FC Utrecht akkoord met Genk: Van den Brom op weg naar België
Donderdag, 5 november 2020 om 11:30

FC Utrecht en Racing Genk zijn akkoord over de afkoopsom van John van den Brom van naar verluidt circa een half miljoen euro. Volgens Het Laatse Nieuws zijn beide clubs het vanochtend eens geworden over de trainer, die in België de onlangs vertrokken Jess Thorup moet opvolgen. Van den Brom was in eerste instantie tweede keus bij Genk, dat de pijlen had gericht op OH Leuven-trainer Marc Brys. Van den Brom lag nog tot medio 2022 vast in de Domstad. Hij moet zelf nog wel tot een akkoord komen met zijn toekomstige werkgever, maar dat lijkt een kwestie van tijd.

De NOS bevestigt de gesprekken tussen de betrokken partijen, maar meldt dat de verwachting is dat de overgang niet voor het weekend rondkomt. Aanstaande zondag zal hij daarom waarschijnlijk nog gewoon op de bank zitten als FC Utrecht het op eigen veld opneemt tegen Ajax. Van den Brom was na het ontslag van Hannes Wolf medio september al in beeld bij de clubleiding van Racing Genk.

Destijds werd echter de voorkeur gegeven aan Thorup, die clubloos was na diens ontslag bij AA Gent. De Deense oefenmeester vertrok na zes weken alweer uit Genk voor een avontuur in eigen land bij FC Kopenhagen. Van den Brom stond opnieuw hoog op het lijstje nadat Brys bedankte en na enkele dagen onderhandelen is er dus een akkoord bereikt tussen beide partijen.

Het is de tweede keer dat Van den Brom aan de slag gaat in de Belgische Pro League. Tussen 2012 en 2014 stond hij aan het roer bij Anderlecht, dat onder zijn leiding in 2013 de landstitel veroverde. In zijn tweede jaar in Brussel moest hij na enkele teleurstellende resultaten vertrekken. Van den Brom was eerder in zijn trainersloopbaan werkzaam bij onder meer ADO Den Haag, Vitesse en AZ. De 54-jarige trainer was sinds medio 2019 in dienst bij FC Utrecht, de huidige nummer acht in de Eredivisie.

De nieuwe oefenmeester van Racing Genk zit waarschijnlijk op zondag 22 november tegen hekkensluiter Excelsior Moeskroen voor het eerst op de bank bij Racing Genk. Assistent-trainers Domenico Olivieri en Michel Ribeiro hebben normaal gesproken aankomend weekeinde de ploeg onder hun hoede in de wedstrijd tegen STVV

Meer nieuws
   
07:30
07:30
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Stengs en Gimenez aan de aftrap
0
   
07:10
07:10
Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip schuift door afwezigheid Bergwijn
5
   
07:00
07:00
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
4
   
06:30
06:30
Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz kiest opnieuw tussen Tillman en Lozano
4
   
06:00
06:00
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (129)

 
AjaxWestham
 
41
5 november 2020 om 11:35
Beter voor Utrecht en v/d Brom, heeft de boel niet aan de praat gekregen.
 
xstream
 
170
5 november 2020 om 12:01
Finale Knvb beker. 6e vorig jaar met een abrupt einde. Begon wat stroef dit seizoen, maar ook niet slecht, kan zomaar weer lopen en dan doe je gewoon weer mee voor europees voetbal. Met AZ op 1 keer na (6e, wel EL) altijd 3e of 4e geworden, Anderlecht kampioen en beker, EL met Vitesse behaald, EL gehaald met notabene ADO en met Agovv geplaatst voor promotie. Je kunt van vd Brom vinden wat je wil, maar een prutser is het niet. Heeft het eigenlijk averal gewoon naar behoren of meer gedaan. Erg stabiel. Snap dus niet zo goed waarom hij zo nodig weg moet bij Utrecht. Welke geweldenaar gaat hem opvolgen dan?
 
Twenteov
 
26
5 november 2020 om 13:03
xtream ik geef toe; best een indrukwekkend lijstje. Maar ik ga toch meer op reacties van zowel AZ-supporters als Utrecht-supporters af die over het algemeen hem liever kwijt dan rijk zijn. Ado was misschien wel het meest knap wat hij daar gedaan heeft, maar bij Utrecht en AZ haalde hij er toch gewoon te weinig uit? Ik vind dat Utrecht echt een goeie selectie heeft dit jaar en dat zie je niet bepaald terug in het spel.
 
Ijsmuts
 
9
5 november 2020 om 13:23
Een behoorlijk gerenoveerde spelersgroep en mede door corona nauwelijks fatsoenlijk kunnen voorbereiden en in de hele eredivisie is het momenteel pappen en nathouden. Ik beweer niet dat vdBrom het momenteel geweldig doet, maar er zijn vele coaches zoekende momenteel, meer dan normaal.
 
Isco24
 
12
5 november 2020 om 13:24
Vd Brom z'n palmares is redelijk indrukwekkend voor iemand die alleen met Anderlecht een (voormalig) topclub uit de competitie had, maar toen hij van AZ naar Utrecht ging dat ik echt "waarom zijn de Alkmaarders zo blij? Hij heeft ze toch veel gebracht?" En nu (ik ben Utrecht-fan) begrijp ik ze wel. Het is toch frustratie denk ik dat je weet dat de selectie meer kan, maar er niet uitgehaald wordt door vd Brom. Dus echt iets tastbaars is het misschien niet, maar meer een stukje gevoel. Ik blijf namelijk ook met het gevoel zitten dat Utrecht veel dominanter moet kunnen zijn met dit spelersmateriaal, maar er 0 lef in de ploeg zit of wordt gebracht. Als het er niet in zit, moet het erin gebracht worden en ik heb niet de indruk dat John dit kan bereiken. Noem het toeval, maar toen John wegging bij AZ ging het ineens lopen en werden ze gedeeld eerste in een verkorte Eredivisie. Vd Brom heeft het absoluut niet slecht gedaan bij Utrecht, maar ook zeker niet goed. Deze Eredivise start is helaas het bewijs.
 
