FC Twente deelt nieuw contract uit: 'We zijn onder de indruk'
Dinsdag, 7 mei 2024 om 19:35

FC Twente heeft het contract van Joseph Oosting verlengd, zo laten de Tukkers weten via de officiële kanalen. De 52-jarige oefenmeester ligt nu tot medio 2027 vast. Het oorspronkelijke contract van Oosting liep tot medio 2025 met de optie op een extra jaar.

Oosting kwam afgelopen zomer over van RKC Waalwijk en is bezig aan een prima debuutseizoen in de Grolsch Veste. Twente stevent af op de derde plek in de Eredivisie, wat plaatsing voor de voorrondes van de Champions League betekent.

"We zijn goed bezig met spelers en staf en ik ben nog lang niet klaar hier", vertelt Oosting op de clubsite. "Ik wilde heel graag bij FC Twente blijven en ben er trots op hier te mogen werken. De club is volop in ontwikkeling, we maken op veel gebieden stappen."

"Bovendien werk ik met geweldige mensen samen. Dat geldt zeker voor de spelersgroep. Zij werken keihard, willen elke dag beter worden, ontwikkelen zich nog elke dag. De komende wedstrijden willen we ons belonen met de derde plaats. Daar is nu alles op gericht."

De afgelopen weken werd Oosting hevig gelinkt aan Feyenoord als mogelijke opvolger van Arne Slot, die op het punt staat naar Liverpool te vertrekken. Door de contractverlenging lijkt Feyenoord een streep door de naam van Oosting te kunnen zetten.

Bij FC Twente is men blij dat de Drent aanblijft. "We zijn onder de indruk van de werkwijze van Joseph", aldus technisch directeur Arnold Bruggink. "En dat heeft niet alleen te maken met de huidige stand op de ranglijst."

"Vooraf wisten we hoe hij werkt, maar in de praktijk moet altijd maar blijken hoe dat uitpakt. Zijn hele manier van aanpak spreekt aan. Joseph legt de lat hoog, is ambitieus en naast de aandacht voor het team is er veel aandacht voor de ontwikkeling van jonge spelers."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
16:04
16:04
Ajax wil zo snel mogelijk af van drietal: 'Ze vormen een eiland in de groep'
6
   
16:00
16:00
Live meepraten in de Premier League: Arsenal - Everton
2
   
16:00
16:00
Live meepraten in de Premier League: Chelsea - Bournemouth
0
   
16:00
16:00
Live meepraten in de Premier League: Brighton & Hove Albion - Manchester United
0
   
16:00
16:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester City - West Ham United
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
TheBronx
 
3
7 mei 2024 om 19:58
Met een top 3-clausule? Edit: Clausule voor Ajax, Feyenoord en Psv
 
Davilla_7
 
11
7 mei 2024 om 20:05
Hij zit toch al bij een top 3 club?
 
TheBronx
 
2
7 mei 2024 om 20:32
Heb je een punt!
 
Jansen Joenite
 
3
7 mei 2024 om 20:55
Top! Dat hij nu alweer tekent geeft ook een duidelijk signaal dat hij wil blijven, en niet eerst de zomer afwacht. Nu die laatste 2 potten nog even vol gas Joseph! (en asjeblieft geen Van Bergen meer)
 
joekaa
 
0
7 mei 2024 om 23:43
Haha vooral dat laatste, volkomen mee eens.. dat is echt een blinde paard. Laat hem ook aub geen corners meer nemen. Hoop toch echt dat we cl voorrondes gaan halen, extra geld voor wat versterking is echt nodig.
 
StraStra
 
0
8 mei 2024 om 09:24
Haha bij Heerenveen was het al niet zoveel. Kan alleen veel dreiging brengen op de counter waarmee hij tegen betere tegenstanders van waarde kan zijn. Kan me nog een wedstrijd van Heerenveen tegen Ajax herinneren, toen terroriseerde hij de achterhoede van Ajax volledig om vervolgens altijd de verkeerde keuze aan de bal te maken. Technisch is het verder ook niet veel, toch bijzonder dat hij bij Twente nog redelijk wat minuten maakt.
 
Sirius
 
0
8 mei 2024 om 14:50
Tja, er loopt verder niets rond op de vleugels. Taha imponeert totaal niet. Het zegt al genoeg dat Vlap als buitenspeler fungeert. Het is maar dat Rots steeds beter is gaan spelen en nu echt van waarde is. Ik denk dat de aanvallers in de jeugd simpelweg nog niet ver genoeg zijn.
 
Sirius
 
0
7 mei 2024 om 23:20
Goed dat hij bijtekent, maar men is wel aan het overdrijven. Zo indrukwekkend is het nou ook weer niet. Hij oogst, waar anderen al hadden gezaaid. Streuer en Jans mogen hier ook absoluut de credits voor krijgen. Ik denk namelijk niet dat het slechter was gegaan als Jans gebleven was. Door omstandigheden en het collectief sta je nu (nog) derde en dat is geweldig als je kijkt waar de club vandaan komt, maar ik denk wel dat het zaak is om objectief te blijven. Dat neemt voor de duidelijkheid niet weg dat het knap is om derde of vierde te eindigen met deze selectie.
 
Jansen Joenite
 
1
8 mei 2024 om 12:26
Nouja, je raakt Cerny, Misidjan, Zerrouki en inmiddels ook Ugalde en Brenet kwijt. Je krijgt er vervolgens spelers als Van Bergen en Taha voor terug. We hebben flink wat miljoenen binnen geharkt, en zijn vol in de race om plek 3. Spelers als Kjolo en Rots zijn beduidend beter, en automatismen zijn ingeslepen. Ik vind dat je Oosting dan wel echt tekort doet wanneer je aangeeft dat hij alleen oogst wat Streuer en Jans hebben gezaaid. En nee, ik denk ook niet dat Jans het echt slechter zou doen. Ook hij is gewoon een erg goede trainer. Dat ziet je nu ook bij Utrecht. Hopelijk kan hij ons nog 1x helpen
 
Sirius
 
0
8 mei 2024 om 14:48
Ik stel niet dat hij enkel geoogst heeft. Natuurlijk heeft Oosting wel inbreng in het goede seizoen. Ik vind alleen dat men niet moet gaan overdrijven. Natuurlijk ben je bepaalde jongens kwijtgeraakt, maar het is ook niet zo dat er nou betere ploegen rondlopen in de Eredivisie. De situatie van Ajax is bekend, FC Utrecht speelde een verschrikkelijke eerste seizoenshelft en voor de rest is het allemaal niet goed dit seizoen. Een top 4 was dus achteraf gezien sowieso wel een "zekerheid".