FC Twente laat Grolsch Veste juichen; Go Ahead blijft foutloos
Vrijdag, 31 augustus 2018 om 21:57

Go Ahead Eagles is na drie speelronden alleen koploper in de Keuken Kampioen Divisie. De club uit Deventer rekende af met tien man van MVV Maastricht (1-2) en zag de concurrentie punten verspelen. SC Cambuur, FC Twente en NEC wonnen hun duels en staan met zeven punten op een gedeelde tweede plaats. De beloften van Ajax en PSV remiseerden tegen respectievelijk FC Den Bosch en Helmond Sport.

MVV Maastricht - Go Ahead Eagles 1-2
Go Ahead stond op basis van het beste doelsaldo bovenaan en blijft de koploper. Het team van John Stegeman had het in het begin wel moeilijk en kwam na tien minuten op achterstand: Lux Mares tikte na een hoekschop de openingstreffer binnen. Maxime Gunst benadeelde zijn ploeg even later door na een tackle op de middenlijn rood te pakken en zag het na 21 minuten 1-1 worden: een van richting veranderd schot van Richard van der Venne bleek de doelman te machtig. Na een uur had MVV weer op voorsprong kunnen komen, ware het niet dat Anthony van den Hurk een strafschop miste. Tien minuten later, nadat Gino Bosz de lat al had geraakt, prikte Maarten Pouwels van dichtbij de 1-2 binnen voor Go Ahead.

FC Oss - SC Cambuur 1-3
FC Oss had voor rust het beste van het spel en nadat Hüseyin Dogan al de paal had geraakt, was het Bryan Smeets die na twaalf minuten de 1-0 aantekende. De middenvelder kon binnenwerken na een voorzet vanaf links. Onder anderen Smeets en Tyrone Conraad kregen hierna mogelijkheden, maar er werd niet meer gescoord. In de tweede helft sloeg Cambuur snel toe: Karim Rossi schoot hard binnen nadat Kevin van Kippersluis de bal had breed gelegd. Na kansen over en weer was het uiteindelijk Cambuur dat de drie punten mee naar huis nam: Rossi promoveerde een voorzet van Jordy van Deelen tot assist en tekende in de blessuretijd ook nog voor de 1-3.

FC Twente - Roda JC Kerkrade 3-1
FC Twente knokte zich in de eerste helft terug van een achterstand. Mitchell Paulissen zette de bezoekers na vier minuten op voorsprong, maar Tim Hölscher schoot op fantastische wijze de 1-1 tegen de touwen en Tom Boere maakte er vanaf elf meter 2-1 van. De spits mocht aanleggen na een overtreding op Hölscher. Na de pauze kopte Ulrich Bapoh vanuit een hoekschop van Hölscher de 3-1 tegen de touwen en leek de wedstrijd in De Grolsch Veste wel gespeeld. Onder anderen Boere kreeg nog een kans op de 4-1, maar de spits mikte voorlangs.

FC Den Bosch - Jong Ajax 1-1
Het duurde niet lang voordat Den Bosch de score opende in De Vliert. Na miscommunicatie en defensief geklungel in de achterhoede bij Ajax wist Stefano Beltrame doelman Stan van Bladeren te omspelen en de 1-0 binnen te werken. Kaj Sierhuis liet een grote kans op de 1-1 onbenut, maar vlak voor rust ging het er toch rooskleuriger uitzien voor Ajax. Oussama Bouyaghlafen van Den Bosch kreeg immers direct rood na een overtreding op Navajo Bakboord. Tegen tien man kwam Ajax na rust op gelijke hoogte via Jurgen Ekkelenkamp; de 1-2 van Sierhuis werd afgekeurd. Na het gelijkspel hebben beide ploegen vier punten verzameld.

Jong PSV - Helmond Sport 1-1
Ondanks mogelijkheden aan weerszijden werd in de eerste helft van de Noord-Brabantse derby niet gescoord. Een van de grootste kansen was voor Helmond: een schot van Bodi Brusselers werd door Furhgill Zeldenrust met de hak naast het doel van Yanick van Osch getikt. Namens PSV werd Cody Gakpo gevaarlijk: hij trok vanaf links naar binnen en schoot maar net naast. PSV nam het initiatief in de tweede helft. De thuisploeg beloonde zichzelf acht minuten voor tijd: rechtsback Dirk Abels tikte binnen. Aan de overzijde eindigde de bal na een klutssituatie op de lat, maar Helmond bleef druk zetten en kwam diep in de blessuretijd alsnog op gelijke hoogte via Jeroen Verkennis.