xstream
 
9
5 november 2020 om 13:32
@isco: Gevoel kan ik je niet ontnemen. Ik snap ook wel dat vd Brom als je 'm week in week uit hoort praten niet echt veel sympathie opwekt. Maar toch vind ik dat hij 't altijd wel goed neerzet, spelen daarnaast ook verzorgd voetbal en niet laf. Ik vind dat er toch zelden wat op te merken valt aan wat hij neerzet. En super constant bij al z'n teams. Dat niet altijd alles perfect gaat in voetbal overkomt ook de beste, toch? Ik heb zelf ook een hekel aan Ten Hag, maar toch zie ik dat hij 't de afgelopen jaren goed doet. Nu wel even wat minder, maar dat hoort erbij. Zeker aan het begin van 't seizoen. Uiteindelijk zijn 't net mensen ... en ik betwijfel ten zeerste of Utrecht er beter van wordt om nu zomaar tussentijds weer van trainer te wisselen, die ook nog maar beschikbaar moet zijn, maar we zullen zien.
 
Kyle66
 
7
5 november 2020 om 13:35
Waarom heb je een hekel aan Ten Hag dan? Heeft hij je iets misdaan?
 
manutd(jeah)
 
1
5 november 2020 om 13:37
Van den bron vind ik zelf niet zo stabiel. Schiet altijd als eerste in de stress als het tegenzit
 
xstream
 
4
5 november 2020 om 13:44
@kyle66: Hoe die praat staat me niet zo aan. Ik "haat" `m ook niet, maar wat hij zegt vind ik voor 50 gewoon onzin en interessantdoenerij. Maar dat neem ik graag voor lief als die vervolgens wel gewoon presteert. Dat was `t punt wat ik wilde maken, dus even los van wat je indruk is van iemand ... als die presteert ... of heb je dan toch liever die sympathieke koekenbakker die er minder uit haalt?
 
Isco24
 
2
5 november 2020 om 14:03
Hoe hij als persoon is, of welke uitspraken hij doet in de media vind ik niet zo boeiend. Het gaat mij om het slaapverwekkende en afwachtende spel, het feit dat ze vanaf het eerste fluitsignaal niet gefocust zijn, daar hoort een trainer wat aan te doen. Of het beter gaat zonder hem, zal moeten blijken maar hoop op meer attractief voetbal, wat met deze spelers zeker mogelijk moet zijn.
 
Kyle66
 
2
5 november 2020 om 14:18
Ik trek me zelden iets aan van hoe iemand praat. Het gaat uitsluitend om het resultaat voor mij. Vandaar mijn vraag.
 
xstream
 
3
5 november 2020 om 16:14
Ach, je hebt toch altijd een indruk van iemand. En de 1 klikt nu eenmaal beter bij je dan een ander. M'n punt had te maken met dezelfde emotie waardoor vd Brom geen goede trainer zou zijn. En dat is prima, maar het gaat uiteindelijk om prestaties. Nu is mijn vraag aan jou, heb je de context van wat ik zeg wel begrepen? Of pik je gewoon graag zomaar wat dingen uit de context?
 
andyking
 
4
5 november 2020 om 12:09
Zo is het. Ik heb vd Brom sowieso niet zo hoog zitten als trainer/coach. Maar goed, wie nu? Fredje Grim? Mitchell van der Gaag?
 
Tazaboy
 
1
5 november 2020 om 13:13
Ik vindt altijd je club verlaten midden van het seizoen is niet netjes, dan denk je alleen aan jezelf. Tenzij je ontslagen wordt maar dat is wat anders.
 
Jopie22
 
12
5 november 2020 om 13:47
@Tazaboy En als je ontslagen wordt dan denkt de club alleen aan de club en niet aan jou als trainer. Dat is ook niet zo netjes - ookal is het soms nodig. Uiteindelijk ben je maar een pion als trainer zijnde. Van de Brom kan naar een mooie club en Utrecht vangt 5 ton. Kon gekker.
 
Ikbengoed83
 
25
5 november 2020 om 12:15
@ajaxwestham: Wat een onzin, deed het gewoon prima met dat materiaal waaronder een finale Knvb beker. Doelstelling voor Utrecht is plek 5-10 en die werd gewoon behaald
 
borrelhond
 
15
5 november 2020 om 12:22
Doelstelling plek 5-10 is best wel mager voor een club dat uitgesproken heeft om de top 3 te gaan aanvallen. Ik denk ook zeker gezien het materiaal wat ze momenteel hebben en dat van de concurrentie dat ze gewoon moeten mikken op de (voorrondes) Europa League. Ik denk dat dat eerder de ambitie is van een ploeg als Utrecht dan plek 5-10. Ik vind de doelstelling die jij geeft meer iets voor een stabiele middenmoter ipv een subtopper.
 
 
9
5 november 2020 om 12:25
Dan vind ik wel een groot verschil tussen plek 5 en 10 zitten. Ik vind dat Utrecht moet gaan tussen 4 en 7.
 
KokkieAFCA0341
 
0
5 november 2020 om 12:36
@borrelhond, hoeveel clubs hebben in de loop der jaren gezegd de top 3 aan te willen vallen en hoeveel clubs is het structureel gelukt? Heel weinig dus snap zulke uitspraken nooit zo, je wordt namelijk niet zomaar even top 3, Utrecht heeft ook veel last van thuis potjes zonder supporters, een kolkende Galgenwaard maakt groot verschil, en daarbij, zo heel bijzonder elftal hebben ze ook weer niet
 
Ikbengoed83
 
1
5 november 2020 om 12:41
@kokkie: plek 5-10 is realistisch, Vitesse, Psv, Feyenoord en Ajax zijn verder; dan blijft een plekje daaronder over
 
SoccerinoFCU
 
9
5 november 2020 om 12:44
We moesten inderdaad niet te hoog van de toren blazen en het hebben over de top 3 aanvallen. Maar ik snap wel waarom dat afgelopen zomer geroepen werd. Het is ons jubileumjaar, nieuwe logo, nieuwe sponser en dan hoort er een mooie doelstelling bij. Realiteit is dat het tot nu toe behoorlijk tegen valt. Het spel is niet om aan te zien en daar valt v.d. Brom veel te verwijten. Mooi dat hij vertrekt. Nu krijgen wij geld inplaats van dat wij hem geld moesten meegeven bij een mogelijke ontslag.
 
