'FC Twente pikt concurrent Tom Boere op bij Austria Wien'
Dinsdag, 11 juli 2017 om 08:00

FC Twente gaat zich versterken met Marko Kvasina, een twintigjarige Oostenrijkse spits. De boomlange aanvaller (1.94 meter) ondergaat dinsdag een medische keuring bij de club uit Enschede, meldt TC/Tubantia. Kvasina wordt transfervrij overgenomen van Austria Wien.

Met Kvasina krijgt trainer René Hake er een extra optie bij. De coach zag Enes Ünal terugkeren naar Manchester City en vervolgens tekenen bij Villarreal, en haalde als vervanger Tom Boere naar de Grolsch Veste. De aanvaller werd vorig seizoen bij FC Oss topscorer van de Jupiler League. Daarnaast zag Hake Jari Oosterwijk terugkeren van een uitleenperiode bij NAC Breda.

De twintigjarige Kvasina hikt al jaren tegen het eerste elftal van Austria Wien aan, maar wist vooralsnog niet écht door te breken. De jeugdinternational moest het de afgelopen seizoenen met name doen met invalbeurten. Vorig seizoen kwam hij tot één basisplaats in de competitie en vijftien invalbeurten, scoren deed hij niet. In de wedstrijd tussen Jong Oostenrijk en Jong Oranje tekende hij voor de enige treffer.

Meer nieuws
   
14:51
14:51
Mikautadze scoort wederom, maar kan Metz niet aan cruciale punten helpen
10
   
14:35
14:35
Ajax-leiding wordt gespot in Eredivisie-stadion, maar lijkt voor niets gekomen
15
   
14:27
14:27
Inter viert kampioenschap met gemakkelijke zege en dubbelslag Çalhanoglu
5
   
14:18
14:18
PEC Zwolle verslaat Heracles Almelo en passeert 'magische grens' van 34 punten
4
   
14:11
14:11
AZ kan vierde plek bijna niet meer ontlopen na geflatteerde zege op NEC
18
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
Edforce2
 
1
11 juli 2017 om 08:20
Geen overbodige luxe voor Twente, extra aanvaller erbij. Dit is nu de zesde nieuwe veldspeler van komend seizoen, nu nog kijken hoe de puzzel in elkaar wordt gezet door Hake. Assaidi heeft weer een liesblessure, dus een backup is nooit weg, en.... transfervrij overgekomen.
 
 
0
11 juli 2017 om 08:33
Maar dit is geen backup voor assaidi of je moet met 2 spitsen gaan spelen. Het zijn tot nu toe niet de spelers waarvan je achterover slaat. Maar wie weet of het weer in elkaar valt.
 
holala
 
1
11 juli 2017 om 09:26
Ik weet niet of dit geen overbodige luxe is. Boere is gehaald, en ik neem aan voor de eerste keus, Oosterwijk is terug, en nog niet verhuurd of verkocht, en nu weer twee spitsen erbij. Oke, die andere jongeling (weet zijn naam niet) kan ook op de buitenkant spelen maar toch denk ik dat er maar één van hun in de basis staat. En dan is alleen Holla op het middenveld nieuw tot nu toe. Vind ik een hele aderlating vanwege het wegvallen van Mokotjo en die Pool. Nee, misschien dat er nog wat uit de hoge hoed komt, anders zie ik Twente rond de 15de tot 12de plaats eindigen. En dan wel dat ze er voor gaan anders zou het weleens lager kunnen zijn.
 
Remco1981
 
1
11 juli 2017 om 11:25
Ook Laukart (van Dortmund) en Vuckic (van Newcastle) zijn gehaald voor het middenveld. Daarnaast hebben ze nog twee jonge middenvelders gehaald die bij de beloften gaan spelen maar wellicht ook snel de overstap naar het eerste gaan maken. Persoonlijk zou ik ook graag nog een wat gearriveerde speler er bij willen hebben om Mokotjo en Klich te vervangen maar denk dat we het met dit middenveld gaan doen. Holla zal een zekerheid zijn (als die tenminste niet geschorst is) en ook Jensen heeft zich goed ontwikkeld. Daarnaast dus Vuckic, Laukart (al is die erg jong) of van der Heyden. Twente zal niet bij de eerste 6 gaan spelen dit seizoen. Maar met de steun van het publiek en 100% strijd hoop ik op het beste.
 
holala
 
0
11 juli 2017 om 12:14
@remco1981 Laukart was ik vergeten maar zoals jij ook al zegt, die is nog wel jong om nu al voor op het middenveld te spelen. Misschien ipv Holla als die weer eens geschorst wordt. Jensen is meer een soort nr 10, valse spits/aanvallende centrale middenvelder. Maar net wat je zegt: Gewoon blijven steunen en 100% inzet en dan maar kww. Ik ben al snel tevreden als ze maar niet degraderen (hoe hoger hoe liever natuurlijk) met een paar leuke (thuis) wedstrijden met veel strijd erbij. Ik zie ze niet zo goed presteren als vorig jaar maar dat zou ook niet reëel zijn.
 
