FC Twente presenteert twaalfvoudig international als eerste zomeraanwinst
Vrijdag, 17 mei 2024 om 12:12

Sayf Ltaief speelt de komende jaren voor FC Twente, zo communiceert de club uit Enschede vrijdag via de officiële kanalen. De 24-jarige buitenspeler komt over van FC Basel, dat hem dit seizoen bij FC Winterthur stalde. Met Ltaief hebben de Tukkers hun eerste zomerse versterking binnen.

Ltaief tekent in Enschede voor drie seizoen, met de optie tot nog een jaar. De twaalfvoudig international van Tunesië speelde het afgelopen anderhalf jaar op huurbasis bij Winterthur. Met zijn permanente transfer naar Twente neemt Ltaief definitief afscheid van Basel.

De rechtsbenig linksbuiten, die ook vanaf de rechterflank uit de voeten kan, is in zijn nopjes met zijn transfer naar de Eredivisie. "Vanaf het eerste contact met Arnold Bruggink en Jan Streuer voelde het goed en wist ik dat ik voor FC Twente wilde spelen. De Eredivisie is voor mij als aanvaller een heel goede competitie waarin ik mij verder wil ontwikkelen en door kan groeien. Ik kijk er naar uit om hier straks in dit stadion te spelen en de supporters te ontmoeten", aldus Ltaief.

Ook Bruggink, technisch directeur van Twente, is blij met de transfer. "We zijn heel blij dat we Sayf nu al voor komend seizoen hebben kunnen vastleggen. Afgelopen seizoen heeft hij zich in de Zwitserse competitie nadrukkelijk laten zien en was er veel belangstelling voor hem. Het is mooi dat hij voor FC Twente heeft gekozen en hier een stap hogerop wil maken."

In het persbericht vertelt Bruggink ook meer over de voetballende kwaliteiten van Ltaief. "Sayf is een speler met veel snelheid, een goede dribbel en heeft veel dreiging in zijn spel. Zijn beste positie is vanaf de linkerkant." Transfermarkt schat de huidige marktwaarde van Ltaief op 1,5 miljoen euro. Wat de Tukkers overmaken naar Basel is vooralsnog onbekend.

Ltaief speelde dit seizoen 38 officiële wedstrijden namens Winterthur, waarin hij goed was voor 9 doelpunten en 6 assists. Bij Basel, de club die hem definitief verkoopt, was de buitenspeler de afgelopen jaren een stuk minder succesvol. In tien officiële duels wist Ltaief geen doelpunten te maken of assists af te leveren.

De in Zürich geboren Ltaief is al twee jaar international van Tunesië. De aanvaller was er niet bij tijdens het WK in Qatar, maar nam met zijn land wel al deel aan de Afrika Cup. Na zijn eerste twaalf interlands wacht Ltaief nog altijd op een doelpunt. Wel gaf de buitenspeler reeds een assist.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
20:00
20:00
Live meepraten op het EK: Georgië - Portugal
0
   
20:00
20:00
Live meepraten op het EK: Tsjechië - Turkije
0
   
19:54
19:54
België wacht loodzware kraker tegen Frankrijk na teleurstellend resultaat
27
   
19:53
19:53
Hele gunstige achtste finale lonkt voor Nederland: op dit scenario is het hopen
24
   
19:53
19:53
Roemenië pakt zeer verrassend de winst in Groep E op het EK
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (53)

 
tukkerpro
 
51
17 mei 2024 om 12:18
Voetbalzone maak toch telkens niet van die domme fouten. International van Indonesiã«?? Maak er Tunesiã« van zou ik zeggen. Welkom Sayfallah bij onze mooie club.
 
joekaa
 
6
17 mei 2024 om 15:38
Haha gelukkig al aangepast. Maar echt lijkt soms of ze de meest goedkope AI gebruiken om artikelen van andere bronnen te herschrijven/vertalen, zitten vaker dit soort kleine grote foutjes in. Waarbij je twijfelt of een weldenkend mens deze fout maakt bij het schrijven van een artikel van international van Tunesië ipv Indonesië, zie een algortime model hierbij wel de fout eerder maken. On. Ben wel echt benieuwd naar deze speler, gelukkig lijkt AB wel goed gekeken hebben en gaan we voor versterkingen op posities waar nodig is. Nu nog ff CL voorrondes halen.
 
SterkeJerke
 
17
17 mei 2024 om 12:22
Ik ben benieuwd, prima statistieken als je het mij vraagt. Sowieso nu al beter dan Mitchell van Bergen. Er gaan ook geruchten dat Twente Thomas Ouwejan van Schalke 04 terug naar Nederland zou willen halen. Lijkt mij ook een goede vervanger voor de vertrekkende Gijs Smal.
 