NEC - FC Dordrecht 1-0
Vorig seizoen was NEC nog met 6-0 te sterk voor Dordrecht, maar ditmaal ging het minder makkelijk voor de Nijmegenaren. Bij rust stond het 1-0 door een doelpunt van Anass Achahbar in de 36ste minuut. De aanvaller werd bediend door de opgestoomde Leroy Labylle en rondde rustig af. Tot dat moment zette Dordrecht juist veel druk, maar na het openingsdoelpunt kwam NEC beter in het duel. Door meedere goede ingrepen van Norbert Alblas hield NEC de voorsprong in het tweede bedrijf vast. Zes minuten voor tijd had Sven Braken er eigenlijk 2-0 van moeten maken, maar zijn misser mocht de pret niet drukken.

RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam 0-1
Voormalig Spartaan Mario Bilate kreeg vlak voor rust een gigantische kans om zijn ex-club pijn te doen, maar Roy Kortsmit voorkwam een doelpunt van RKC. Daardoor namen de Rotterdammers een 0-1 voorsprong mee de rust in; Mohamed Rayhi had de score in minuut zeventien al geopend. In het eerste bedrijf kregen beide ploegen kansen. Na rust was het vooral RKC dat de klok sloeg, maar dankzij Kortsmit hield Sparta stand. De doelman pareerde meerdere inzetten, voordat hij ook een penalty van Kevin Vermeulen pakte.

31 augustus 2018 om 22:02
Zit ik potdikkie gister Hölscher nog af te branden. Doet hij dit.. Maar goed, weer een belangrijke thuispot gewonnen. Hopelijk de lijn door te trekken in de uitwedstrijden.

Wally_

11
31 augustus 2018 om 22:06
Van hem hoef je niks te verwachten, totaal geen mentaliteit bij Eagles. Voetbalkwaliteiten heeft hij zeker wel.

Tukkertje91

8
31 augustus 2018 om 22:11
Toch een fraaie vrije trap hoor. Maar ben nog niet gigantisch fan van hem.

Jansen Joenite

10
31 augustus 2018 om 22:15
Haha, ik moet ook bekennen. Bij elk doelpunt was hij betrokken. Heerlijke vrije trap!

Harmr

2
31 augustus 2018 om 23:46
Prachtige vrije trap, maar zoals Wally al zegt mag het wel wat beter met zijn mentaliteit. Hopelijk heeft hij ervan geleerd..

DeVeste

25
31 augustus 2018 om 22:03
Weer een overwinning op 1 van de concurrenten. Zeker heel tevreden mee. Daarnaast ook een meer dan terechte overwinning. Vooral in de eerste 25 minuten was Twente zeer zwak. Daarna Twente zeker het betere van het spel. Zitten paar hele leuke spelers tussen bij Twente. Ricardinho, Holscher, Brama, Smith en ook Aitor speelden een goede wedstrijd. Ookal had Ricardinho een rode kaart moeten krijgen. Ramos, Nacho en Bapoh vond ik minder.

YannickVeneman

4
31 augustus 2018 om 23:24
Ramos vond ik juist vandaag sterker dan zijn eerdere optredens dit seizoen.

DeVeste

1
1 september 2018 om 01:03
Eerste helft was heel slecht. Tweede helft was het beter.

1

maurice1965

2
1 september 2018 om 07:56
Roda is geen concurrent van Twente om de titel. Die spelen met een half beloften elftal. Roda gaat voor het linker rijtje/periodetitel.

droadnagel

37
Wie kampioen moet worden is nu al duidelijk n.l. Fc Twente , makkelijk gekregen pingel , direct rood niet gegeven maar slechts geel, Nacho geen tweede keer geel,boere geen tweede geel of direct rood had ook gekund maar toch houden ze dit niet vol , daar is de selectie niet goed genoeg voor.

DeVeste

36
31 augustus 2018 om 22:07
Geluk van de scheidsrechter hadden we zeker. Echter de pingel was zeker terecht, het was een ontzettend domme actie van die Roda speler. Daarnaast moet ik zeggen dat de scheidsrechter de kaarten vandaag wel heel snel trok, maar vind niet dat Boere of Nacho een tweede kaart verdient zouden hebben. Ricardinho had inderdaad meteen rood moeten hebben.

