'Feyenoord gruwelt van doemscenario en is met nog twee spelers bezig'
Woensdag, 10 juni 2020 om 07:06

Feyenoord wil de transfer van Mark Diemers snel afronden. De 26-jarige middenvelder van Fortuna Sittard leek op weg naar FC Groningen, maar gaat volgens het Algemeen Dagblad alsnog naar De Kuip verkassen. De krant legt uit waarom Feyenoord 'weer' bij een speler uit de Eredivisie uitkomt, terwijl onder technisch directeur Frank Arnesen een andere koers zou worden uitgestippeld.

'De aankoop van de Slowaak Robert Bozenik zou een voorbode zijn van een ander aankoopbeleid. De komst van Oguzhan Özyakup, op huurbasis, deed dat nog meer vermoeden', aldus het dagblad, dat nu vooral wijst naar de impact van de coronacrisis. Feyenoord heeft weinig geld te besteden en clubs staan ook niet in de rij om spelers weg te plukken uit Rotterdam, zo klinkt het.

Linssen zegt Feyenoord af en aast op het buitenland: 'Ik word al grijs'

Arnesen zei onlangs nog dat men het zoekt in huurconstructies en transfervrije spelers. 'Dat is Diemers niet, maar zijn transfersom ligt ver onder het miljoen en ook salaristechnisch is hij prima binnen te hengelen. Ook tijdens de coronacrisis zien ze de al best ervaren Leeuwarder als een koopje.' Naar verluidt wil trainer Dick Advocaat hoe dan ook nog twee middenvelders, exclusief het eventuele bijtekenen van Leroy Fer.

'De situatie van vorig jaar zomer, toen Jaap Stam werkte met een incomplete selectie met veel jeugdspelers en nieuwelingen die niet fit waren, daar gruwelen ze in De Kuip nog van. En de jeugdopleiding heeft de middenvelders met potentie simpelweg niet klaar staan. (...) Diemers is niet gehaald om Feyenoord op sleeptouw te nemen, maar kan volgens de leiding wél een belangrijke rol vervullen.' De wens om, los van Diemers, nog een echte kwaliteitsinjectie te doen op het middenveld en eentje aan de linkerkant voorin, blijft bij Advocaat en Arnesen onveranderd, concludeert de krant.

Meer nieuws
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
0
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
26
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
3
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (65)

 
Steve Stingray
 
10
10 juni 2020 om 07:19
Feyenoord moet erg oppassen dat ze niet heel veel kwaliteit gaan inleveren. Met Diemers erbij, en Fer die niet bijtekend, ga je er direct op achteruit. Ozyakup die weg blijft. Om maar te zwjjgen van een mogelijk vertrek van Kokcu. Het zijn veel aannames, maar zeker niet onrealistisch.
 
WouterSL
 
17
10 juni 2020 om 07:25
Wil Berghuis nog weg? Dat zou een rampscenario zijn.
 
repuiztav
 
5
10 juni 2020 om 08:45
Het lijkt me sterk dat er in deze crisis nog clubs gaan komen voor Berghuis. Berghuis wil zelf niet perse weg. Ik denk dat je met 99% zekerheid kan zeggen dat hij gewoon blijft.
 
wandering
 
10
10 juni 2020 om 10:28
Persé niet, of niet persé? Een wereld van verschil ??
 
repuiztav
 
5
10 juni 2020 om 10:45
Scherp! Aangepast
 
Zwollenaar01
 
8
10 juni 2020 om 07:52
Als Kokcu weggaat heb je in elk geval geld om wat nieuws te halen, en dan van iets ander niveau dan Diemers.
 
MVGISTV
 
1
10 juni 2020 om 10:27
Als Kokcu 25 miljoen oplevert in deze tijd dan is de keuze natuurlijk snel gemaakt. Fer verlengen vind ik misschien nog wel belangrijker, omdat Kokcu sowieso vertrekt aan het einde van komend seizoen. Met dat geld kan Feyenoord weer wat creatiever scouten en buiten de EU kijken naar een opvolger van Kokcu + een andere versterking.
 
twente-watcher
 
5
10 juni 2020 om 14:14
Die gaat nooit 25 miljoen opbrengen. Voor mijn gevoel zit je zeker 15 miljoen te hoog. En zeker nu door de coronacrisis clubs veel minder gaan besteden.
 
sebasjuh
 
2
10 juni 2020 om 15:45
En waarom denk je dat Kokcu 25 miljoen gaat opleveren? Denk dat de max echt 15 miljoen gaat zijn. Die jongen heeft nog niets bewezen alleen op eredivisie niveau.
 
repuiztav
 
3
10 juni 2020 om 17:18
Sebasjuh. Omdat dat het bedrag is dat meermaals genoemd wordt in Engelse media. Of het echt zo is moet nog blijken.
 
