FC Utrecht spreekt schande van relschoppers en schakelt OM in
Zondag, 14 augustus 2022 om 11:27

Het bestuur van FC Utrecht spreekt schande van het gedrag van de eigen aanhang na afloop van de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur (0-0) van zaterdagavond. Onder meer op het Westplein werd veiligheidspersoneel van de club en de ME in een onveilige situatie gebracht door wangedrag door een groep fans. Utrecht schakelt het Openbaar Ministerie in om de relschoppers zo snel mogelijk te achterhalen.

"Een absolute schande, het gedrag van een aantal mensen na afloop van de wedstrijd", foetert algemeen directeur Thijs van Es in een statement op de clubsite. "Ik noem het bewust geen supporters, want dit heeft in niets met support of onze club te maken. Veiligheidspersoneel en ME in onveiligheid brengen, terwijl zij er juist zijn om veiligheid voor eenieder in het stadion te waarborgen is echt schandalig." Volgens de Utrecht-bestuurder had de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen juist 'een feest' moeten zijn.

"Het zou moeten voelen als thuiskomen. Het voelt nu als een valse start en dan druk ik me nog mild uit. We zijn geschokt en gaan samen optrekken met het Openbaar Ministerie om deze relschoppers, goed te zien op de beelden, hard te straffen", voegt de teleurgestelde Van Es daaraan toe. Utrecht kwam in het eerste thuisduel van het seizoen 2022/23 dus niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Cambuur.

De leiding van Utrecht draagt de zaak over aan het OM 'gezien de ernst van de overtredingen en het feit dat het buiten het stadion was', zo valt te lezen in de zondag afgegeven verklaring. De clubleiding benadrukt tevens dat alle medewerking zal worden verleend aan het onderzoek en dat al het beeldmateriaal van de ongeregeldheden beschikbaar wordt gesteld.

Meer nieuws
   
10:17
10:17
Journalist doet opmerkelijke bewering: 'Marino Pusic kleineerde Mats Wieffer'
4
   
09:49
09:49
'Barcelona denkt aan Nederlander in zoektocht naar aanvallende middenvelder'
6
   
09:30
09:30
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
15
   
09:27
09:27
'Ajax kijkt rond in LaLiga en hoopt op komst van Williot Swedberg'
10
   
09:16
09:16
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
MrKrillin
 
5
14 augustus 2022 om 11:52
Heb niets mee gehad, wat is er eigenlijk gebeurd? Wel goed dat de club, hard wil optreden. Misschien moeten clubs ook stoppen met priveleges te geven aan supportergroepen. Even geen clubhuis of wat dan ook, praten met de club. Tot alle onzin voorbij is. Laat ze intern binnen die groepen deze onzin aanpakken.
 
Che
 
5
14 augustus 2022 om 12:11
Ik denk wel dat je dit landelijk zou moeten doen net als wat er in Engeland gebeurde. Ook vanuit de overheid keiharde straffen geven, maar daar zijn wij Nederlanders niet op ingesteld (wet of bevolking).
 
MrBoity
 
4
14 augustus 2022 om 13:26
De club wil hard optreden geloof je het zelf, dit is alleen maar voor de bühne. Dit is hetzelfde bestuur dat een aantal jaar geleden toen de tribune op de bunnikside leeg moest blijven na spreekkoren tegen Ajax de harde kern doodleuk naar andere gedeeltes van het stadion verplaatste. Uiteindelijk gebeurd er toch niks. Denk ook overigens dat er verder weinig aan te doen valt aan dat hooliganisme. Dat is niet oplosbaar
 
Steve Stingray
 
7
14 augustus 2022 om 12:04
Al dat schande spreken van het zoveelste voorval; doe er nou eens echt iets aan! Camera erop; misdragingen in het stadion: nooit meer welkom!
 
 
20
14 augustus 2022 om 12:19
''ik noem het bewust geen supporters, want dit heeft in niets met support of onze club te maken''. Toch zijn dit vaak wel de grootste 'supporters'. Weer of geen weer ze zijn er altijd. Spenderen honderden/duizenden euro's per seizoen om hun club te volgen. Over de uitspraak van het bestuur van Utrecht ken ik nie echt wat zeggen. Als je vaak in een stadion zit, weet je dat de ME vaak geen zuivere koffie is.
 
AjaxRosenberg
 
41
14 augustus 2022 om 12:35
Die kleine groepen etterbakken kun je als club financieel prima missen hoor. Bovendien ontvangen die mensen hun 'loon' waarschijnlijk alleen maar uit toeslagen is sowieso al een schande. En dat gezwets over ME, als je je gewoon normaal gedraagt in het stadion, je voetbal kijkt en je biertje drinkt, is er 99 van de 100 keer niets aan de hand. Grow up!
 
