen.

Fledderus laat in een reactie aan Voetbal International weten dat er onderling 'geen ruzie of geschreeuw' is geweest. "Het enige waar we anders over dachten, is het bedrag dat voor Duarte op tafel moest komen. Dat lijkt me niet meer dan logisch, want dat is nou eenmaal het spanningsveld dat er altijd is tussen een kopende en verkopende partij", stelt Fledderus. "Dat er vanuit Sparta zo is gereageerd, heeft me daarom echt verrast. Enerzijds wil ik het niet groter maken en moeten zij lekker vinden wat ze vinden. Anderzijds vind ik dat er door Fraser een zware grens is overschreden, want hij spreekt gewoon leugens uit."

De technisch directeur benadrukt tegenover het weekblad dat hij Duarte niet heeft geappt. "Want ik had zijn telefoonnummer niet eens. Dat mag je bij Laros navragen. Dan mag je best vinden dat ik lage biedingen doe, maar spreek dat dan persoonlijk uit naar mij en dan had ik Fraser vervolgens ook nog mijn kant van het verhaal uitgelegd." Fledderus geeft aan dat de uitspraken van Fraser er voor hebben gezorgd dat hij op sociale media is bestookt door boze Sparta-fans. "Dat vind ik totaal onacceptabel en Wouter Gudde heeft aan Sparta laten weten dat een rectificatie van hun kant op zijn plaats zou zijn."

De 24-jarige Duarte maakte uiteindelijk de overstap van Sparta naar FC Groningen, waar hij zijn handtekening zette onder een contract tot aan de zomer van 2025. Hoewel beide clubs geen uitspraken hebben gedaan over de hoogte van de transfersom, schrijft Transfermarkt dat Sparta een kleine zeven ton aan de transfer heeft overgehouden. Aanstaande zondag kan Duarta debuteren in het team van trainer Danny Buijs in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (14.30 uur).

Meer nieuws
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
48
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
8
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
4
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
Redey32
 
21
6 september 2021 om 16:25
Haha Fledderus die het over onfatsoenlijk en oncollegiaal heeft. Misschien heeft die gelijk, maar dit komt toch een beetje over als een Kenneth Perez die anderen aanspreekt op het schelden met ziektes of discrimineren
 
fifavoet
 
34
6 september 2021 om 16:29
Ongeacht hoe iemand zich gedraagt is het in mijn ogen nooit acceptable om leugens te vertellen. Ookal is iemand onfatsoenlijk en oncollegiaal.
 
SSBlue Zanetti
 
13
6 september 2021 om 16:53
Fraser noemt Fledderus juist onfatsoenlijk en oncollegiaal.
 
KJHuntelaar09
 
21
6 september 2021 om 17:03
Redey, misschien even beter lezen voordat je zo uithaalt naar iemand. Fraser noemt Fledderus oncollegiaal en onfatsoenlijk.
 
DefisDre
 
3
6 september 2021 om 17:31
Fraser moet gewoon geen leugens de wereld inhelpen. Dat is dan de assistent-bondscoach. Verder mag Sparta prima boos zijn als Groningen (veel) te laag biedt, maar dit is je eigen fans opstoken.
 
gomes1psv
 
15
6 september 2021 om 17:36
Gevoelsmatig - misschien door beeldvorming - geloof ik liever het relaas van Fraser, die ik meer een straight shooter vindt. Fledderus is een zelfingenomen ratje, als voetballer vond ik t ook altijd al een minkukel. Neemt trouwens niet weg dat hij, Gudde en Buijs uitstekend werk doen. Buiten de top 3 en FC Utrecht vind ik FC Groningen echt een team om in de gaten te houden.
 
FcGrun050
 
1
6 september 2021 om 21:49
Dat is een beetje onzin. Iemand die op het veld een eikel is, hoeft niet te betekenen dat hij buiten het veld onsportief gedraagt. Fledderus is bij interviews altijd open, is best zwaar Christelijk, en is gewoon een familieman die gewoon zijn werk doet. Heb echt niks op aan te merken op zijn persoonlijkheid buiten het veld. Op het veld kon hij inderdaad onsportief zijn, maar nu kan je beter oordelen op interviews ipv je eigen beeldvorming op tafel te gooien. Fraser is overigens ook niet altijd zuivere koffie geweest, als je kijkt hoe hij in het verleden het spel ging stilleggen door middel van dingen te faken.
 
Cas1
 
6
6 september 2021 om 17:56
Haha, ik geloof Fledderus volkomen, om de simpele reden dat dit zo typisch Fraser is. Zeer laag bij de grond, een geniepig ventje die alles zal doen om vooruit te komen. Hij zal zelf nu al bezig zijn met het plaveien van de weg voor zichzelf als Gaal om wat voor reden dan ook stopt. En over een paar jaar zegt hij, lachend, dit is nou eenmaal het spel.
 
FRotank
 
0
6 september 2021 om 20:12
Ik ken Henk juist als eerlijk en Fledderus, hoewel Feyenoordsupporter een stiekem mannetje. Niet omdraaien! Dat is laag-bij-de-gronds.
 
Cas1
 
3
6 september 2021 om 20:32
Je kent hem niet zo goed als ik vrees ik. Het lezen wat er geschreven wordt wil geenszins zeggen dat je iemand kent. Dan loop je gewoon achter de media aan. je kent iemand wat beter als je hem of haar persoonlijk meemaakt. Ik schrijf wat beter, omdat je hem of haar dan nog steeds niet kent. Wie kent iemand echt? Fraser ken ik " wat beter"
 
JoeriLansbergen
 
1
6 september 2021 om 21:30
Wat ben je zielig als je dit zo via de pers doet. Kijk zelf in de spiegel.