MarcoVerratti
 
78
10 juni 2020 om 07:31
Het zegt mijn inziens wel erg veel dat je geen spelers van het niveau Diemers hebt klaarstaan in de jeugdopleiding. Hebben ze Varkenoord opgedoekt ofzo? Zat laatst naar de Nederlandse jeugdselecties te kijken en het stikt van spelers van Ajax, PSV en AZ. Spelers niet kunnen verlengen, een jeugdopleiding van niks, geen geld voor fatsoenlijke aankopen, een nieuw stadion wat maar niet van de grond komt, geen fatsoenlijk bestuur kunnen samenstellen. Korte termijn beleid viert hoogtijdagen. Het lijkt alsof Feyenoord weer een paar jaar terug in ontwikkeling is geworpen. Mede door Corona natuurlijk. Eeuwig zonde.
 
Baarluh
 
10
10 juni 2020 om 08:01
Zeg dat ja. Wat voor signaal zou dit zijn naar Burger, AEB, enz enz?
 
Lierse1997
 
4
10 juni 2020 om 08:05
El Bouchataoui en Burger werden wel gezien als grote talenten. Burger lijkt me volgend seizoen ook wel een kansje te krijgen, al lijkt het me wel een utopie dat hij al meteen moeiteloos kan meedraaien. El Bouchataoui heb ik eerlijk gezegd niet echt gevolgd bij Dordrecht, dus geen idee of hij het niveau al echt aankan.
 
thom_1996
 
2
10 juni 2020 om 08:53
AEB vond ik niet al te sterk bij Dordrecht. Aan de bal soms aardig (ondanks dat Dordt de bal bijna niet in de ploeg kan houden). Verdedigend kwam hij vaak te laat of stond hij bij cruciale momenten net even uit positie.
 
repuiztav
 
44
10 juni 2020 om 08:11
"het zegt mijn inziens wel erg veel dat je geen spelers van het niveau Diemers hebt klaarstaan in de jeugdopleiding. Hebben ze Varkenoord opgedoekt ofzo?" De lichting (o19) die doorgeschoven zou moeten worden naar het eerste is bijzonder zwak. Daar hoef je komend jaar niks van te verwachten. In de huidige O18 zitten dan wel weer redelijk wat pareltjes met 11 jeugdinternationals. `t Zand (17), Benita (17), Dos Santos (17), Baars (17), Van der Veldt (17), Candelaria (16), Ahmadi (16), Bogarde (16), El Moussaoui (16), Kleijn (15), Milambo (15). Echter zijn deze jongens nog iets te jong om echt definitief door te kunnen schuiven. Dan kunnen we wel weer de vergelijking maken met Ajax en Psv, maar die jongens hebben ook al flink wat minuten in de benen in de Kkd. Het niet instappen in de KKD door Feyenoord merk je nu dus inderdaad aan de doorstroming van de jeugd. Je moet beseffen dat Feyenoord exclusief Fer maar beschikt over twee middenvelders, Kokcu en Toornstra. Dan heb je nog Burger die nog alles te bewijzen heeft. Ik denk dat een Diemers zonder coronacrisis niet gehaald zou worden onder Arnesen, maar nu als redelijk goedkope oplossing wat breedte kan geven aan de selectie die flink uitgedund is. Daarnaast is Feyenoord vorig jaar begonnen met een grote schoonmaak wat betreft de jeugdopleiding. Trainers weggestuurd die niet voldoen, nieuwe hoofd-jeugdopleiding, nieuw hypermodern jeugdcomplex, instap in de piramide vanaf aankomend seizoen, spelers die stagneren geen contract aangeboden ala Toure. Arnesen en Brard zijn bezig om de jeugd weer goed op poten te krijgen en daar wordt dan ook grof in geinvesteerd.
 
