'Feyenoord blijft speuren en aast op groot talent uit Argentinië'
Maandag, 22 juli 2019 om 09:14

Feyenoord heeft Álvaro Martín Barreal in het vizier, zo bericht het Algemeen Dagblad maandagochtend. De achttienjarige buitenspeler ligt nu nog tot medio 2021 vast bij het Argentijnse Vélez Sarsfield. De jonge aanvaller bracht recent al een bezoek aan Rotterdam in het gezelschap van zijn broer, zo meldt de krant.

Feyenoord kan nog altijd weinig uitrichten op de transfermarkt en speurt naar buitenkansjes. Barreal staat op het wensenlijstje van de Rotterdammers, maar de Argentijnse rechtsbuiten wordt in eigen land beschouwd als een groot talent, waardoor hij niet makkelijk te verkrijgen is. Barreal kwam al uit voor verschillende nationale jeugdelftallen.

Hoewel Barreal voorlopig onhaalbaar lijkt te zijn, kan Feyenoord binnenkort wel in zee gaan met Leroy Fer. De middenvelder traint de laatste tijd mee bij de nummer drie van het afgelopen Eredivisie-seizoen en maakt een goede indruk op trainer Jaap Stam en de technische staf. Fer kreeg zaterdag in het gewonnen oefenduel met Karlsruher SC (1-0) zijn eerste speelminuten van Stam.

'Stagiair' Fer deed volgens afspraak een helft mee en bewees volgens het Algemeen Dagblad dat de middenvelder zo fit is dat de club hem wel officieel kan vastleggen. Fer was eerder jarenlang actief voor Feyenoord alvorens hij in 2011 de club verliet voor FC Twente. Feyenoord speelt woensdag tegen Angers SCO en neemt het zondag op tegen Southampton.

Meer nieuws
   
14:00
14:00
Live meepraten in de Premier League: Tottenham Hotspur - Arsenal
2
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
15
   
13:45
13:45
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: Sparta Rotterdam - FC Volendam
0
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: RKC Waalwijk - FC Utrecht
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (48)

 
FR-RKC
 
58
22 juli 2019 om 09:19
Je hebt al driebuitenspelers (narsingh, Berghuis en Larsson), daarachter heb je 4 talenten met Azarkan, Hansson, Sinnisterra en Summerville. Je hebt als club amper geld voor aankopen, en je verdediging is al jarenlang je zorgenkindje. Heel wijs om je dan te focussen op een Argentijnse rechtsbuiten.
 
MGMV
 
40
22 juli 2019 om 10:16
Dat er gekeken wordt naar dit soort mogelijkheden, doet me enigszins deugd. Er wordt (schijnbaar) gescout naar talent. Maar inderdaad; dit is totaal geen prioriteit.
 
Ikweetalles07
 
1
22 juli 2019 om 11:45
@mgmv: Mogelijkheden die geen prioriteit hebben ja, wederom druipt het gebrek aan visie ervanaf. Zo wordt het nooit wat met Feyenoord
 
SpeedyAFC
 
3
22 juli 2019 om 12:09
Alleen is kijken zonder gevulde portemonaie vrij nutteloos en kost je alleen maar energie. Je zou moeten socuten daar waar je wel genoeg geld hebt om de speler dan ook daadwerkelijk aan te trekken.
 
MGMV
 
4
22 juli 2019 om 12:45
@speedy - Joh? Wist ik echt niet. Maar budget of niet - je kan ook een schaduwlijstje hebben voor als er een speler (berghuis) vertrekt, he. Al ligt de prioriteit sowieso gewoon ergens anders. Als ze niet scouten worden 'we' gek aangekeken, wordt er gescout, is het ook niet goed. Maar afijn.
 