KokkieAFCA0341
 
7
5 november 2020 om 12:47
@ikbengoed, ik schat Az ook een stuk hoger in dan Utrecht ook al draait het nog niet helemaal top kwa resultaat, ook een Heerenveen doet niet onder voor Utrecht dus dan heb je al 6 teams waar ze onder kunnen eindigen zonder dat het heel gek is
 
AjaxWestham
 
0
5 november 2020 om 13:13
@ikbengoed Prima? Heb je dit jaar al een beetje gekeken naar wat de prestaties zijn geweest? En met dat materiaal? jij doet het overkomen alsof er allemaal koekenbakkers rondlopen en v/d Brom bovenmodaal heeft gepresteerd. Nee, met de ambities die zijn uitgesproken en de opbouw van vorig jaar naar dit seizoen valt het gewoonweg tegen. Beter voor Utrecht dus.
 
Ikbengoed83
 
2
5 november 2020 om 13:16
@ajaxwestham: Ik kan met RKC ook uitspreken dat ik kampioen wil worden, gaat dat gebeuren denk je? Je bent zo goed als je spelersmateriaal zo simpel is het, dat noemen we realistisch blijven
 
AjaxWestham
 
0
5 november 2020 om 15:05
A, ik heb het niet over kampioenschap gehad en B.realisme is beseffen dat je beter kunt dan nu het geval is. Maarja.. agree to disagree denk ik dan maar.
 
MessiBazoer
 
9
5 november 2020 om 11:35
Worden er al opvolgers genoemd? Gertjan Verbeek, Mark van Bommel ofzo? Opzich heeft Utrecht een leuke selectie, zal aardig wat trainers aanspreken denk ik.
 
ARamsey
 
76
5 november 2020 om 11:37
Misschien is Ton du Chatinier ook nog beschikbaar?
 
voetbalfreak
 
2
5 november 2020 om 12:22
Erwin Koeman zou ook weer terug kunnen keren...
 
nuanceman
 
9
5 november 2020 om 11:42
Eerst zal Hake wel waarnemen (oud trainer Twente en nu Jong Fcu). Hij maakt ook wel een kans want hij doet het goed maar ik denk dat ze toch voor een grote naam gaan. Fraser wordt veel genoemd. En Kruys zal wel een grotere rol krijgen.
 
juweel
 
48
5 november 2020 om 11:45
tja dan krijgen we hake kruys op de bank, even wachten tot na zondag dan maar? maar dat is wel de goedkoopste oplossing, gewoon de trainer van jong doorschuiven. is ook geen koekenbakker
 
MessiBazoer
 
30
5 november 2020 om 11:47
Fraser zou dat meteen moeten aangrijpen, bij dat Sparta valt werkelijk niks te behalen.
 
andyking
 
2
5 november 2020 om 12:10
Hake heeft bij Cambuur niet veel indruk kunnen maken... Ik zou het niet doen. Mooi bij JU laten.
 
 
0
5 november 2020 om 12:27
@andyking, volgens mij kun je de prestaties van Hake niet vergelijken met die van de Jong. Er staat een totaal ander elftal. Er is flink geinvesteerd in spelers. Iets waar Hake nog geen gebruik van kon maken.
 
hafcahaas
 
14
5 november 2020 om 11:42
Misschien kan Utrecht F de Boer binnen halen! Zouden meer mensen blij mee zijn denk ik ON: Ik denk dat van Bommel zelf wat hoger mikt of in het buitenland. Ben erg benieuwd wie het gaat doen.
 
xstream
 
9
5 november 2020 om 11:51
@hafcahaas: Kan koeman ook meteen weer aansluiten bij het NL elftal ;-)
 
juweel
 
2
5 november 2020 om 11:43
deze twee alsjeblieft niet, doe maar gewoon henk fraser
 
mengers
 
2
5 november 2020 om 12:31
Fred grim. Laat RKC altijd wel aardig voetballen
 
Chuba
 
6
5 november 2020 om 13:18
Laat Grim maar in Waalwijk
 
mengers
 
0
5 november 2020 om 16:57
Haha snap ik
 
Skede
 
1
5 november 2020 om 13:23
Cocu misschien een optie? Zit denk ik niet lang meer bij Derby County op deze manier. En anders is Wim Jonk een interessante.
 
TVL11
 
1
5 november 2020 om 13:28
Marcel Keizer zou ook een goede zijn.
 
AlexDeWil
 
4
5 november 2020 om 11:38
Verrassend. Denk voor beide wel een goede oplossing. V/d Brom heeft zeker wel kwaliteiten als trainer en het ook wel goed gedaan in het verleden bij een aantal clubs zoals ADO maar nu bij Utrecht komt het er niet goed uit en de verwachtingen zijn torenhoog bij bestuur en de supporters. Er is ook erg veel geïnvesteerd door van Seumeren. Denk dat ze hem daarom bij Utrecht wel willen laten gaan want ze zijn daar in de veronderstelling dat ze in de top 5 moeten eindigen dit jaar met dit spelersmateriaal. Voor v/d Brom ook wel de kans om revanche te nemen na zijn fiasco bij Anderlecht toendertijd.
 
Sirius
 
1
5 november 2020 om 12:27
Daar ligt ook gelijk het probleem. Het bestuur schetste een veel te positief plaatje en supporters trappen erin. Nu zit je dus met een club die een veel te hoog verwachtingspatroon heeft zonder de vereiste kwaliteiten om die verwachtingen waar te maken. Je kunt wel veel investeren, maar als die investeringen niet zo speciaal zijn, heb je er niets aan.
 
McMulenga
 
85
5 november 2020 om 11:39
Well played Zuidam! In plaats van dat ze Brom moeten betalen om hem te ontslaan krijgen ze er nu een zak geld voor!
 