WouterSL
 
5
10 juni 2020 om 09:00
Instap piramide is alles meegezegd. Een coach vinden voor 21 is al lastig daar dit een amateur jeugd competitie wordt. Laat staan kwaliteit spelers als die elders wel betaald voetbal kunnen spelen. KKD of eredivisie of onder 21 spelen is een groot verschil. Benieuwd welke talenten dat willen. Lastige situatie voor Feyenoord. Daarbij indien je kampioen wordt duurt het alles bij elkaar nog 2-3 jaar voordat je eindelijk in de KKD komt. Je kan alles nog zo goed organiseren intern, maar dit lijkt mij echt het grote pijnpunt. De situatie zou anders zijn als Feyenoord direct in de KKD zou mogen instromen. Dan staat iedereen te springen om hier deel van uit te maken. Maar dat schijnt niet te mogen. Dit kost Feyenoord zoveel geld. De toptalenten blijven de deur uitlopen onder het mom van perspectief. En eigenlijk kan je ze geen ongelijk geven.
 
repuiztav
 
20
10 juni 2020 om 09:09
Die coach is er al. Rini Coolen.
 
WouterSL
 
4
10 juni 2020 om 10:11
Repuiztav ik bewonder altijd jouw positieve kijk op de jeugdopleiding van Feyenoord. Alleen ik zie het echt niet. De talenten die doorstromen misschien met uitzondering van Kokcu vind ik pure middelmaat. En ook de opzet van de onder 21 heb ik mijn twijfels bij. Ook het grof investeren van Arnesen is mij nog niet opgevallen. Ik lees alleen maar over transfer vrije spelers of spelers onder de miljoen als aankoop. Maar goed voor jou is het glas halfvol en is Feyenoord goed bezig. Alleen maar mooi.
 
MarcoVerratti
 
5
10 juni 2020 om 10:13
Bij onder de 17 en 16 kom je inderdaad wel weer wat Feyenoorders tegen. Hopen dat deze ditmaal wél daadwerkelijk doorstromen tot het eerste elftal, al zijn het er maar twee of drie. Enkele jaren terug werd de generatie Verdonk ook bestempeld als toptalenten, maar daar is er geen één van doorgebroken meen ik. Ik heb inderdaad meegekregen dat Feyenoord de jeugdopleiding op de schop heeft gedaan. Brard is teruggehaald, en nu dan die Rini Coolen. Het heeft er ook jarenlang gestikt van de slechte jeugdtrainers, Roy Makaay, Dirk Kuyt, Taument, Cor Adriaanse wiens methodes uit de middeleeuwen stammen. Ik weet niet of deze nog steeds aanwezig zijn? Overigens heb ik van Arnesen ook geen hoge pet op. Bij zijn laatste klusje heeft hij Anderlecht zo goed als naar te kl*te geholpen en zijn laatste noemenswaardige optreden als TD stamt alweer uit 2008 (?) bij Chelsea. Feyenoord moet inderdaad, en ik hoop dat je gelijk hebt dat zie hier al goed mee bezig zijn, de jeugdopleiding weer goed op poten zien te krijgen. Daarnaast is het echt van levensbelang dat ze nu eens eindelijk een modern stadion krijgen. Ik snap de nostalgie richting De Kuip, het mooiste stadion van Nederland, maar een stadion wat goed geld oplevert is van levensbelang. Hoop vooral dat de supporters dat eens gaan begrijpen. Ook zou een goede td (daar reken ik Arnesen dus niet onder) en een goede commercieel directeur zou de club goed doen. Er is een hoop werk aan de winkel in de Rotterdam dat moge duidelijk zijn. De club heeft enorme potentie, maar doet daar eigenlijk al tientallen jaren helemaal niks mee.
 
NJfromVOL
 
6
10 juni 2020 om 10:17
Wouter, wat is het alternatief voor de O21? Instappen in de KKD is er niet meer bij; dat station is gepasseerd. Beter toch ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald?
 