De.TheKing
 
4
22 juli 2019 om 10:53
Waarvan Berghuis binnen een jaar weg is en Narsingh (30+) geen restwaarde meer heeft. Azarkan verrast me inderdaad positief maar laten we eerlijk zijn, dat wordt een moeilijk verhaal met z’n 1.50. Summerville idem. Dan heb je Larsson, Hansson en Sinisterra over. Van de laatste twee kunnen we nog niks verwachten dus op de lange termijn is dit een prima gokje, dan kun je Azarkan en Summerville verhuren dit seizoen en zou deze jongen net als Sinisterra vorig jaar kunnen wennen. Neemt niet weg dat op korte termijn een verdediger prioriteit is, maar ik ben al blij dat de scouting überhaupt een teken van leven geeft. Nu nog hopen op Eenhoorn en die Amerikanen.
 
DVV20
 
1
22 juli 2019 om 11:31
Niet alles geloven wat er staat. Op de open dag is er nog direct door Feyenoord gecommuniceerd dat zij geen Elia willen halen omdat er voldoende buitenspelers in de selectie zitten en hij anders talent in de weg gaat zitten. Blijkbaar is er dus nog veel vertrouwen in Hansson en Larsson. Dan ga je niet een dag later een buitenspeler halen.
 
SpeedyAFC
 
0
22 juli 2019 om 12:10
Er wordt geen buitenspeler gehaald. Men is gaan kijken naar een van de grote talenten in Argentinie. Wil je daadwerkelijk een dergelijke speler halen, zoals PSV met Romero deed, dan praat je al snel over vijf tot tien miljoen euro.
 
gomes1psv
 
1
22 juli 2019 om 12:54
Deze jongen is 18 jaar, ik zou mijn toekomstplannen niet afstemmen op een transfervrije kracht als Narsingh die echt niet gaat uitgroeien tot een dragende speler. Datzelfde geldt voor de wisselvallige Larsson en als Berghuis al blijft deze zomer is hem ook geen eeuwig leven gegeven in de Kuip. Sinisterra lijkt me ook niet het toptalent waar men intern enorm op inzet en de overige namen zijn evenmin zekerheidjes van slagen in de Kuip. Het is uitstekend dat Feyenoord eindelijk eens om zich heen kijkt en ook vooral eens exotischer markten verkent. De beelden laten zien dat Borreal een heerlijke linkspoot is met een goede actie en een dito schot. Een publieksspeler, wiens contract nog maar een jaar doorloopt. Ben je toch gek als je daar geen poging voor waagt?
 
FR-RKC
 
0
22 juli 2019 om 15:13
Normaal gesproken wel. Feyenoord zit echter in een situatie waar ze al 7 buitenspelers hebben en waarin ze maar een duppie kunnen besteden aan nieuwe spelers. De spelers is uiteraard zeer interessant in kwalitatief opzicht, zeker voor een club als Feyenoord. Maar zogezegd, als je amper wat te besteden hebt, is het dan niet zonde dat je een buitenspeler gaat halen? Een positie waar je 4 talenten hebt rondlopen.
 
gomes1psv
 
0
23 juli 2019 om 09:21
Zijn die talenten zulke pareltjes dan? Summerville is nog maar 17 jaar en als bijvoorbeeld Hansson en Sinisterra (resp. 21 en 20 jaar) zo veel potentie hebben, waarom speelde de Zweed dan voor RKC en kreeg de Colombiaan geen enkele kans? De marktwaarde van deze Argentijn is laag en zijn contract niet heel langlopend. Ten opzichte van wat Feyenoord heeft vind ik niet dat je zo'n buitenkansje moet laten liggen.
 
bliek
 
28
22 juli 2019 om 09:21
Het blijft een trieste bende zeg. Ik snap er allemaal helemaal niks meer van. We hadden geen geld moesten eigen jeugd gaan gebruiken. Toen kwamen we in de zwarte cijfers en gingen we weer spelers halen en werden we kampioen. Het lijkt wel of het kampioenschap de hele pleuris bende in het Maasgebouw doet verbloemen. Feyenoord is echt naar de klote aan het gaan. Tis echt te triest voor woorden dat we niet eens een normale speler kunnen halen. Ik heb best wel vertrouwen in Stam. Maar ja als je hem een Peugeot geeft in een formule 1 race dan gaat het nooit wat worden. We maken ons maar weer op voor een rete zwaar jaar waar we weer een seizoen lang worden uitgelachen. Het went bijna.
 
