FC Twente heeft beet en neemt Cerny definitief over van FC Utrecht
Vrijdag, 2 juli 2021 om 14:08

FC Twente is erin geslaagd om Václav Cerny definitief over te nemen van FC Utrecht. De 23-jarige aanvaller, die afgelopen seizoen al werd gehuurd van de Domstedelingen, tekent een contract voor twee seizoenen en ligt tot medio 2023 vast. Bij de onderhandelingen is een optie voor twee extra seizoenen opgenomen. Cerny begon veelbelovend aan de afgelopen voetbaljaargang, maar moest door een zware knieblessure in de wedstrijd tegen Ajax lang toekijken.

FC Twente was al langer in onderhandeling met FC Utrecht om Cerny definitief over te nemen. Ondanks de zware knieblessure sprak de club zijn vertrouwen uit in de ex-Ajacied en liet het doorschemeren graag meerdere jaren verder te willen. "Ik ben heel blij met het vertrouwen van FC Twente", vertelt Cerny op de website van de Enschedese club. "Ik voel me hier in de omgeving fantastisch thuis en ik krijg van binnen en buiten de club alle steun. Dat geeft me kracht. Het is nu mijn drive om dat terug te geven als ik terug ben op het veld."

Cerny is momenteel nog herstellende van zijn knieblessure. "De stappen die ik maak voelen goed", vervolgt de aanvaller. "Ik train nog in de gym en werk toe naar het moment dat ik op trainingsveld verder ga opbouwen. Het mag duidelijk zijn waar ik mij op verheug. Ik kan niet wachten om komend seizoen voor het eerst als speler van FC Twente in een volle stadion te spelen." Ook technisch directeur Jan Streuer is content met de komst van Cerny. "We hadden nooit kunnen denken dat een speler die zo goed aan het seizoen begon als hij, een half jaar later een speler van ons zou worden. Vaclav is nog jong, heeft nog alle kansen en we hebben er alle vertrouwen in dat hij na zijn blessure weer op een heel goed niveau terugkomt, zeker met zijn mentaliteit."

Voordat Cerny geblesseerd raakte was hij namens de Tukkers goed voor zes doelpunten en zes assists in zestien Eredivisie-wedstrijden. In een eerder stadium spraken beide partijen naar elkaar al de wens uit om langer samen door te gaan. Destijds werd gedacht aan een nieuwe huurdeal, maar inmiddels is Twente er dus in geslaagd om de buitenspeler definitief over te nemen van Utrecht. Het contract van de Tsjech liep in de Domstad nog een jaar door. In die verbintenis stond tevens een optie voor nog een jaar.

Meer nieuws
   
15:55
15:55
'Mark van Bommel en Marc Overmars gaan vertrekken bij Royal Antwerp'
3
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
45
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
1
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (39)

 
Held_SCW
 
25
2 juli 2021 om 14:13
Prachtig nieuws, dit zal er voor zorgen dat nog meer mensen hun seizoenkaart verlengen/nemen denk ik. Kan een echte pubkiekslieveling worden en ook iemand die transferwaarde heeft
 
MUfcmart
 
13
2 juli 2021 om 14:17
teller staat al op meer dan 19.500 volgens mij
 
catalunya11
 
16
2 juli 2021 om 14:20
Helemaal mee eens, denk dat hij in dat halve jaar inmiddels al een publiekslieveling is geworden! Naast een goede techniek, een belachelijk hoge werkethiek op het veld, wat hier natuurlijk ontzettend wordt gewaardeerd. Je zag ook dat na zijn blessure het team als een kaartenhuis in elkaar stortte, omdat de hoge pressing van de eerste seizoenshelft niet meer zo sterk kon worden uitgevoerd zonder hem. De hele omgeving in Enschede is enthousiast met zijn komst, ondanks het risico die de blessure met zich meebrengt. Cerny heeft ontzettend veel potentie, dus fantastisch dat we iemand onder contract hebben die waarde vertegenwoordigd en nog veel meer waard kan worden als alles goed gaat. Cerny lijkt me ook een gevoelige jongen die moet spelen in een vertrouwde omgeving waar hij zich gewaardeerd voelt, wat afgelopen jaar absoluut het geval was bij Twente. Lange tijd geleden dat ik een speler heb gezien die ook zo blij is om voor Twente te mogen voetballen, fantastisch om te zien!
 