Tukkertje91

9
31 augustus 2018 om 22:10
Penal was mijne inziens terecht (ik probeer objectief te kijken), en honderd procent rood voor Ricardinho inderdaad. Overtreding Nacho heb ik niet meegekregen maar die vent die in de laatste minuten op de grond lag zou dan wel op de overtreding van Boere slaan. Gezien de verwonding zou een kaart niet misstaan. Maar los van het geblater over de arbitrage, Roda was niet per definitie beter natuurlijk. Ik denk dat de punten eerlijk verdeeld zijn nu (al dan niet met een beetje geluk).

Yovo

11
31 augustus 2018 om 22:36
Hahhaha. Assaidi, vuckic en espinosa komen er ook nog aan. Daarbij is het team ook nog niet goed op elkaar ingespeeld. Twente wordt fluitend kampioen.

Ramonvan den Bergh

9
31 augustus 2018 om 23:12
Fluitend kampioen ? Je rekent jezelf echt te snel rijk , vind Twente nog steeds niet erg sterk overkomen. Beetje geluk vandaag ( maar dat mag ook wel eens ) met de scheids. Ik zeg niet dat ze geen kampioen worden maar om te zeggen dat ze het even fluitend doen .. ze zullen er hard voor moeten blijven werken.

rico steinmann

17
31 augustus 2018 om 22:48
Is toch prima. Vorig jaar moesten we degraderen en als we nu kampioen moeten worden teken ik er voor.

TheLimburgian

8
31 augustus 2018 om 22:05
Roda was zwak en Twente was voetballend beter maar dat ze geen rode kaart hebben gekregen is toch wel absurd.

GiovanniPaffen

8
Jammer dat Roda geen gelijkspel heeft kunnen afdwingen bij FC Twente vandaag. Prachtige doelpunt van Paulissen en van Tim Holscher in deze pot die overschaduwt dan weer wordt door de belabberde optreden van scheidschrechter Siemen Mulder. Ik vind dat hij af en toe belachelijke beslissingen neemt in de wedstrijden die hij fluit en vandaag had hij miniaal een rode kaart kunnen geven maar doet niks (tweede onbesuisde overtreding van Nacho, Twente). Volgende week tegen NEC hopelijk beter spel aan Roda zijde en 3 punten in de pocket. .

wolterx

7
Scheidsrechter bij Jong Ajax vond ik zeer vervelend fluiten, bestrafte alles, strooide met kaarten en Jong Ajax had daar meeste profijt van. Elk duel floot hij direct af, was echt bizar. Gravenberch een van de betere op het veld, niet 90 minuten lang goed maar had steeds momenten van pure klasse. Dribbels, hele fraaie panna en op einde een steekpass om je vingers bij af te leggen over 20 meter over de grond met hele elftal van Den Bosch die achter de bal waarmee hij Sierhuis 1 op 1 deed zetten, deze maakte jammer genoeg niet af.

Larykoek

8
31 augustus 2018 om 22:17
Inderdaad zet mulder terug naar 36ste divisie zondag wat een ongelooflijke klootzak die vent de ene rood geven de ander niks en die had al geel! Elk duel fluiten man man man het was duidelijk wie moest winnen den bosch was de eerste helft heer en meester.

FC-Hollandia

0
31 augustus 2018 om 22:19
Zag dat Lang in de 7e minuut al gewisseld werd, heb de wedstrijd niet gezien maar verwacht wegens een blessure. Zou je mij hier meer over kunnen vertellen?

Larykoek

2
31 augustus 2018 om 22:24
Weet ook niet precies wat er was volgens mij een knieblessure werd ineens gewisseld ook geen duel gezien waar het fout ging.

wolterx

4
31 augustus 2018 om 22:25
Vrees zware knieblessure, kleef hangen, ging neer en greep naar knie. Heb het maar 1x gezien op normale snelheid dus ben niet 100% zeker hoe en wat maar eerste indruk was zware knieblessure.

Jordyde Blecourt

10
Die ricardinho wat een gek is dat die had donkerrood moeten hebben komt hij en twente goed mee weg

jaapdevos

11
31 augustus 2018 om 22:13
Pfoe, dit was niet echt heel nodig volgensmij. Wat een drama die Mulder, had 3x rood moeten trekken voor een speler van Twente! Wat trouwens als ploeg geen echt doelpunt heeft gecreëerd, met een vrije trap pingel en corner, maar dat terzijde. Spelen goed op de counter, vervelend om tegen te spelen. Wat verdiend is durf ik niet te zeggen, buiten ik zeker weet dat er minstens 1 van Twente af zou moeten zijn gestuurd. Ohja, Jensen, verantwoordelijk voor 2 goals, speel je nou voor Twente of Roda?