WouterFCU
 
32
5 november 2020 om 11:41
Erg fijn inderdaad, die interesse is op het perfecte moment gekomen
 
Sirius
 
6
5 november 2020 om 12:07
Tja, in plaats van toe te geven dat de ploeg gewoon niet zo goed is als eerder werd geschetst vanuit FC Utrecht, is het ook altijd makkelijk om de trainer daar voor aan te kijken.
 
SoccerinoFCU
 
9
5 november 2020 om 12:34
Dit seizoen is het niet om aan te zien en met zo`n selectie hoor je niet 8e te staan. Afgelopen weekend nog hard onderuit gegaan tegen Heracles. John mag blij zijn dat er nog een club als Genk interesse heeft. Ik vind maar een zwakke trainer.
 
juweel
 
6
5 november 2020 om 12:38
het gedoe met de blunderende keeper, spelers op een vreemde plek neerzetten, niet durven ingrijpen als het niet loopt, geen vastigheid en erbij zitten als een zoutzak, en dan heb ik het alleen nog maar over de wedstrijd van afgelopen weekend. allemaal dingen waar hij zelf invloed op had kunnen/moeten hebben. nee de chemie met de groep is er gewoon niet, kan gebeuren, want het is ook geen slechte trainer, maar gewoon niet de juiste voor dit fc utrecht.
 
KokkieAFCA0341
 
1
5 november 2020 om 12:39
Hoezo met zo'n selectie? Noem 1 eens 1 speler op die bij Az of Vitesse basisspeler zou zijn? Kan er niet zo snel 1 bedenken, en niet met Elia aan komen want dat lijkt helemaal nergens op
 
t jochie
 
3
5 november 2020 om 13:05
Volgens mij hebben jullie wel 10 trainers gehad in de afgelopen 10 jaar en lag dat ook telkens aan de trainer en niet de selectie??
 
McMulenga
 
2
5 november 2020 om 13:11
Niet alleen dit jaar, ook vorig jaar was het niet om aan te zien. Iedereen die wat anders beweert zit niet wekelijks naar FCU te kijken.
 
SoccerinoFCU
 
5
5 november 2020 om 13:58
@kokkieAFC, Kerk, Ramselaar, v.d. Streek en Warmerdam zou bij Vitesse allemaal in de basis staan. Je doet alsof Vitesse een topselectie heeft, maar dat is echt niet zo. In tegenstelling tot ons hebben zij wel goede coach met een duidelijke spreekwijze, vandaar dat ze ook zo hoog staan. De selectie van AZ vind ik wel sterker dan die van ons. Als het bij hun eenmaal gaat draaien, dan gaan ze veel punten pakken.
 
Sirius
 
0
5 november 2020 om 17:03
t jochie - Ik denk dat iedereen wel snapt dat de grootste reden voor de prestaties van FC Twente de situatie van de club is. Wel goed om te zien dat jouw argumenten stroken met jouw gebruikersnaam. Dit artikel gaat niet over FC Twente, maar goed...
 
Lierse1997
 
21
5 november 2020 om 11:41
Matige keuze voor Genk en ik zou er niet meteen vrolijk van worden als Genk supporter. Maar ja vindt nu maar eens een zeer geschikte trainer die meteen kan instappen.
 
FcGrun050
 
0
5 november 2020 om 11:51
Wat was de reden waarom Thorup zo snel was opgestapt? Is het echt zo dat Kopenhagen zijn droomclub is? En ook best wel slecht van Thorup om na 5 wedstrijden weg te gaan, ook al krijg je daar een vergoeding voor (550k hoorde ik in de wandelgangen). Want volgens mij ging het niet verkeerd in die 5 wedstrijden.
 
Lierse1997
 
8
5 november 2020 om 11:57
Ik kan het wel begrijpen. Het is een Deen en Kopenhagen is toch de meest roemrijke club uit Scandinavië. Als pak em beet Van Bommel coach was van Kopenhagen en hij stapte over naar PSV dan zou daar ook gewoon begrip voor zijn. Hij deed het inderdaad goed bij Genk (gewoon een goede trainer ze zijn gek geweest bij Gent om hem zo vroeg te ontslaan), maar schijnbaar vindt hij Kopenhagen interessanter. Wat volledig te begrijpen is.
 
Bon Jovi
 
2
5 november 2020 om 13:16
Daarnaast kan hij bij Kopenhagen nog eens flink meer verdienen. De keuze lijkt me simpel en de meeste Belgen kunnen er ook begrijp voor opbrengen. Van een Belgische subtopper naar de grootste club van Scandinavie is een stap vooruit. Daarnaast is Kopenhagen niet alleen financieel en sportief een stap vooruit maar hij zit zo ook weer dicht bij zijn familie. Allemaal zeer te begrijpen. Alleen de manier waarop was niet chique. Als je het mag geloven vloog hij naar Kopenhagen en onderhandelde hij daar over zijn contract zonder iets aan Genk te laten weten. Dat liet hij aan zijn zaakwaarnemer of advocaat over, en pas toen alles al in kannen en kruiken was. Hij had de voorzitter en directeur wel even kunnen opbellen over zijn beslissing en van in het begin open kaart kunnen spelen.
 
JuventusPuglia
 
1
5 november 2020 om 13:40
Plus het feit dat Kopenhagen de laatste jaren niet super presteert. Dus aan hem om ze weer omhoog te helpen waar zeker uitdaging in zit.
 
Bon Jovi
 
1
5 november 2020 om 14:54
Klopt, al kan je datzelfde natuurlijk ook over Genk zeggen als tegenargument
 
xstream
 
16
5 november 2020 om 11:57
Mwoah, vd brom heeft het toch eigenlijk overal goed gedaan? Heeft toch altijd wel veel uit z'n teams gekregen en eigenlijk nooit slecht. Vorig jaar bij Utrecht toch ook prima meegedaan gezien 't materiaal? Ik snap de kritiek op 'm niet zo. Ze zijn dit seizoen wat stroef begonnen, maar ook niet slecht. Beetje te snel om al te oordelen, alsof een andere trainer er veel meer uit gaat krijgen. Trainers wissels zijn zelden positief.
 