Gerben1978
 
1
10 juni 2020 om 11:32
Met grof investeren bedoeld hij het continue aanvullen van talentvolle spelers aan de jeugdopleiding en gezien de berichten van de laatste tijd is Feyenoord hier inderdaad erg actief. Denk dat Diemers enorm kan verrassen, want werd er niet hetzelfde gedacht over spelers als Toornstra, vd Heijden en Botteghin. Die waren goedkoop binnen gehaald zonder verwachtingen en zijn uiteindelijk zeer waardevolle spelers geleken. Vind het goed dat dit soort karakter jongens binnenhalen die de juiste leeftijd hebben voor het belans en eredivisie kennen. Hij lijkt mij ook iemand met een goede mentaliteit en nu is het afwachten of hij die stap omhoog kan maken. Het is natuurlijk wel afwachten wat er over blijft van de selectie die zo succesvol was 2e seizoenshelft, maar voor de toekomst zie ik het ook niet zo somber in.
 
TrevorWenink
 
1
10 juni 2020 om 12:03
Kan nog hoor.. Dordt is zo goed als failliet.. dus omdopen naar Feyedordt en daar jeugd laten rijpen en doorstromen..
 
melvin7
 
1
10 juni 2020 om 08:59
Het is echt eeuwig zonde hoe Feyenoord de jeugdopleiding verkloot heeft. Het is inderdaad heel bedroevend dat spelers van dit niveau niet klaar staan. Dit is begonnen toen V Geel het niet nodig vond om in de Keuken Kampioen divisie te spelen met de reserves. Slechtste keuze in de laatste 20 jaar denk ik. Bij Psv, Az en Ajax begonnen de spelers achter elkaar door te stromen en in ieder geval beter te worden. Bij Feyenoord brak er bijna niemand meer door, eeuwig zonde. Maar er is natuurlijk meer aan de hand als de beste spelers uit alle lichtingen vertrekken of weg willen. Hier moet intern snel iets aan gedaan worden want met het budget wat Feyenoord tot zijn beschikking heeft ben je enorm afhankelijk van je jeugdopleiding.
 
4fRedondo
 
1
10 juni 2020 om 15:30
Als je geen geld hebt, kan je ook niet meedoen in de KKD. Ze hadden geld om de allergrootste talenten een contract te geven, maar moesten bijvoorbeeld een Vincent Janssen laten gaan. Je moet wel de feiten kennen. En bij Feyenoord breekt er niemand door. Bijlow, Geertruida, Malacia, Kukcu zijn basisspelers en volgend seizoen zullen de verhuurde jeugdspelers ook weer aansluiten bij het eerste. Nogmaals ken je feiten.
 
MrKrillin
 
1
10 juni 2020 om 19:47
@4fRedondo je nick is van 1 van mijn lievelingsspelers. Dat terzijde. Geld kwestie is onzin. V Geel geloofde niet in de kkd. Hij gaf liever geld uit aan onnodige transfers dan investeren in de kkd.
 
MrKrillin
 
3
10 juni 2020 om 19:47
ook bij 2e toenadering trouwens weigerde v Geel. Er zijn veel interviews te vinden waarin hij aangaf niet in te geloven. Bij 2e toenadering was er weer wat geld beschikbaar
 
jorisdijk
 
4
10 juni 2020 om 08:59
Op dit moment hebben ze welgeteld 3 middenvelders die Eredivisiewaardig zijn. Burger, Köckü en Toornstra. Waarvan je het bij Burger nog maar moet zien. Fer kan bijtekenen. Maar ook dan heb je er met 4 echt niet genoeg. El Bouchataoui was zijn basisplaats bij Dort kwijt tegen het eind van de coronacrisis, Jordy Werhmann is er ook niet klaar voor. Dan begrijp ik juist dat je je op het segment Diemers focust. Als je een topper haalt dan is dat een signaal naar Burger dat hij niet gaat spelen.
 
MarcoVerratti
 
3
10 juni 2020 om 10:39
Maar Burger speelt toch in een totaal andere rol op het middenveld dan Diemers? Met Kokcu en Fer heb je, voor Eredivisie begrippen, een heel goed blok staan. Achter Fer en Kokcu kan je dan rekenen op Burger en zou eigenlijk een aankoop moeten worden gedaan (niet Diemers, want dat is zijn rol niet). Voor de punt naar voren heb je alleen Toornstra, en nu dus waarschijnlijk Diemers. Beiden eigenlijk niet geschikt voor de basis als je mee wilt doen om de prijzen. Juist voor de positie aanvallende middenvelder (en rechter centrale verdediger en rechtsback) moet er basiskwaliteit worden gehaald. Ik snap dat er niet veel geld, maar het beetje geld dat is er moet je dan niet verkwanselen aan een backup voor een backup speler....
 