Jopie22
 
21
11 juli 2017 om 08:38
Iemand die hem veel vaker live in actie heeft gezien, is Bernard Schuiteman. De voormalige speler van de Enschedese club woont en werkt al elf jaar in Oostenrijk en was in die periode onder meer scout voor Twente en Rapid Wien. Tegenwoordig is hij in dienst van Manchester United als scout centraal Europa. Schuiteman kent de spits goed. "Hij was in de jeugd van Austria Wien het supertalent van Oostenrijk", zegt hij. "En eigenlijk is hij dat nog steeds." Interessant Schuiteman noemt het aantrekken van de centrumspits 'een interessante keus van Twente'. "Als je kijkt naar het gehele pakket (daarmee bedoel ik de prijs-kwaliteitverhouding) en je weet hoe de club ervoor staat, dan snap ik dat Twente hem haalt", zegt de talentenjager. "Alleen moeten de fans niet denken dat de club nu een Mark Janko binnenhaalt. Die was klaar toen Twente hem kocht. Hij schopte er jaarlijks 25 in. Je mag niet verwachten dat Kvasina meteen 34 wedstrijden 90 minuten gaat spelen." Kvasina, die Kroatisch bloed heeft, was in de jeugd van de Oostenrijkse grootmacht Austria Wien een doelpuntenmachine, maar na de overstap naar de eerste selectie stokte zijn ontwikkeling. Bij Austria zat hij voornamelijk op de bank. "Hij kwam er meestal in bij een achterstand", zegt Schuiteman. "Zijn probleem was dat Austria speelde met diepgaande aanvallers en spelers die een beetje tussen de linies acteerden. Het is een grote, sterke jongen die in 'de box' moet komen. Marko is een jongen die goed 'kan leunen' en van daaruit lastig te bespelen is." Schuiteman denkt dat de jeugdinternational van Oostenrijk er goed aan doet om naar Nederland te gaan. "Hij zal in het 4-3-3-systeem van Twente beter tot zijn recht komen dan in het spel van Austria. Met hem in de selectie kun je variëren, en ook iets forceren. Ik vind dat hij nog altijd veel potentie heeft, maar hij is nog niet klaar. Hij zal nog stappen moeten maken, je moet met hem aan het werk. Maar dat is aan René Hake wel besteed." Ik ben blij dat er een extra optie bijgekomen is. Boere is afwachten, net als deze jongen. Maar Oosterwijk kan gewoon echt niet. Dus het is goed dat Twente gehandeld heeft.
 
Twenteov
 
7
11 juli 2017 om 08:51
Interessant. Met zijn lengte kan hij als breekijzer fungeren. Ben altijd wel gecharmeerd van lange spitsen, mits hij voorzetten krijgt van de zijkanten. Ben benieuwd. En Oosterwijk kan inderdaad niet, die zal de bui al wel voelen hangen met nog een extra spits erbij.
 
 
3
11 juli 2017 om 09:06
Als breekijzer heeft hij nog nooit een goal gemaakt.
 
Twenteov
 
7
11 juli 2017 om 09:16
Klopt. Maar aan het stuk van Jopie te lezen geeft Schuiteman aan dat het in Nederland met een 4-3-3 systeem misschien wel kan lukken voor hem. Maar toegegeven: dit is waarschijnlijk wel het grootste kww-geval van alle nieuwe aanwinsten en deze speler ken ik verder totaal niet.
 
Momus
 
0
11 juli 2017 om 09:55
Als breekijzer in het eerste zul je dan vast bedoelen.
 
humberto1
 
4
11 juli 2017 om 08:42
Ze zijn zo ver gezakt bij Twente dat ze dit soort spelers moeten halen, Als je zijn CV bekijkt heeft hij vorig seizoen amper gespeeld. En dat in de Oostenrijkse competitie, niet bepaald een competitie wat overloopt van kwaliteiten en wat van een hoog niveau is. Holla, Broere, Vuckic en nu deze spits allemaal middelmaat. Daar trokken ze nog niet zo lang geleden hun neus voor op.
 
Jordy-t-H
 
7
11 juli 2017 om 08:56
Niet zo lang geleden hadden we heel wat meer te besteden.
 
SVG5
 
26
11 juli 2017 om 09:15
Correctie; we dachten dat we meer te besteden hadden.
 