Lierse1997
 
4
5 november 2020 om 11:59
Ik ben nooit echt gecharmeerd geweest van Van Den Brom. Het is zeker geen slechte trainer en zeker bij Anderlecht was het in het begin goed (toch mooi voetbal), maar uiteindelijk was het daar helemaal op. Hij lijkt me eerder geschikt voor een subtopper die boven zichzelf kan uitstijgen dan een topclub waar het echt moet.
 
xstream
 
6
5 november 2020 om 12:06
Volgens mij had hij ook een mindere selectie en vooral veel bestuurlijke problemen bij Anderlecht het 2e seizoen. 1e seizoen eigenlijk ook al, maar wist toch kampioen te worden en de beker te winnen. Je moet `s z`n prestaties van z`n management carriere `s bekijken ... best indrukwekkend hoor. Zo`n geweldige staat van dienst had Jess Thorup toch ook weer niet? Dat kan vd Brom ook wel hoor. RCK Genk is toch ook gewoon een subtopper? Lijkt me perfecte club voor hem en eerlijk gezegd een gemis voor Utrecht.
 
Lierse1997
 
12
5 november 2020 om 12:12
Hij had gewoon een uitstekend team met jongens als Proto, Suarez, Mbokani, Biglia, Jovanovic, Praet, Kouyaté en Bruno. En in zijn tweede seizoen vertrokken er inderdaad een aantal grote namen maar toen kreeg hij Mbemba, Milivojevic, Mitrovic, Tielemans en Dendoncker erbij. Dat zijn spelers waar Anderlecht nu van droomt hoor. En Genk heeft de ambitie een topclub te zijn. En Besnik Hazi werd wel kampioen met dat team, terwijl die man daarna nooit meer iets echt goed heeft gedaan. En dat Anderlecht is toen drie keer na elkaar kampioen geworden. Laten we dus aub niet doen alsof hij een slechte selectie in handen had.
 
xstream
 
3
5 november 2020 om 12:18
Fair enough. Dat 2e seizoen liep niet lekker inderdaad. Maar er was toen wel veel aan de hand bij Anderlecht. Afijn, als dat z'n enige smetje is. Hij heeft toch verder wel aangetoond een team goed naar z;n mogelijkheden te laten voetballen, vaak op aantrekkelijke wijze? Dat telt dan niet meer door 1 matig seizoen? Welke trainer heeft dat niet?
 
Lierse1997
 
2
5 november 2020 om 12:30
Hij heeft 1 goed seizoen gehad en daarna was het meteen gedaan en werd hij ontslagen in het tweede. Dus ja 1 goed seizoen wordt weggestreept door 1 slecht seizoen lijkt me. Daarna heeft hij bij AZ en Utrecht nu toch ook niet de evolutie doorgemaakt waardoor je denkt dat dit de man is die Genk naar de top kan helpen? Zeker als ik hoor van Utrecht- en AZ-fans dat het tactisch nog steeds niet geweldig is.
 
xstream
 
2
5 november 2020 om 13:41
Lierse, tja, klinkt als een hoop buikgevoel. Ik vind vd Brom zo constant dat je moeilijk kunt zeggen dat hij niet weet hoe je moet voetballen. Zet ook altijd de poppetjes op de juiste plek. Al z'n teams spelen goed verzorgd voetbal. Uiteindelijk wordt de groei vooral ook bepaald door het technisch beleid en de financiele middelen. Bij Az, Utrecht, Ado, Vitesse etc had hij die middelen niet om naar de top te groeien, want er zijn gewoon grotere clubs met meer budget. En hij presteerde ver boven dat budget. Dus tja, het is ook maar net wat je wilt zien. Die 10 jaar succes, of dat 1e dipje. Z'n staat van dienst, of je buikgevoel van (een paar) fans. Ik zou zeggen, geef 'm een kans. Sowieso maar de vraag hoeveel alternatieven ze kunnen vinden zo net na de start van de competitie.
 
Lierse1997
 
8
5 november 2020 om 13:45
Laat ik het zo zeggen. Bij zijn laatste drie teams (Anderlecht, AZ en Utrecht) waren de supporters altijd eerder blij dan droevig over zijn vertrek. Hij heeft het 1 jaar naar behoren gedaan bij een topclub en daarna ging het meteen grandioos fout en dat met het beste team van de competitie. Ik vind Van Den Brom geen slechte trainer maar als je hoort wat Genk wilt bereiken lijkt het me niet de ideale optie. En letterlijk het seizoen nadat Van den brom vertrok bij AZ speelden ze voor de titel. Dus dat gebrek aan middelen viel daar ook wel mee.
 
xstream
 
2
5 november 2020 om 16:06
Mja, je kunt ook zeggen dat z`n opvolger bij AZ makkelijk door kon zetten wat vd Brom had opgebouwd, met rijpere(en blessurevrije) Stengs en Boadu en een compleet intact gebleven team met een paar extra versterkingen. Dus ik vind dat altijd zo`n makkelijk geneuzel. Bovendien was 't seizoen nog niet af en staan ze nu 9e, onder Utrecht, met een veel beter team. Toen hij kwam was AZ 10e geeindigd en bij lange na geen top team meer. Dat heeft hij wel degelijk opgebouwd, met bovendien veel eigen jeugd en dus wel degelijk zeer beperkte middelen na het DSB debacel. En de middelen die ze hadden kwam vooral door z`n eigen prestaties door elk jaar EL te spelen. En z`n opvolgers bij Vitesse, ADO e.d. hebben het allemaal minder gedaan. Ja, 2e seizoen bij Anderlecht kwam die niet goed over. Zowel qua (tijdelijke) prestaties als z`n ietwat stresserige gedrag, maar ik zie dat nog steeds als een uitzondering. Bovendien werd Anderlecht dat jaar gewoon Kampioen met net zoveel punten. Dus je weet `t nooit, wellicht had ie `t zelf ook nog omgedraaid. Een trainers wissel pakt vaker slechter uit dan goed. Maar blijf vooral in de subjectiviteit hangen met die paar individuen hier die dan iets tegen vd Brom hebben op basis van ... tja ... onderbuikgevoel.
 