7
31 augustus 2018 om 23:28
Jij hebt een hele andere wedstrijd gezien?

jaapdevos

2
31 augustus 2018 om 22:14

Yovo

18
31 augustus 2018 om 22:37
Dus je creëert geen penalty, vrije trap of corner meer tegenwoordig. Weer wat geleerd.

jaapdevos

4
31 augustus 2018 om 22:49
Een echt gecreëerd doelpunt krijg je als je een kans uitspeelt en daarmee scoort. Scoren uit een dood spelmoment hoort hier niet bij, maar zo ongeveer iedereen snapt dat wel, bijdehandje.

Tukkertje91

8
31 augustus 2018 om 22:53
En toch staan er 3 doelpunten op het scorebord, tegenover 1. Iedereen snapt dat wel.

8
31 augustus 2018 om 22:56
tja.. als je in je actie naar een doelpoging weg wordt geduwd of onderuit wordt gehaald is je die kans ontnomen. Gevolg is dan wel een penalty of vrije trap

10
Jammer, maar wedstrijden als Twente-uit kun je best eens verliezen. De eerste helft was niet onaardig, maar na rust heeft het er volgens mij niet meer echt op geleken dat Roda langszij zou komen. Jammer dat je na die gelijkmaker ook nog die (makkelijk gegeven) penalty tegen kreeg, dat heeft de wedstrijd gekanteld. Op naar NEC vrijdag. Ook opmerkelijk dat Twente met 11 man is geã«indigd. Hadden makkelijk 2 rode kaarten kunnen of misschien wel moeten hebben.

MardyMo

13
31 augustus 2018 om 22:26
Onterechte penalty, 2x niet gegeven rode kaart..... ja hoor de Knvb trekt weer aan de touwtjes. Van onze FOX commentator geen enkele kritische noot te horen t.a.v. het dramatisch optreden van de scheids. Ik zou Mario van der Ende gewoon gelijk kunnen geven met z'n uitspraak dat Roda één van de meeste benadeelde clubs is van de afgelopen jaren.

Vak104

5
1 september 2018 om 09:09
Ja de KNVB en Twente staan op heel goede voet met elkaar.... ??

-NEC-

8
1 september 2018 om 09:17
Zeker weten, anders was de club al lang opgedoekt.

2 september 2018 om 22:48
Dream on. Twente leeft nog ondanks de hetze die de KNVB tegen de club voerde met Van Oostveen voorop.

RuudOss

2
31 augustus 2018 om 22:27
Cambuur brengt de scheidsrechter vandaag vast met de bus naar huis. Wat een schandalige vertoning. 3 penaltys onthouden en slecht fluiten met meerdere beslissingen

gaeajax94

11
31 augustus 2018 om 22:51
Lekker hoor Eagles, soms beetje goed weg gekomen en geluk met de rode kaart, maar na 3 wedstrijden wel 9 punten. We hoeven geen kampioen te worden, maar zal leuk zijn als we mee kunnen doen met de top. De start is qua uitslagen prima.

Harmr

3
31 augustus 2018 om 23:48
Tja, als je de regels strikt naleeft is het gewoon rood: speler van achteren neerhalen zonder de intentie om de bal te spelen.. We komen er goed mee weg dat hij hem inderdaad geeft, maar geheel onterecht vind ik het niet..

gaeajax94

0
1 september 2018 om 08:05
Ben ik met je eens, je kan rood geven omdat het van achter is. Ik had ook nog wel met geel kunnen leven

bakos1

6
31 augustus 2018 om 23:19
Ik ben wel benieuwd naar Go Ahead Eagles. Ik vond de stap van Stegeman grote klasse. Kiezen voor de uitdaging in plaats van naast je schoenen gaan lopen. Het lijkt ook zijn vruchten af te werpen al is het nog uiterst vroeg. Kan iemand mij vertellen of Go Ahead Eagles veel kwaliteit in de ploeg heeft? En of ze een reële kans maken op promotie?

Harmr

6
31 augustus 2018 om 23:50
We maken een reële kans op de playoffs en als het zo door gaat kunnen we lekker bovenin meedoen. Kampioensaspiraties zijn er absoluut niet, behalve bij enkele supporters denk ik. Er zit mijn inziens wel meer kwaliteit in de ploeg dan vorig jaar, maar er staat nu ook een (voor Deventer begrippen) zwaargewicht voor de groep. Ik heb goede hoop op een mooi seizoen..

fct1981

2
1 september 2018 om 00:17
Nah...dat zal eerder tussen Sparta Roda Twente NEC gaan. Snap de blijdschap maar het programma voor de eagles de eerste 3 was nu ook niet zo ontzettend moeilijk, gaan nog ver wegzakken.