Twenteov
 
29
11 juli 2017 om 08:58
humberto1 Je berichten in Twente topics beginnen wel oud en onorigineel te worden zeg. Als Heraclied zul je vast gniffelen van de malaise in Enschede, en dat mag ook, maar om nou bij iedere aankoop van Twente te roepen dat Twente zo ver gezakt is begint saai te worden. Daarbij is het afwachten hoe de nieuwe spelers zich ontwikkelen. Nu al roepen dat Holla, Boere en Vuckic middelmaat zijn moet nog maar blijken. En we hebben de knaken niet om dure spelers te halen, had je liever gehad dat we in deze situatie dure spelers haalden met geld dat we eigenlijk niet hebben?
 
humberto1
 
1
11 juli 2017 om 10:38
Ik wil alleen maar aangeven dat het contrast groot is en de club zichzelf enorm in de voet heeft geschoten met haar gedrag in het verleden. Als jij dat onorigineel vindt moet jij weten, ik constateer alleen en zie nu eindelijk dat het bestuur haar plaats gaat innemen. Nu nog de fans want die blijven hier in Twente hun grote mond houden, daar komt het woord nederigheid niet in hun vocabulair voor.
 
 
24
11 juli 2017 om 11:04
En bij jullie komt het woord ambitie niet in jullie vocabulair voor. Blijf lekker nog 30 jaar tegen degradatie spelen joh, toppers. Het contrast is groot ja omdat er puin geruimd moet worden. Dat heeft niets te maken met de potentie en begroting van de club. Ben wel klaar met dat slappe Calimero gelul hier in de regio.
 
Twenteov
 
3
11 juli 2017 om 12:18
humberto1 Eindelijk laat je je afkeer naar Twentefans eens echt blijken, heel goed. Grote mond nog wel bij Twentefans zelfs, poeh poeh. Onze club was bijna dood en voor zover ik weet is dat toch behoorlijk geland bij alle Twentefans en zo ongeveer iedere Twente fan was toch redelijk tot zeer tevreden met de eindklassering in de middenmoot afgelopen seizoen en een rol in de marge, gezien de omstandigheden. Met dat in het achterhoofdik zie even de link niet naar een grote mond. Je ziet dingen die er niet zijn, typerend. Succes met gallen en een fijne dag!
 
ProTukker
 
3
11 juli 2017 om 12:27
Met `Ze zijn zover gezakt` en `nederig zijn` en dat soort teksten maakt jouw reactie een beetje triest. Jij ziet nu `eindelijk` dat het bestuur haar plaats innneemt? Dat doen ze al 1,5 jaar. Wat verwacht je dan van Twente? Dat we zo ver zijn gezakt en toch spelers van miljoenen op gaan halen?Dat jij je zit te verkneukelen om het leed van Twente mag best maar dan kan je ook tegengas verwachten. Zeker als je vind dat wij maar nederig moeten zijn. Een grote bek hoeven we niet te hebben maar nederig zijn? Hou op.
 
ottofant
 
3
11 juli 2017 om 12:33
Natuurlijk heeft Twente een pas op de plaats gemaakt en moeten we voorzichtig aan doen. Dat Twente nu niet meer de spelers kan halen die men vroeger haalde is een feit en daar mag jij best blij om zijn.maar moet elke Twente supporter nu op de knieen voor Heracles of zo?wees blij dat jouw clubje t goed doet en besteed daar je energie aan. Misschien dat ze dan dit jaar wel boven Twente eindigen.want velen dachten dat Twente tegen degradatie zou moeten voetballen en dat viel dan toch tegen.
 
humberto1
 
0
11 juli 2017 om 16:06
Puin ruimen na jaren van grootsheidswaanzin en met de borst vooruit lopen en jullie als fans liepen er achter aan. Er lopen nu nog teveel gasten bij jullie rond die zo doen en denken. Even dimmen de komende jaren, dat zou jullie sieren. Dat is het laatste wat ik er over wil zeggen, succes jongens!
 
Checko
 
3
11 juli 2017 om 09:12
Het is een gokje, maar goed, ze kunnen hem gratis ophalen, dus dan kan je best een gokje nemen. Ben wel benieuwd, want afgelopen jaar heeft hij bij zowel het eerste als het tweede vooral de bank warm mogen houden.
 
Mexicanooo
 
7
11 juli 2017 om 11:35
Altijd handig om een lang persoon in je midden te hebben om in te laten vallen als breekijzer. Dat hij weinig aan spelen toe kwam is toch niet zo gek? Het zal waarschijnlijk geen toptalent zijn, maar 'enkel' een groot talent (wat ik een stap lager vind dan toptalent). Is 20 jaar en transfervrij binnen gehengeld. Kan je weinig schade mee oplopen lijkt me.
 
Sirius
 
0
11 juli 2017 om 15:08
Natuurlijk begrijp ik deze keuze. Een jonge speler waar wellicht nog rek in zit. Als hij vervolgens niet slaagt, heeft de club een minimaal verlies geleden. Echter mag er nog wel ervaring bij, want het is nu allemaal wel heel pover. De club is net twee sterkhouders verloren, terwijl Holla simpelweg niet de kwaliteiten heeft om een steunpilaar voor de ploeg te zijn. Ook Thesker vond ik erg tegenvallen het afgelopen seizoen. Bij Vuckic is het maar afwachten hoeveel wedstrijden hij uberhaupt fit is.