Ajax/barca2014
 
1
5 november 2020 om 11:58
Bij Genk houden ze volgens mij toch wel van aanvallend opportunistisch voetbal. Voor die combinatie moet je absoluut bij van den Brom zijn. Echter staat van den Brom erom bekend dat hij nooit in de beslissende momenten weet te winnen. Schandalig hoe Az tegen de top 3 bleef verliezen. Gelukkig zijn de verwachtingen bij Genk ook niet zo super hoog. Playoff 1 halen, lijkt me voldoende. Al is de concurrentie de laatste jaren wel moordend.
 
Lierse1997
 
2
5 november 2020 om 12:00
Helaas is die sportief directeur van Genk gewoon gek. Hij denkt dat Genk de beste selectie heeft van België en als je zo een dingen denkt dan verwacht je niet gewoon een plekje in de top 6 lijkt me. En op zich is niet presteren tegen topclubs in Nederland nog te overzien, maar in België is het door play-off 1 wel een heel groot gemis.
 
Jimmmmm
 
2
5 november 2020 om 15:10
Hij heeft nooit gezegd dat Genk de beste selectie heeft, maar dat sommige individuele spelers de beste van Belgie zijn op hun positie. En dat zal ook WEER blijken in de toekomst.
 
Lierse1997
 
1
5 november 2020 om 15:55
Hij zei letterlijk "individueel beschikken wij over de beste spelers in België". En dan een vage opsomming over Maehle, "onze Colombianen", Bongonda en Onoachu. Genk heeft een paar grote talenten en leuke spelers, maar of dat ze überhaupt één speler hebben die de beste is op zijn positie in België is ook maar de vraag. Mogelijk Maehle en Onuachu, maar zijn die echt beter dan Mata, Murillo of Mbokani?
 
Jimmmmm
 
0
5 november 2020 om 21:32
Dat is persoonlijke smaak. Uiteindelijk zal hun carrieres uitmaken wie de beste zal zijn. Mata en Maehle zijn andere types back. Een beetje zoals wann bissaka en arnold bijv. Ik geef dan de jongste speler het voordeel. Onuachu komt pas kijken bij Genk. Die kunt ge nog niet de beste noemen. Een talent als Lucumi zie ik in Belgie ook nergens lopen. Heynen zal mits oude vorm ook weer bij de betere in Belgie horen.
 
Ikbengoed83
 
4
5 november 2020 om 12:18
@ Lierse: Finale Knvb beker. 6e vorig jaar met Utrecht. Met AZ op 1 keer na (6e, wel EL) altijd 3e of 4e geworden, Anderlecht kampioen en beker, EL met Vitesse behaald, EL gehaald met notabene ADO en met Agovv geplaatst voor promotie, als je dit matig noemt met dergelijk spelersmateriaal dan roep je echt maar wat. In dit geval zijn dit prima resultaten
 
Lierse1997
 
3
5 november 2020 om 12:31
Voor een subtopper een hele goede coach. Voor een topteam niet naar mijn idee. Hij heeft het nog geen twee jaar uitgehouden bij Anderlecht hè?
 
Ikbengoed83
 
3
5 november 2020 om 12:36
Topteam? Genk staat 7e? Dat zou ik eerder middenmoot noemen met alle respect, voor dit Genk echt een prima kandidaat
 
Lierse1997
 
1
5 november 2020 om 12:37
Ja dat kan wel zo zijn, maar als de directie van Genk zichzelf als een topteam ziet dan verwachten ze prestaties van een topteam.
 
Ikbengoed83
 
0
5 november 2020 om 12:43
Dat is heel leuk maar zo te zien houden ze het realistisch met het aanstellen van van de Brom
 
Jimmmmm
 
1
5 november 2020 om 15:13
Barcelona staat 12de, dus je conclusie is geen topteam?
 
RedondoNo5
 
7
5 november 2020 om 11:41
Yes!! eindelijk pleite. ben benieuwd wie er nu voor de groep komt te staan. Er moet veel meer uit deze selectie gehaald worden dan er nu gebeurd.
 
Sirius
 
0
5 november 2020 om 12:12
Hoeveel meer dan? Ze staan 6 punten onder de top 5 met een wedstrijd minder gespeeld. De onderste rand van de top 5 is min of meer wel zo'n beetje wat er in deze ploeg zit met betrekking tot kwaliteit. Nu Vitesse het boven verwachting goed doet met toch een leuke ploeg is het niet eens vreemd als ze op plaats 6 zouden eindigen.
 
ideefiks
 
3
5 november 2020 om 11:42
Een overstap die ik niet begrijp. Alsof Genk een verbetering is in vergelijking met Utrecht. Hij was toch wel aardig bezig in de Domstad. AZ Utrecht Genk... De trein naar beneden komt maar één keer voorbij. Pàkken, zo'n kans...
 
Lierse1997
 
24
5 november 2020 om 11:47
Natuurlijk is Genk een stap vooruit. Een team dat regelmatig Europees speelde dit decennium en het regelmatig goed deed. Ook gewoon een paar keer kampioen geworden en ook de financiële mogelijkheden zijn groter.
 
Utregger
 
8
5 november 2020 om 11:52
Hij was juist helemaal niet aardig bezig in de Domstad. Matig voetbal en matige resultaten behaald met een selectie waar veel meer uitgehaald kan worden. Vele supporters denken ook dat een wijziging op het middenveld ervoor kan zorgen dat het een goed draaiend team wordt. Dat denk ik zelf ook. Maher en Gustafsson op één middenveld is teveel van het goede. Één van deze twee moet banken, waarmee je ruimte creëert voor van Overeem in de basis (een controleur als deze ontbreekt nu gewoon). Vervolgens zou ik ook de in vorm verkerende Ramselaar als aanvallende middenvelder gebruiken en niet als veredelde links- of rechtsbuiten. Voorin liggen meerdere mogelijkheden, waaronder Kerk, Sylla en Elia. Dan heb je Mahi en Dalmau (mits dit) er nog bij. Genoeg keuze, maar v/d Brom bleef vasthouden aan een opstelling die niet werkte.
 
nuanceman
 
3
5 november 2020 om 11:58
Al die grote namen (en ego's) is natuurlijk ook lastig. Al vallen ze tegen, ze blijven spelen. Talenten die het goed doen krijgen geen kans; vd Berg, Velanas bijvoorbeeld. Kortom; graag een trainer die keuzes durft te maken en inderdaad namen als Maher, Elia, Ramselaar gewoon op de bank houden als ze slecht spelen.
 