 
7
14 augustus 2022 om 12:52
Dat zou je inderdaad wel verwachten toch is dat nie altijd het geval. Heb vaak genoeg gezien, vooral bij uitwedstrijden, dat kinderen/vrouwen/oudere slachtoffer werden van gefrustreerde Me'ers.
 
Thamike
 
18
14 augustus 2022 om 13:02
Bij deze zijn er duidelijke beelden. Begon al in het stadion. Na de wedstrijd het vak van Cambuur bestormen en buiten was gewoon crimineel gedrag. Snap dat hele goed praten niet zombies. Dit is echt tuig. Dat ze al hun geld spenderen aan club gerelateerde zaken maakt ze geen fan. Helemaal niet als je nog meer geld aan schade aan de club betrekt. Tuig en ik zou echt veel en veel hardere straffen zien.
 
sloep01
 
4
14 augustus 2022 om 13:32
Ach man dit gajes heeft het IQ van een gemiddelde schoenmaat , die gewoon bij elke club zitten alleen is het verdomde lastig om die uit je stadion te weren ze bezorgen de clubs een slechte naam , plus dat er door dit uitschot geen uitsupporters mogen komen tja en stadionverboden halen niets uit want dan worden de betreffende bestuursleden bedreigd door de capuchonnetjes .
 
Isco24
 
9
14 augustus 2022 om 13:02
De groep die gisteren zo is los gegaan, was een een groep van nog geen 100 man. Als je gemiddeld 19 tot 22 duizend man in je stadion hebt zitten, kan je die 100 best missen hoor. Daarnaast zijn dat ook vaker bij andere gelegenheden de personen die het verzieken voor de rest. Aanpakken die hap.
 
Salerno1919
 
9
14 augustus 2022 om 12:33
Was hier precies aanwezig. Vlakbij de benzinepomp gebeurde dit. Liep richting een kroegje en zag cambuursupporters schelden en tegen hekken trappen. Precies op dat moment kwamen grote groepen Utrechters en trokken alles uit de grond en smeten het richting de cambuurlui en probeerden de hekken eruit de trekken. Beveiliging werd weggevaagd, waar er een zijn/haar been brak leek het. Zag degene later worden afgevoerd per ambulance. Toen de ME kwam werd er ook behoorlijk opgeklapt. Veel klappen over en weer en denk dat het een geluk was dat de cambuursupporters snel werden afgevoerd. Utrecht en avondwedstrijden is altijd al andere koek dan de gezapige zondagpotjes.
 
 
4
14 augustus 2022 om 12:49
Zijn been brak, wtf? Mag toch hopen dat er hard opgetreden wordt tegen deze relschoppers.
 
palko
 
4
14 augustus 2022 om 12:53
Dit is het zoveelste bewijs dat FC Utrecht geen topclub is maar een tobclub. Het zou mij niet verbazen dat Frans van Seumeren,, al jarenlang de hoofdfinancier van FC Utrecht, eindelijk wat verstandigers en beters met zijn geld gaat doen. Met zo'n club wil je als beschaafd burger toch niet geassocieerd worden?
 
Kuyt007
 
1
14 augustus 2022 om 13:00
Op basis van? Bij elke (volks)club zit een fanatieke groep en of het is minder boeiend en over Feyenoord en Ajax supporters schrijven is ‘likes’ en ‘clicks’ krijgen. Maar zo vaak komen Utrechtfans niet in het nieuws.
 
Thamike
 
10
14 augustus 2022 om 13:04
Niet? Oh zeker wel. Utrecht staat aardig hoog in lijst van veiligheidsrisico’s mbt supporters.
 
sloep01
 
1
14 augustus 2022 om 13:35
Fanatieke groep ? Het gaat over voetbal toch ? Even voor de goede orde dit zijn GEEN supporters want die steunen hun club en bezorgen de club geen slecht naam .
 
Kuyt007
 
2
14 augustus 2022 om 13:50
Dat weet ik maar om daarvoor je club te verlaten…daar ging het me meer om.@Sloep, snap je punt sta kijk er hetzelfde na, het is hoe je ‘fanatieke’ leest ??. Deze groep zijn me “te fanatiek” maar niet gericht op voetbal.
 
Isco24
 
17
14 augustus 2022 om 13:05
Heb je lang zitten wachten om zo’n bericht te typen? Ten eerste is fc utrecht ook geen topclub, dat heeft alleen niks met de supporters te maken. Ten tweede, als je 100 man representatief vindt voor 20.000 man, ben je wel een treurwilg, sorry dat ik het zeg.