El Fenomeno
 
5
10 juni 2020 om 09:33
Had je nog niet door dat de jeugdopleiding van Feyenoord jarenlang werd overschat en jaar in jaar uit slechter wordt? De jeugdopleiding is niet gemoderniseerd, fossiele mensen die aan het hoofd staan gaan nog steeds op dezelfde voet door, die willen geen verandering. Heeft een speler het moeilijk, boeiend, het is graag of niet, waar de begeleiding bij die andere clubs veel beter is. Verder is het natuurlijk een gruwelijke fout geweest om niet in de jupiler league in te stappen. Nu heb je een Jong Feyenoord in een camping competitie tegen de lamme en blinden op een grauwe maandagmiddag, daar leer je niets van en je traint apart met een klein groepje. Als je daar in terecht komt is het gedaan, ontwikkeling stopt gewoon.
 
rbn_
 
3
10 juni 2020 om 10:31
Welke talenten denk je dat het gaat redden?
 
jorisdijk
 
5
10 juni 2020 om 11:00
Er is juist een ontzettende bezem doorheen gegaan. Met Melvin Boel als kroonprins binnen de opleiding als het gaat om moderne trainingstechnieken. Alleen gaat het nog even duren voordat er echt iets door gaat breken. Alleen echt goede spelers zoals Köckü breken door zonder jeugdelftal in de de Kkd. Vergeet daarnaast niet dat er ook wel wat juwelen zijn vertrokken. Jongens die nu in grotere competities minuten maken. Bogarde, Zirkzee, Chong. Als je dan in de basis nogsteeds Bijlow, Malacia en Köckü hebt die recentelijk zijn doorgebroken dan is het niet heel erg slecht gesteld met de jeugdopleiding. Niet zo goed als bij Ajax, AZ. Maar redelijk gelijk met PSV kwa wat er wordt afgeleverd.
 
tisjeboymax0
 
0
10 juni 2020 om 11:29
Nou opzich is er al een 18 jarig menneke doorgebroken op de plek van Diemers, genaamd Kokcu. Daarnaast komt ook Burger langzaam door. Alleen kan je niet vertrouwen op die jonge jongens en zal je ook gewoon een zekere speler erbij moeten hebben. In dat opzicht is Diemers goedkoop en weet je wat je eraan hebt.
 
daemian550
 
1
10 juni 2020 om 22:02
Onder 21 moet het best mogelijke team nu opstellen voor een kans in de KKD. Diemers is een speler met een bijzondere techniek waar we lange tijd creativiteit mistte. Momenteel hebben we 2 middenvelders waarvan we zekerheid hebben dat ze er zijn: Toornstra en Kokcu. Lijkt me dat zelfs met Burger en El Bouchatoui (die nogmaals hard nodig zijn voor de u21) nog genoeg spelers erbij willen.
 
Dannie1976
 
6
10 juni 2020 om 07:40
Nou Feyenoord betaal 2,5 miljoen aan Fortuna dan hebben jullie Diemers en Ciss (gerucht dat Dick dit een interessante speler vind).
 
FR-4life
 
1
10 juni 2020 om 13:00
De Laatste keer dan een Ciss(e) 2x scoorde tegen Feyenoord kochten we hem direct...
 
Dannie1976
 
0
10 juni 2020 om 16:24
Humor / zelfspot houd ik van
 
wtfunk
 
8
10 juni 2020 om 07:49
Feyenoord steeg dit seizoen een beetje boven zichzelf uit af en toe maar het is duidelijk geen partij meer voor Ajax psv en AZ.
 
Tinus88
 
22
10 juni 2020 om 07:58
De afgelopen 10 jaar eindigde Feyenoord 5x boven AZ. Om nou te zeggen dat AZ geen partij meer is voor Feyenoord..
 
repuiztav
 
13
10 juni 2020 om 08:31
6x*.
 