Held_SCW
 
1
2 juli 2021 om 15:31
Idd Catalunya, af en toe kom ik bij FCT (seizoenskaart elders) maar idd het publiek wil maar 1 ding dat is gewoon spelers die blij zijn dat ze voor Twente mogen spelen. Het is lange tijd geleden (correct me if i'm wrong) dat Twente spelers onder contract had staan welke nog enige waarde vertegenwoordigen. Hopelijk komen ze snel weer op niveau, Pröpper Cerny en die nieuwe Bryan Ruiz zijn in ieder geval goede namen. Die Veste moet weer vol
 
Jansen Joenite
 
0
2 juli 2021 om 19:36
Ik denk dat je Drommel even bent vergeten, maar daarvoor was het idd een tijd geleden dat we echt transferwaarde op het veld hadden. Uiteraard ook een van de nadelen van veel huren.
 
FreddieGibbs
 
22
2 juli 2021 om 14:14
Nog altijd maar 23? Even een seizoentje buiten de lappenmand blijven, want potentie heeft ie genoeg!
 
92643
 
27
2 juli 2021 om 14:14
Prachtig. Erg leuke gast die heel graag voor Twente wil spelen. Hopelijk komt hij goed terug van zijn blessure en kan ie schitteren in een volle Veste.
 
Sirius
 
3
2 juli 2021 om 16:31
En niet te vergeten; hij was wel erg goed tot z'n blessure. Als hij 80 procent daarvan terug kan vinden, gaat hij z'n waarde wel hebben. In potentie een hele goede speler. Nu maar hopen dat dit z'n laatste ernstige blessure gaat worden.
 
Foortje
 
12
2 juli 2021 om 14:15
prima speler voor Twente. Helaas bij mijn eigen club niet uit de verf gekomen. Nu gebeurt dat wel vaker met spelers bij Utrecht. Misschien moet de club zich eens gaan afvragen aan wie dat nou ligt...
 
JanH
 
7
2 juli 2021 om 14:21
Precies dit. We verkopen een weinig scorende spits aan Heracles en die scoort daar wel en de veel scorende spits van Heracles die wij binnen gehaald hebben scoort niet meer (ook dankzij de blessures natuurlijk)
 
Foortje
 
6
2 juli 2021 om 14:26
Tannane, Bazoer, Dessers en er zijn er vast nog meer te noemen...
 
Foortje
 
7
2 juli 2021 om 14:27
Buiten dat is dit volgens mij nog een hele leuke gast om er bij te hebben ook. Gelukkig hebben we nu Elia....
 
fcu_030
 
1
2 juli 2021 om 14:30
Ik ben het met spelers als Dessers echt wel eens maar kom op Cerny is bij de 1e tegenslag al weg dat kan je Utrecht niet kwalijk nemen. Ik vind het maar zwak van hem dat die zo snel opgaf nu maar hopen dat die bij Twente geen concurentie krijg daar kan die blijkbaar niet tegen. Nu nog Gustafson en Kerk verkopen en we zijn op de goede weg ik vind Kerk echt geen slechte speler maar heb wel het gevoel dat het voor zowel Kerk als Utrecht beter is om afscheid te nemen van elkaar.
 
JanH
 
0
2 juli 2021 om 14:39
en toch leek het bij Kerk eindelijk allemaal op zijn plek te gaan vallen.. en ineens was het weer slechter. Ze zouden hem echt moeten leren om iets minder hard te rennen en daardoor wat meer overzicht te bewaren.
 
fcu_030
 
0
2 juli 2021 om 14:48
Kerk was in het coronajaar belangerijk en speelde goede wedstrijden werd ook terecht speler van het seizoen maar vorig jaar liep die er echt bij als de grote ster die bij balverlies als een vedette bleef wandelen. Ik denk als Kerk naar een club gaat waar die dit soort dingen niet kan maken en waar die echt moet werken voor zijn plekkie dat Kerk echt wel een nuttige speler is. Nu presteerd hij zelf niks en staan wij vaak met zijn 10e te voetballen daarom zal ik hem proberen te verkopen.
 
dagrim1
 
1
2 juli 2021 om 14:48
Denk ook aan het publiek, wij Utrecht supporters kunnen nogal kritisch zijn en houden niet zo van mannetjes die zichzelf heel wat vinden en er niet naar presteren... Bij Cerny begon het niet lekker en kreeg hij kritiek van publiek en ook weinig vertrouwen van de trainer en dat hakt er bij zo'n jongen nogal in volgens mij. Bij Twente, en zonder publiek, had hij de rust in in zijn spel te kunnen komen. Tannane en Bazoer vinden zichzelf heel wat en dat klikt dan ook weer niet lekker... Gewoon niet de juiste sprekers voor een Utrecht (en gegokt en verkopen).
 