AjaxNL!
 
11
17 mei 2024 om 12:43
Nog nooit zien spelen en toch al beter dan Van Bergen? Die moet wel heel slecht zijn dan
 
ArounaFctwente
 
15
17 mei 2024 om 13:13
Van Bergen valt wel iets beter in tegenwoordig. Alleen die voorzetten en het afmaken is wel echt dramatisch.
 
SterkeJerke
 
7
17 mei 2024 om 15:23
Van Bergen bij Heerenveen regelmatig zien spelen, echt drama. Een blind renpaard die niet weet hoe hij doelpunten moet maken/assists afgeven. Dat is toch echt je taak als buitenspeler. En in Frankrijk heeft hij niet veel geleerd, want bij Twente is het nog steeds veel van hetzelfde. Met deze speler ga je er dan sowieso op vooruit.
 
Daneman
 
0
17 mei 2024 om 15:36
Mogelijk. Tot je hem een tijd lang bij Twente hebt zien spelen, weet je dat niet. Zoveel factoren die stats van een speler bepalen. Daarom zijn statistieken an sich ook vrijwel waardeloos. Maar sowieso goed een goede linksbuiten te hebben in plaats van steeds een creatieve 10 op de linksbuiten te zetten. Die creatieve 10 hoor op de 10 of aanvallende half, en een buitenspeler op een flank. Vlap op 10 als hij blijft wat mij betreft. Ik zie liever een 10 creã«ren dan lopen.
 
Sirius
 
0
17 mei 2024 om 17:41
Op zich heeft hij wel een punt. Nou is z'n techniek niet eens zo slecht en hij is pijlsnel, maar in de afrondende fase heeft hij helaas geen kwaliteiten. Of dat nou technische onkunde is of een mentaal dingetje (ik gok dat laatste), maar hij lijkt altijd volledig te blokkeren als hij kan scoren of een voorzet moet geven. Heel apart eigenlijk.
 
wandering
 
5
17 mei 2024 om 13:05
Hoorde net in de podcast dat er gesproken is met Kuipers van Go Ahead voor de linksback positie
 
Redisthecolour
 
3
17 mei 2024 om 13:14
Ja die geruchten gaan wel, maar dat lijkt mij eerder een backup voor die positie. Hij speelt aardig bij Go Ahaed, maar is ook al weer 29. Zit geen restwaarde op en zal ook niet veel beter meer worden.
 
Oenieboy
 
4
17 mei 2024 om 13:14
Ja, dat heeft Kuipers zelf ook al aangegeven. Lijkt me helemaal niets om eerlijk te zijn. Van Smal naar Kuipers, terwijl je een niveautje hoger gaat spelen.
 
FCTwenteRSD
 
1
17 mei 2024 om 13:25
Daar was afgelopen winter interesse in. Maar toen zijn ze gegaan voor salah-edine. Kuipers komt dan hopelijk ook niet. Ouwejan is ook meerdere keren mee gesproken. Dus ik verwacht dat die wel komt.
 
wandering
 
1
17 mei 2024 om 13:39
Kijk van de eredivisie alleen wedstrijden van Twente, dus heb geen oordeel over Kuipers, zag dat hij aardige statistieken heeft voor de rest weet ik niets van Kuipers. Ouwejan heb ik vorig seizoen wel een paar x zien spelen moet eerlijk zeggen dat hij op mijn geen onuitwisbare indruk heeft gemaakt, van dit seizoen alleen de statistieken gezien dat bevestigde toch wel een beetje het beeld dat ik van hem had. Maar ik heb vertrouwen in Bruggink en Streuer, dus ik wacht het wel af.
 
ArounaFctwente
 
5
17 mei 2024 om 13:52
Kuipers is wel een hele degelijke stabiele back hoor. In balbezit vrij goed en aanvallend kan hij ook wel wat. Tevens een ouder iemand die de boel weer kan wakker schudden, wat Twente wel heel vaak nodig heeft gehad dit jaar (uit potten). Moeten ook niet vergeten dat hij bij de Eagles speelt hé, in een slechter team. Kan zomaar een prima vervanger worden van Smal, mits hij niet te duur is.
 