Tinus88
 
9
10 juni 2020 om 08:36
In beide gevallen is het een lachwekkend statement. Net of AZ ineens groter is dan Feyenoord.
 
repuiztav
 
25
10 juni 2020 om 08:43
Ach. We moeten dat ieder jaar aanhoren. AZ is goed bezig, maar zit qua begroting pas op 26 miljoen en Feyenoord rond de 68 miljoen. Die zullen nog wel wat stappen moeten maken, maar Feyenoord zit ook niet stil. Ook AZ zal ooit een mindere lichting hebben en hebben dan weinig financiele mogelijkheden om waardige vervangers te halen. AZ valt ook niet altijd terug op haar opleiding, zie Clasie.
 
Sirius
 
4
10 juni 2020 om 10:44
Totaal niet meer relevant nu. Het gaat om 't nu en Feyenoord zit duidelijk in moeilijkheden. In die 10 jaar daarvoor lagen de verhoudingen dichter bij elkaar jegens Ajax en Psv. Bovendien is AZ dan in alles kleiner, maar ze hebben wel aanzienlijk meer waarde op het veld staan. Feyenoord heeft alleen Kokcu en Berghuis en die twee kosten ook niet de hele wereld.
 
rbn_
 
11
10 juni 2020 om 10:51
Senesi en Sinisterra hebben ook wel wat waarde. Een type Haps kan je denk ik altijd wel voor een mooi bedrag verkopen. Bijlow zal denk ik komend seizoen aardig in waarde gaan stijgen.
 
Sirius
 
1
10 juni 2020 om 11:00
Maar we hebben het niet over een redelijke subtopper waarbij ze kunnen afwachten wat een speler nou precies op gaat leveren. Feyenoord is een grote club met veel kosten en met een flink salarishuis. Zo'n Haps gaat in het meest extreme geval een keer 10-12 miljoen euro opleveren, terwijl het van de rest nog maar moet blijken hoeveel ze op gaan leveren. Ik vind het vreemd dat mensen telkens weer met een paar namen aankomen die misschien ook nog wel wat op gaan leveren, terwijl het wel is gebleken dat Feyenoord moeilijk van z'n spelers afkomt en waarbij zo'n beetje de helft van de selectie nauwelijks iets op gaat leveren. De oudere spelers worden met het jaar slechter en dan komt er meer druk op de jongere spelers.
 
rbn_
 
5
10 juni 2020 om 11:14
Volgens mij is het bij Senesi bekend dat Feyenoord al winst had kunnen maken. Sinisterra presteerde fantastisch en heeft zijn leeftijd mee.
 
MrKrillin
 
1
10 juni 2020 om 19:56
@reluiztav "pas op 26 mil en feyenoord rond de 68"...Dat zegt niet alles he. Feyenoord heeft bjjv een veel grotere salarishuishouding dan AZ met voornamelijk hun talenten. Bij Feyenoord loopt Berghuis met 2 a 3 miljoen aan salaris, een Kelly 6 ton dacht ik, Narsingh en Fer beiden rond 1 miljoen. Een vd Heyden zat dacht ik ook ergens tussen de 500k en 1 miljoen. Haps zal groot salaris ontvangen. Wie zijn groot verdieners bij AZ en hoeveel pakken ze? Je kan wel grotere omzet hebben, maar als je mislukte spelers als Kelly en Narsing veel verdienen dan kan je weinig. Daarnaast betaalt Feyenoord ook niet deel af aan schulden en vrienden van Feyenoord? AZ is gezond en heeft groot eigen vermogen. Veel geld gepakt (en telkens meer dan record verkoop van Feyenoord) op spelers als Janssen, Alireza etc.
 
klaashaas
 
2
10 juni 2020 om 08:00
Ja want psv koopt een speler van boven de 10 miljoen en die heeft ze niks gebracht. Kijk ik ben ook geen fan, maar je weet natuurlijk nooit hoever iemand echt kan groeien. Zijn genoeg voorbeelden van spelers waar niks van werd verwacht. Grootste voorbeeld is Kuyt.
 
Ajax/barca2014
 
12
10 juni 2020 om 08:14
Weghorst vind ik persoonlijk ook wel een mooi voorbeeld. Zijn cijfers bij Heracles waren ook niet echt super indrukwekkend waardoor het niet echt in de verwachting lag dat hij het bij Az zou redden. Vervolgens maakte hij de stap naar Wolfsburg, en ook daar weet hij echt flink wat goals te scoren.
 