Harmr

3
1 september 2018 om 07:27
Ah, kun je de rest ook even voorspellen? Dan zet ik vast in op een toto voor de rest van het seizoen. Hoe kun je dat nou zeggen? Kampioen gaan we echt niet worden maar als de lijn zo wordt doorgezet zie ik ons wel in de top 5 eindigen. Het is echt nog veel te vroeg om er iets zinnigs over te zeggen..

gaeajax94

0
1 september 2018 om 08:10
En toch kan je beter die punten maar meteen pakken. In de voorgaande jaren zie je toch vaak dat in deze competitie de uitwedstrijden stug verlopen en dat toppers daar ook wel redelijk vaak de punten laten liggen. Waarschijnlijk is Eagles wel minder dan de teams die je noemt, maar plaats 5-10 moet haalbaar zijn. Er staat een prima selectie (vele malen sterker dan vorig jaar)

Rikkinho

3
31 augustus 2018 om 23:23
Welk spitsenprobleem? Karim Rossi is de naam. Lekker hoor!

kevz

3
31 augustus 2018 om 23:34
Waarom worden alle wedstrijden gebundeld in een bericht? Is dat iets van de Keuken Kampioen Divisie? Wedstrijden van de Eredivisie worden gewoon per wedstrijd als apart bericht gepubliceerd, dat maakt de reacties veel overzichtelijker. Nu loopt alles door elkaar heen. Ook de wedstrijdverslagen zijn nu veel korter. Niet echt heel informatief. On-topic: jammer dat Roda van Twente heeft verloren, maar wel te verwachten gezien de twee selecties. Ik hoor overal dat Twente zo gemeen en hard heeft gespeeld, is dat echt zo?

Harmr

0
31 augustus 2018 om 23:51
Er zaten wel een paar potentiële rode kaartjes tussen en dan druk ik mij voorzichtig uit..

fct1981

2
1 september 2018 om 00:19
Je bent eagles fan maar kijkt Twente volledig?

Harmr

0
1 september 2018 om 07:28
Nee hoor, ik heb de samenvatting gezien en ik heb af en toe heen en weer gezapt tussen beide wedstrijden. Niets mis mee toch? Of maakt mij dat minder fan van de Eagles in jouw optiek?

Peter1955

6
31 augustus 2018 om 23:53
Was niet echt een harde wedstrijd, wel een paar pittige overtredingen van beide kanten. Ricardinho ontsnapte aan een rode kaart, was een schandalige overtreding. Verder had ik het idee naar een veredelde zaalvoetbalpartij te kijken. Ieder duwtje werd bestraft door een slecht fluitende Mulder. Twente wel verdiend gewonnen, Roda bracht te weinig om recht te hebben op meer. Was geen hoogstaande wedstrijd maar op zich leuk om te kijken in een wederom sfeervolle Veste.

kevz

2
1 september 2018 om 00:02
Ah, thanks! Net inderdaad de korte samenvatting gezien, had inderdaad een rode kaart mogen zijn. Verder zag die penalty er uit als een licht duwtje, maar de speler ging wel op de keeper af. Roda zag er defensief zwak uit bij die 2 momenten, zeker die corner mag er nooit in vanuit die hoek. Twente een directe concurrent, maar geen schande om van te verliezen. Ik neem wel aan dat Twente redelijk gemakkelijk (keuken) kampioen gaat worden. Mooi om te zien dat de supporters in Enschede de club trouw blijven! Bij ons is er net 1 negatief seizoen teveel geweest ben ik bang.

Laurens E

0
1 september 2018 om 02:02
Heerlijke overwinning. Maar man man man, wat zijn die nummer 21 en 27 slapers. Vooral die 27.

maurice1965

1
1 september 2018 om 08:08
Verdiende overwinning van Twente. Op de eerste 10 minuten na was Twente beter. Vond die pingel wel erg makkelijk gegeven maar dat terzijde. Twente mocht wel inderdaad blij zijn dat er geen Var bij deze wedstrijd aanwezig was, ben bang dat er dan geen 11 spelers meer op het veld hadden gestaan na 90 minuten. Roda is trouwens natuurlijk geen titel concurrent voor Twente, Sparta en NEC. Hebben ze ook al voor het begin van de competitie aangegeven. Dit is een half beloften team natuurlijk. Felicitaties aan de Twente supporters, van een Roda supporter.