ninjakai
 
14
22 juli 2019 om 09:39
Wat ik niet snap, is waarom Feyenoord niet wat creatieve dingen probeert. Bv Labyad, bij Ajax zitten ze daar duidelijk mee in hun maag, terwijl Feyenoord wel wat creativiteit kan gebruiken. Was in zijn tijd zeker de beste speler van Utrecht en zou Feyenoord echt van een impuls kunnen verzien. Probeer die gewoon te huren. Voor de lange termijn schiet je weinig op met Labyad, kopen zal te duur zijn. Maar als je, je daardoor plaatst voor de EL en onverhoopt nog weet te overwinteren ook, dan mag je toch de nodige miljoenen bijschrijven. Daarnaast komt dan niet alle druk bij Kokcu te liggen en kan hij gewoon zijn minuten maken en En voor de goede orde, tussen de supportersgroepen van Ajax en Feyenoord is het haat en nijd, maar niet tussen de clubs en ook totaal niet tussen de spelers. Dus het kan echt wel. En een afdankertje voor de ene club is een regelrechte aanwinst voor de andere club. Er zijn veel factoren waardoor je het niet red bij een club. Labyad lijkt vooral gewoon niet te passen in het spelsysteem van Ajax, maar hij zeurt niet, doet zijn stinkende best in de minuten die hij krijgt en lijkt verder gewoon goed in de groep te liggen. En zo lopen er nog veel meer spelers rond, zeker in het buitenland. Jahanbaksh bv. Het is een korte termijnoplossing die wel impact kan hebben op de lange termijn terwijl het risico laag is. Nee dan doen we liever Clasie die geen bal meer fatsoenlijk geraakt heeft. Als je creativiteit mist, dan is Clasie nou niet echt het eerste waar ik aan denk. Nee nu moet alles in een keer. Hoppa gooien Kokcu en Burger in het diepe en vervangen als het tegenvalt is er niet tot nauwelijks, terwijl het toch echt te veel gevraagd is dat die jongens in hun eerste seizoen alles goed gaan spelen. Talent is nu eenmaal niet constant. Zijn ze dat wel, dan zijn ze geen talent meer.
 
bliek
 
1
22 juli 2019 om 10:21
We hebben vaker spelers uit Nederland die de beste waren bij hun club. Vaak komen ze dan in de top net te kort of er word meer verwacht. Het rare is dat Elia terug wil keren en dat Feyenoord de deur dicht gooi. We hebben Hannson gezien en die komt veel te kort. Haal dan lekker Elia terug en laat Berghuis voor een mooi bedrag gaan en je kan je versterken in de verdediging. Maar het gaat al veel eerder fout dit speelt helaas al een aantal jaar. Maar er zitten er een paar boven in het Maasgebouw die eigen belang belangrijker vinden dan clubbelang
 
Japie_Krekel
 
7
22 juli 2019 om 10:52
Labyad? dan zit je weer te vissen in de categorie Ayoub. die gaat Feyenoord ook niet naar een hoger niveau tillen
 
Ijsmuts
 
2
22 juli 2019 om 11:28
@bliek: Elia kan alleen op linksbuiten, waar je larsson al hebt lopen. Ook al is Elia voor (vrijwel) niks op te pikken, dan kun je de paar miljoen van larsson ook direct afschrijven zodra die moet banken.... en het is niet zo dat je met elia meteen 15 goals/assists per jaar meer inkoopt.
 