Sirius
 
0
2 juli 2021 om 16:34
Het probleem van Utrecht is in mijn ogen dat er niet echt een idee achter het aankoopbeleid lijkt te zitten. Ze halen spelers voor posities, maar niet voor de manier waarop die posities ingevuld dienen te worden. Ik vind Utrecht dan ook niet echt als een collectief ogen. Het is een beetje plichtmatig en ze zijn vooral afhankelijk van de individuele kwaliteiten.
 
Master 1
 
18
2 juli 2021 om 14:16
Super gedaan van Jan Streuer. 2 jaar met een optie voor nog eens 2 jaar. Cerny was tot zijn blessure onze beste speler en een echte publiekslieveling. Hopelijk keert hij snel weer terug na zijn blessure. Top aankoop!
 
wandering
 
7
2 juli 2021 om 14:58
Er staat dit jaar een aardige selectie, met een beetje mazzel qua blessures enzo is linkerrijtje niet onmogelijk. En weer naar het stadion kan ook helpen. Sinds een lange tijd weer zin in het nieuwe seizoen
 
Sirius
 
2
2 juli 2021 om 16:37
Op zich wel mee eens, maar op het middenveld moet nog wel wat gebeuren. In Bosch en Roemeratoe zie ik het niet echt (meer). Je hoopt dat ze de stap maken, maar dan zie je ze spelen en dan vraag je je af waar ze zich nog duidelijk in gaan verbeteren. Roemeratoe is echt te matig aan de bal, evenals Bosch.
 
wandering
 
0
2 juli 2021 om 19:28
Volgens mij hopen/wachten ze nog steeds op Ekkelenkamp.
 
Twenteov
 
0
2 juli 2021 om 21:23
Sirius, ik ben niet snel vh afschrijven v eigen jeugd zoals je weet. En ook bij Bosch en Roemeratoe zie ik wel dingen die me kunnen bekoren. Maar dit wordt wel een seizoen die ze kan maken of breken. Weer een jaar ervaring erbij en komend seizoen denk ik met betere spelers om zich heen kunnen ze zich wellicht optrekken aan een hoger niveau. Maar eens dat ze zich niet zo ontwikkeld hebben als een Zerrouki en Oosterwolde. Bosch en Roemeratoe zullen er echt aan moeten trekken komend seizoen anders zie ik het zelfs niet meer gebeuren voor ze. En dat komt v iemand die Peet Bijen lang de hand boven het hoofd gehouden heeft ??
 
Jopie22
 
13
2 juli 2021 om 14:20
Klasse Jan! Erg goed werk! Het begint er leuk uit te zien! Nog een (ervaren) spits, een rechtsback en een aanvallende middenvelder en we zijn klaar voor het nieuwe seizoen!
 
Twenteov
 
2
2 juli 2021 om 21:26
Jan verdient bijna een standbeeld. Wat een held en wat een rust en laten we wel zijn: die had begin vorig seizoen een hels karwei te wachten.
 
TUKKERCOTE
 
2
2 juli 2021 om 14:22
Hopelijk is hij snel fit en blijft hij dat, mijn favoriete speler van vorig seizoen en straalt ook uit dat hij het naar zijn zin heeft bij ons
 
Ruiz_FCT
 
10
2 juli 2021 om 14:25
Wat een geweldig nieuws! De beste speler van vorig seizoen en daarnaast gewoon echt een leuke, sympathieke jongen. Die optie voor nog een extra twee jaar is ook wel fijn zeg, lekker bezig Streuer!
 
Ivanesp
 
5
2 juli 2021 om 14:30
Geweldig nieuws inderdaad. Streuer is goed bezig! Nu nog een spits scoopen ergens.
 
29er
 
1
2 juli 2021 om 15:05
Gemengde gevoelens bij deze transfer. Helaas heeft Cerny geen lichaam voor topsport en is de kans groot dat je hem ieder seizoen wel een substantieel gedeelte kwijt bent door blessures. Je moet dus altijd een geschikte backup hebben om een terugval zoals dit seizoen te voorkomen
 