Udovic
 
6
5 november 2020 om 12:13
Bij Van Overeem gaat de vlag uit. Kon bij AZ al niet door één deur met Van den Brom. Vlucht hij naar Utrecht, komt zijn oude trainer hem achterna ...
 
Sirius
 
1
5 november 2020 om 12:16
Matige resultaten? Het afgelopen seizoen eindigde hij op plaats 6 met 3 punten achter de top 5 en een wedstrijd minder gespeeld en momenteel staat hij 6 punten achter op de top 5 met een wedstrijd minder gespeeld. Laten we nou niet doen alsof er zoveel meer in zit, want dan overschat je de kwaliteit binnen de selectie nogal. Utrecht moet gewoon kijken naar plek 5 tot 7.
 
juweel
 
0
5 november 2020 om 12:43
dat gaat dessers nu dus krijgen
 
messibarca.
 
3
5 november 2020 om 11:56
Genk alleen al is in vergelijking met Utrecht,een regelrechte zegen. vd Brom is daar vrij om het elftal geheel naar zn hand te zetten,en kan putten uit een arsenaal van toptalenten waar Utrecht niet eens van kan dromen. Bovendien is het leven in Genk,en de relaxde levensinstelling van Genkenaren een absoluut voordeel ten opzichte van de kille grijsheid die wellicht kenmerkend is voor Utrecht.al zal menigeen dit met klem tegenspreken.
 
uutrecht
 
6
5 november 2020 om 13:46
Ik denk dat je Genk met Utrecht nevernooit kan vergelijken. Het zijn totaal twee verschillende steden met hun eigen cultuur. Het is wel zo dat Vd Brom duidelijk niet bij de Utrechtse mentaliteit kan copen. Een Utrechter is totaal niet kil en/of grijs, integendeel zijn Utrechters brutaal en fanatiek, gezellig en direct. Waarschijnlijk dat je ooit een negatieve ervaring heb gehad met een individu, is dan jammer dat het uw mening heeft geschapen. Over de talenten van Genk kan ik overigens niet meepraten, maar om nou te zeggen dat Utrechters er van mogen dromen vind ik opmerkelijk. Genk heeft inderdaad leuke talenten gekweekt (bryune, Courtrois, Baily, etc), totaal niet vergelijkbaar met de talenten van Utrecht, maar Utrecht heeft wel Mertens, Vorm, van Breukelen, Wouters, Kuyt, etc. Zelf als FCU supporter ben ik blij dat vd Brom uit Utrecht weg is. Presteert al maanden niet naar behoren, geeft constant anderen de schuld en neemt geen verantwoordelijkheid. Strik erom en veel plezier ermee!
 
Filip
 
2
5 november 2020 om 11:50
Bijzonder dat ik bij de namen opvolgers niet Wim Jonk lees. Die had ik heeeeeel graag bij Ajax gehad.
 
falcao1984
 
1
5 november 2020 om 11:56
Die komt nog wel een keer bij Ajax wanneer de tijd rijp is vermoed ik.
 
 
2
5 november 2020 om 12:29
Die doet het inderdaad goed bij Volendam. Zou een leuke club voor hem zijn om een volgende stap te maken. Want qua spelers lopen er bij Utrecht toch echt wel leuke spelers rond.
 
Mermans
 
3
5 november 2020 om 11:56
Mooie stap vooruit voor John, bij Utrecht is momenteel te weinig kwaliteit voor een top 5 plaats te ambiëren.
 
falcao1984
 
4
5 november 2020 om 11:57
Mij bekruipt het gevoel dat hij vakkundig weggepromoveerd wordt.
 
Sir. JBA
 
4
5 november 2020 om 12:04
Ik snap nooit helemaal wat clubs in John van de Brom zien. Het valt mij altijd op dat des de beter zijn spelersmateriaal wordt, des de slechter het begint te lopen. Nu ook bij FC Utrecht, de selectie beschikt echt over veel kwaliteit, maar staat niet echt waar het hoort. Misschien is dit juist beter voor FC Utrecht! Fred Rutte misschien als trainer? Ondanks dat hij weinig prijzen wint laat hij zijn ploegen over het algemeen wel goed voetballen.
 
Sirius
 
2
5 november 2020 om 12:23
Het ontloopt elkaar allemaal niet zo heel veel. Bovendien is de prijzenkast van Rutten niet zo belangrijk in deze, want buiten een verdwaalde beker ga je met Utrecht geen prijzen pakken. Zoals we hebben gezien is het niet heel lastig om in korte tijd een beeld te schetsen waarin je iets beter doet voorkomen dan het is. De eigenaar trekt de portemonnee en doet wat zeer gewaagde uitspraken, de rest van het bestuur gaat erin mee en voor je het weet praat men Utrecht een plaats in de top 3 aan. Nou, ga er maar aanstaan als coach. Dit Utrecht is niet zo goed. Die verdediging, daar wordt je totaal niet bang van en op het middenveld en voorin is het te veel van hetzelfde. Kwalitatief is het ook niet zo indrukwekkend.
 
Sir. JBA
 
3
5 november 2020 om 12:29
Nee ik ben het absoluut met je eens dat FC Utrecht beter wordt omschreven als dat ze werkelijk zijn, maar ik schat ze qua spelersmateriaal ongeveer net zo hoog in als Feyenoord en Vitesse. Psv, Ajax en AZ zijn na mijn mening net te goed voor de rest.
 
Sirius
 
0
5 november 2020 om 17:00
Feyenoord is ook een stuk beter. Er zijn maar weinig spelers aan de kant van Utrecht die bij Feyenoord in de basis zouden staan.
 