Ijsmuts
 
3
22 juli 2019 om 11:30
@ninjakai: Feyenoord moet er niet naar streven de 'afdankertjes' in te huren van een rivaal die 2 plekken hoger staat op de ranglijst. Daar help je Ajax meer mee dan jezelf. Ik geloof ook niet dat Labyad het grote verschil gaat maken tussen plek 3 of 5.
 
repuiztav
 
5
22 juli 2019 om 11:45
Ik vind het juist helemaal niet creatief om spelers als Labyad op te halen. Dat past juist precies in het huidige "beleid". Ook Labyad helpt ons niet verder. In de jeugd hebben we spelers lopen met geweldige potentie, alleen moet men dit wel aandurven.
 
bliek
 
0
22 juli 2019 om 12:04
@ijsmuts je kan Larsson ook nog op 10 kwijt. En ja Larsson was idd duur maar hij moet het toch gaan laten zien. Voor hem te hopen dat Haps fit blijft.
 
Dr. Duck
 
2
22 juli 2019 om 10:40
Tsja, het ziet er inderdaad niet goed uit voor feyenoord. Ik ben soms wel eens benieuwd naar hoe het er in de kantoren van zo'n club aan toe gaat en hoe de geldstromen lopen. Je zou toch zeggen dat als je zo'n grote en trouwe supportersgeleding hebt, je genoeg inkomsten zou moeten generen om iets van budget te hebben om spelers op te pikken. Lijkt er op dat er echt geen geld is, maar vraag me dan toch af waar het geld van de CL en transfers die daar op volgden en nu vilhena is gebleven. Is dat opgegaan aan te hoge salarissen, te veel management, of toch het aflossen van bestaande leningen...
 
bliek
 
1
22 juli 2019 om 11:06
Het geld van de cl is compleet opgegaan aan een nieuw trainingscomplex. Het geld van Vilhenna moet gedeeld worden. Vilhenna was 1 van de laatste spelers die in de zogeheten talentenpool zat.
 
BlindeVogel
 
49
22 juli 2019 om 09:22
Wat gebeurd hier nou?! Feyenoord die een speler op de korrel heeft, die niet de 28 is gepasseerd, niet in de ED speelt, en geen verleden bij Feyenoord heeft? Ook wel mooi artikel. Eerst stellen dat Feyenoord een geïnteresseerd is in een speler, om vervolgens te melden dat hij eigenlijk onhaalbaar is.
 
NJfromVOL
 
34
22 juli 2019 om 09:28
... en de rest van het artikel gaat over Fer ...
 
blackpool
 
6
22 juli 2019 om 09:36
Tel daar bij op een speler die niet transfervrij is, wilt afbouwen of juist Feyenoord wilt gebruiken om zijn carriere nieuw leven in te blazen. Ik kan mij ook niet voorstellen dat Feyenoord een speler laat overkomen met de gedachte dat deze toch niet haalbaar is. Zonde van de kosten voor zijn verblijf.
 
SjonnyvdBeek
 
15
22 juli 2019 om 09:47
Het bericht is meer een soort dekmantel om aan te kondigen dat Fer echt gaat komen, haha.
 
Bereta
 
7
22 juli 2019 om 09:27
Haal nou eens een paar verdedigers.. prioriteiten stellen jongens! Gratis tip: Kijk eens naar Sandy Walsh. Een Nederlands-Belgische speler Zulte Waregem. spelt vaak als rechtsback, maar kan prima centraal spelen volgens mij. Liep heel lang rond in Genk, maar kreeg daar niet heel veel kansen, maar na zijn verhuizing naar Waregem is hij toch mooi opgebloeid. Voetballend prima, verdedigend 100x beter dan wat Feyenoord nu in huis heeft. 24 Jaar oud, dus er zit ook nog heel wat rek in.
 
Patroo
 
12
22 juli 2019 om 09:31
Dit artikel is tenenkrommend op alle mogelijke manieren. De helft van dit artikel gaat over Fer, terwijl dit artikel de indruk geeft dat Feyenoord bezig is met een andere speler. Om vervolgens te lezen dat deze vrijwel onhaalbaar is. Dan had je net zo goed kunnen typen dat Feyenoord Messi op de korrel heeft, maar dat deze niet gaat komen.
 