Ruiz_FCT
 
5
17 mei 2024 om 14:44
Vind Kuipers geen slechte speler, maar voor iemand die al 29 is heeft hij weinig ervaring op een hoger niveau, dat is wat je eigenlijk wil. Ouwejan zie ik wel zitten.
 
spursfan96
 
1
17 mei 2024 om 22:06
Want Ouwejan van 27 heeft wel al enorm veel ervaring op een hoger niveau? Die heeft voornamelijk 2. Bundesliga gespeeld en ondanks dat dat een hele vermakelijke competitie is is het geen hoger niveau dan de Eredivisie. Heeft ook een periode op de bank moeten zitten bij Schalke en speelt tegenwoordig bijna vaker op het middenveld dan als linksback. Opzich wel een leuke naam, en vooral een geweldige traptechniek, maar geen goede naam omdat hij wel veel ervaring heeft op een hoger niveau. Qua profiel lijkt hij wel veel meer op Smal dan Kuipers.
 
Fctwent3
 
0
17 mei 2024 om 17:45
Nja hoop dat die beter is dan van Bergen... Is toch beetje een overhaastige aankoop geworden voor mijn gevoel, maar heb hem nog niet afgeschreven Rots was ik en vele andere supporters negatief over want die had het niveau niet, maar onder Oosting is Rots gewoon het lichtpuntje van dit seizoen geweest met geweldige statestieken. Ben wel blij dat Twente gelijk de linksbuiten verstrekt, toch wel de minste positie.
 
OREELY
 
7
17 mei 2024 om 12:30
de verhoudingen in de zwitserse competitie zijn wat veranderd in de laatste jaren, en dat hij bij basel niet de beste statistieken had zegt mij vrij weinig. Aangezien Basel niet meer de club is van pak-um-beet 10-15jaar terug. Het zegt denk ik wel wat dat een winterthur, waar hij afgeloepn jaar speelde, hoger is geeindigd dan Basel. verder lijkt mij dit een speler die twente wel kan gebruiken, na het vertrek van misidjan en cerny vind ik de buitenspelers van twente een stuk minder. Des te knapper dat het niet echt te merken is qua resultaten.
 
FcGrun050
 
7
17 mei 2024 om 13:13
En toch produceert Basel nog steeds prima spelers. Als je kijkt hoe sommige spelers zich hebben doorontwikkelt via Basel: Calafiori en Ndoye bij Bologna, Diouf bij Lens, Zhegrova bij Lille, etc. Zijn best een goede spelers geworden.
 
SergioRamosHM
 
7
17 mei 2024 om 12:43
Goed werk om nu al spelers vast te leggen. Of het een goede match is zal moeten blijken. Een goede buitenspeler is voor Twente wel een must als je kijkt wat er nu rondloopt. Hopelijk nog wat versterkingen zodat ze vroeg klaar zijn met de selectie en zich kunnen richten op voorronde CL.
 
Jansen Joenite
 
10
17 mei 2024 om 13:39
Daan Rots ontwikkeld zich dit jaar gelukkig goed en is vaak belangrijk. Maar de linkervleugel is inderdaad nog niet veel soeps.
 
Oenieboy
 
8
17 mei 2024 om 12:44
Mooi, ik ben benieuwd. Een echte linksbuiten met een actie en diepgang was echt een must.
 
tony1
 
8
17 mei 2024 om 12:46
Ik heb hem gevolgd de laatste 4 maanden ,en moet zeggen erg talentvolle speler die zeker gaat verrassen
 
FCTLeon
 
24
17 mei 2024 om 13:01
Nu ben ik toch wel benieuwd wat u heeft geprikkeld om de linksbuiten van FC Winterthur te gaan volgen. Ik geloof het wel hoor, daar niet van!
 
PesoFGM
 
1
17 mei 2024 om 14:15
Misschien speelt Tony wel Football Manager
 
RaulDuke
 
6
17 mei 2024 om 12:55
Mooi. Een echte linksbuiten, kunnen we Vlap ook gaan gebruiken op een manier die hem recht aan doet en kijken hoe zijn rendement daar is. Nu nog een sterke rechtsbuiten erbij die kan concurreren met Rots, want ik vind dat Rots zijn kwaliteiten in Twente enorm overdreven worden. Prima speler uit de eigen jeugd, absoluut niet het niveau wat we bij Twente moeten willen nastreven als we stabiel 3e-4e in de Eredivisie willen zijn.
 
Redisthecolour
 
15
17 mei 2024 om 13:06
De kwaliteiten van Rots worden zelden overdreven, hij heeft juist enorm veel kritiek over zich heen gehad. Heeft vorig jaar een moeilijk seizoen gehad en werd regelmatig uitgefloten. Nu doet hij het een stuk beter, maar is echt niet ineens iedereen lyrisch over hem. Hij heeft zich erg goed ontwikkelt ten opzicht van vorig seizoen. 10 assists, er zijn weinig buitenspelers die er meer maken in de ED. Hij gaat altijd tot het gaatje en is ook kind van de club. Stabiel 3e worden zal sowieso heel lastig worden, want Ajax komt er echt wel weer bovenop.
 