Sirius
 
0
10 juni 2020 om 10:49
Dat vind ik niet echt goede argumenten. Voor elke speler die zich op zo'n leeftijd nog stormachtig ontwikkelt, kun je er 99 noemen die dat niet doen. Vaak betreft het ook een groot talent van weleer waarbij het er plots toch uitkomt.
 
TJFaijer
 
3
10 juni 2020 om 10:55
Als je Heracles niet op de voet volgt en alleen samenvattingen kijkt, snap ik je reactie, maar Weghorst (evenals Dost) waren ontzettend goede spelers in hun Heracles tijd, niet de mooiste voetballers om naar te kijken, maar wel geweldige aanspeelpunten, meters maken, bal bij zich kunnen houden of in 1x door steken op de destijds mee opkomende Vejinovic of Overtoom. Al met al werd hij in mijn ogen zwaar onderschat.
 
FCB_Catalunya
 
12
10 juni 2020 om 08:17
Ik denk dat AZ dit jaar eerder boven zichzelf uitsteeg. Zodra die jongelingen even een paar keer hun wedstrijd niet hebben of een vormdip krijgen, is het gelijk een pak minder. Verder is het natuurlijk voor AZ veel moeilijker om jaarlijks zo’n selectie als dit jaar op de been te brengen, het is qua statuur gewoon een kleinere club dan Feyenoord.
 
Ajaxenschede
 
2
10 juni 2020 om 10:24
Az heeft gewoon een jaar gehad waar alles op zijn plek viel, met Stengs, Boadu, Koopmeiners en Wijndal hebben ze 4 geweldige talenten die indruk maken. Maar daaromheen staat ook een goede kern met ervaren stabiele spelers met Idrissi, Bizot, Midtsjo, Clasie en Svenson.en Feijenoord is qua naam misschien groter dan AZ, maar AZ heeft met al die spelers natuurlijk wel kapitaal op het veld staan wat ze de mogelijkheid geeft om nog een transfersom te betalen voor eventuele vervangers en vist daardoor wel weer in een compleet andere vijver..
 
Sirius
 
1
10 juni 2020 om 10:54
De vijver verandert niet zo makkelijk. Ja, AZ heeft momenteel behoorlijk wat meer kapitaal op het veld staan en dat is zeker problematisch voor Feyenoord, maar we moeten niet vergeten dat AZ verder in alles kleiner is dan Feyenoord. Dit is niet iets wat altijd maar zal blijven. Hoe goed de jeugdopleiding ook is, maar elk jaar weer grote talenten opleiden is onmogelijk. Bij AZ is alles vrijblijvend en dat valt ook wel te zien aan de begroting. Als AZ zich al zal willen voegen bij de Nederlandse top, moet de begroting met 100 procent omhoog en daar is AZ niet groot genoeg voor. AZ rendeert momenteel op volle toeren en dat is top, maar dat blijft natuurlijk niet voor altijd zo.
 
FCB_Catalunya
 
2
10 juni 2020 om 11:18
Ja naja. AZ heeft in het verleden ook jaren gehad dat alles op zijn plek viel, kijk onder andere naar het kampioenschap onder van Gaal. Daar hebben ze ook niet op kunnen kapitaliseren. Met alle respect, maar AZ is een subtopclub waar talenten vrijblijvend kunnen voetballen. Feyenoord is een topclub waar er druk wordt gezet en de verwachtingen hoger zijn. AZ haakt daar niet even bij aan, zelfs niet met zo'n lichting en kapitaal op het veld.
 
Ajaxenschede
 
2
10 juni 2020 om 11:31
Klopt, bij AZ is het vrijblijvend voetballen en slagen bij een club als Feijenoord, Ajax of PSV geeft toch een grotere kans om te slagen in het buitenland. het is leuk dat Feijenoord een veel grotere begroting heeft dan AZ, maar AZ weet met die kleinere begroting veel slimmer om te gaan. het CL geld dat Feijenoord kreeg na het kampioenschap is ook in recordtempo verdampt en echt geld verdienen door middel van goede transfers zie ik bij AZ ook veel meer gebeuren dan bij Feijenoord.
 
