Feyenoord bevestigt: Mark Diemers gaat tijdelijk naar Duitsland
Dinsdag, 4 januari 2022 om 13:04

Mark Diemers maakt de overstap naar Hannover 96, zo bevestigt Feyenoord dinsdagmiddag via de officiële kanalen. De middenvelder komt bij Feyenoord niet in de plannen van trainer Arne Slot voor en trekt op huurbasis naar de 2. Bundesliga. De Duitsers hebben geen optie tot koop bedongen, waardoor Diemers in de zomer terugkeert naar Rotterdam. De middenvelder heeft nog een contract tot 2023.

De interesse van Hannover in Diemers was al enige tijd aanwezig. De Duitse club degradeerde twee jaar geleden naar het tweede niveau van Duitsland en vreest nu zelfs voor afzakking naar de derde divisie. Diemers, die bij Feyenoord nauwelijks aan spelen toekomt, moet die Roten bij de hand gaan nemen. Voetbal International meldde op oudejaarsdag al dat de aanvallende middenvelder was afgereisd naar Duitsland om de club te verkennen en eerste gesprekken te voeren. Ook Sparta Rotterdam was even in de markt voor de middenvelder, maar moet nu afhaken.

Tim Vrouwe, directeur van Diemers' adviesbureau Forza Sports Group, liet dinsdag al weten dat het nog deze week tot een akkoord zou komen tussen Feyenoord en Hannover. "Het gaat om de laatste details", vertelde de belangenbehartiger aan BILD. "Ik denk dat we dat snel oplossen en dan verhuist Mark naar Hannover. Ik wil me niet vastpinnen op een specifieke dag, maar ik denk dat het deze week tot een akkoord komt." De kans bestaat dat Diemers komende vrijdag al zijn officieuze debuut kan maken, als Hannover het in een oefenduel opneemt tegen PEC Zwolle.

Diemers gold vorig seizoen onder Dick Advocaat nog als vaste waarde bij Feyenoord met 38 optredens, maar is zijn plek in het elftal inmiddels kwijtgeraakt. Hij speelde dit seizoen onder Slot pas vier keer. In totaal staat Diemers op 42 duels voor Feyenoord, waarin hij goed was voor 3 goals en 6 assists. Dit seizoen kwam hij pas tot twee optredens in de Eredivisie. De middenvelder kwam vorig jaar voor 1,2 miljoen euro naar Feyenoord, dat hem overnam van Fortuna Sittard.

Meer nieuws
   
07:38
07:38
ESPN steekt de draak met Milan van Dongen en rakelt hilarische video op
0
   
07:30
07:30
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
6
   
07:13
07:13
Keuze van Ajax nadert: nog maar twee trainers in beeld in Amsterdam
13
   
06:30
06:30
Winkelmedewerker belandde per ongeluk op selectiefoto PSV: 'Kan niet voetballen'
7
   
06:00
06:00
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
 
12
4 januari 2022 om 09:24
Wellicht een top versterking voor FC Groningen? Ik zou het direct doen.
 
JohanVlerksen
 
3
4 januari 2022 om 09:29
Inderdaad, zo'n speler is het wel, voor de middenmoot van de Eredivisie. Prima spelmaker, maar niet goed genoeg voor de top van Nederland. Gewogen en te licht bevonden. Past wel prima in de reeks van Feyenoord met dit soort transfers.
 
EmileSteele
 
16
4 januari 2022 om 09:44
Hij past pas echt in de reeks van Feyenoord als hij over 2 jaar in de subtop van Italie of Spanje speelt
 
Gerben1978
 
5
4 januari 2022 om 10:15
Ik zou er niet gek van opkijken als dat gebeurd en hij ineens opleeft (gevalletje Tapia?), maar mogen wij wel alvast concluderen dat het volledig terecht is dat hij vertrekt en aan zichzelf te wijten is, want hij brengt echt te weinig.
 
GoNorth
 
1
4 januari 2022 om 09:29
Ik niet. Laat de komende maanden maar lekker naar het derde niveau bij onze Oosterburen afzakken.
 
JellyHenry
 
3
4 januari 2022 om 09:50
Hahaha het is goed met hem. Zou inderdaad qua niveau prima zijn, maar ons eerst zo afpoeieren en dan alsnog komen zien weinig FCG fans zitten denk ik
 
 
4
4 januari 2022 om 09:55
Tja, het is wel van deze tijd he. Kijk naar Bazoer die terug mag naar PSV, en wat te denken van de Brobbey deal van Ajax. Het zou volledig in het rijtje passen!
 
FcGrun050
 
5
4 januari 2022 om 10:44
@prem_93 - Groningen heeft hem niet nodig, want met Irandust en Suslov heeft Groningen al genoeg spelers lopen met creatief vernuft. Verdedigend voegt hij ook niet veel toe, en een verdedigende middenvelder is iets waar Groningen meer baat bij heeft.
 
MrKrillin
 
2
4 januari 2022 om 09:26
Benieuwd of Feyenoord ook ingaande transfers gaat doen. Bank is niet breed en als dit soort spelers weggaan, dan wordt het nog minder. Veerman lijkt naar PSV te gaan. Zou Feyenoord niet gok moeten nemen met een Tananne? Denk dat Vitesse hem nu al gratis laat vertrekken. De man kent de competitie en op korte termijn gebrand op revanche. Geeft aanvalled ook wat extra mogelijkheden.
 
Feyty23
 
22
4 januari 2022 om 09:29
Alsjeblieft niet. De sfeer bij Feyenoord is op dit moment perfect en dan hoef ik er niet zo'n onruststoker bij. Daarnaast denk ik dat hij totaal niet past bij het systeem van Slot, omdat hij vele vuile meters af moet leggen dan en dat heb ik hem bij Vitesse nooit zien doen.
 