RaulDuke
 
0
17 mei 2024 om 18:03
@redisthecolour Dus we vinden t allemaal wel prima met Rots als buitenspeler? Die soms wedstrijden prachtig speelt en wedstrijden daarop gewoon geen knikker raakt. Dat zijn meestal de wedstrijden dat je m ook nodig hebt. Ik streef een ander niveau na bij Twente. Sowieso, waarom schiet iedereen bij Twente in de kramp bij kritiek op Rots? Het kan toch gewoon een stuk beter?
 
twente-watcher
 
0
17 mei 2024 om 19:31
Dan moet je er een beetje geld bijleggen Raulduke.
 
Twenteov
 
0
18 mei 2024 om 01:08
RaulDuke niemand schiet in de stress hoor, Rots heeft heel vaak kritiek gehad. Ik en anderen zijn het gewoon niet met je eens. Ik weet niet welk niveau je nastreeft, maar krijg het gevoel dat je verwachtingspatroon wat te hoog is.
 
Fctexper
 
1
18 mei 2024 om 04:46
@raulduke, Cerny speelde ook soms wekenlang als een draak, en werd bewierrookt,
 
RaulDuke
 
0
18 mei 2024 om 13:06
@Fctexper Niet door mij hoor. Vond ik ook niet voldoende. Maar wellicht is mijn verwachtingspatroon inderdaad wat te hoog.....
 
Joost91
 
5
17 mei 2024 om 13:09
Vind Rots toch echt een van de betere spelers dit half jaar. Hij heeft prima statistieken en werkt altijd keihard. Wat mij betreft zeker geen extra rechtsbuiten nodig. Taha en Van Bergen lopen er ook nog ergens achter en dus lijkt mij de bezetting met deze nieuwe jongen meer dan prima.
 
twente-watcher
 
0
17 mei 2024 om 19:34
Ik denk dat Taha een miskoop zal blijken. Heeft nul inzicht in wat er op her veld en om hem heen gebeurd. Dat zou hij op zijn leeftijd al wel moeten hebben. Voor sommige pleintjes acrobaten is een voetbalveld te groot.
 
Joost91
 
3
17 mei 2024 om 19:39
Het zou kunnen maar ik heb toch nog wel vertrouwen in Taha. Op sommige momenten zag ik wel iets van een bepaalde kwaliteit die welkom is. Ik snap wat je zegt over leeftijd en dergelijke maar hij komt natuurlijk ook van vrij ver de afgelopen 2 à 3 jaar gezien. Volgend jaar verwacht ik er wel wat meer van.
 
wandering
 
6
17 mei 2024 om 13:12
Kritiek hebben op Rots en dan vinden dat Vlap geen recht wordt gedaan, het kan verkeren. Als Vlap recht zou worden gedaan zat die al niet meer bij de selectie, wat is die speler mij tegen gevallen zeg, had echt hoge verwachtingen van Vlap, maar hoop echt dat Twente hem kan verkopen, die heeft het niet waargemaakt
 
Joost91
 
6
17 mei 2024 om 13:21
Ik vind dat Vlap wel een beetje verkeerd is gebruikt op links. Hij heeft daar eigenlijk niet de diepgang en de actie voor. Wat mij betreft verkoop je Steijn van het zomer en schuif je Vlap door naar de 10 positie.
 
wandering
 
3
17 mei 2024 om 13:45
Vorig seizoen toen Vlap op 10 speelde heeft Vlap welgeteld 3 doelpunten gemaakt, Steijn tot nu toe 17, oké dat is exceptioneel, maar 3 is echt veel te weinig voor een no 10, nu snap ik dat er meer nodig is bij een 10 dan alleen doelpunten, maar ook in assists en terugverdedigen etc. is het niet heel veel beter
 
Joost91
 
6
17 mei 2024 om 13:56
Absoluut waar, al heeft Vlap ook wel ooit zo'n soort exceptioneel seizoen gehad. Op de een of andere manier heb ik nog wel de hoop en het geloof dat het met Vlap wel goed komt. Ik vind Vlap voetballend ook een stuk sterker dan Steijn. Puur naar het voetballend vermogen kijkend en even de doelpunten buiten beschouwing laten. Steijn kunnen we nu natuurlijk ook mooi voor cashen.
 