gloryUnited
 
2
10 juni 2020 om 11:50
tuurlijk weet AZ er slimmer mee om te gaan want wie niet sterk is moet slim zijn. Over het geld van het kampioenschap en CL: daarvan is een nieuw trainingscomplex van 9 miljoen betaald en een deel van de aandelen teruggekocht. Dat is gewoon verstandig beleid. Verder de aankopen die gedaan zijn in het jaar na het kampioenschap waren St. Juste, Larsson , Amrabat Boetius Berghuis en Haps. De eerste 4 spelers werden gekocht voor 14,3 miljoen. De verkoop van deze spelers leverde 20 miljoen op. Haps en Berghuis kostten bij elkaar 12,5 miljoen. Bij een verkoop van Berghuis wordt dat bedrag in 1x al terug verdiend. Dus dat geld is echt niet zo snel verdampt hoor. Een beetje verdiepen in de stof doet wonderen en voorkomt populistisch gebral
 
AJAX1!
 
2
10 juni 2020 om 09:37
Ik snap dat dit een manier van provoceren is, maar ik denk dat je zelf ook wel begrijpt dat je onzin praat. Het slaat natuurlijk nergens op om te zeggen dat Feyenoord geen partij is voor AZ, dat wordt al onkracht door de argumenten hierboven. Statistisch gezien kun je wel zeggen dat Feyenoord achter loopt op Psv en Ajax, maar om nou te zeggen dat ze geen partij zijn slaat nergens op. Ik als Ajacied zie Feyenoord elk jaar gewoon als een van de grootste bedreigingen, ook boven Az.
 
DNSDKR
 
0
10 juni 2020 om 08:44
Je weet natuurlijk nooit hoe een Diemers het gaat doen bij Feyenoord. Misschien blijkt hij wel veel meer balans te brengen. Feit blijft wel dat Feyenoord het financieel zwaar heeft en de talenten ook niet klaar staan om door te stromen. Nu weet Advocaat wel het beste uit spelers te halen, maar dit lijkt wel een structureel probleem te worden bij Feyenoord. Veel jeugdspelers zijn international in de jongere teams, misschien dat daar in de toekomst meer uit gaat komen?? Want ik kan me niet voorstellen dat Feyenoord fans nu op de banken staan met de komst van Diemers.
 
TJFaijer
 
0
10 juni 2020 om 11:00
Ik ben bang dat dit weer een paniek aankoop is, en gaat vallen in de categorie als Armenteros die destijds van Heracles over kwam, rendeerde goed bij zijn ploeg, maar ongeschikt voor een topploeg, en ik snap deze aankoop (diemers) ook niet, zeker niet voor dat bedrag, gezien het feit dat ze Bozenik nog niet zo lang geleden hebben gehaald als "de spits" die Feyenoord zou moeten redden, ook voor een te hoog bedrag als ik eerlijk ben. Dan denk ik persoonlijk dat Feyenoord het geld beter uit kan geven voor een redelijke vervanger op het middenveld.
 
London Calling
 
0
10 juni 2020 om 12:06
Begin juni is wel heel vroeg voor paniek aankopen, ik weet dat we al een tijdje niet meer spelen in Nederland maar het seizoen zou ook zonder corona nog niet eens afgelopen zijn (normaal was eind deze week het EK begonnen). En door corona blijft de transfer window nu open tot en met september of misschien zelfs oktober afhankelijk van wat ze hier over in andere landen besluiten.
 
bammen
 
4
10 juni 2020 om 09:12
Nou staat er in de tekst dat Diemers zijn transfersom ver onder de miljoen moet liggen.en in eerdere berichten was het dat Fc Groningen +/- 1 miljoen moet betalen.lijkt me sterk dat Feyenoord minder hoeft te betalen dan een andere club toch?
 
repuiztav
 
2
10 juni 2020 om 09:37
Of het bericht over 1 miljoen klopte niet. Mikos Gouka (AD) is doorgaans wel goed geïnformeerd.
 
TJFaijer
 
0
10 juni 2020 om 11:02
Denk dat het ook een beetje is wat Repuiztav is, of wat het ook kan zijn is dat Diemers nu zijn zinnen op een transfer naar Feyenoord heeft gezet, de club nu wel mee moet werken aan een transfer om te voorkomen dat Diemers zijn hoofd dwars gooit en alle medewerking blokkeert voor een eventuele andere transfer.