007
 
3
5 november 2020 om 12:12
Ik krijg een beetje het gevoel dat of v.d Brom te snel wegloopt. Utrecht zou toch de strijd aangaan met de top3? Nu dat het na een aantal wedstrijd niet lukt vertrekt de trainer naar België? Of is er meer gebeurt achter de schermen dat wij niet weten?
 
JuventusPuglia
 
1
5 november 2020 om 12:47
Misschien zit die meer in een baan bij Racing Genk. Wat ik eigenlijk ook wel snap, Op dit jaar na heeft Genk elk jaar bijna toch wel een lekker team dat mee kan doen om de titel. Dat zie ik met Utrecht gewoon niet gebeuren, Plus dat die zelf ook waarschijnlijk alle haat en kritiek tegen hem mee krijgt
 
TheJIgsaw
 
3
5 november 2020 om 12:19
Het beste nieuws voor de Utrecht supporters. Hij gaat weg en je krijgt er nog een geldbedrag voor terug. Ben benieuwd wie zijn opvolger gaat worden.
 
Rob81
 
1
5 november 2020 om 12:24
Goeie deal. Leek er niet op dat hij het op de rails zou krijgen. Ook de kwestie inzake Elia was nogal vreemd, met zijn woord tegen dat van de speler. Nu krijgt Utrecht geld, en hoeven ze hem niet eens te ontslaan.
 
mengers
 
0
5 november 2020 om 12:36
Misschien is Fred grim een optie. RKC speelde vorige best leuk voetbal ondanks ze laatste stonden. Konden menig ploegen uit rechter rijtje een voorbeeld aannemen
 
JuventusPuglia
 
1
5 november 2020 om 12:45
Mooie ploeg voor Van den Brom. Hebben dit jaar volgens mij wel een minder team dan afgelopen jaren. Maar de scouting is goed daar en alles is aanwezig om mee te kunnen doen om de titel op termijn.
 
RUTGERRR
 
3
5 november 2020 om 13:16
Ik vraag me af of het vertrek van Van den Brom bij de plaatselijke FC nou echt zoveel verschil gaat maken. Een trainer is verantwoordelijk voor de prestaties, dat snap ik. Maar als jij gewoon een fatsoenlijk elftal in het veld stuurt en ze schieten er geen bal in, dan kan je toch niet alles aan de trainer rekenen? Misschien is de tactiek soms niet goed, misschien is de opstelling twijfelachtig. Prima, daar mag je over mopperen. Dat doen wij bij Ajax elke week, vooral de laatste weken. Maar wat kan Vd Brom er nou aan doen dat Kerk alleen maar kan rennen en verder niets presteert? Wat kan hij eraan doen dat Elia niet speelt en wanneer hij wel speelt, hij niet presteert? Er staat geen fatsoenlijke keeper op doel, zeker niet als je kijkt naar de verwachtingen. Er zijn een paar spelers waarvan je mag verwachten dat ze met hun ervaring presteren zoals van ze verwacht wordt. Denk aan een Ramselaar, Maher, Emanuelson en Janssen. Maar de rest? Ik snap niet waarom er mensen zijn die roepen dat Utrecht de 3e beste selectie van Nederland heeft. Dat is regelrechte onzin! Buiten de standaard betere ploegen als Ajax, AZ, Feyenoord en PSV kan je misschien roepen dat ze een van de betere selecties van de resterende ploegen hebben. Maar de verwachtingen zijn wel heel groot? Het betekent niet direct dat je opeens 5e wordt. Nogmaals. Van den Brom is geen slechte trainer maar het huwelijk met Utrecht is geen succes. Dat kan, dus een vertrek is een goede oplossing. Maar ik merk dat de trainer nu overal de schuld van krijgt terwijl de supporters echt wel wat meer van de spelers mogen verwachten. Vd Brom is nu het zwarte schaap, maar daar ben je trainer voor. Ik snapte allereerst eigenlijk al niet waarom hij bij AZ vertrok, maargoed..
 
AzAlien
 
0
5 november 2020 om 15:15
Beker finale 2018. VD Brom laat Idrissi op de bank en begint met Van Rhijn als extra verdediger. AZ moest op eens 5-3-2 spelen. Zegt genoeg over hem. Geen extreem slechte trainer maar iemand die net niet goed genoeg is.
 
Tuskii
 
0
5 november 2020 om 15:29
Vriendelijk man in z'n tijd bij Anderlecht. Doet ook wel z'n werk maar echt drive en inspiratie brengt hij niet echt naar mijn mening. Wel vaak actief coachend wat ik een plus vind. Vreemde zet vind ik van Genk. De naam Marc Breys hing in de lucht wat ik toch een beter alternatief vind
 
Lierse1997
 
0
5 november 2020 om 16:14
Brys heeft Genk zelf afgewezen blijkbaar.
 
Tuskii
 
0
5 november 2020 om 17:27
Oh ach zo. Misschien geen slechte keuze. Doet het momenteel meer dan degelijk. Zullen zich wel nog mooie kansen voor hem voordoen als hij op dit elan verdegaat
 
MartijnKruis
 
1
5 november 2020 om 16:14
Zou Henk de jong van Cambuur niet een goede opvolger van v/d Brom zijn.
 
Juga
 
0
5 november 2020 om 16:24
Ik weet niet hoe groot het aandeel van Van den Brom is daarin, maar het lijkt erop dat de selecties van zijn teams uiteindelijk zo goed worden samengesteld dat men het gevoel heeft dat er meer in zit. Een niet goed draaiend Genk kan hier volgens mij zeker wel profijt van hebben mocht John Van den Brom toch iemand zijn die een goed team kan samenstellen.
 
theo uphus
 
0
5 november 2020 om 16:43
Wat ik niet goed begrijp is dat er voor de competitie vanuit Utrecht met veel lef werd geroepen dat de club de top drie zou gaan aanvallen. Een handvol wedstrijden later mag de man die daar voor moest zorgen voor een half miljoen euro's de deur uit geholpen. Als dit het beleid is waarmee Utrecht de top drie denkt aan te vallen vermoed ik toch dat dat niet gaat lukken. Ik zie er zelfs helemaal geen beleid in.