Oenieboy
 
5
17 mei 2024 om 14:28
Wandering, je vergeet wel even dat dankzij Vlap vorig seizoen Cerny en Misidjan een stuk beter speelden. Vlap bracht voetbal vanuit de 10 positie, iets wat je met Steijn nog wel eens mist.
 
RaulDuke
 
0
17 mei 2024 om 18:00
@wandering je gaat Rots toch ook niet als 10 gebruiken? Verder is het natuurlijk onzin wat je typt over Vlap. Voetballend is het echt wel een speler zoals we bij Twente nodig hebben. Twente speelt beter met Vlap.
 
wandering
 
0
17 mei 2024 om 18:26
Praten over onzin en in de volgende zin typen dat Twent Vlap nodig heeft. En ik reken hem niet af op dit seizoen als linksbuiten, maar op zijn perode als 10. Twente Europa in met een 10 die zelden een assist geeft en nog minder scoort, ja dat is echt iemand die Twente nodig heeft
 
Oenieboy
 
0
17 mei 2024 om 19:24
Wandering, dat kan prima wanneer andere spelers wel die doeltreffendheid hebben. Wanneer je scorende aanvallers hebt, dan is een 10 die voetballend erg sterk is ook prima. Ben het wel met je eens dat een Vlap wel de ondergrens heeft bereikt van scorend vermogen. Die kan prima na elke training een kwartiertje gaan afwerken. Dat moet echt beter. Vreemde is dat hij wel heeft aangetoond het te kunnen in het verleden.
 
FCTwenteRSD
 
1
17 mei 2024 om 13:07
Goed gehandeld. Az en Besiktas hadden blijkbaar ook interesse in hem. Beetje onbekende speler, maar wel goed gescout.
 
SergioRamosHM
 
0
17 mei 2024 om 13:29
Hoe weet je nu al dat het goed gescout is? Dat moet toch blijken na een jaartje?
 
FCTwenteRSD
 
6
17 mei 2024 om 13:44
Ik bedoel hiermee dat ze eindelijk een keer verder kijken dan de eredivisie. Was dit een speler van Heerenveen of Excelsior en twente betaalde het dubbele.
 
SergioRamosHM
 
3
17 mei 2024 om 14:42
van Bergen wordt gezien als een totale miskoop zo niet 1 van de grootste miskoop uit de geschiedenis. Weliswaar een Nederland maar neem aan ook gescout vanuit het buitenland. Verder weet je natuurlijk wel wat je in huis haalt als het al op de Nederlandse velden speelt. Daar heeft Twente toch ook een hoop goede, goedkope spelers weg kunnen halen en voor veel geld weer verkocht? Sadilek, Steijn, Cerny, Smal en Unnerstall hebben toch niet zoveel gekost? Denk alleen voor Sadilek boven een miljoen?
 
Barca_Twente
 
22
17 mei 2024 om 13:19
Als Tunesiã«r en Twente supporter ben ik enorm trots op deze transfer en vind ik dit zeker een geweldige zet van Twente. De laatste keer dat ik een Tunesiã«r in de Eredivisie heb mogen bewonderen was Trabelsi bij Ajax. (mochten er meer Tunesiã«r hebben gespeeld die me toevallig zijn ontgaan, laat me het gerust weten) Rekik had ook voor Tunesiã« kunnen spelen, en gezien zijn kansen bij het Nederlands elftal, had hij inderdaad voor Tunesiã« moeten kiezen. Al met al welkom Sayf Ltaief bij Twente! Kijk er echt naar uit om hem aan het werk te zien.
 
010 Rotterdam
 
1
17 mei 2024 om 14:24
Ik kan me alleen Karim Saidi nog herinneren, maar die zal wel in de categorie snel vergeten vallen
 
SterkeJerke
 
2
17 mei 2024 om 15:33
Rami Kaib van Heerenveen komt sinds een tijdje ook uit voor Tunesiã«. Omar Rekik, de broer van Karim, speelde een paar jaar geleden bij Sparta. Dan hebben we ze denk ik allemaal . Mooie aanwinst denk voor Twente.
 
MaxH96
 
0
17 mei 2024 om 17:33
@Barca_twente Leuk om te horen! Ben zelf heel benieuwd naar hem, het moet hoe dan ook een vooruitgang zijn ten opzichte van Van Bergen. Hoe spreek je trouwens zijn naam uit? Even fonetisch: letaajef?
 
bigtukker
 
1
17 mei 2024 om 18:00
Ik gok op L-Ta-Jief
 
Fctwent3
 
0
17 mei 2024 om 17:29
Heel benieuwd, wel mooi dat we nu gelijk door pakken (hebben nu ook wel wat meer te besteden) en met eigen spelers ipv huurlingen.