Angelo77
 
8
22 juli 2019 om 09:59
Precies op de positie waar je beste speler speelt en zo ongeveer je grootste talent. Al is het het wel positief dat er uberhaupt naar zulke spelers wordt gekeken.
 
Japser
 
3
22 juli 2019 om 10:18
Feyenoord die weer eens een "groot talent" scout, straks binnenhaalt en na 4 seizoen weer gratis terugkeert naar eigen land zonder dat deze speler enige progressie heeft geboekt. Dit verhaaltje kennen we inmiddels wel. Ze moeten eens goed nadenken hoe ze talenten beter willen maken. Ook Sinnisterra moet nog zijn doorbraak maken... Dus laten we beginnen met speeltijd en vertrouwen.
 
Japie_Krekel
 
1
22 juli 2019 om 10:54
die Argentijnse speler is misschien onhaalbaar maar het is iig goed om te lezen dat Feyenoord gelukkig nu weet dat er niet alleen gevoetbald word in Nederland en dat er ook buitenlandse competities bestaan
 
fanaticus
 
2
22 juli 2019 om 11:01
Kan zijn omdat de kans groot is dat Berghuis alsnog weg gaat, bij sommige bedragen kun je nou eenmaal geen nee zeggen. Niet meer als logisch dus dat er dan een back up moet komen, samen met Narsingh op rechts en Larsson en Hansson op links.
 
DominiqueThiem
 
2
22 juli 2019 om 11:02
Dus ze hebben interesse in een talent dat onhaalbaar is? Het wordt steeds lachwekkender bij Feyenoord!
 
fanaticus
 
0
22 juli 2019 om 11:26
Op dit moment misschien onhaalbaar, mocht evt Berghuis vertrekken dan is de situatie natuurlijk anders..
 
DominiqueThiem
 
0
22 juli 2019 om 11:36
Die mag niet vertrekken va Feyenoord.
 
fanaticus
 
0
22 juli 2019 om 15:35
Als er op een gegeven moment 16 miljoen geboden wordt, door welke club dan ook is hij gewoon weg, zo werkt het toch.
 
DVV20
 
0
22 juli 2019 om 11:36
Nee het wordt steeds lachwekkender bij het algemeen dagblad. Er is gister duidelijk aangegeven dat Feyenoord niet van plan is om een buitenspeler te halen.
 
Wat_Een_Goal
 
0
22 juli 2019 om 11:06
Enes Ünal
 
ElPhenomeno
 
0
22 juli 2019 om 11:21
Opzich heeft Feyenoord niet zon zwakke selectie als wat men beweert. Met paar leuke jeugdspelers erbij en hopelijk nog een goeie cv kun je er best wat van maken.
 
Ajax/barca2014
 
0
22 juli 2019 om 11:34
Toornstra op rechtsback?ook Tapia zou ik niet meer als cv gebruiken, hoewel hij het op die positie wel redelijk deed, is het nog altijd zonde voor zijn dat hij zijn daadwerkelijke kwaliteiten niet kan benutten.
 
repuiztav
 
2
22 juli 2019 om 11:48
Toornstra op rechtsback is geen gekke gedachte. Alleen zal je waarschijnlijk de deksel op de neus krijgen. Zal positioneel helemaal verkeerd kunnen staan, omdat het geen verdediger is. Aan de andere kant, heeft hij het loopvermogen van een paard en is aanvallen erg sterk.
 
foufou078
 
1
22 juli 2019 om 12:02
Ik zou als feyenoord zijnde informeren naar Julio Ricardo Cruz voor een comeback vervanger van rvp. Zonder gekkigheid focus moet liggen op de verdediging, of berghuis moet toch vertrekken
 
Patroo
 
0
22 juli 2019 om 12:46
John de Wolf en Ulrich van Gobbel zoeken nog naar een club hoorde ik in de wandelgangen.