Deenb
 
17
4 januari 2022 om 09:29
Nee geen Tannane, wat Slot er bij Feyenoord in heeft geslepen is het teamverband. De eenheid waarbij alle 18 spelers zijn eigen steentje bij dragen. Tannane heeft veel voetbalkwaliteit maar ook de kwaliteit om dit eigenhandig om zeep te helpen. Voetballend, welkom, maar over de hele linie bekeken, niet doen!
 
SergioRamosHM
 
10
4 januari 2022 om 09:32
Bank is gevuld met talenten en die willen we zien spelen toch? Milambo en Hartjes mogen van mij de nummer 5 en 6 zijn achter Aursnes, Kokcu, Til en Toornstra.
 
bliek
 
0
4 januari 2022 om 10:20
Sergio ben het met je eens dat we talenten willen zien spelen maar toch wil ik ook wat ervaring erbij hebben, De Selectie word steeds smaller. Ik wil Milambo en Hartjes en Hendriks ook meer zien spelen. Echter ga je daar het seizoen niet mee redden heb je wel wat meer nodig.
 
SergioRamosHM
 
2
4 januari 2022 om 10:55
Ja lastig. Uit nood staan er soms jongens op. Buitenkansjes moet je uiteraard benutten maar Tanane is naar mijn mening niet zo'n persoon. Zoals Deenb omschrijft, je weet wat je binnen haalt, iemand met een handleiding dat de balans wel eens weg zou kunnen halen.
 
273618
 
0
4 januari 2022 om 12:03
Eens, maar Til valt na dit seizoen af en dan moet je ook langzamerhand geen rekening meer met Toornstra gaan houden. Diemers verhuren zonder koopoptie terwijl hij een contract voor nog maar 1,5 jaar heeft snap ik niet, tenzij zijn salaris absoluut vrijgemaakt moet worden voor een andere aanwinst, maar die lijkt helaas voorlopig ook van de baan.
 
SergioRamosHM
 
0
4 januari 2022 om 12:11
Ik ga er zomaar vanuit dat verkoop prioriteit had maar gezien hij net een kind heeft gekregen hij zelf niet zomaar op elke aanbieding in wilt gaan. Arnesen kan nu dus een half jaartje geld uitsparen en wellicht kunnen we daar van de zomer een aankoop mee doen. Ik hoop dat het geld wat je nu bespaard met Veerman, dit geld met een klein beetje meer gebruikt kan worden voor Til.
 
Bongiorno
 
1
4 januari 2022 om 13:10
Laat ik het zo zeggen mbt Tannane: Als Ajacied zie ik Feyenoord héél graag voor Tannane gaan.
 
MGMV
 
1
4 januari 2022 om 13:16
Wat is dat toch met mensen die Tannane aan Feyenoord linken?
 
MrKrillin
 
0
4 januari 2022 om 13:46
Mgmv "wat is dat toch met mensen die Tannane aan Feyenoord linken?" Er komen ook andere middenvelders en aanvallers vrij komende zomer zoals, Pogba, Mbappe, Kessie, Zakaria etc. Ik wil best deze spelers ook linken aan Feyenoord, maar lijkt mij niet erg realistisch En omdat Feyenoord - schijnt, want ben geen boekhouder - weinig geld beschikbaar heeft, kom je toch snel in die categorie spelers als je in NL kijkt. Jongens die weinig of gratis zijn, wat kwaliteit en met krasje. Jongens die graag willen revencheren. Had eerder ook Bazoer gelinkt bijv. Dat soort spelers kom je snel uit. Of bij AZ een Gudmunshon die ook vrij komt.
 
MGMV
 
5
4 januari 2022 om 13:54
Overdrijven is ook een vak. Het gaat erom dat Tannane to-taal niet in het huidige spel past en als persoon al zeker niet in het team. En ik het bijzonder blijf vinden dat mensen dat niet inzien.
 
Deenb
 
12
4 januari 2022 om 09:27
Prima toch, goed voor Diemers ook. Feyenoord was een stap te hoog achteraf, nu in de 2.bundesliga ( schitterende competitie ) minuten maken en jezelf weer laten zien. Kan nog een paar jaartjes mee.
 
SergioRamosHM
 
2
4 januari 2022 om 09:30
Mooi voor deze jongen. Klinkt gek maar toch zag ik hem onder Slot nog wel leuke dingen zien doen. In het rijtje staat hij achter jonge jongens uit de jeugd en dan is deze uitweg de beste voor beide partijen.
 
bliek
 
0
4 januari 2022 om 09:34
Vind dit een prima ontwikkeling hoor. Diemers komt gewoon te kort en zo zijn er nog een paar. Ben meer nieuwsgierig naar plan B nu Veerman niet komt. Dat er op het midden voor de breedte iets bij moet komen lijkt me duidelijk en het zou nog eens een speler moeten zijn die volgend seizoen basis kan gaan spelen. Als een Kokcu gaat vertrekken wat mijn verwachting is
 
renevo
 
1
4 januari 2022 om 09:56
Jammer alleen verhuur. Hopelijk wilt iemand hem nog ophalen, voor 500k dat moet toch wel lukken.
 
 
0
4 januari 2022 om 15:06
Geen optie tot koop, dat is wel jammer voor Feyenoord. Eens kijken of hij het verschil kan maken bij Hannover. Hannover staat er niet best voor, net als vorig seizoen aan de onderkant te vinden. De tijden van de EL zijn al tijden voorbij en als het zo doorgaat zakken ze naar het derde niveau.