Fctexper
 
5
2 juli 2021 om 16:10
Geen lichaaam voor topsport, wat een bs, zelden een fittere gast gezien, en kijk eens een revalidatie filmpje van hem, hoe hij zijn beenspieren traint, kereltje is zo fanatiek en alleen met de sport bezig, Alleen omdat ie zijn kruisbanden scheurt zeg zoiets, nou dat gebeurt echt de besten in het voetbal, en heeft met wat jij zegt niks te maken, als je dat over Robben zegt klopt het wel, maar die heeft ook een over mijn lijk mentaliteit, en kwam altijd terug van zijn hamstringblessures en wat allemaal meer, robben had de bijnaam man van glas, dat is Cerny zeker niet, en backups voor Cerny, we hebben 3 rechtsbuitens, Misidjan, Lukoki, van Leeuwen, en vooruit zelfs Menig kan van vleugel wisselen
 
29er
 
0
2 juli 2021 om 16:19
leuk verhaal Fctexper, en ik snap dat je de aankoop wilt verdedigen, maar als je zo vaak geblesseerd bent als hem, ben je gewoon ongeschikt voor topsport. Zijn mentaliteit valt verder te prijzen
 
Sirius
 
1
2 juli 2021 om 16:49
De aankoop verdedigen is ook niet heel lastig. Los van het gegeven dat ik jouw uitleg wel snap, hoef je z'n wedstrijden van afgelopen seizoen maar te zien om de aankoop te begrijpen. Verder is hij niet vaak geblesseerd, maar heeft hij twee zware en verschillende blessures gehad.
 
Fctexper
 
0
3 juli 2021 om 00:16
Alweer bs,Hij is helemaal niet vaak geblesseerd, maar heeft 2x eerst rechterknie, nu linker kruisband blessure, wat jij zegt is gewoon dikke onzin, dus nu zijn ineens alle spelers die kruisbandblessures hebben niet geschikt voor topsport, echt lachen dit.Memphis mag ook stoppen dan
 
29er
 
0
3 juli 2021 om 14:25
Lekker generaliseren Fctexper, maar Cerny staat al 6 jaar te boek als talent en heeft in die 6 jaar nog nooit een volledig seizoen gespeeld. Zal mij een zorg zijn of het de linker, rechter, beide of een andere knie is. Cerny is een prima speler, maar je weet ook dat je een goede backup voor hem moet halen omdat hij niet alles kan spelen. Leuk om Memphis er bij te halen, maar die heeft in dezelfde 6 jaar tijd een stuk meer wedstrijden kunnen spelen (of in ieder geval fit, maar op de bank, zoals bij Man utd)
 
Sirius
 
0
2 juli 2021 om 16:45
Dat is afwachten aangezien hij nog jong is en ik denk dat beeldvorming jouw mening een beetje beinvloedt. Hij is namelijk niet zozeer vaak geblesseerd, maar hij is er twee keer lang uit geweest door twee verschillende blessures. Hij scheurde z`n kruisband af in 2017 en kreeg dit seizoen een zware knieblessure. Dat neigt meer naar pure pech, want buiten die twee is z`n blessurehistorie heel normaal te noemen voor de gemiddelde profvoetballer.
 
Sieb nr. 15
 
1
2 juli 2021 om 15:06
Altijd een zwak voor hem gehad en ik ben blij dat het vertrouwen er is van de club, ondanks dat hij nu dus bij Twente blijft spelen (dat is meer een persoonlijke afkeer ). Ik hoop echt dat zijn benen hem nou eens niet in de steek laten en dat hij echt kan gaan groeien. In potentie is het echt een geweldige voetballer. Het is zo zonde dat hij elke keer weer wordt teruggegooid vanwege fysieke issues. Ondanks dat vind ik het geweldig om te zien dat hij blijft vechten. Dat zal niet altijd makkelijk zijn geweest.
 
Tim13
 
3
2 juli 2021 om 18:20
Ik vind dit echt een hele mooie transfer. Cerny is echt gelukkig in Twente dat zag je aan alles. Fijn dat Utrecht hem dit gunde en misschien heeft Twente er ook wel een schepje bovenop gedaan om hem te kunnen halen. Ook echt goed dat hij nu langdurig vastligt en transferwaarde vertegenwoordigd. Dan kan hij later Twente verlaten met een mooie transfersom wat erg belangrijk is voor die club, maar eerst lekker knallen. Ik heb van hem genoten toen ik naar Twente keek afgelopen seizoen.
 
Jansen Joenite
 
1
2 juli 2021 om 19:44
Ik ben er superblij mee! Echt een smaakmaker in de Veste en geweldig arbeidsethos. Heel slim ook om nog een optie voor 2 extra jaar op te nemen. Mocht het echt een nieuwe Rendla blijken, dan is het eerste contract relatief kort. Ben benieuwd wat Utrecht nog voor hem krijgt.